Bağcılar Anadolu Lisesi

İstanbul / Bağcılar

Hesapla
Bağcılar Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
247
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 80.5125
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Bağcılar Anadolu Lisesi İstanbul ili Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Bağcılar Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Bağcılar Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "80.5125".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
80.5125
2022
83.7413
2021
80.4330
2020
66.0440
Bağcılar Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Bağcılar Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Bağcılar Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Bağcılar Anadolu Lisesi 1971 1972 öğretim yılında Bağcılar´da ortaokul olarak açılmıştır.

Okulumuz mezunları Bakırköy ilçesine bağlı iken ilçe çapında üniversiteye sayısal açıdan en çok öğrenci yerleştiren okul olup, Bağcılar ilçesinde de 1990-1995 yıllarında hem sayısal hem de sözel alanda üniversite alanlarında birinci sırada 1996 yılında ise kredi sisteminin meydana getirdiği olumsuz ortamdan etkilenerek sayısal alanda 3. sözel alanda da 2.sırada yer almıştır.

1997 yılında ÖYS sınavlarında da sözele yöneliş devam etmiştir. Buna mukabil 1997 yılında Bağcılar ilçesinde düzenlenen bilgi yarışmasında okulumuz 9 lise arasında 1.olmuştur. Daha önce Bakırköy ilçesinde iken yapılan 2 bilgi yarışmasının birinde 2. birinde de 3. olmayı başarmıştır.

Okulun öğretim düzeyi yanında eğitim düzeyi de oldukça yüksek bir seviyede sürmektedir. Civar okullara rağmen disiplini, öğretmenler ve idareciler arasındaki uyumu ile dikkat çekmektedir. Okulumuz idaresi ile koruma derneği ve aile birliği arasında güzel bir dayanışma ve diyalog vardır. Bu sayede; İlk yapıldığında sobalı, bahçesi toprak olan okulun, daha sonra Koruma derneği-okul idaresi, Milli eğitim-Mahalli idareler katkısı ile bahçesi yükseltilerek koruma altına alınmış, ısıtma daha sonra doğalgaza dönüştürülmüş, ek bina yapılmış, bina iç ve dış boyamaları ile aydınlık hale getirilmiş, konferans salonu, yemekhane, laboratuvar, bilgisayar laboratuvarı, çok amaçlı salonları, kütüphane gibi birimler eklenmiş, TV video ve her öğrencinin kullanabileceği dolaplar yerleştirilmiştir. İsteyen öğrenciye Bilgisayar kursu verebilecek laboratuvarımız kurulmuştur.   

Hazırlık sınıflarına deneyimli ve kadrolu kaliteli öğretmenlerimizin yanında pratik geliştirmek için yabancı öğretmen tutulmakta, eğitim ve öğretimi kaliteli hale getirmek için sosyal çalışmalara ağırlık verilmekte, bu alanda Türkiye birincilikleri kazanılmaktadır. 

ÖSYM başarısı üst seviyede olan okullar arasında okulumuz disiplini ile temayüz etmiştir. Yapılan ve yapılacak olan çalışmaların maddi tarafı %95 siz Sayın veliler tarafından sağlanmıştır. Bu tür desteklerin devam edeceğine inancımız tamdır. Kaldı ki Milli eğitim teşkilat kanunun 59.maddesi: Bu tür okullarda velilerin maddi katkılarını sağlamak üzere yetkiyi Milli Eğitim Bakanlığına vermiştir.

Bağcılar Anadolu Lisesi Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan YÖNVER projesi kapsamında Liseler Kategorisinde "Başarı Ödülü" aldı.
Bağcılar Anadolu Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Bağcılar Anadolu Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Bağcılar Anadolu Lisesi YKS Başarı Tablosu

Bağcılar Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Bağcılar Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
Bağcılar Anadolu Lisesi
Bağcılar Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Bağcılar
    İlçe
Bağcılar Anadolu Lisesi
Bağcılar Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Bağcılar
    İlçe

Adres: İNÖNÜ MAHALLESI 424. SOKOK NO3 34203 BAĞCILAR/İSTANBUL

Tel: 02124368470

Fax: 02124343370

web: http://bagcilaranadolulisesi.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Bağcılar Anadolu Lisesi ile ilgili 247 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Dersler blok olarak mı işleniyor

2024-04-16 21:35:44

Obb 77 şuana Münir Tınaz tepe tepe anadolu listesindeyim nakil yapsam alırmı

2023-12-05 17:31:39

10. sınıf ortalamam 56, şuan 11 im bir umut alırlar mı

2023-10-05 21:03:11

70 obp var bu okula nakil aldırmayı düşünüyorum kayıt parası için 10.000 TL vermek istiyorum sekiz kez omurgam kırıldı için derslere çalışmadım için de kötü obp aldım ıns alır

2023-09-24 23:25:11
Reklam

Ortalmam 78 boş kontenjan varmış beni alırlar mı yoksa 2 puandan dolayı almazlar mı?

2023-09-21 20:02:16

Öğlenci veya sabahçı olup olmadığımızı nerden öğrenicez lütfen cevap verirmisiniz

2023-09-10 21:03:10

Güzel okul mu

2023-09-09 02:00:07

Uyum haftası var mıydı giden var mii ??

2023-09-08 23:37:09

9 b kaçıncı katta

2023-09-06 23:16:00
BENZER OKULLAR
Yorum 815

Pendik Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 136

Suadiye Hacı Mustafa Tarman Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 442

Fatih Gelenbevi Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 295

Küçükçekmece Orhan Gazi Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 544

Gürlek-Nakipoğlu Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Bağcılar Anadolu Lisesi kaç puan 2024 80.5125
Bağcılar Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Bağcılar Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Bağcılar Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Bağcılar Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Bağcılar Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Bağcılar Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Bağcılar Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://bagcilaranadolulisesi.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Bağcılar Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Bağcılar Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Bağcılar Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bağcılar Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız