Uzmanlar 2015 TEOG sınavını değerlendirdi.

UZMANLAR NE DEDİ?

Vatan gazetesinden Kenan Butakın, uzmanlardan TEOGdaki sorularla ilgili şu değerlendirmeleri aldı.

\SON KONULARDAN SORULDU\

-Aslan Ayhan - Uğur Okulları Akademik Kurul Fen Bilgisi Üyesi: Fen sınavında müfredat dışı soru bulunmuyordu. Kazanımlara uygun bir sınav oldu. Sınavda bakanlığın daha önce açıkladığı yere kadar tüm ünitelerden soru bulunmaktaydı fakat son konulardan daha fazla soru soruldu. Sınavda hatalı veya tartışmalı soru da yoktu. Ayrıca sınav üst gruptaki öğrencileri ayırt edici nitelikte de değildi.

\ÇELDİRİCİ BİR SORU VAR\

-Aysun Toptaş - Açı Dershaneleri Tarih Öğretmeni: Sorular geçtiğimiz dönem yapılan TEOGa göre daha kolaydı. 8. sınıflar 4. ve 5. ünitelerden daha fazla soru soruldu. Bilgi ve yoruma dayalı sorular karışık soruldu. D kitapçığı 12. soruda, kelime anlamına dair bir soruda bazı öğrenciler çelişkiye düşmüş olabilir. Ancak yine de zorlanmadılar. Bunun dışında 14. soru da laikliğe soyadı kanunu dolaylı olarak giriyor, net olmadığı için çeldirici gelmiş olabilir.

\YORUMA DAYALI SORU AZDI\

-Rozi Arat- Sevinç Kolejleri Yabancı Diller Koordinatörü: Okuduğunu anlama soruları ağırlıklı olmakla beraber, resim yorumlamaya dayalı soru çok az soruldu. Sorular dilbilgisi yapılarını anlama ve uygulama düzeyinde değil, daha çok okuduğunu anlama ve doğru çıkarım yapma becerisini ölçmekteydi. Diğer bir dikkati çeken konu ise; sorular arasında olumsuzluk ifade eden sorunun ile sıralama sorusunun sadece 1er tane olmasıydı. A grubu 10. 18. ve 20. Sorular öğrencilerin zorlanabileceği ayırt edici sorular olarak göze çarpmaktaydı.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER