Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

İstanbul / Güngören

Hesapla
Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ekle
Ekle
25
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 58.4958
Kontenjan Türü Kız
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi İstanbul ili Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "58.4958".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
58.4958
2022
79.7761
2021
47.2635
2020
61.0341
Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan bu binada 1993-1994 öğretim yılı başında "Ali Fuat Cebesoy İlköğretim Okulu" olarak eğitim ve öğretime açılmıştır.

2012-2013: Eğitim Öğretim yılında okulumuzun adı Ali Fuat Cebesoy İmam Hatip Ortaokulu olarak değişmiştir. 2013-2014: Eğitim Öğretim yılında yapımı tamamlanan binasında eğitimine devam etmeye başladı. 214-2015: 2014 Ağustos ayı itibarıyla okulumuzun kız ortaokulu ile birlikte lise eğitimi yapılmasına karar verilmiş olup ismi Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirilmiştir

Okul bünyesinde bulunan bölümler: Okulumuzun Fiziki, Teknik ve Teknolojik İmkanları
Okulumuzun Fiziki yapısı ve mimari özellikleri: Okulumuz, alışılagelmiş/klasik/geleneksel okul mimarisinden çok farklı bir yapı arz etmektedir. Ödüllü bir okul/kolej mimarisinden esinlenerek yapılan bina, akıllı tasarım denilen çok fonksiyonlu işlevsel bir özelliğe sahiptir. Beton blokların oluşturduğu kalıp duvarlar, herhangi bir boyama işlemine ihtiyaç duymamaktadır. Bu yönüyle tasarruf kaygısı ile projelendirildiği bilinmektedir. Okulumuz Güngören Tozkoparan bölgesinde bu mimari ile, yıkılıp yeniden yapılan dört okuldan biridir. Farklılığını dışarıdan hissettiren yapı, modern tasarımın, kamu binalarına değmiş sanat eli olarak tanımlanabilir.

Günümüzde sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin merkezi olarak düşünülen okul yapılarının "Yaşam Boyu Eğitim", "Toplum Merkezi" misyonlarını da üstlenecek altyapıya sahip olmaları gerekmektedir. AFCKAİHL tasarımında, esneklik ve aynı mekanın birden çok işleve, birden çok zaman aralığında hizmet edebilmesi, böylelikle yapı ekonomisi sağlanması hedeflenmiştir.

Öğrencilerin fiziksel, ruhsal ve akademik her tür gelişimlerinin kusursuz sağlanabilmesi amacı ile gerekli tüm mekanlar tasarlanırken çağdaş ve yalın bir mimari dil benimsenmiş, sadece dersliklerde değil derslik dışı mekanlarda da eğitimin sürekliliği hedeflenmiştir. Mekansal akışkanlık, şeffaflık gibi tasarım kriterleri gözetilmiş, galeri boşlukları, köprüler ile çatı ışıklıkları kullanılarak dinamik, aydınlık, birbirleri ile görsel ilişki kuran nitelikli ve keyifli iç mekan kurguları yaratılmaya çalışılmıştır.Tüm eğitim birimlerinde "duvar" ana tasarım ögesi olarak öne çıkmaktadır.

Renklerle farklılaştırılmış bağımsız birer kütle olarak yapıya takılan dersliklerin çocuklarda aidiyet duygusu oluşturabilecekleri düşünülmüş, ortak mekanların ise esnek tasarım anlayışı ile farklı kullanım organizasyonlarına olanak verebilmesi amaçlanmıştır.

Yapılarda doğal havalandırma , doğal ışık, doğru ve etkin ısı yalıtımı gibi enerji etkin bina tasarım kriterleri dikkate alınmış, ağırlıklı olarak yerel malzeme ve geri dönüşümlü malzemeler kullanılmıştır. Yapıların farklı zaman dilimlerinde hizmet vereceği de gözönüne alınarak merkezi ve zon kontrollü bir ısıtma sistemi kurulmuştur. Malzeme seçiminde yerellik, güvenlik, dayanıklılık, onarım, bakım ve temizlik gibi kriterler göz önünde bulundurulmuştur.

VİZYON Tüm öğrencilerimizi akademik, sosyal, kültürel açıdan önder; maddi-manevi değerlerine saygılı ve sevgili; ümmet ve millet bilinci ile yoğrulmuş; barış ve müsamaha kültürü ile bezenmiş örnek bireyler olarak yetiştirmek.

MİSYON Milli Eğitimin Temel Amaçları doğrultusunda, öğrencilerimizin; Tüm insanlık tarihi boyunca varolagelmiş/üretilmiş insanlığın ortak mirası olan maddi-manevi kültüre, medeniyete ve varlıklara saygılı; insana ve insanlığa iyilik noktasında artı değer üretebilen olgun/kamil fertlerin neşet etmesine kaynaklık etmek.

BAŞARILAR 2012 Tiyatro Gösterisi Yıldızlar Güngören 1.si; 2012 Afiş Yarışması Küçükler Güngören 1.si; 2012 Afiş Yarışması Yıldızlar Güngören 1.si; 2012 Atletizm Yarışması Yıldızlar takım halinde Güngören 1.si; 2012 Küçük İzciler Yarışması Güngören 1.si; 2012 Çanakkale Konulu Şiir Yama Yarışması Güngören 1.si; 2012 İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması Güngören 2. si. 2012 Türk Halk Müziği Yarışması Küçükler Güngören 3.sü; 2014 Resim Yarışması Güngören 3.sü; 2014-2015 Münazara Yarışması Güngören 1.si; 2014-2015 Resim Yarışması Güngören 2.si; 2014-2015 İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması Güngören 1.si; 2014-2015 Yüzme Yarışması Güngören 1.si; 2014-2015 Koşu yarışması ilçe 3.sü; 2014-2015 Uzun atlama İlçe 2.sü;

Projelerimiz

COMENİUS

Okulumuz, ''Biz Doğayı severiz, doğa da bizi seviyor'' adlı proje ile Comenius kapsamında İtalya, Polonya ve Slovenya ile ortak proje yapmıştır. What is Global Climate Change? Global climate change tends to have to do with what we known as global warming. There is proof that this has occurred over many number of years, and basically mean that all of the wasteful actions we make, as humans, are causing the atmosphere to warm. Climate change, more commonly known as global warming, is caused by the emission of heat trapping gases produced by vehicles, power plants, industrial processes and deforestation... By protecting and restoring natural areas, we are protecting and ensuring the health and prosperity of every one of us who ultimately depends on nature's clean air, water, and food for survival. Consequences of Global Warming Global warming has numerous consequences and effects to the earth such as: the ice is seen melting everywhere in the world, the sea levels have risen and precipitation has increased all around the world. Hurricanes are also as a result of global warming.

BANA KENDİNİ ANLAT (EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER 2015) ´´Eğitimde İyi Örnekler´´ kapsamında, İstanbul´da okulların kendilerinin planlayıp uyguladığı projelerin yarıştığı platformda, okulumuz kendi kategorisinde 1500 proje içerisinde sergilenmeye değer görülmüştür. Projemizi 16.05.2015 tarihinde İstanbul Erkek Lisesi´nin bahçesinde yapılan Eğitimde İyi Örnekler sergisinde eğitim camiasına tanıtIlmıştır.

DÜNYAYI İYİLİK KURTACAK (EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER 2016) İstanbul´da bir çok okulun katıldığı eğitimde iyi örnekler kapsamında, okulumuzda uyguladığımız ´´DÜNYAYI İYİLİK KURATACAK´´ projesi dereceye girmiştir. Projenin sunumu için ALTUNİZADE kÜLTÜR merkezinde yapılmıştır. Projede 90 adet bez çanta, gruplar halinde keçeler ile öğrenciler tarafından tasarlanmış, tasarlanan çantalar, ilçe içerisinde sergilenmiş ve satışa sunulmuştur. Satılan çantalardan elde edilen gelir, yetimlere bağış olarak finanse edilmiştir.

MATEMATİK HER YERDEYMİŞ! (EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER 2016) Projemiz, 2016 istanbul Eğitimde iyi örnekler derecesi almış olup ALTUNİZADE Kültür merkezinde tanıtıma layık görülmüştür. Proje, Matematik denilen olgunun hayatın her alanında olduğunu hissettiren bir dizi etkinlik toplamından oluşmaktadır.

Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Tozkoparan Mahallesi General Fehmi Tuncali Caddesi No:6 Güngören/ İstanbul

Tel: 2124826931

Fax: 2124826109

web: http://afcimamhatiplisesi.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilgili 25 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Lütfen birisi yazsın inglice dersi ve dil bölümü var mı LÜTFEN ACİLL

2023-09-10 18:34:04

Servis var mı?

2023-08-08 17:32:21

Öğretmenler genel olarak iyi hatta bazi ogretmenler cok ilgili lgs donemimde bana yardimci olan bircok ogretmen vardi.siniflar en fazla 35 (bizim sinif 20) İmamhatip diye korkmayin kesinlikle cok yuklenmiyolar anadolu gibi kiz ortami baya iyi cok rahat oluyo kiz kiza olmasi okulun yapiti yeni zaten disida icide guzel

2023-01-07 01:47:50

Öğretmenler açısından aşırı iyi öğretmen kadrosunu başka bir yerde cok zor bulursunuz hepsi çok ilgili yardımcı sevecen aile gibi tek sorun din dersleri biraz zorluyor arapça hocalarından kuran hocalarından çok çektim ama diğer hocalar hele ki Ayşegül hocamiz Ali seydi hocamiz Ayşe hocamiz Yılmaz hocamız ve daha bir sürü hoca aşırı iyi hocalar bu şekil korkmayın siz isterseniz üstesinden getirirler imamhatip de zorlamaz

2022-09-26 20:44:28
Reklam

merhaba sınıflar kaç kişilik? Öğrenci ve öğretmenleri nasıl iyi mi?

2022-08-28 13:56:56

Bana bu okul çıktı ancak imam hatip olduğundan istemiyorum

2022-08-13 19:51:05

Okulun eğitimi genel olarak iyi fakat bazı öğretmenler çok takıyor ve dersleri geçmek bilmiyor . Kız olduğu için gelecekseniz gelmeyin sadece kız ortamı olduğu için herkes aşırı şımarık davranıyor. Küfür, uygunsuz konuşmalar gerçekten çok fazla. Bir hata yaparsanız size söz hakkı tanınmadan neyin ne olduğu bilinmeden konuşuluyor. Müdür sevecen ve iyi fakat müdür yardımcıları gerçekten çok kötü. O okuldaki eğitimim bittiği için çok mutluyum. 4yıl nasıl dayamısım hiçbir fikrim yok. Şuan BAL’da okuyorum karma okul ama ortaokuldaki şımarıklık ve aşırı ergenlik patlamalarının zerresi yok. Ben zaten afc’ye aile zoru ile gelmistim. Benim fikrim gelmeyin.

2022-03-04 22:33:20

ortaokul egitimi asiri kotu ogretmenler ogrencileri asagiliyor 2019 a kadar gayet iyi bi okuldu ama giden ogretmenler degisen yonetim kadrosu ile bozan bi okul insani dinden sogutan hocalari var. Eger 5 e baslicaksiniz ASLA gelmeyin daha yolun basinda oluyosunuz ve kurtulamiyosunuz hersey sizin hataniz olarak biliniyo (dersler konusunda) eger ara siniflardan okul degistirip gelmeyi dusunuyosaniz yine ASLA gelmeyin geciceginiz 1-2 yil kalmis zaten onu da heba etmeyin.okulun tek iyi yani gecirdiginiz zamanlar ve kazandiginiz arkadasliklar olarak kaliyo.kesinlikle gelmeyin

2022-02-12 13:40:50

2021 KAÇ PUAN İLE ALIYOR 73 PUAN İLE GİREBİLİRMİYİM

2021-07-09 22:38:31
BENZER OKULLAR
Yorum 17

Ali Şükrü Sula Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 18

Ayşe Hümeyra Ökten Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 4

Ayşe Erkan Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 9

Medine Tayfur Sökmen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Bezmialem Valide Sultan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kaç puan 2024 58.4958
Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi ( http://afcimamhatiplisesi.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yorumları okuyabilir, Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ali Fuat Cebesoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız