Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi

İstanbul / Bağcılar

Hesapla
Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
619
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 92.9300
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi İstanbul ili Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "92.9300".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
92.9300
2022
93.2858
2021
94.3757
2020
91.1288
Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi Milli Eğitim Bakanlığının 26.08.2004 tarih ve 8366 sayılı onayı İstanbul Bağcılar İlçesine bağlı 100. Yıl Mahallesinde; Tıp, Matematik, Astronomi ve Felsefe alanlarında dünya tarihine ışık tutan ve bilim alanında tarihin seyrini değiştiren büyük Türk ve İslam bilgini İBNİ SİNA nın adı verilerek kurulmuştur      

Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi mezun vermeye başladığından itibaren üniversiteye yerleşme grafiğini her geçen yıl yükseltmiş ve buna paralel olarak 2012-2013 eğitim öğretim yılı başında Anadolu Lisesi statüsüne geçmiştir.

Sınıflarımızın tamamında internet bağlantısı bulunan etkileşimli tahtalar (Akıllı Tahta ) bulunmaktadır. Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesinde 16 tane aktif kullanılan derslik bulunmaktadır. Bunlara ek olarak okulumuzda BT Sınıfı (1), Spor Odası(1), Kütüphane (1), Konferans Salonu (1), Yemekhane (1), Kantin (1), Rehberlik Birimi (1), Satranç Dersliği (1), Fen ve Teknoloji / Matematik Laboratuarları (1), İdareci odası, arşiv ve memur odası şeklinde ayrıca birimler bulunmaktadır.
Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi YKS Başarı Tablosu

Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi
Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Bağcılar
    İlçe
Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi
Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Bağcılar
    İlçe
Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi
Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Bağcılar
    İlçe

Adres: Yüzyıl Mahallesi Kışla Caddesi 18.Sokak No4 Bağcılar İstanbul Türkiye

Tel: 90 212 4293071

Fax: 0 212 4293072

web: http://bisal.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi ile ilgili 619 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Merhabalar ben şuan 9.sınıftayım 10.sınıfta buraya nakil olmak istiyorum 9.sınınıf ortalamam kaç olursa bu okula gelebilirim

2024-04-14 17:58:34

Acaba burda kontenjan var mı

2023-09-22 08:38:16

10. Sınıf için nakil alabilir miyim?

2023-09-11 20:15:47

arkadaşlar bu sene bölüm seçiminde dil seçicek olan var mı

2023-09-06 23:19:29
Reklam

Okulun uyum haftasında kıyafet zorunluluğu varmı

2023-09-04 16:43:48

Okulda nöbetçilik oluyor mu oluyorsa hangi sınıflar oluyor

2023-08-27 14:06:37

arkadaslar allah askina eba bilgilerinizi guncelleyin sinifta 11 kisi bar aw

2023-08-25 17:35:45

9/B varmı

2023-08-17 14:37:46

Eşit ağırlık sınıfları açılıyor mu?

2023-08-14 16:14:23
BENZER OKULLAR
Yorum 317

Sarıgazi Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 179

Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 138

Piri Reis Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 385

Küçükçekmece Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 234

Fuat Sezgin Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi kaç puan 2024 92.9300
Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://bisal.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bağcılar İbni Sina Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız