Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Sivas / Merkez

Hesapla
Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ekle
Ekle
13
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavlı
Taban Puanı 392.3229
Yüzdelik Dilim 16.72 (Tahmini)
Kontenjan Türü Kız
Okulun Pansiyonu Kız
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu?
Yorum Ekle/Oku LGS Puanı Hesapla
Bu Lise Bir Proje Okuludur.

Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sivas ili Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa LGS Puanı ile öğrenci alacak. (*) Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı 392.3229 tahmini yüzdelik dilimi 16.72.

Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 392.3229 -
2022 374.0735 374.07
2021 345.7764 15.11
2020 - -
2019 - -
Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisidir.
İlk yerleştirme verileridir.
Son 5 Yıllık Kontenjan Bilgisi
2024
0
2023
64
2022
60
2021
90
2020
0
Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde "Fen ve Sosyal Bilimler Programı" uygulanmaktadır.
Okul binamız Devlet Demir Yolları tarafından 1983 yılında "Çırak Okulu" olarak yapılmış olup, daha sonra mülkiyetiyle birlikte 1992 yılında Milli Eğitim Bakanlığına Devredilmiştir. Arsa Milli Emlak Müdürlüğüne aittir.

Okulumuz karkas betonarme bina olup birbirine bağlı üç bloktan oluşmaktadır.orta okul binamız,sağ tarafta üç katlı pansiyon bloğu ile sol tarafta spor salonumuz yer almaktadır.okulumuz eğitim öğretimde derslik sistemi uygulamaktadır. Atölye ve Laboratuarlar dahil 15 derslik kullanılmaktadır.

Okul arsa alanımız 17000m² olup bina alanımız 8800m² dir. Okulumuzun ön bahçesi yarı asfalt kaplama,arka bahçemiz ise taşlıktır.okulumuzun etrafı ihata duvarı ile çevrili olup üzerleri demir parmaklıdır. Okul bahçesi öğrenciler için yeterli genişliktedir.700m² alanda spor salonu vardır.

1992 yılında Binamız Fen Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi olarak hizmet vermiş 1997 yılında bu okullar kendi binalarına taşındıktan sonra 1997 yılında Yatılı İlköğretim Bölge Okulu olarak 70 öğrenci ile Eğitim Öğretime açılmıştır. Pansiyon kısmı 1998 Yılından itibaren tam olarak faaliyete geçmiştir. Kapasite 192 dir.

2014 Yılında Kız Yatılı Bölge Ortaokulu Kapatılmış Yerine Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Açılmıştır. Halen okulumuz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Olarak 100 yatılı kız öğrenci ve 600 Gündüzlü Öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir..

Yenişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin Adı Merhum Asım ŞAHİN Hocamızın anısına Asım ŞAHİN Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Olarak Değiştirilmiştir.

Vizyon İnsanı eğitmeyi ve öğretmeyi hedef edinen, dini duygulara saygılı, ahlaklı, çalışkan ve üretken nesiller yetiştiren bir kurum olmaktır.

Misyon Milli ve manevi değerleri benimseyen, vatan ve millet sevgisiyle dolu, insana,ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan , kendini sürekli yenileyen, okumayı, araştırmayı seven, yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinen ,özgür ve bilimsel düşünce gücüne sahip , sosyal ve kültürel açıdan yeterli, öz güven sahibi ve geleceğe umutla bakan mutlu bireyler yetiştirmek.

Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Turgut Özal Bulvarı TSO yanı

Tel: 03462252607

Fax: 03462239386

web: http://asimsahinkizihl.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilgili 13 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Merhaba ben meryem . 8.sını oğrencsiyim. Şimdi benim bildiğim bir kız anadolu lisesinde ana ders arapça ve kur`an .Yani Öğrenciler eğer kur´anı güzelce ezberleyebilirse ve arapçayı iyi öğrenmişse o daha başarılı olur ve sonraki sınıfa geçebilir. Acaba bu lisenin ana dersi ne ?

2022-04-01 18:18:46

Okul genel olarak güzel fakat siz yeni yerlesenler olarak okulun olumsuz taraflarından da bahsetmek isterim. Genel olarak öğrencilere akademik anlamda bir yüklenme söz konusu. Örneğin türk dili hocasının bir haftada bir sorubankasini bitirip geliyorsunuz demesi gibi bu yüzden ödev yetişsin diye cevaplar cevap kağıdına bakarak işaretlenir ve öğrenci ilerleme kaydedemez. Meslek dersleri -bir kaç hoca için geçerli isim vermeyelim- dersi anlatmıyor ve sınavda o kısımlar çıkıyor sonra oturup geceleyin ezber yaparsınız. Bu arada ezberiniz kuvvetli olmalı. Hangi hoca size ne derse desin - sen sayısalci/ dilci olamazsın gibi- alanlara ayrıldığıniz da çalışmayı bırakmayın. Siz çok başarılısınız, gelecek sizin, sen aklına koyduğun her şeyi başarırsın:)))) Bunların dışında genel olarak söyleyeceğim şey 9. Sınıftan itibaren disiplinli çalışın ve 9. Sınıfta hangi alana ayrilacaginiza karar verin asla vazgeçmeyin. Ayşe´nin Fatma´nın sözüne aldırış etmeyin oturun dersinize çalışın, benden bu kadar, hakkınızda hayırlısı olsun...

Bir Asım şahin mezunu

2021-09-09 18:23:29

Güzel bir okul ve anlayışlı branş / meslek hocaları

2021-09-09 18:08:13

Asım Şahin liseler arasında benzeri olmayan bir okul. Şahsım adına söylecek olursam ´bir daha gelsem yine Asım Şahin´ derdim.
Hocalarından hizmetlilerine her biri bir aile sıcaklığı ile yaklaşıyorlar, gerek abi gerek abla oluyorlar.
Dersler ise müfredat ne ise o ama öğrenciye yardım açısından her kolaylığı sunan hocalarımız mevcut.

Ayrıca, ilk açıldığı yıllardan itibaren bir çok yarışmalarda, spor dallarında birincilik dahil bir çok başarıya imza atmıştır.

Bu okulu düşünen kardeşlerim için tekrar söylüyorum bir çok okul gibi imam hatip liseleri arasında en iyisidir. Sevgiler 🌼

2020-11-21 01:09:29
Reklam

yaw güzel dediklerine bakmayın sınavsız yerleştirme o okullun daha nasıl iyi olucagını düşünüyosunuz

2020-01-22 20:58:25

Okulumuz iyi fakat kuran dersleri cok sıkıyor

2019-07-03 13:43:21

okulumuz proje okuldur yanlış yazılmışş

2018-11-12 22:51:47

gelecek vaad eden bir okul.Öğretmenlerimiz bizimle ilgileniyor.Özellikle dil bölümü mükemmel tabii diğer bolumler de

2018-09-23 17:54:13

okulumu çok seviyordum hocalar çok kaliteli hocalardı bizlerle çok ilgileniyorlardi her konuda okulda hocalarla arkadaslarla aile gibiydik

2018-09-14 08:57:58
BENZER OKULLAR
Yorum 12

İhramcızade Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Şarkışla Şehit Özgür Gencer Kız Anadolu İmam Hati Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 1

Semiha Yıldırım Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Şarkışla Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Yıldızeli Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kaç puan 2024 392.3229
Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Evet. Sınavla öğrenci alan proje okuludur.
Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Yatılı mı? Sadece Kız Pansiyonu Var
Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://asimsahinkizihl.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yorumları okuyabilir, Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Asım Şahin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız