Yeni Yürümeye Başlayan Çocuklar ve Tabletler

Yeni Yürümeye Başlayan Çocuklar ve Tabletler
Yeni Yürümeye Başlayan Çocuklar ve Tabletler

Gelişen teknoloji ile birlikte çocuklarımız tabletler ve cep telefonları ile daha erken yaşta tanışma fırsatı elde ediyorlar. Bu durum bazılarına göre bir fırsat değil ve olumsuz bir gelişme olarak lanse ediliyor. Uzman pedagogların görüşlerini paylaşacağız ve konu hakkında daha detaylı bilgi edinmenizi sağlayacağız.

Sokakta oynamak ya da anne ve babaları ile sohbet etmek yerine ellerinde tablet ile ruhsuz bir şekilde vakit geçiren çocuklara sıkça rastlıyoruz. Yeni nesilin büyük bir kısmı tablet ile oyun oynamayı ve vakit geçirmeyi tercih ediyor. Bunun en büyük suçlusu ise bizleriz. Teknoloji ile tanışmaları elbette kötü değil ancak henüz yürümeyi yeni öğrenmişken teknoloji ile tanışmaları pek de gerekli değil. Pedagoglar bu konuda uyarılarına devam ediyor ve belli bir yaştan önce çocukların ekrandan uzak tutulması gerektiğini söylüyorlar. Onun çocuğunda var benim çocuğumda neden olmasın düşüncesi ile satın aldığınız tablet ya da benzeri ürünler ne yazık ki çocuklarınızın ruh sağlığını ve gelişimini olumsuz yönde etkiliyor. Onların internet teknolojisine karşı savunmasız olduklarını unutmayın ve bir süre sonra kontrolü kaybettiğinizde sizler de fazlasıyla pişman olacaksınız.

Sağlık Sorunları

Sık kullanım ile birlikte bileklerde ve parmaklarda birtakım sağlık sorunları gün yüzüne çıkabiliyor. Bunun yanı sıra göz sağlığını bozan ürünler olduklarını da unutmamak gerekiyor. Zihinsel gelişimi engelleyen bu ürünlerin yoğun kullanımı kesinlikle tavsiye edilmiyor ve erken yaşta bu ürünler ile tanışan çocuklar, iletişim kurma konusunda da büyük sıkıntılar yaşayacaktır.

Teknolojiye Karşı Savunmasız Olduklarını Unutmayın!

Yeter ki huysuzluk etmesin ya da vaktim olmadığında oyalanacak bir şeyler bulsun düşüncesi ile ellerine verdiğiniz tabletler, ne yazık ki zararlı içerikler ile dolu. Oyunların yanı sıra internet içerikleri de onlara zarar verebiliyor. Teknolojiye karşı savunmasız durumda olan çocuklarınızı bu tehlike ile baş başa bırakıyorsunuz. Sürekli olarak kontrol edemezsiniz ve elbette gözden kaçıracağınız birtakım unsurlar olacaktır. Henüz küçük yaştaki çocuklar için tablet ve benzeri ürünler kesinlikle zararlı olacak ve gelişimine de olumsuz yansıyacaktır.

Ağlayan Çocuğu Tablet ile Susturmak

Yeni nesil anne ve babaların en büyük gücü öyle zannediyoruz ki budur. Ağlayan ya da huysuzluk eden çocukların eline tablet vererek onları susturmayı deniyorlar. Çocuklarınıza verebileceğiniz en büyük zararlardan bir tanesi de kesinlikle budur. Belki güzel vakit geçirdiklerini düşünüyorsunuz ancak uzun vadede sosyal alanlardan uzak ve iletişim kuramayan çocuklar yetiştireceğinizi de unutmayın.

7 Yaş Sınırı

Pedagoglar, 7 yaş sınırından bahsediyor ve tavsiyelerini bir kez daha yineliyorlar. 7 yaş öncesi dönemde çocukların herhangi bir şekilde telefon ya da tablet ile muhatap olmamaları öneriliyor. Sussun, keyifli vakit geçirsin, benim çocuğumun da tableti olsun gibi düşüncelerden lütfen uzak durun. Teknoloji ile tanışma yaşı 7 yaş sonrası dönem olarak belirlenmişken bu yaşın altındaki çocuklara ısrarla tablet oynatmak gerçekten doğru bir davranış olmayacaktır.

7 yaşından sonra bu tanışmaya fırsat verebilirsiniz. Günde şu kadar saat tablet ile oynayabilirsin şeklinde kısıtlamalara gitmek her zaman için daha doğru ve daha sağlıklı olacaktır. Günün büyük bir kısmını tablet ile geçirmek yerine farklı şeyler ile ilgilenmesini ve uğraşmasını sağlayın ve bunun için teşvik edin. Teknolojinin faydaları saymakla bitmiyor ancak küçük yaştaki çocuklar için aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil. Biraz sabırlı davranmak ve kontrollü olmak emin olun daha sağlıklı bir tutum olacaktır.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER