Yaratıcılığı Geliştirmek için Yapabileceğiniz 10 Şey

Yaratıcılığı Geliştirmek için Yapabileceğiniz 10 Şey
Yaratıcılığı Geliştirmek için Yapabileceğiniz 10 Şey

Yaratıcılığı geliştirmek için neler yapabileceğinize hep birlikte göz atalım.

Odaklanın

Yapacağınız şey her ne olursa olsun motivasyonun en üst seviyede olması gerekiyor. Bu elbette kolay değil ancak odak noktanızı belirlemediğiniz takdirde yaratıcı olmak adına ne yazık ki verim elde edemeyeceksiniz. Motivasyonunuzu düşürecek şeyleri geride bırakın ve olabildiğince uzak durun.

Hazır Olun

Hazırlık yapmadan harekete geçmeyin. Nasılsa iş başında bir şeyler bulurum düşüncesi ile oturacağınız iş, bir süre sonra göreve dönüşecek ve sizleri yaratıcılıktan uzaklaştıracaktır. Hazır hissettiğiniz takdirde algılarınız da açılacak ve yaratıcılık konusunda adımlar atacaksınız. Bu iş ne olursa olsun, hazır olmayı beklemek zorundasınız ve bu sayede daha fazla verim elde edeceksiniz.

İlhamı Beklemek

İlham bekleyerek yaratıcılığa katkıda bulunamazsınız. İlham gelmesini beklemek yerine siz ilham almaya gidin. Kendinize birtakım hedefler koyun ve bu hedefleri gerçekleştirdiğinizde daha güzel şeyler olacağını hayal edin.

Başarı Hikayeleri

Yaratıcılığı geliştirmek ve kendinizi motive etmek adına dilerseniz başarı hikayelerine de göz gezdirebilirsiniz. Bu hikayeleri olumlu olarak almak zorundasınız. Onlar yapmış ben neden yapamıyorum demek yerine ben de yapacağım diyebilmek her zaman için daha sağlıklı ve daha doğru bir seçenek olacaktır. Bu sayede yaptığınız işe odaklanmanız da daha kolay bir hal alacaktır.

Kendinizi Zorlayın

Sıradan şeyler ortaya koymak gayet basittir. Şu an ilgilendiğiniz işi 5 dakika içerisinde de teslim edebilirsiniz ancak yaratıcılığın ön planda olduğu işler için zaman ayırmalı ve hatta kendinizi biraz olsun zorlamalısınız. Yaratıcılığınızı geliştirmek istiyorsanız eğer zorlanmaktan korkmayın ve tam aksine bu zorluklar sizi daha fazla motive edecek ve işinize bağlı hale getirecektir.

Notlara Alın

Gündelik hayatlarınızda mutlaka not alın. Yazacak hiçbir şey bulamıyorsanız bile dışarıda gezen insanların hal ve hareketlerini yazın. Küçük notlar alarak yaratıcılığınıza katkıda bulunabilecek ve daha da önemlisi bu notlardan güzel ve etkileyici bir hikaye çıkartabileceksiniz. Not aldığınız takdirde elinizde sayısız done olacak ve kullanıma hazır halde olan bu donelerden mutlaka bir malzeme çıkartacaksınız.

Yaratıcı İnsanlar edinin

Sosyal çevrenizi değiştirebilirsiniz. Yaratıcılığına ve zekasına güvendiğiniz insanlar ile daha fazla zaman geçirmek emin olun sizlere de katkıda bulunacak ve hedeflerinize ulaşmanızı daha kolay hale getirecektir. Nasıl düşündüklerini ya da nasıl çalıştıklarını öğrenin ve sorular sormaktan kesinlikle çekinmeyin.

Okuyun

Kitap okumak da yaratıcılığınıza katkı sağlayacaktır. Kurgu yeteneği olan yazarların eserleri sayesinde sizler de yaratıcılık konusunda level atlayacak ve benzer hikayeler türetebileceksiniz. İlk etapta bu durum taklide kaçabilir ancak zamanla kendi tarzınızı oluşturacak ve herhangi bir işte yaratıcı tavrınızı koruyabileceksiniz.

Bolca Zaman

Zaman, en kıymetli varlığımız ve doğru bir şekilde değerlendirdiğiniz takdirde sizler de fayda sağlayacaksınız. Yaratıcılığı geliştirmek için zamana ihtiyacınız olduğunu zaten biliyorsunuz ancak elinizdeki zaman dilimlerini doğru bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Evde oturarak zaman geçirmekten bahsetmiyoruz Gezin, sohbet edin, yeni ilişkilere adım atın ve notlar alabileceğiniz yerlerde bulunun.

Uzmanları Takip Edin

Bu alanda kendini geliştirmiş ve yine bu alanda kendini geliştirmek isteyen insanlara yardımcı olan çok sayıda uzman var. Ücretli eğitim alın demiyoruz ancak en azından dijital dünya aracılığı ile bu uzmanlara ait kaynaklara göz atmanızı rica ediyoruz. Bu kaynaklarda da sizlere yardımcı olacak ve bilgi verecek çok sayıda done mevcuttur ve elbette işinize yarayacaktır.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER