Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi

Bursa / Nilüfer

Hesapla
Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
85
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 98.4546
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi Bursa ili Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "98.4546".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
98.4546
2022
97.4951
2021
97.5032
2020
94.9178
Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Okulumuzun projesinin temeli, 500 Nilüferli çocuğun bir araya gelmesiyle atılmıştır. Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü, Nilüfer Belediyesi ve şimdiki adı Nilüfer Kent Konseyi olan, Nilüfer Yerel Gündem 21 arasında protokol imzalanmış ve okulumuzun inşaatı başlamıştır. 2007 yılında projeyi başlatan 500 çocuk, çeşitli faaliyetler yaparak para toplamışlar. Çocuklar, hayırseverlerin de desteğiyle UNICEF ürünlerini satmaktan, geri dönüşüm malzemeleri toplamaya ve hatta müzikal sahnelemeye kadar çeşitli işler yapmışlar. Toplanan yaklaşık 650 bin TL ile okulun temeli atılmış, 2012 yılı Şubat ayında Nilüfer Belediyesi bütçesinden 2,5 milyon TL ayırarak yarım kalan inşaatı tamamlamıştır.

Okulumuz 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ortaokul olarak açılmış, 2013-2014 eğitim öğretim yılında Anadolu lisesine dönüştürülerek 16 Eylül 2013 tarihinde Barış Anadolu Lisesi olarak eğitim-öğretime başlamıştır.

Bodrum, zemin ve iki kat olmak üzere, toplam dört kat olarak inşa edilen okulumuzda yirmi derslik, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, özgün bir kütüphane, spor dersliği, müzik odası, resim atölyesi, sunum odası, 220 kişilik konferans salonu, öğrenci giyinme odaları, rehberlik odası, idari odalar, öğretmenler odası, kalorifer dairesi, yemekhane, kantin, sığınak mevcuttur. Asma Katta 400 m2 alanda açık sergi salonu, öğrenci etkinlik alanları mevcuttur.

Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesinde gündüzlü, karma ve tam gün eğitim öğretim yapılmaktadır. Okulumuzda 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı, 36 öğretmen, 1 memur, 1 güvenlik görevlisi, 3 hizmetli olmak üzere toplam 44 kişi görev yapmaktadır. 20 derslikten oluşan okulumuzun öğrenci kapasitesi 680?dir

Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi YKS Başarı Tablosu

Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Barış Mahallesi Gümüşdere Sokak No1 Nilüfer/BURSA

Tel: 02244529980

Fax: 02244529981

web: http://barisanadolulisesi.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi ile ilgili 85 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

11.sinifa gecicem ortalamam 97 ve ikametgahı Özlüce de kabul edilir miyim?

2024-02-10 16:22:53

Merhaba komşu kayıt alanındayım
Obp 97.5 tercihlerime yazsam şansım olurmu

2023-07-31 16:27:40

Bu okulun puan ortalamasının yüksek olmasının sebebi gerçekten başarılı öğrencilerin tercih etmesi mi . Yoksa gelen öğrencilerin özel okuldan şişirme notlarla bu okula girmesi mi

2023-07-30 21:38:12

Ortalamam 98.2 kayıt alanı dışında 4 kişilik kontenjan kalmış girebilir miyim sizce ( en son 98.4 almış )

2023-07-27 23:48:00
Reklam

Şansıma bak. OBP´min 97,3´lerde olmasına rağmen üst sokaktaki 70 ortalamayla alan liseye gitmeye mecburum. Keşke okul sınavlarına çalışmakla harcadığım zamanı LGS´ye çalışmakla harcasaydım. Keşke hocalar "Zor soracağım" dediklerinde onları takmasaydım. LGS´den güzel bir puan çıkaramayacağımı sezmiştim ama hiç çalışmamış gibi de o liseye gitmeyi düşünmüyordum. Hiç çalışmasaydım en azından hakettiğimi bilip üzülmezdim. Öğretmenlerimden, ailemden ve kendimden özür diliyorum.

2023-07-24 10:55:18

Torpil sansi varmi

2023-07-18 12:58:00

OBP 95.800 okul kayıt alanimda 1.sırada girebilirmiyim acaba.cevap yazarsanız sevinirim

2023-07-15 17:40:39

Barış Anadolu mu Çamlıca Anadolu´nun mu eğitimi daha iyi?

2023-07-09 20:08:28

obp 97 girermiyim kayıt alanımda

2023-07-09 19:12:19
BENZER OKULLAR
Yorum 24

Ovaakça Şarık Tara Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 2

Gürsu Fazıl Hüsnü Dağlarca Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 73

Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 34

Şehit Öğretmen Kubilay Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 17

Mustafa Kemal Paşa Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi kaç puan 2024 98.4546
Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://barisanadolulisesi.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Nilüfer Belediyesi Barış Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız