Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi

Bursa / Yıldırım

Hesapla
Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
123
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 93.5488
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi Bursa ili Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "93.5488".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
93.5488
2022
91.9059
2021
90.7940
2020
84.3894
Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Okulumuz Bursa'nın Yıldırım İlçesi, Ertuğrul Gazi mahallesinde bulunan İhsan Dikmen 4 İlkokulu binasında, İhsan Dikmen Ortaokulu olarak 1983 yılında eğitime başlamış olup 1983-1984 öğretim yılı idari iş ve işlemleri Değirmenlikızık ortaokulu müdürlüğünce yürütülmüştür.

1984-1985 Eğitim-öğretim yılında okul müdürlüğü müstakil hale getirilerek kurucu okul müdürlüğüne Hasan UÇAR tayin edilmiştir. 1985-1986 öğretim yılında ilk binası 10 derslik, 4 laboratuvar olarak inşa edilmiş ve Ertuğrul Gazi Lisesi adını almıştır. Okulumuza ismi verilen Ertuğrul Gazi, Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Beyin babası olması nedeniyle tarihi bir misyon da üstlenmiştir.

Okulumuza 2008 yılında ikinci bir bina "22 derslik,3 idari oda, 1 spor odası, 1 çok amaçlı salon 1 kimya, 1 biyoloji, laboratuvarı, 1 adet kantin ve kazan dairesinden oluşan 4 katlı bina" daha yapılarak 2009 eğitim öğretim yılında hizmete açılmış ve iki binada eğitim öğretim devam etmekte iken 2012 ? 2013 öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 11.05.2012 tarih ve 01/11940 sayılı kararları ile Anadolu Lisesine dönüştürülerek Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi adını almıştır.

Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi halen; 32 derslik, 1 adet Ömer Halis Demir Kütüphanesi, 1 adet konferans salonu, 1 adet laboratuvar, 1 adet resim odası, 1 adet spor odası altyapı imkânlarıyla yapılmıştır.

Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi YKS Başarı Tablosu

Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Ertuğrulgazi Mahallesi 4. Eren Sokak No 9/1 Yıldırım/BURSA

Tel: 0224 366 00 10

Fax: 0224 366 49 19

web: http://begal.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi ile ilgili 123 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Okulda kaç tane 9. Sınıf şubesi var

2024-01-22 19:49:30

9.sınıf olarak bilgi almak istiyorum yarın karneler kaçta dağıtılacak ilk ders gelmek zorunda mıyız

2024-01-18 16:33:59

iyi kötü yorumlar var ama ben okulu genel olarak iyi buluyorum ilk başta tereddüt etmiştim ama okula gidince yorumlarda yazan çoğu şeyle karsilasmadim onun disinda hocalar genç değil ama çoğu deneyimleri dolayısıyla okulu sevdiriyor gezi sorunumuz var ama okul içi spor etkinlikleri milli bayramlarda düzenlenen eğlenceler ve sinavla yurt dışına gitme imkanı sunan bi okul. Evet üniversite sınavına pek iyi hazırladığı söylenemez ama sınavı kazanmak isteyen biri okuldanda aldiklariyla beraber iyi yerlere gelir

2023-12-11 21:07:46

Uzunca ve eleştirel bir yazı olacak ama burda amacımız ne kimseyi soğutmak ne de birilerine haksızlık etmek.belki burdaki eleştirilerin birilerine faydası olur da bazı saçmalıklar son bulur.biz çocuğumuzu bu okula verdik ve çok kısa ama çok kötü.tecrübeler edindik.bir okulu kaliteli yaoan şeylerden biri okulun insanlara sunduğu sosyal haklar ile eğitim kalitesidir.eğitim kalitesinden başlayacak olursak burda öğretmenlerin vizyonları verdiğimiz eğitimin kalitesini nasıl arttırırız çocukları hayata nasıl hazırlarız başarılı öğrenciler yetiştirerek türkiyede adımızdan nasıl bahsettiririz nasıl ülkeye yararlı bir nesil yetiştirirzden çok nasıl baskıcı ve yasakçı oluruza dönmüş durumda.gerekçe olarak olumsuz olayların yaşanmaması veya zamanında yaşanmasından dolayı böyle sıkı ve bunaltıcı bir politika izliyor olabilirler ama bunun ççzümü bu mu.okulun arkasına gitmek yasak şu sınıflar buraya girmeyecek yasak o yasak bu yasak yasak oğlu yasak.çocukların teneffüste gezdiği alanlar dahi sınırlı.böyle saçma sapan bir mamtığı ilk defa gördüm.askeriye mantığı ile yönetiliyor gibi geldi bize.e peki eğitim o sonraki iş önce yasaklar.
Kaç yıllık bir okulda beden derslerinde çocukların soyunacağı bir alan dahi yok.kızlar tuvalette erkek öğrenciler sınıfta soyunuyor.okulun camları çivili sıraları kötü.kantini pahalı.koymuşlar kapısına bekçi defter kalem yazıyor o adam.ne kart sistemi ne bişey bunca yıllık okulda yok.bir tane öğretmen bir tane yönetici bunca yıl hiç mi dememiş bu nasıl düzen.şu okula şunu katayım bunu katayım.belediyeyle görüşeyim edeyim ya da kim yetkili ise ona gideyim milli eğitime sürekli istekte bulunayım diye.türkiyede zaten eğitim sistemi sınav sistemi yerleşim sistemleri tam bir fiyasko iken biz de daha da kötüsü var der gibi varlığını sürdüren bu okulda bir tane mi idealist hedefleri olan vizyonlu bir öğretmen çıkmamış.var sa yok sa yasaklar..tüm bunlar yetmezmiş gibi bir tane öğretmenin vasat bir okula geldiniz burası lks de bişey yapamayanların geldiği bir okul diye sınıfta öğrencilere konuşmasına ne demeli.pardonda hocam ouldaki eğitim kalitesi öğretmen kalitesi ile alakalı değil mi.siz süper bir eğitim vererek bu durumu değiştiremezmisiniz.daha 9.sınıfa gelen liseye yeni adım atmış çocuklara böyle konuşulur mu.amacın motive etmekse bu değil.sen burayı eğitim kalitesi düşük olarak görüyorsan bu sizinle alakalı değil mi.farzedelim muhteşem öğrenciler geldi sen bu bakış açınla o çocuklara ne vereceksin peki.kaldı ki sınav sistemi ortada bu işin psikolojisi ortada.hayatlarında ilk ciddi sınava girmişler sen bu çocukları nasıl ve ne hakla vasat diye niteleyebiliyorsun.öğretmenlik peygamber mesleği sen bunun farkında değilmisin.bir tane gezi sosyal aktivite yks ye yönelik deneme sınavları da mı bolca yapamadın.bir tane mi idealist öğretmen çıkmadı bunca yıl.ama konu yasaklar olunca maşaallah muhteşem herşey.öğretmenlerin ders anlatımları olsun yaşları olsun ondan da memnun kalamadık.inanın bu okulda okuyan öğrencilere çok üzülüyorum

2023-09-25 22:00:24
Reklam

Ortalamam 91 ama bu okulda okumak istiyorum kontenjan açılırsa gelme ihtimalim var mı?

2023-09-17 14:37:21

b blokta hangi sınıflar var?

2023-09-09 22:00:56

okulun spor salonu varmı acaba?

2023-09-04 13:39:58

Uyum haftası ver mi ki acaba

2023-09-02 14:42:54

LGS de 421 puan almış obp si 98 olan ben ve geleceğim okul ....
1 soru farkla Ahmet Vefik paşa ya giremedim bende ki şansa ne demeli. Mutsuzum kırgınım kızgınım konuşsam tesiri yok, sussam gönül razı değil..kimbilir benim gibi kaç kişi lgs nin tutarsız sınavları yüzünden obp ye mahkum oldu😞Bazı haklar helal edilmez.

2023-08-26 22:42:47
BENZER OKULLAR
Yorum 54

Gürsu Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

İlhan Oğuz Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 220

Nuri Nihat Aslanoba Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 6

Toki Ayasbey Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 114

Ahmet Yesevi Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi kaç puan 2024 93.5488
Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://begal.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ertugrul Gazi Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız