YBO Öğrencileri Liselere Sınavsız Parasız Yatılı Olarak Nasıl Yerleşir?

YBO Öğrencileri Liselere Sınavsız Parasız Yatılı Olarak Nasıl Yerleşir?

Öncelikle daha önceden yayınladığımız 2013 PYBS başvuru kılavuzunu incelemenizi önermekteyiz. 2013 PYBS Kılavuzunu indirmek için TIKLAYINIZ

Yatılı Bölge Ortaokullarının kontenjanından yararlanarak sınavsız parasız yatılı olarak yerleşmek isteyen öğrencilerin YBOların 8.sınıfında parasız yatılı kontenjanından yararlanan öğrencilerinden olması gerekmektedir. Eğer bir 8.sınıf YBO öğrencisi şu anda parasız yatılı kontenjanından yararlanmıyorsa o öğrenci sınavsız paralı yatılı olarak yerleştirilemez.

Şu anda YBOlarda parasız yatılı olarak öğrenim gören öğrencilerden 2012-2013 eğitim-öğretim yılı sonunda mezun olacak olanlar ortaöğretim kurumlarına parasız yatılı olarak devam etmek istiyorlarsa İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliğinin 17. maddesinden yararlanabileceklerdir. Buna göre sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının pansiyonlarına, sınavsız parasız yatılılık için ayrılan kontenjanlara, başvuru ve yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecektir.

Bakanlık tarafından belirlenecek kontenjanlar doğrultusunda sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının pansiyonlarından parasız olacak yararlanmak isteyen YBO mezunu öğrenciler Bakanlıkça belirlenen kontenjanlara aşağıdaki tablo-3 e yer alan takvime göre kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

Tablo–3 YBO MEZUNLARININ YERLEŞTİRME İŞ VE İŞLEMLERİ TAKVİMİ

TARİH İŞLEM 22 Temmuz – 02 Ağustos 2013 Başvuru ve Tercihlerin Yapılması 23 Ağustos 2013 YBO kontenjanından asıl veya yedek olarak parasız yatılılık hakkı kazananların ilanı 26-29 Ağustos 2013 Asıl Listeden Parasız Yatılı Olarak Yerleştirilen Öğrencilerin Kesin Kayıtları 02 Eylül 2013 Asıl Listeden Parasız Yatılı Olarak Yerleştirilen

Öğrencilerin Kayıtlarından Sonra Açık Kalan Kontenjanların İlanı

02-04 Eylül 2013 Yedek Listedeki Öğrencilerin Açık Kontenjanlara Ön

Kayıt Başvurusu

05-06 Eylül 2013 Yedek Listeden Başarı Sırasına Göre Kesin Kayıt Hakkı

Kazanan Öğrencilerin Kayıtları

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER