Yenilikçi Düşünmeyi Ortaya Çıkaran 11 şey

Yenilikçi Düşünmeyi Ortaya Çıkaran 11 şey
Yenilikçi Düşünmeyi Ortaya Çıkaran 11 şey

Yenilikçi düşünebilen insanların sahip olduğu özelliklerin yanı sıra yenilikçi düşünmek adına neler yapabileceğinizi merak ediyorsanız eğer bu yazıya göz atabilirsiniz.

Pazara Hakimiyet

Bulunduğu sektörü ya da ortamı iyi analiz edebilen insanlardır. O ortam ya da sektör hakkında fikir sahibi olduğu için eksikleri tespit etmesi ve yenilikçi düşünmesi de çok daha mümkün olacaktır. Bilgi sahibi olmadan ya da araştırmadan, yenilikçi düşünmek ne yazık ki mümkün olmayacaktır.

Müşteri Tabanını Tanımak

Ortaya yeni bir fikir atacaksınız ancak bu fikrin gelişmesi için uygun ortamı da yaratmanız gerekiyor. Müşteri tabanınızı ya da hedef kitlenizi tanıyor musunuz? Bu tanışmayı gerçekleştirmeden yenilikçi düşünmek ne yazık ki mümkün olmayacaktır.

Problem Çözme Yetisi

Yenilikçi düşünen kimseler, problem çözme yetisi ile de bir adım daha öne çıkıyor. Bizler, herhangi bir sorun yaşadığımızda kendimizi kapana sıkışmış gibi hissediyor ve herhangi bir şekilde çözüm üretemiyoruz. Yenilikçi düşünen kimseler ise problemleri hızlı bir şekilde ve farklı araçları kullanarak kısa süre içerisinde çözebiliyor ve işin içinden çıkıyorlar.

Kalite Odaklı

Kalitesiz olan herhangi bir iş ya da çalışma, onların gözünde çok da değerli değildir. Yenilikçi düşünen insanlar her zaman için kaliteyi hedefler ve bu hedeflerine ulaşabilmek adına yenilikçi düşünürler. En iyisinden bahsetmiyoruz ancak kalite konusunda sizler de hassasiyet göstermek durumundasınız çünkü kaliteyi insanlara ulaştırmak her zaman için daha kolay olacaktır.

Estetik Kaygı

Estetik kaygıyı göz nünde bulundururlar. Üretecekleri herhangi bir ürünün pazarlama sürecini de en iyi şekilde değerlendirme yetisine sahiptirler.

Kurallardan Haberdar Olmak

Sektör ya da yapılan iş hakkında tüm kurallara hakimdirler ve bu sayede hata yapma paylarını da en aza indirgeyeceklerdir. Hakimiyet duygusunun getirdiklerinden bir tanesi de kuralları bilmek olacaktır. Kuralları ne kadar iyi bilir ve tanırsanız ona göre hareket etmek ve yenilikçi düşünmek de bir o kadar mümkün olacaktır.

Risk Almak

Yenilikçi düşünmek için risk almak gerekir. Örnekleri incelerseniz eğer bu tür kimselerin risk almaktan hiçbir şekilde korkmadıklarını ve pazara cesur bir şekilde adım attıklarını sizler de net bir şekilde göreceksiniz.

Verimlilik

Bir işin ya da pazarın verimlilik durumunu tespit etmişlerdir. Siz araştırma yaparken onlar çoktan plan ve programını hazırlamış ve sektöre adım atmış olacaktır. Verimlik, bir işin kalitesini ve kabul edilebilirliğini artıran en önemli unsurlardan bir tanesidir ve yenilikçi düşünen insanlar bu konuda çok daha hassas bir tutum sergiliyorlar.

Yaratıcılık

Sıradan ya da basit bir düşünme mekanizmasından bahsetmiyoruz. Tam aksine yaratıcı düşünerek ortaya daha özel ve daha kıymetli fikirler sunabilmeyi hedefleyen insanlardan söz ediyoruz. Var olanın dışına çıkmak ve bunun yanı sıra yapılmayanı yapmak tam olarak onların işidir.

Özgüven

Yenilikçi düşünen her insan, güçlü bir özgüvene sahiptir. Bu özgüveni gündelik hayatlarında olduğu gibi iş hayatlarında da kusursuz bir şekilde kullanıyorlar.

Öngörülü Kişilik

Özgüven tek başına hiçbir zaman yeterli değildir: Hangi alanda olursanız olun yalnızca yüksek özgüven ile hareket etmek fayda sağlamayacaktır. Bunun yanı sıra tespit kabiliyetine de sahip olmanız gerekiyor. Ön görüleriniz ile hareket etmeli ve uzun vadede ya da kısa vadede neler olabileceğini tahmin etmek durumundasınız.

Yenilikçi düşünmek bir insanı ön plana taşıyan en önemli unsurlardan bir tanesidir. Kendinizi bu konuda geliştirebileceğinizi de hatırlatmak isteriz ve kesinlikle doğuştan gelen bir yetenek değildir.

Yazar:Sorubak.Com

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER