Leyla Turgut Anadolu Lisesi

Ankara / Çankaya

Hesapla
Leyla Turgut Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
50
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 61.5618
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Leyla Turgut Anadolu Lisesi Ankara ili Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Leyla Turgut Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Leyla Turgut Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "61.5618".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
61.5618
2022
62.1323
2021
61.8429
2020
45.0000
Leyla Turgut Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Leyla Turgut Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Leyla Turgut Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Yenimahalle Çayyolu mevkiinde yüzölçümü 9760 m² kapalı alan 6435 m² taban alan 1285 m² arsa üzerine Hayırsever Leyla Turgut tarafından yaptırılan okulumuz, 2006 - 2007 yılında Çayyolu Lisesi olarak Eğitim - Öğretime açılmıştır. Aynı yıl okulumuzun ismi, okulumuzu yaptıran Hayırsever Leyla Turgut Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Okulumuz 4 kat üzerine 35 derslik olarak inşa edilmiştir. Dersliklerin dışında, Fizik Laboratuvarı, Kimya Laboratuvarı, Biyoloji Laboratuvarı, Müzik Dersliği, Görsel Sanatlar Dersliği, Kütüphane, Çok Amaçlı Salonu, Rehberlik Servis Odaları, İdari İşler Odası, Öğretmenler Odası, Ders Araçları Odası, Arşiv, Spor Odası, Kantin, Yemekhane, Kazan Dairesi, Destek Personel Odası ve Sığınak bulunmaktadır. Okulumuz 2010/30 nolu Genelge doğrultusunda genel liseden Anadolu lisesine dönüştürülmüştür. Şu anda Genel Lise ve Anadolu Lisesi olarak Eğitim - Öğretime devam etmektedir.

Leyla Turgut Anadolu Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Leyla Turgut Anadolu Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Leyla Turgut Anadolu Lisesi YKS Başarı Tablosu

Leyla Turgut Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Leyla Turgut Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2926 Cadde No 6 Çayyolu Çankaya

Tel: 0 312 242 26 72

Fax: 0 312 242 26 74

web: http://leylaturgutanadolulisesi.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Leyla Turgut Anadolu Lisesi ile ilgili 50 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Fahrettin hoca candir yaaa

2023-07-31 23:39:37

Öncelikle okulun bazı öğretmenleri gerçekten çok güzel öpüp başınızın üstüne okuyun yani. Okul gerçekten son derece displinli bir okul hergün kıyafet kontrolü vs var. Okul ortamına gelirsek gerçekten berbat yani okulda ne tip ararsanız var, sigara vs içenler gibi. zaten bu öğrenciler yüzüne okulun ortamı çok kötü. Sınavlar ortak yapılıyor yani kelebek sistemi. Okula telefon getirebiliyorsunuz fakat kapalı olmak şartıyla eğer sert bir öğretmene denk gelirseniz hiç acımadan alıyor idareye teslim ediliyor ve dönemin sonuna kadar vermiyorlar. Gerçek bir arkadaş edinmek zor lisede o yüzden doğru kişilerle arkadaşlık kurmanıza önem verin. Okul müdürü şuan gerçekten iyi ve disipline çok önem veriyor. Eğer ki ortalamanız gayet iyiyse bu okula gelmenizi tavsiye etmiyorum, açıkta kalan öğrenciler bu okulu çoğunlukla tavsiye ediyor fakat okulun durumunu zaten bu berbat ediyor.

Yani eğer çok zor bir durumda kalmadıkça bu okula gelmenizi tavsiye etmiyorum..

2023-03-03 19:11:45

Okulun öğretmenleri gerçekten çok başarılı hakkını vererek yapıyorlar işlerini fakat ortamı berbat, öğrenciler ortamını çok kötü bozuyor özellikle sınıfta kalmış öğrenciler yüzünden sınıfta ders dinlenmiyor sürekli dersi kaynatma peşindeler o yüzden bazı öğrenciler için bu çok kötü bir durum.
Okulda sigara vs.içenler var tabiki zaten her okulda vardır ama siz o ortama bulaşmadığınız sürece sıkıntı yok.
Okul disiplinli bir okul ve okula telefon getirebiliyorsunuz fakat kapalı olmak şartıyla herhangi bir öğretmen telefonla oynadığınızı görürse hiç acımadan alıp müdüre veriyorlar ve dönem sonuna kadar alamıyorsunuz.
Okul başlama saati 8:45 bitiş saati 15:45
öğle arası dahil.Toplamda 8 Ders görüyoruz.
Okula geç kalırsanız öğretmenler direkt sizi yok yazıyor haberiniz olsun.





2022-10-29 13:01:28

Ltal da öğretmen kadrosu çok başarılı öğretmenler açısından okulda bı sıkıntı yok ama ortam cok kötü yeni müdür geldi bı kaç sene sonra okulun puanini cidden cok yükselticegini düşünüyorum cidden çok başarılı bı insan ama bu okula akli olan bı kaç sene sonra gelsin şimdi değil 9 lar çok kalabalik bı sınıfta 35 kisi var ama 11-12 lerin sınıfları 7-8 kişilik özel okul gibi oluyo ama ortam cidden cok fazla degisiyo ha sadece ders dinleyip gidicem ortamla bı ilgim olmaz diyosaniz gelin o açıdan güzel okul ama iste ders de dinletmiyorlar doğru düzgün habire kaynatma derdindeler müzik ve resim dersi alanında gelismis bı okul çok fazla olanak sağlanıyor bateri,piyono, elektronik gitar ne ararsanız var ama bu okuldan doğru düzgün üniversiteye biraz zor gidersiniz.

2022-10-24 20:33:29
Reklam

9.sınıflar için erken başlama gibi bir durum varmı acaba

2022-09-05 09:49:58

Arkadaşlar ben bu okula bu sene başladım okul kıyafetlerini Tokerbebe diye bir alışveriş merkezinin içinde bulanan dükkandan alacağız.(Tokerbebe)

2022-08-27 22:20:41

Iyi günler benim obp puanım 85 tutarlı

2022-07-25 13:30:48

11. sınıf öğrencisiyim 2 sene sonra sınavım var ve bu okulda kesinlikle sınava dair hiçbir şey öğrenemezsiniz öğrenci kitlesi çok kötü hiçbirinin amacı ders yapmak bi şeyler öğrenmek değil hocalar da bu duruma alışmış gibi anlatıp geçiyolar 4 senenizi bu okulda geçirip sınavda derece yapabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

2021-10-07 19:02:14

bu okulu bu sene kazandım bakmaya da gittim o yüzden şuanlik genel bilgi verebiliriim saatleri tam gün 8:45-15:45 yemekhane var deniliyor ama kantinle birleşik sanırım küçük bir yerde anlamadım bahçesi geniş sınıf sıralarını beğendim ama fazla iyi değil sınıflar temiz kadrosu hakkında kötü konuşan hiç görmedim okul kıyafeti var bordo lakos ve siyah pantolon kışın da siyah üstünde ltal yazsn sweatshirtleri var bordo lakos neyse de sweatshirtü cidden kötü ve sıcak tutmaz o yüzden kışın üstüne bişey giymeye izin verirler umarım çünkü disiplinli bir okul genel bilgi bu kadardı şuanlik beğendim okulların açılmasını iple çekiyorum 💞

2021-08-05 19:25:35
BENZER OKULLAR
Yorum 3

Şehit Rıdvan Süer Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 190

Selahattin Akbilek Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 73

Musa Erdem Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 131

Akdere Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 17

Hurin Yavuzalp Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Leyla Turgut Anadolu Lisesi kaç puan 2024 61.5618
Leyla Turgut Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Leyla Turgut Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Leyla Turgut Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Leyla Turgut Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Leyla Turgut Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Leyla Turgut Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Leyla Turgut Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://leylaturgutanadolulisesi.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Leyla Turgut Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Leyla Turgut Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Leyla Turgut Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Leyla Turgut Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız