Üniversite sınavında yeni sistem yine değişti

Üniversite sınavında yeni sistem yine değişti
Temel Yeterlilik Testi (TYT) içeriği dün gece saat 22:00da yapılan açıklamayla değiştirildi. Fen bilimleri testi ile felsefe ve din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri sınava dahil edildi.

Üniversite sınavı sisteminde yapılan değişiklikler devam ediyor. Yeniden düzenlenen üniversiteye giriş sınavı dün gece yapılan açıklamayla yeniden değiştirildi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı ın birinci oturumunun (Temel Yeterlilik Testi) 23 Haziran 2018 Cumartesi günü sabah, ikinci oturumunun 24 Haziran 2018 Pazar günü sabah, Dil sınavının ise 24 Haziran 2018 Pazar günü öğleden sonra yapılmasına karar verildi. İkinci oturumda ve Dil sınavında, sınav uygulaması ve soru şekli açısından herhangi bir değişikliğe gidilmedi. Yapılan değşiklikle 120 soruya 135 dakika verildi. Fen bilimleri testi ile felsefe ve din kültürü ve ahlak bilgisi testleri yeniden sınava alındı.

YGSDEN ÇOK AZ FARKI VAR

Yeni üniversiteye giriş sisteminde ilk açıklamada birinci oturumda sadece 40 Türkçe, 40 matematik olmak üzere toplam 80 soruya 90 dakika verilmişti. YÖK, 9 kasım gecesindeki açıklamada ise eski YGS sistemini hatırlatan bir düzenleme yaptı. Hem sınavın gününü değiştirdi, hem de yeni testler ekledi. İlk açıklamada 23 Haziran 2018 Cumartesi günü sabah saatlerinde TYT, öğleden sonra ise ikinci aşama sınavı yapılacağı paylaşılmıştı. 9 kasım gecesi yapılan açıklamada ise ikinci aşama pazar gününe alındı.İlk açıklanan iki dersten iki teste yedi ders daha eklendi. YÖK en yapılan yazılı açıklamada Yükseköğretim Kurulu un topluma hizmet temel fonksiyonu göz önünde tutulduğunda paydaşların görüşlerine ve eleştirilerine dikkate alması tabiidir. Bu çerçevede yapılan müzakere ve analizler neticesinde Yükseköğretim Kurulu olarak yeni ölçme ve değerlendirme sistemine tedrici geçişi de dikkate alarak öğrencilerimizin, ailelerinin ve kamuoyunun kaygılarını azaltıcı ve giderici yönde, TYTde kısmi değişiklikler yapılmıştır denildi.

ÇIKARILAN DİN, FELSEFE VE FEN TESTLERİ YENİDEN SINAVDA

Temel Yeterlilik Sınavı da, Türkçe testindeki 40 soruya ek olarak 20 sosyal bilimler (coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi, felsefe ve tarih) sorusu daha eklendi. Matematik testindeki 40 soruya ek olarak da 20 fen bilimleri sorusu (biyoloji, fizik ve kimya) olmak üzere TYTde toplam 120 sorunun yer alması kararlaştırıldı

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER