Yaratıcı Olmak için Neden Güvenli Hissetmemiz Gerekiyor?

Yaratıcı Olmak için Neden Güvenli Hissetmemiz Gerekiyor?
Yaratıcı Olmak için Neden Güvenli Hissetmemiz Gerekiyor?

Yaratıcı olmak kesinlikle güzel bir şey ve insana artı değer katan unsurların başında geliyor. Geliştirilebilir ve üzerine konulabilir bir şey olduğunu daha önce de anlatmıştık. Peki ama yaratıcı olmak için neden güvenli hissetmemiz gerekiyor? İnsan, doğası gereği her durumda ve her alanda kendini güvende hissetmek ister. Herhangi bir güvensizlik durumunda yaratıcılık da azalıyor ve kişi kendini baskı altında hissediyor. Yaratıcılığı negatif yönde etkileyen en önemli unsurlardan bir tanesi kesinlikle budur. Peki diğerleri nedir? Gelin hep birlikte bu sorunuza da yanıt verelim.

Eksiklikler ve Güvensizlik

Bir hedefiniz yoksa ya da bu hedef ile ilgili herhangi bir belirsizlik durumu söz konusu ise yaratıcı olmak pek de mümkün olmayacaktır. İnsan, üzerindeki baskı ile hareket etmekte güçlük çeken en sıkıntılı canlılardan bir tanesidir ve bu baskı ortamı dağılmadığı sürece yaratıcı fikirler ortaya atması da ne yazık ki mümkün olmayacaktır.

Korkular

Bu fikir karşıma ne gibi şeyler çıkartacak ya da başarısız mı olacağım korkusu da yaratıcılığın önündeki en büyük engellerden bir tanesidir. Rahat, güvende ve baskı ortamı olmadan hareket edebileceğiniz alanlarda ve durumlar yaratmak zorundasınız. Başarısız olacağım düşüncesi ile hareket etmek kesinlikle yaratıcılığı kısıtlayacak ve tamamen ortadan kaldıracaktır.

Proaktif Düşünme

Düşündüğünüz ya da sizi harekete geçirecek şeyin arkasında durmanız gerekiyor. Yaratıcılığın önündeki en büyük engellerden bir tanesi de hiç şüphesiz ki pasif düşünce sistemidir. Bir şeyler düşünüyor ve kurguluyorsunuz ancak harekete geçirme konusunda üşengeç bir tavır sergiliyorsanız eğer tebrikler, yaratıcılığınızı öldürmeye başlıyorsunuz. Monoton ve pasif olan düşüncelerden ve ortamlardan uzak durmanız gerekiyor. Sürekli olarak bir devinime ihtiyacınız var ve bu sizleri yaratıcı düşünceye teşvik edecek ve daha hızlı hale getirecektir.

Bahanelerden Kurtulun

Yalnızca yaratıcılık değil, insanların en büyük sorunlarından bir tanesi de bahanelerdir. Herhangi bir alanda bahane üretmeden çalışmıyoruz ve insanımızı geriye götüren en önemli unsurlardan bir tanesi de budur. Bahanelerinizi bir kenara bırakın çünkü gündelik hayatlarınızda sizlere herhangi bir şekilde ve hiçbir zaman fayda sağamayacaktır. Yaratıcılığı engelleyen en önemli unsurlardan biri de bahanelerdir. Ne yazık ki birçok insan bahanelerin arkasına saklanıyor ve bunu kendine bir meşgale olarak alıyor. Bahaneleri geride bırakıp yapabileceklerinize odaklandığınız takdirde elde edeceğiniz sonuçlar kesinlikle çok daha tatmin edici ve çok daha faydalı olacaktır.

Güvenli Ortam Yaratın

Ana başlığa bir kez daha dönüş yapmak istiyoruz. İnsanlar, kendilerini güvende hissetmedikleri ya da destek alamadıkları noktada ve durumlarda ne yazık ki yaratıcılıktan uzak bir kimlik sergiliyor ve ilgili işi bir görev gibi kabul ediyorlar. Göreve dönüşen herhangi bir şeyin severek yerine getirilmesi ne yazık ki mümkün olmayacaktır.

Çalıştığınız ortam ya da içinde olduğunuz işin güven ortamında devam etmesini sağlayın. Sizi destekleyecek insanlara her daim ihtiyacınız olacaktır ve aynı zamanda motivasyona katkıda bulunacak unsurları da göz ardı etmemeniz gerekiyor.

Yaratıcı olmak kesinlikle insanlığa artı bir değer. Yaratıcı ve aynı zamanda zeki insanları seviyoruz ve onlardan öğreneceğimiz bir şeyler olduğunu düşünüyoruz. Ben yaratıcı biri değilim ve olamıyorum şeklinde bir bahaneyi de kabul etmiyoruz. Okuyarak, araştırarak, iletişim kurarak ve sosyalleşerek de yaratıcılığa katkıda bulunabilirsiniz. Emin olun geliştirilebilir bir şey ve çaba harcadığınız takdirde sizler de uzun vadede kendinizi daha yaratıcı bir birey olarak göreceksiniz.

Yazar: Sorubak.Com

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER