Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi

Bursa / Yıldırım

Hesapla
Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ekle
Ekle
25
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavlı
Taban Puanı 410.5971
Yüzdelik Dilim 13.43 (Tahmini)
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Erkek
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu?
Yorum Ekle/Oku LGS Puanı Hesapla
Bu Lise Bir Proje Okuludur.

Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Bursa ili Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa LGS Puanı ile öğrenci alacak. (*) Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı 410.5971 tahmini yüzdelik dilimi 13.43.

Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 410.5971 -
2022 381.0285 13.47
2021 356.5827 12.86
2020 375.3587 12.93
2019 388.9331 15.32
Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisidir.
İlk yerleştirme verileridir.
Son 5 Yıllık Kontenjan Bilgisi
2024
0
2023
128
2022
120
2021
120
2020
180
Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde "Fen ve Sosyal Bilimler Programı" uygulanmaktadır.
Bursa İmam Hatip Lisesi 1962-1963 Eğitim Öğretim - yılında ilimiz Çekirge semtinde özel idareye ait bir binada bir Müdür, on öğretmen, 214 öğrenci mevcudu ile eğitim ve öğretime başlamıştır. 1965-1966 eğitim ve öğretim yılında halen öğretime devam ettiği Şükraniye Mahallesi sanayi çarşısı üstündeki 24 derslikli 800 öğrenci kapasiteli proje üzerine inşa edilen mevcut binaya taşınmıştır. Okul Tanıtım Videosunu İzleyin

Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Şükraniye Mh. 15. Fatih Sk. No 6 Yıldırım / BURSA

Tel: 02243605300

Fax: (224) 361 3347

web: https://bursaihl.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilgili 25 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Ortaokulu burada bitirmiş biri olarak söyleyeyim,gayet güzel öğretmen ve öğrenci ortamı olsun,lgs süreci olsun.oyle serseri tipler de yok(her okulda olduğu gibi aradan 1-2 tane cins çıkıyor tabii:)) onun dışında mükemmel gönül rahatlığıyla gelebilirsiniz.

2023-07-24 23:09:35

Ben anlamadım katı mi kızlar için voleybol maclari vb oluyormu müzik kulübü varmı bunları cevaplarmisinizzz

2023-07-06 20:10:34

Okul gayet güzel ama erkek kız ayrımı çok inanılmaz derecede erkek tarafında 8 tenis masası varken kızlarda 1 tane var ve onu da kaldıracaklarmış sadece bunda değil çoğu şeyde böyle ama öğretmenleri ve ortamı çok güzel ^^

2023-05-26 17:10:42

ben okula bu sene geldim fakat herkesin dediği kadar kötü bi okul değil gercekten ben kendi fikrimi mubalaga yapmadan anlaticam çok daha yüksek puanları hak ediyor ortam öğretmenler vesaire muazzam kurallar en azından bu sene çok hatta hic katı degil her gün tören veya kontrol olmuyor eşofman ile geliyorum bi sorun bile olmuyor okul takimindayim buyukler olsun kucukler olsun herkes birbirine saygi ve sevgi gösteriyor 420- 430 alti aldiysaniz, güzel bi anadolu lisesine gidemediyseniz kesinlikle tavsiye ederim taban puanının üstünde bir kalite söz konusu

2022-10-16 13:31:31
Reklam

Site editörleri yayınlamadığı için hocalar ile ilgili olan P3 ve P5 için bana DC üzerinden ulaşırsanız size atabilirim.
DC: 2020- öğrencisi#1215

2022-07-17 16:18:54

Bir diğer sorun söyleşi dinlememiz için konferans salonuna götürüldüğümüzde söyleşiyi yapacak kişilerin şahsımca dinlemeye değer şeyler söylememeleri. Bir de (eksi denir mi emin olmasam da) nedenini anlamadığım bir şekilde kim gelse söyleşinin ilk dakikalarında imamhatipli olmanın çok özel bir şey olduğunu vurgulamaları. 1-2 defa olsa tamam ama her gelen bunu söylüyor.

Okuldaki bir diğer sorun telefon ve kıyafet konusunda çok katı olunması. Mesela bizim sınıfta ortada hiçbir sebep yokken aniden sınıfa teneffüste müdür yardımcısı girdi ve tüm sınıftaki öğrencileri baştan aşağı süzdü. Ve kazak giyen bir arkadaşımızı görüp onu sırf kazak giydiği için eve yolladı.
Dönemin bitmesine birkaç gün kalmış. Hocalar konuları bitirmiş. Okula gelen yok artık. Bir sınıfta 10 kişi vardı. Bu 10 kişinin olduğu sınıftan 5 kişiyi okul üniforması giymedikleri için müdür yardımcısı odasına götürdü. Bir başka sınıftan da bir kişinin telefonuna el kondu (Ki el konan telefonlar bir hafta geri verilmiyor).

Bir başka tanık olduğum olay da şu ki okulda Çanakkale gezisi yapılacaktı. Gezi bedava olacaktı. Öğrencilerden de gitmek isteyen iyi bir sayıda kişi çıktı. Ondan sonra gezinin sınav haftasından hemen önce yapılacağını söylediler. Gezi sınav haftasından hemen önce olacağı için geziye gideceklerin çoğu geziden geldikleri günün 1-2 gün sonrasında hemen sınav haftasına girecekler ve sınava hazırlanmada sorun yaşayacaklardı. Neden böyle bir şey yaptıkları sorulunca da çok fazla öğrencinin katılmak istediğini ve gideceklerin sayısını azaltmak istediklerini söylediler. Bir hocaya bu durumu anlattığımızda ‘’Gitmeyeceksiniz, ders çalışacaksınız’’ tarzı şeyler söyledi. Kendisinin gözünde öğrencileri sadece ders çalışması ve dini ibadetlerini yapması gereken kişiler olarak gördüğüne eminim ama ispatlayamam.

2022-07-13 01:26:51

Okuldaki bir diğer sorun deneme sınavlarının yapılış şekli. Mesela bir deneme sınavını olduk, sonraki olacağımız deneme sınavı iki ay sonra falan. Okul 12.sınıfların denemelerini alırken diğer sınıfların denemelerini de aldılar ve daha görmediğimiz konulardan bizi deneme sınavına soktular. Yine başka bir deneme sınavını da 1.dönem 2.yazılılara birkaç gün kala olduk. Bundaki sıkıntı şu 2.yazılılara gireceğiz. Sınavlara belli bir sıra ile girecektik ve ona göre çalışacaktık. Ama artık deneme olduğu için aynı anda çoğu derse apar topar hazırlanmamız gerekecekti. ‘’Neden?’’ diye sorarsanız çünkü bazı hocalar denemeden alacağımız notların sözlülere etki edeceğini söyledi. Bunu sadece bu denemede de yapmadılar, neredeyse her denemede söylendi ama niyeyse hiçbirinde etki etmedi (bir hocanınki dışında ki onun yapacağı etki sözlüyü azaltmıyor, ya arttırıyor, ya da etki etmiyordu). Hatta 2.dönem 1.yazılılarda nedense sürekli sözel olarak sınavına girdiğimiz kur’an dersinin yazılı olarak sınavı yapıldı ve ne hikmetse onun da taaa sınavdan çıktıktan sonra karneye geçmeyeceğini öğrendik. Yani o sınavda yaptığımız tüm sorular da boşuna çıktı.

2022-07-10 23:48:05

Merhaba, bu okula 2020 yılında geldim. Ve şu ana kadar ki iki yıllık bu okulda okuduğum süreçte bu okulda tanık olduğum, gözlemlediğim şeyleri aktarmak istiyorum. İlk olarak okulun kendimce büyük bir eksisinden başlayacağım. O da öğle aralarında okuldan çıkışa izin verilmemesi. Tam olarak verilmiyor değil ama tabii ki. Eviniz okulun yakınlarındaysa aileniz okula gelip dilekçe (ya da o tarz bir şey) veriyor ve kabul edilirse size bir kart veriliyor. Bu kart ile öğle arasında çıkıp evinize yemek yemeye gidebiliyorsunuz. Ama eviniz yakın değilse okuldan öğle arasında çıkamıyorsunuz. Diyebilirsiniz ki ´´Bunun neresi eksi?´´. Çünkü öğle aralarında dışarı çıkamadığımız için kantin tekel. Kantin tekel olduğu için çoğu ürünün fiyatı aşırı uçuk. Kantin yasalar dahilinde koyabileceği en yüksek fiyattan koyuyor. Hatta bir keresinde karşılaştırma yaptım. Markette sadece iki tlye satılan bir şeker, kantinde dört tlye satılıyor. DÖRT. Kantindeki çoğu ürün en az %40 kâr oranıyla satılıyor. Bu arada kantinin kâr edebilmesi ve çalışanların maaşını ödeyebilmesi için o kadar yüksek fiyattan koyduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Ama bu kantinin her gün potansiyel +1000 müşterisi var. Bu kadar potansiyel müşteri de okula harçlık olarak 10—15 tl değil, çoğunluğu en az 20tl getiriyor. Bu uçuk fiyatlardan dolayı da tüm sınıfçak öğle aralarında çıkabilmek için dilekçe verdik. Sonuçta eğer öğle aralarında dışarı çıkabilirsek kantin tekel olmazdı artık. Ve müdür yardımcısı gelip bunu yapamayacaklarını söyledi. Nedenini sorduğumuzda ´´Öğrenciler öğle arasında çıktıklarında kızlı-erkekli oturuyor´´ cevabını aldık. O zaman bari kantindeki fiyatları azaltın, dedik. Kantinle konuşacağım, dedi. Ve indirim yapmasını beklediğimiz kantin gene zam yaptı. Başka hocalarımıza durumu anlattığımızda kimisi ´´Evden getirin´´, kimisi de ´´Şurada bir toptancı var...´´ dedi.

2022-07-10 23:42:52

Kuralları çok katı diz altı ayaklara kadar tunik istiyorlar hiçbir yerde yok böyle bişey sakın gelmeyin

2021-11-06 16:42:28
BENZER OKULLAR
Yorum 12

Mihraplı Abdulkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 16

Özlüce Rasim Özdenören Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 3

Yenişehir Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 23

Yeşil Devlet Hatun Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi kaç puan 2024 410.5971
Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Evet. Sınavla öğrenci alan proje okuludur.
Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Yatılı mı? Sadece Erkek Pansiyonu Var
Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (https://bursaihl.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi yorumları okuyabilir, Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız