Kurtuluş Anadolu Lisesi

İstanbul / Şişli

Hesapla
Kurtuluş Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
94
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 87.2586
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Kurtuluş Anadolu Lisesi İstanbul ili Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Kurtuluş Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Kurtuluş Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "87.2586".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
87.2586
2022
87.3748
2021
87.9854
2020
76.5215
Kurtuluş Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Kurtuluş Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Kurtuluş Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Kurtuluş Anadolu Lisesi binası Kurtuluş İlkokulu olarak yedi derslikli, bir binadan oluşan yapısıyla 1953 yılında öğretime açılmıştır. 1963 yılında 6 derslik ek ilave edilerek genişletilmiştir.

30 Eylül 1970?ten itibaren ikili eğitim şekline uygun olarak sabah ilkokul , öğleden sonra ortaokul biçiminde aynı binada hizmet vermeye devam etmiştir. İzleyen yıllarda mevcut binanın ihtiyacı karşılamaması sebebiyle arka bahçeye; en alt katta Spor Salonu, en üst katta konferans salonu olmak üzere 4 katlı ek bina yapılmıştır. İki bina, her kattan birbirine bağlanarak kütüphane, bilgisayar laboratuarı ve altı adet derslik bir arada tutulmuştur.

Kurtuluş Kuyulubağ Sokakta 14 derslikli yeni binanın yapılışının ardından  Kurtuluş İlkokulu 1982-1983 öğretim yılında yeni binasına taşınmıştır. İlkokulun yeni binasına taşınması ile öğretim yaptığımız binanın İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yeniden değerlendirilmesi yapılarak 15 ağustos 1983 Tarihinde Devlet Lisesine dönüştürülmüş ancak ortaokulu içerek ikili öğretimi 1985 yılına kadar devam ettirmiştir.

Lise ve ortaokul mevcudunun hızla artması üzerine 1985-1986 öğretim yılında mevcut eski ilkokul binası ve ek bağlantısı üzerine İstanbul Ticaret Borsası tarafından kat ilave edilmiştir.

Bina ve arsanın Mülkiyeti İstanbul Valiliğine ait olmakla birlikte mevcut iki bina ortaöğretime ve dolayısıyla Kurtuluş Lisesine onayla tahsislidir.

1993 - 1994 Öğretim yılında Okulumuz Klasik Lise yanında Yabancı Dil ağırlıklı Lise de hizmet vermiştir. 2004-2005 Eğitim Öğretim Yılında bir senelik süreçte, 14 öğrenci ile MEGEP Pilot Proje okulu olarak  4 yıllık eğitime geçmiştir. Okulumuz 2006 yılından bu yana 4 yıllık eğitim veren Düz Lise olarak varlığını sürdürmektedir.

Kurtuluş Anadolu Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Kurtuluş Anadolu Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Kurtuluş Anadolu Lisesi YKS Başarı Tablosu

Kurtuluş Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Kurtuluş Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
Kurtuluş Anadolu Lisesi
Kurtuluş Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Şişli
    İlçe
Kurtuluş Anadolu Lisesi
Kurtuluş Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Şişli
    İlçe
Kurtuluş Anadolu Lisesi
Kurtuluş Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Şişli
    İlçe

Adres: Feriköy Mah. Bozkurt Cad. No124 Şişli/İSTANBUL

Tel: 2122252509

Fax: 2122917930

web: http://kurtuluslisesi.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Kurtuluş Anadolu Lisesi ile ilgili 94 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

arkadasalar abartmayın su okulu lutfen 4 yılım gectı bu yıl mezun oluyorum. gokhan cıt okul mudurmuzden korktugum kadar hic bi seyden korkmadım adamı gorunce herkes 10 metre geri kosuyo öyle bi müdür yani kıyafet piercing sanc konusunda cidden disiplinli okul ama 2 yıl boyunca septum hızma kullandım full esofman serbest giyindim yakalanmayana serbest diger okullara gore cidden disiplinli ama meslek lisesinde yapılcak kadar yaramazlık yapmısımdır bu sizin kisiliğinizle alakalı yapmak isteen yapıyor herseyi. mezun olunca cok uzulucegimi biliyorum cok guzel anılarım arkadaslıklarım oldu ama 4 yıl ıcınde nerdeyse her gun okuluma beddua okudum. lise hayatını serserilikle dolu dolu yasamak isteyenlere gore biraz sıkı bir okul kacıyor genelde okul npc ogrencilerle dolu yarısı da tiki itici insanlarla oyle karısık okul yani ben 10. sınıfken 22 mezunlarından sonra okulun tadının kaldıgını da dusunmuyorum

2024-04-09 20:20:14

Ben Kurtuluştan mezun oldum. Dört yılım okulda geçti. Bence okulları kıyaslamak istiyorsanız mutlaka instagram hesaplarını takip edin. O zaman Kurtuluş Anadolu Lisesinin farkını daha net anlarsınız. Bana kalırsa disiplin ve kılık-kıyafet olmazsa olmazı okulun. Akademik başarılarına gelince benim dönemimde Çapa Tıpa yerleşen öğrenci de vardı. Mühendislikler, öğretmenler, hukuk, sağlık, medya vs. bir çok alanda kazanan öğrenciler oluyor. Bana kalırsa ilçenin yükselen yıldızı. Merkezi olması büyük avantaj.. Servis kullanmaya gerek yok. Telefonlar sabah bütün sınıflarda toplanıyor, çıkışa doğru teslim ediliyor. Okumak istiyorsanız başarılı olabileceğiniz bir okul. Bir çok yarışmada dereceler alıyor. İyi diye bildiğiniz okulların tozunu attırıyor.

2024-03-05 11:19:12

okul genel olarak iyi bahcenin yarisi otopark gibi kullanılıyor keko tipler var ama kimse size bulasmiyor herkes kendi halinde degisik tipler var ama hocalar acisindan fena degil size bagli bir durum etkinlik acisindan baya iyi turnuvalar falan vb. etkinlikler genel olarak guzel ortalamaniz yetiyorsa gelin bu sene en dusuk 87 ile alindi nakiller de cok rahat gelebilirsiniz eger okulun puani bazindaysa puaniniz Mecidiyeköy den daha iyi oldugunuedusunmekteyim kiyafet konusunda üst siniflara kimse karismiyor sadece uyari alıyorlar hicbisey olmuyor fakat bu durum 9-10. siniflarda ayni değil telefonlar her sabah toplaniyo son tenefus veriliuo tabi bu 12 Ler için gecerli degil onlar vermiyor cunku sınavda telefonunuz alindiginda hemen veriliyor fakat tutanak tutuluyor mu bilmiyorum 8:20 de ders basliyo toren oldugu icin 8:10 da okulda olmalisiniz 15:20 de cikis saati fena bir okul degil bazı hocalari haric iyi

2024-01-22 16:48:46

Umarım bu okula giderim manifestliyorum🤞🏻🤞🏻

2024-01-11 21:59:30
Reklam

Esit agirlik sınıfı varmı ?

2023-12-29 18:40:02

Edebiyatçi Murat Hoca için gelinir. Okul disiplinli, telefonları sabah nöbetçiler topluyor son dersten önce veriliyor. Spor salonu yok, dışarda beden yapılıyor. Hocalar güzel ama bazıları biraz sıkıcı olabiliyor. Gelmenizi tavsiye ederim. Okulla alakalı sorusu olan varsa sorabilir, bildiğim kadarıyla cevaplarım.

2023-11-01 21:57:30

Ortalamam 90 Komsu kayot alanimdayim gelir mi lifted Cevap verin

2023-09-19 23:35:43

Benim oglum 90 ort buraya girdi mecidiye köy mehmet pisak gelmedi iki nakilide denedik ama olmadı okul nasıl aceba bilen gören yaza bilir mi okulun ortamının cok iyi olmadığını duydum bilgi verirseniz sevinirim

2023-08-19 02:21:10

keşke alsaydı da gitseydim :( bu sene 444 ile aldı. nakillerde şansımı deneyeceğim.

2023-08-14 15:01:13
BENZER OKULLAR
Yorum 36

Fethi Gemuhluoğlu Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 107

Arnavutköy Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 97

İhsan Mermerci Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 222

Hadımköy Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 461

Aşık Veysel Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Kurtuluş Anadolu Lisesi kaç puan 2024 87.2586
Kurtuluş Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Kurtuluş Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Kurtuluş Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Kurtuluş Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Kurtuluş Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Kurtuluş Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Kurtuluş Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://kurtuluslisesi.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Kurtuluş Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Kurtuluş Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Kurtuluş Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Kurtuluş Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız