Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

İstanbul / Bağcılar

Hesapla
Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ekle
Ekle
16
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 40.0160
Kontenjan Türü Kız
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi İstanbul ili Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "40.0160".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
40.0160
2022
75.9089
2021
80.3998
2020
14.4782
Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

1993 yılında İlköğretim olarak açılan okulumuz, 10/08/2005 tarihinde İlköğretim okulunun yeni bir binaya taşınmasıyla Liseye tahsil edilmiştir.

6999 Metrekarelik alanda 2015'e kadar tek blok iken 2015'te ikinci blokla beraber eğitime devam etmektedir. Okulumuzun A Blokunda 27 derslik, 1 öğretmenler odası,1 müdür odası, 3 müdür yardımcısı odası, 1 konferans salonu, 1 memur odası,2 mescit, 1 laboratuvar, 1 rehberlik servisi, arşiv ve 1 çay ocağı bulanmaktadır. B Blokta ise 24 derslik, müdür odası 2 müdür yardımcısı odası, rehberlik servisi, 4 zümre öğretmenler odası, öğretmenler odası, Z kütüphane, bay ve bayan abdesthane ve mescitler; fizik, biyoloji ve kimya laboratuvarı, resim dersliği, 350 kişilik konferans salonu, yemekhane, 3 araç gereç odası, okul aile birliği odası, 2 depo, santral, kazan dairesi, su deposu, kalorifer odası, temizlik odası, asansör ve yangın merdiveni bulunmaktadır. Bütün dersliklerimizde akıllı sınıf teknolojisi mevcuttur.

Okulumuz ilk mezunlarını 2008/2009 tarihinde vermiştir. Okulumuz genel lise kısmı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün 01/04/2011 tarih ve 273/785 sayılı onayı ile 2011/2012 öğretim yılına kademeli olarak kapatılmış, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmüş 2013'ten itibaren Kız Anadolu İmam Hatip'e dönüştürülmüş ve bu alanda halen eğitim vermektedir. Okulumuzun ek binası 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında hizmete girmiş ve halihazırda iki binasıyla eğitime devam edilmektedir.

Bunun yanısıra hafta sonları Mesleki Açıköğretim Lisesi Yüzyüze eğitimiyle Açıköğretim alanında başarısı, kapasitesi ve tanınırlığıyla Türkiye genelinde nadir okullardan birisidir

VİZYON Hakkın rızası için Hakka ve Halka hizmet eden bilimsel gerçeklerle pekiştiren bireyler yetiştiren bir okul olmaktır

MİSYON İnsan haklarına saygılı, stratejisini bilim ve eğitimde arayan, kendini öğrenme ve öğretmeye adayan, erdemli, çalışkan, adaletli, düzenli olan hayata istikamet, cemiyete emniyet, beşeriyete saadeti hedefleyen, cehalet, fakirlik, ihtilafla mücadele eden, vizyonunu sloganlaştırmadan benliğinde özümseyen bireyler yetiştirmektir.

Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Evren Mh. İstiklal Cd. No 101 Bağcılar/ istanbul

Tel: 0212 651 20 17

Fax: 0212 651 20 37

web: http://ahievrenkaihl.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilgili 16 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Merhaba bu okula girmek istiyorum dil bölümü varmı

2023-07-09 14:02:21

Merhaba ben bu sene bu okula gitmek istiyorum 9.sınıfa geçicem
Lgs için taban puan nedir acaba bilen varsa yazabilir mi?

2023-06-02 22:51:24

Dil sınıfı var mı acaba,11. Sınıf?

2019-07-28 17:33:20

Güncel yorum yapayım dedim jdjakdksm okulumuz gayet güzel, öğretmenler de çok iyi. Ön yargınız olmasın, öğretmenler ya da okul kötü diyenler de ön yargı olduğu için diyor. Bu okulda 2.yılım müdür bile çok iyi.

2019-03-14 14:51:21
Reklam

Cafer Can hoca💕💕💕
Kıymetini bilin bir daha dünyaya böyle bir hoca gelmez...

2019-02-03 05:08:52

Okulumuz disiplini olsun insanı yardımları olsun öğretmenleri olsun gerçekten çok güzel bir okul gelmek isteyenler kaygilanmasinlar. Okul saati 8.30 tan başlayıp 3.40 ta sona eriyor Dil olarak Arapça ve İngilizce görüyoruz ve çokça geziler düzenleniyor ve çoğu da ücretsiz. amma velakin şal takılması yasak olan bir okul yasak olmasının sebebi ise bazılarının sallari düzgün tam tesettüre uygun yapamadıkları için okulumuz şal yerine siyah başörtü takılmasını uygun görmüş şal takilmamasina uzulmustum ama şuanda çokta önemli olmadığını anladım ve makyaj kesinlikle yasak disiplin cezazi olarak makyaj yapmak ve telefonun açık bırakılması gibi küçük cezalar var umarım açıklayıcı olmuştur not:açık olanlar kuran dersi hariç başını kapatmak gibi yükümlülükleri yok🐼

2018-12-01 19:50:50

Okul kıyafeti nerden alabilirim

2018-08-27 13:46:38

9. Sınıflar A blokta okuyorlar.

2018-08-07 16:44:59

okula yeni başlicam 9.sınıfım hangi binada okicam okuldan memnunmusunuz cevplarsanız sevinirim

2018-07-10 14:18:07
BENZER OKULLAR
Yorum 2

Avcılar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 20

Marmara Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 2

Ahmet Yesevi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 5

Galata Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 4

Yenibosna Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kaç puan 2024 40.0160
Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://ahievrenkaihl.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yorumları okuyabilir, Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız