Üniversite Kayıt Dondurma, Devamsızlıktan Kalma ve Mezun Olamama

Üniversite Kayıt Dondurma, Devamsızlıktan Kalma ve Mezun Olamama
Üniversite Kayıt Dondurma, Devamsızlıktan Kalma ve Mezun Olamama

Üniversitelerce geçerli bir mazereti bulunan öğrenciler üniversite hayatına devam edemeyeceği takdirde kayıt dondurma işlemleri yapabilirler. Böylece içinde bulunduğu pozisyonda üniversite hayatına ara vermek zorunda olan öğrenciler sonrasında eğitim – öğretim hayatına devam edebilir. Fakat bunun için üniversite tarafından kabul edilebilir bir mazeretin olması şarttır.

Üniversite Kayıt Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır?

Kayıt dondurma işlemini yapabilmeniz için öncelikle üniversitede öğrenci olarak kaydınızın bulunması gerekmektedir. Sonrasında bir dilekçe yazarak ve mazeretinizi belgeleyerek ilgili kuruma bunu sunabilirsiniz. Bu mazeretli belgeler ailenin fakirlik belgesi, askerlik celpleri, sağlık raporları vb. olabilir. Öğrenciler başvuru süreleri ve kayıt dondurma süreleri hakkında detaylı bilgi almak için mutlaka ilgili olduğu üniversite kurumundan bilgi alabilir.

Üniversitede Devamsızlıktan Kalma

Üniversitelerin her aşamasında devamsızlık ile ilgili farklı kurallar bulunmaktadır. Örnek ile açıklayacak olursak hazırlıkta okuyanlar için devamsızlık noktasında bir kota bulunmaktadır. Bu kota dönemden döneme veya kurlara göre değişkenlik gösterebilmektedir. Devamsızlık oranı genel itibari ile ders saatinin yüzde onu ile yüzde otuzu arasını kapsamaktadır. Öğrenciler devamsızlıktan kaldığı takdirde dönem ya da kur tekrarı yapmaktadır. Ayrıca devamsızlıkla ile ilgili derse giren hocalarında bazen belirlemiş olduğu şartlar bulunmaktadır. Hocadan hocaya ve üniversiteden üniversiteye göre değişkenlik gösteren devamsızlık ile ilgili bu yüzden detaylı bilgi almak için mutlaka okuduğunuz üniversiteden detaylı bilgi edinmenizde fayda bulunmaktadır.

Üniversitede Mezun Olamama ve Aileye Söyleme

Hayata tam atılmak üzere iken üniversitenin son döneminde mezun olamayan öğrenciler genellikle büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Bu sıkıntıların başında ise aileye söyleyememe, çevre baskısı ve aynı eğitim döneminin tekrarlanarak uzaması gelmektedir. Tüm bunların üzerine bir de ailenin maddi durumu iyi değilse durum işin içinden çıkılamaz hale gelmektedir. Bu yüzden üniversite hayatında öğrencilerin tüm bu karşılaşacağı problemleri göz önünde bulundurarak daha dikkatli ve duyarlı davranması, derslerine çalışması gerekmektedir. Gençliğin ve arkadaş ortamının vermiş olduğu rahatlık tam hayata atılma aşamasında sizleri sıkıntılı bir durumun içine düşürebilir. Elbette ki bu hayatın sonu değildir. Fakat hayatınızı ertelemek istemiyor ve aile ile çevre baskısını üzerinizde görmek istemiyorsanız son yılınızda gerekli ciddiyeti göstermeniz gerekmektedir.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER