Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi
Ýstanbul / Bahçelievler
Ýstanbul / Bahçelievler
Yerleþtirme Þekli | Merkezi Sýnav |
---|---|
Ýl | Ýstanbul |
Okulun Taban Puaný | 406.9052 |
Güncel Yüzdelik Dilimi | 6.71 |
Kontenjan Türü | Kýz/Erkek |
Okulun Pansiyonu | Kýz/Erkek |
Okulun Eðitim Süresi | 5 Yýl |
Okulun Yabancý Dili | Ýngilizce |
Devlet okulu mu? | Evet |
Proje Okulu mu? |
|
Yorum Ekle/Oku | LGS Puaný Hesapla |
Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi Ýstanbul ili Bahçelievler Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü'ne baðlý devlet okuludur.
Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi 2021-2022 eðitim öðretim yýlýnda 2021 LGS baþvuru kýlavuzunda bir deðiþiklik olmazsa Merkezi Sýnav Puaný ile öðrenci alacak.
Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'ni tercih edebilmeniz için Milli Eðitim Bakanlýðýnýn her yýl yapacaðý 8. Sýnýf LGS Sýnavýna girmeniz gerekiyor. Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi LGS taban puaný yüzdelik dilimini yýllara göre sürekli olarak güncel tutuyoruzProf. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi (Ýlk yerleþtirme sonuçlarýna ait verilerdir.) |
||
Yýl | Taban Puaný | Yüzdelik Dilimi |
2020 | 406.9052 | 6.71 |
2019 | 433.0092 | 6.87 |
2018 | 357.8470 | 7.55 |
2017 | 474.0255 | 7.94 |
2016 | 466.6139 | 5.03 |
2007- 2008 eðitim - öðretim yýlýndan itibaren okulumuzda IB (Interanational Baccalaureate - Uluslararasý Diploma) Programý uygulanmaktadýr. Kendi kültürlerine ve kimliklerine yabancýlaþmadan dünyaya açýlabilen, geniþ ufuklu sosyal bilimciler yetiþtirmek üzere çýktýðýmýz yolda programýn eleþtirel, sorgulayýcý ve kiþinin potansiyelini ortaya çýkarmaya dönük yapýsý nedeniyle IB Programý tarafýmýzdan benimsenmiþtir. Bu anlamda IB Programý SBL Konseptli Eðitim Modelini desteklemektedir.
Okulumuz Türkiye´nin ilk Sosyal Bilimler Lisesi ve 144 ülkede geçerli IB (Uluslararasý Bakalorya) diplomasý veren ilk ve tek devlet okuludur. Üniversite baþarýsý %100 olan okulumuzun güzide öðrencileri YGS ve LYS de her yýl ilk sýralarda yer almaktadýr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi Tübitak tarafýndan düzenlenen sosyal bilim proje yarýþmalarýnda, üniversiteler tarafýndan organize edilen yarýþmalarda sayýsýz ödüller kazanmýþtýr.
2016 Yýlýnda bir çok öðrencimiz LYS sýralamasýnýn zirvelerinde yer aldý. LYS sýnavýna giren 115 öðrencimizin 3´ü ilk 100 de, 22´si ilk binde, 56´sý ilk onbinde yer aldý.
2015 Yýlýnda TS ve TM puan türlerinde 33 öðrencimiz ilk binde, 8 öðrencimiz ise ilk yüzde yer aldý. 46 kiþi Hukuk, 24 kiþi Ýktisat-Ýþletme, 16 kiþi Siyaset Bilimi ve Uluslararasý Ýliþkiler, 6 kiþi Rehberlik ve Psikolojik Danýþmanlýk, 4 kiþi Türk Dili ve Edebiyatý, 4 kiþi sinema, iletiþim, reklamcýlýk, 3 kiþi Sosyoloji, 3 kiþi Tarih, 1 kiþi Psikoloji, 1 kiþi Arkeoloji bölümüne yerleþti.2014 Üniversite Baþarý Analizi
Okulumuzda Hazýrlýk + 4 yýl olmak üzere 5 yýl öðretim verilmekte, isteyen öðrencilere Hazýrlýk ve 9. Sýnýflarda IGCSE sertifikasý, 10. ve 11. sýnýfta uygulanan IB programýnda baþarýlý olmalarý halinde Uluslararasý Bakalorya (IB) Diplomasý verilmektedir. Okulun eðitim-öðretim programlarýnýn geliþtirilmesi, öðretmenlerin hizmet içi eðitimde yetiþtirilmesi, eðitim alt yapýsýnýn iyileþtirilmesi, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliþtirilmesi amacýyla okulumuz proje okul kapsamýna alýnmýþtýr.
Okulumuzun kuruluþ amacý ileride sosyal bilimler alanýnda akademik kariyer yapmayý düþünen öðrencilere akademik alt yapý kazandýrmaktýr. Okulumuz mezunlarýnýn tercih ettiði bölümler aðýrlýklý olarak Boðaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararasý Ýliþkiler, Galatasaray Hukuk, Boðaziçi Sosyoloji, Koç Ün. Psikoloji, Ýstanbul Ünv. Hukuk gibi bölümlerdir.
Okulda Ýkinci Yabancý Dil olarak Arapça, Fransýzca, Almanca ve Rusça seçilebilmektedir. Eðitim Tam Gündür. Dersler Hergün 8:30 da baþlar, bitiþ saati sýnýflara ve günlere göre 14:40 ve 16:45 arasýnda deðiþir. Okulumuzda kýyafet serbesttir.Kontenjan, Baþvuru, Giriþ Sýnavý, Kayýt-Kabul ve Kontenjan Okula her yýl alýnacak öðrenci sayýsý 120´den, bir sýnýftaki öðrenci sayýsý ise 30´dan fazla olamaz.
Baþvuru Þartlarý, Giriþ Sýnavý ve Kayýt-Kabul Okula merkezî TEOG Sýnavý ile öðrenci alýnýr. Okula giriþ puaný ortalama 465-490 aralýðýndadýr. Öðrenciler, sýnav sonuçlarýna göre yüksek puandan baþlayarak okula yerleþtirilirler. Sosyal Bilimler Liseleri Haricindeki okullardan okulumuza 10´uncu sýnýfýn sonuna kadar nakil mümkündür ancak Ýngilizce Muafiyet sýnavýný geçmek gereklidir. Muafiyet Sýnavý upper intermediate seviyesindedir.Öðretim Programlarý Okulda, Bakanlýkça uygun görülen ders çizelgeleri ve öðretim programlarý uygulanýr. Sosyal Bilimler Grubu, Türk Dili ve Edebiyatý ile Matematik derslerine aðýrlýk verilir ve eðitim-öðretim Türkçe yapýlýr. Uluslararasý Bakalorya Programý uygulanan okulumuzda Bilgi Kuramý (Theory of Knowledge), Matematik ve Fen Bilimleri dersleri yabancý dille okutulur.
Sosyoloji, Tarih, Coðrafya dersleri (TSS) Bakalorya sýnýflarýnda interdisipliner bir çerçevede birlikte okutulur.Türk Dili ve Edebiyatý ile Sosyal Bilimler Grubu Derslerinin Aðýrlýðý 10, 11 ve 12 nci sýnýflarda Türk Dili ve Edebiyatý ile Sosyal Bilimler Grubu derslerinin aðýrlýðý, haftalýk ders çizelgesindeki ders saatleri toplamýnýn % 60?ýndan az olmayacak þekilde düzenlenir.
Seviye Belirleme Sýnavý Sonucu 9 uncu Sýnýfa Devam 9 uncu sýnýftaki yabancý dil derslerini izleyebilecek düzeyde olduklarý velileri tarafýndan kesin kayýt sýrasýnda okul yönetimine yazýlý olarak bildirilen öðrenciler, okul yönetimince yabancý dil öðretmenlerinden oluþturulan komisyonca ders yýlýnýn baþladýðý tarihten itibaren bir hafta içinde hazýrlýk sýnýfý düzeyinde yazýlý ve sözlü seviye belirleme sýnavýna alýnýrlar. Bu sýnavda en az ?3? alan öðrenciler, baþarýlý sayýlarak 9 uncu sýnýfa devam ettirilirler.OKULUMUZ 800 kiþilik konferans ve tiyatro salonu, 1100 kiþilik spor salonu, yemekhane, müstakil banyo ve WCli 72 odadan müteþekkil pansiyon ile 24 derslikli öðretim binasýnda 24?er kiþilik 4 hazýrlýk sýnýfýnda 2003?2004 Öðretim Yýlý?nda 52 si Ýstanbul?dan 44 ü diðer 23 ilden toplam 96 öðrenci ile yatýlý ve karma eðitim yapýlmýþtýr.
Okulumuzda, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Avrupa Birliði arasýnda 4 Temmuz 2000 tarihinde imzalanarak yürürlüðe giren MEGEP/SVET Projeleri Bölge Yöneticilikleri ile (MVET) Mesleki ve Teknik Eðitimin Modernleþtirilmesi, (TEDP) Temel Eðitime Destek Projesi ve (EARGED) Bilimsel ve Sanatsal Araþtýrmayý Teþvik Proje Merkezi faaliyetleri de sürdürülmektedirYönetmelikler çerçevesinde Parasýz ve Paralý Yatýlýlýk ve Yemek Hizmetleri verilmektedir. Odalar üç ve dörder kiþiliktir. Tüm odalarda banyo, WC ve elbise dolaplarý ile masa, sandalye, komodin gibi mobilya guruplarý bulunmaktadýr.
Yatýlý okullar her zaman okul olmaktan daha fazla özellikler taþýrlar. Burada okul ve ev bir araya gelir, paylaþýmlar ve dolayýsýyla sorumluluklar artar, insan iliþkileri çok önemli hale gelir. Artýk sýnýf arkadaþlarýnýza ek olarak oda arkadaþlarýnýz vardýr. Ortak kullaným alanlarýnýn temizliði ve düzeni, bir arada yaþadýðýnýz, ayný odayý paylaþtýðýnýz arkadaþlarýnýza olan saygýnýzý ve sevginizi gösterir. Yurt hayatý derin ve kalýcý dostluklara da imkan saðlar çünkü en güçlü iletiþim ayný yaþta insanlar arasýnda olur. Aile ortamýndan uzakta birlikte zaman geçirmek, ayný yaþam koþullarýný paylaþmak, benzer kitaplarý okumak, benzer umutlarý taþýmak bu iletiþimi en üst noktaya taþýr. Bu süreçte üzerine düþen sorumluluklarý yerine getiren aktif bireylerin kendine olan güveni ve sosyal becerileri ömür boyu onlara artý deðer katar, iþ ve aile hayatýnda daha baþarýlý olmalarýný saðlar. Baþkalarýna deðer vermek kurallara uymak için yeterli bir nedendir.Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'ne nakil almayý planlýyorsanýz Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi 9.10.11.12. sýnýf boþ kontenjan bilgisine buraya týklayarak ulaþabilirsiniz.
Nakil ve geçiþ baþvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sýnýf atlatma süresi hariç olmak üzere, yýlsonu sýnýf atlatma iþlemleri tamamlandýktan sonraki ilk iþ gününden ekim ayýnýn sonuna kadar ve ikinci dönemin baþlangýcýndan þubat ayýnýn sonuna kadar haftalýk, diðer zamanlarda ise aylýk yapýlýr.
Nakil ve geçiþler, haftalýk yapýldýðýnda her haftanýn, aylýk yapýldýðýnda ise her ayýn; ilk iþ gününden baþlayarak son iþ gününden önce veli tarafýndan çalýþma saatleri içerisinde öðrencinin öðrenim gördüðü okul müdürlüðüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapýlýr. Daha Fazlasý için buraya týklayýnýz.
Adres: Yenibosna Fevzi Çakmak Mahallesi, Fatih Caddesi No2 Bahçelievler /Ýstanbul
Tel: +90 212 503 64 85
Fax: 0212 503 63 91
web: http://isbl.meb.k12.tr
* Suç teþkil edecek, yasadýþý, tehditkar, rahatsýz edici, hakaret ve küfür içeren, aþaðýlayýcý, küçük düþürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykýrý, kiþilik haklarýna zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doðan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriði gönderen Üye/Üyeler’e aittir
Yorumlar |
---|
[Köfte ]
Maddi durum önemli mi? Çok kötü bir durumdayým da
2021-02-20 00:38
|
[Sandalye ]
Ýngilizce´m kötü. Sýkýntý olur mu?
2021-02-20 00:32
|
[Sandalye ]
Ýngilizce´m kötü. Sýkýntý olur mu?
2021-02-19 23:52
|
[birisi]
dil sýnýfý var mý acaba?
2021-02-18 16:46
|
[Money is not GOD]
2. Dil olarak hangi seçenekler var? Fransýzca ve Arapça haricinde
2021-02-18 00:01
|
[aaaaaa]
Acaba IB eðitimi kaliteli mi? Ankara Sbl ile Ýstanbul Sbl arasýndayým. Yardýmcý olur musunuz?
2021-02-10 12:48
|
[bir_veli]
3500 euro. 10.sýnýf 2.dönem.
2021-02-05 18:50
|
[Ibsorusu]
IB programý ücreti ne kadar? Ve IB baþvurularý kaçýncý sýnýfta yapýlýyor?
2021-02-03 20:27
|
[bir_veli]
Üniversitede sözel aðýrlýklý bir bölüm tercih edecekseniz tavsiye edeceðim bir okul. sene baþýnda ingilizce seviye tespit sýnavý yapýlýyor ve bu sýnavda alacaðýnýz sonuca göre sýnýfýnýz tespit ediliyor.
2021-01-26 11:15
|
[sbl´23]
Hayýr eðitim Türkçe verilmekte. Hazýrlýkta ingilizce dersi çoðu zaman Ýngilizce olarak iþlenir.
2021-01-07 18:07
|
[Hilalll]
Eðitim Türkçe deðil ingilizce diyenler var doðru mu? lütfen cevaplayýn.
2021-01-03 16:03
|
[...00]
Gelmeyin arkadaþlar ayný yüzdelik dilimde daha iyi onlarca okul var
2021-01-03 16:01
|
[Aaaaaa]
Hayýr boyalý saça bir þey denmiyor
2020-12-16 10:38
|
[.....]
Gelmeyin arkadaþlar gelmeyin... Genç yaþta sizi dert keder sahibi yapabilecek potansiyel de bir okul
2020-11-18 13:00
|
[bir_veli]
yurt ücreti 915 X 2 þeklinde ödeniyor. yemek ücreti 1. dönem 545 TL
2020-11-12 21:59
|
[Plscevapla]
boyalý saça biþey diyorlar mý?
2020-11-11 09:45
|
[Hhcsobilistiyorum]
Okul pansiyon fiyatýyla ilgili bilgi verirmisiniz lütfen?
2020-11-09 18:09
|
[sbl ]
Canlý dersler baþladý mý?Günde kaç saat?2 tane 2.yabancý dil seçeneði konusunda bir sorun oldu mu?Fransýzca ve Arapça öðretmenler yeterli sayýda mý?Hangi sayfalardan ders yapýyorsunuz?
2020-09-23 12:48
|
[Nakil]
9. Sýnýf sonunda sosyal bilimler lisesine nakil denenebilir mý?Bir ingilizce sýnavýna giriyoruz diye duydum,ama 9.sýnif sonunda geçmeyi deneyebiliyor muyuz en azýndan
2020-09-17 00:45
|
[sobil´25 e]
knk kýzýyorlar ¯\_ಠ_ಠ_/¯
2020-09-13 17:10
|
[Sobil´25]
Okulda piercinge kýzýyorlar mý var mi okulda kullanan sýkýntý olur mu cevaplayin lütfen
2020-09-10 21:48
|
[.......]
Yarin hazýrlýk sinavina gireceðim ne tarz sorular var zor mu hangi konular var lütfen yarýndan once cevaplayýn??
2020-09-01 19:49
|
[sobilli ]
ingilizce seviye tespit sýnavý iki kademeden oluþuyor. ilk olarak dinleme, okuma ve yazma üzerine bir yazýlý sýnava giriyorsunuz. sýnav içerisinde çoktan seçmeli sorular da bulunmakta. yaklaþýk 1 buçuk saat süren bu sýnavdan sonra, konuþma sýnavýna giriyorsunuz. bu sýnavýn yapýlacaðý sýnýflarýn kapýsýnda listeler var, tek tek içeri çaðýrýlýyorsunuz. her sýnav sýnýfýnda 3 tane hoca bulunuyor, kolaydan baþlayarak sizin konuþma becerinize göre sohbeti ilerletiyorlar. hocalarýmýz çok tatlýdýr, stres yapmanýza hiç gerek yok, þimdiden baþarýlar ;)
2020-08-29 21:17
|
[bir_veli]
1-2-3- eylul´de yapýlacak olan sevýye tespit sýnavý hakkýnda bilgi verirseniz cok memnun olurum. yazýlý sýnav sorularý nasýl? sözlü sýnav nasýl oluyor. tesekkurler.
2020-08-28 21:58
|
[ib sorusu]
ib için elinizi çabuk tutsanýz iyi olur. alýmlar kapandý ya da kapanmak üzere bildiðim kadarýyla. detaylý bilgi için okulu arayýp konuþabilirsiniz.
2020-08-26 11:22
|
[ibprogrami]
merhaba ben baska bir okulda 10. sýnýfým ib programý hakkýnda bilgi almak istiyorum. ücreti nedir, baþka okuldan gelebilir miyim? 11 ve 12. sýnýfta mý okutuluyor?
2020-08-26 01:25
|
[Sobilli]
Arkadaþlar bence yurt açýsýndan çok endiþeniz olmasýn herkes bi süre sonra kafasýna göre birini bulur oda deðiþikliði falan sýkýntý deðil ilk birkaç hafta zor geçebilir bu normal ayrýca üst dönemlerden negatif davranýþlar görmezsiniz eðer saygý çerçeveleri içinde yaþamayý biliyorsanýz
2020-08-25 20:23
|
[:"( sad]
Arkdslar çok begeniyodum 5 yil avantajdi sosyal ortamii♡ Harika gozukuyordu ama mesafeden dolayi cikmasina ragmen nakil yazmistim kararsiz olark o da cikmisti secim asamasindaydim okul evime 45 dk uzaklikta ve maalesef yurtta kalamam ulasim a. Kullanicam ve virusten dolayi yakin da bi al mantikli geldi maalesef %80 sobilli olamayacagým çok üzgünüm anlatamam buranin bana cok guzel seyler katabilecegini mudur y. bile söylemisti bende öyle dusunuyodum ama olmadi kazandim ama 5 yil gunde 2 saatimi yola feda edebilecek miyim ya da virusten dolayi 4 4,5 yilimi gidecegim okul asla isbl bu kadar iyi olamayacak ah tanimadan burada birakiyorum lisemi :*/ biomdanda silmeliyim.. umarim gidenler hep mutlu olur <3
2020-08-24 14:12
|
[|||||]
evet cevap için teþekkürler, atlayabilcek kadar iyi olduðumu düþünüyorum ve umarým öyleyimdir shdbdj 1 yýl geriden gelmek sorun deðil de bildiðim þeyleri tekrar etmek kulaða hiç eðlenceli gelmedi :´>
2020-08-20 02:38
|
[sbl´li]
uzun arastýrmalar sonucunda 6.66 lýk yuzdelik dilimle ilk tercih olarak bu okulu tecih ettik. alanýnda en iyi lise oldugunu düsünüyoruz. universite basarýlarý gayet iyi. yabancý dil konunda da oldukça tatmin edici. IB ve IGSCE programlarý olmasý bu okulu secmemizi kolaylaþtýrdý. daha yüksek yuzdelik dilimiz olsaydý bile burayý yazacaktýk. fen lisesini hic dusunmedik. fen liseleri ogrencileri ilk seneden itibaren cok zorluyor. ogrencilerin birazda sosyal hayatlarýnýn olmasý gerektigini dusunuyorum. tek sorun sehir dýsýndan gelecek olmamýz. yurt konusunda bilgi verecekler olursa memnun oluruz. yurtta kalanlarýn en büyük sorunu nedir. alýsmak zaman alýyor mu? yemekler nasýl? üst sýnýflar negatif davranýslar sergiliyor mu? cevaplar için simdiden tesekkurler.
2020-08-19 21:14
|
[Kararsýz birine ceva]
Bu okulda okuyan öðrenci velisiyim.Öncelikle bu okul sözel deðil Eþit aðýrlýk.Biz bu okulu çok araþtýrarak tercihlerimize yazmýþtýk.Okulun baþarýsý ile ilgili en güzel cevabý üniversite yerleþme baþarýlarýndan görebilirsiniz.Sosyal bilimler lisesi Instagram hesabýndan bugün paylaþýldý her yýl olduðu gibi ilk 100 ,ilk 1000 ,ilk 10000 baþarýlarý çok iyi Ayrýca dil alanýndan giren çocuklarda benzer baþarýlarý sergiledi.Çok gurur verici bunlar.Geçmiþ yýllarýn baþarýlarýnýda Ýnterneten araþtýrabilirsin.Sýradan bir okul olmadýðýný rahatlýkla söyleyebilirim.
2020-08-18 18:47
|
[Sobilli biri]
Arkadaþlar doktorluk mühendislik gibi bir hayaliniz varsa sobil size göre bir yer deðil. Daha çok okumayý, araþtýrmayý, öðrenmeyi ve öðretmeyi seven öðrencilerin yuvasý. Ama tabi 9. ve 10. Sýnýflarý burda okuyup sonra bir anadolu lisesine nakil alabilirsiniz. Ýkinci olarak fransýzca da arapça da zor diller ama arapçanýn alfabeden ötürü ekstra bir zorluðu olduðu kanaatindeyim. Fransýzca içinse ekstra bir güzellik var. Delf sýnavý... Bu sýnavý araþtýrabilirsiniz. Üçüncüsü hazýrlýk sýnýfýný atlayabilirsiniz tabi b2 seviye ingilizceniz varsa. Yoksa paþa paþa okuycaksýnýz ki ben okunmasý taraftarýyým. Son olarak biri demiþ ki koca koca metinler, bir günde okunmasý gereken 400 sayfalýk kitaplar var vs. Yalan! Gözünüz korkmasýn kimse kimseye bir günde 400 sayfalýk kitap falan okutmuyor.
2020-08-18 17:53
|
[Kararsýz biri için yaz]
Mf düþünüyorsan bu okulu unut bence u okulda hep sözel var bi yerden sonra da insaný sýkýyor koca koca metinler ezberler 1 günde okunmasi gereken 400 sayfalik kitaplar filan bence anadolu lisesi daha iyidir
2020-08-18 15:31
|
[Kararsýz biri]
Arkadaþlar umarým cevaplarsiniz öncelikle bana bu lise çýktý ve ben MF konusunda ayrýca biraz uzak oluþundan dolayý nakil yapmak istedim ve yakýnýmda bir Anadolu yazdým ve çýktý þuanda da karar verme zamaný fakat ailemle birlikte çok kararsiziz tama olarak ne istediðimi ve neler yaþayacaðýmý bilmiyorum çoðu kisi kayýt yaptýrýrken ben hala düþünüyorum lütfen yardýmcý olun
2020-08-17 19:25
|
[|||||]
hazýrlýk sýnýfýný atlama þansý var mý yoksa okumak zorunda mýyýz? hani belki bi sýnavla falan atlanýyordur??
2020-08-17 11:50
|
[......]
Ben 5,98´lik dilimle bu okula girdim.
2020-08-16 22:51
|
[Yeni sobilli bir ark]
Arkadaþlar merhaba okulda bir kiþi nakil yazmýþ gözüküyor o da benim eþit aðýrlýkcý olduðumu düþünüyorum fakat henüz karar veremediðim için Anadolu lisesine nakil yazdým . Burada kalmalý mýydým ? Okul eðitimi hakkýnda biraz Bilgi verebilirseniz çok sevinirim .Ýnþallah herkesin istediði gibi olur
2020-08-15 17:08
|
[.....]
Arkadaþlar 2.yabancý dil olarak fransýzca mý arapça mý seçsem karar veremedim hangisi daha kolay veya daha mantýklý cevap verebilir misiniz rica etsem?
2020-08-15 15:46
|
[Yaðmur]
Arkadaþlar bana bu okul çýktý ve bu okul eþit aðýrlýk ama ben daha meslek seçimi yapmadým sizce Anadolu lisesine nakil aldýrmalý mýyým ? Okulu çok beðeniyorum ama bilemiyorum ne yapacaðýmï..
2020-08-14 14:53
|
[Kontenjan]
Su an 1 boþ kontenjan var. Nakil icin basvurabilirsiniz
2020-08-13 19:48
|
[Mina Nura Yanýt]
%49 çýkma ihtimali var :)
2020-08-13 19:00
|
[Mina Nur]
Arkadaþlar ve öðretmenlerim merhaba benim yüzdelik dilimim 6.86 vali muammer güler sosyal bilimler lisesi geldi.Burayý çok istiyorum.2.tercihte yazsam çýkar mý?Çýkma olasýlýðý nedir?Þimdiden teþekkür ederim.
2020-08-13 00:15
|
[.....]
Ben bu sene okulu kazandým 2. Yabancý dil olarak hangisini seçmemi tercih edersiniz lütfen cevaplayýn
2020-08-12 15:08
|
[yeni baþlayan]
Arkadaþlar yurdun fotoðraflarý yok mu ? Tüm mecralarý gezdim bulamadým...
2020-08-12 14:05
|
[Sobilli biri]
Arkadaþlar neden sorulara verilen cevaplarý okumak yerine devamlý ayný sorularý soruyorsunuz anlamýþ deðilim.
2020-08-11 23:35
|
[gokhaanilcii10]
Okul sivil kiyafet, fakat tercihe bagli olarak okulun ismi ve logosu bulunan kýyafetleri okuldan alabiliyorsunuz. 500 lira gibi bir ücreti var. Para okulun vakfýna gidiyor. Baðýþ karþýlýðý alýnan bir hediye gibi düþünün ama tavsiye etmem. Hatýra kalsin diyorsanýz alýn.
2020-08-11 21:16
|
[soruuuuuu gokhaanilc]
gokhaanilcii10 okul formasý nasýl yoksa serbest mi?
2020-08-11 18:58
|
[sa]
Kayýt iþlemleri nasýl olacak acaba
2020-08-11 15:08
|
[sol]
%5 üstü gelmez yazmayýn demiþ birisi AHAHAHAHAHAHAHA
2020-08-11 01:26
|
[sobili kazanmýþ yaký]
okulu yeni kazanan arkadaþlar sosyal medya hesaplarýnýzý yazýn ekleþelim ;)))
2020-08-11 00:04
|
[gokhaanilcii10]
Yeni dönem arkadaþlarýmýz hoþgeldiniz. Öncelikle þunu söylemeliyim ki bu okul diðer liselerden çok farklý. Okulun temel hedeflerinden birisi üniversite ortamini yaþatmak ve bunu gayet de iyi yapýyor. Okul sivil kýyafet ve telefon serbest. Ders zilleri yok bunu siz ayarlamak zorundasýnýz fakat merak etmeyin zor olmuyor. Herkes içeri girince sizde giriyorsunuz(en azýndan bir senelik sobil hayatýmda bu yolun en iyisi olduguna karar verdim.)
2020-08-10 22:13
|
[Bu okulu kazanan 202]
Ben 6.44 yüzdelim dilimle kazandým
2020-08-10 22:01
|
[yeni baþlayan]
okulu kazandým okulda okuyanlar kayýt iþlemleri , ücret , yurt ortamý vb. Okuldaki herþeyden bahsedebilir mý?
2020-08-10 19:07
|
[:(]
Yüzde 8,70 ile ( 395 puan) gelmedi maalesef :(
2020-08-10 10:00
|
[uzaktan eðitim]
Uzaktan eðitim süresince hocalar ders yaptý mý?Özellikle hazýrlýk sýnýfý benim için önemli.
2020-08-08 01:01
|
[Bilgi]
Bence bu okul bu sene yüzdeliði 7 gibi kapatýr. Son 3 yýla baktýðýnýzda görürsünüz zaten 3 sene 7 civarý Ile kapatmýș. 5 6 gibi olanlar bence daha yüksek puanlý liseleri yazmalýlardý. Tabi Kendi tercihleri. Sonuçta okula yüzdeliðini tercih yapan öðrenciler veriyor. Mesela çoðunluk 8 ise sekiz ve daha düșük yüzdelikli kișileri alýyorlar.
2020-08-06 15:31
|
[Dilimsorularý]
yüzdelik dilimim x bu okul tutar mý tarzý sorular için 5 den yukarýsýnýn bu yýl tutmayacaðýný söylemek gerek okulun puaný her geçen sene yükseliyor tabi þansýnýzý deneyebilirsiniz ama dikkatli olun burada sormanýz da bir þeyi deðiþtirmeyecektir tercih yaparken yanýnýzda muhtemelen bir danýþman bulunur ona sorabilirsiniz
2020-07-31 00:14
|
[teleport the conquer]
arkadaþlar merhabalar, üç senedir buradayým ve
2020-07-22 15:46
|
[Feyza]
Merhaba, okulda dil sýnýfý bulunuyor mu? Yani isteðe ve talebe baðlý olarak açýlýyor mu?
2020-07-21 23:32
|
[LGS öðrencisi]
Yüzdelik dilimim 3,53 ben de bu okulu istiyorum Ýstanbul içinde servisi var mý ya da Ýstanbul içinden yatýlý kalabiliyor muyuz?
2020-07-21 12:20
|
[Eray]
Yanýtladýðýnýz için teþekkürler ama az önce okulu aradým bana yabancý dil olarak Almanca var dediler. Var mý yok mu anlayamadým. Bu sene Almanca dersi verecekler herhalde bana var dediklerine göre??
2020-07-21 11:36
|
[Sobilli]
Eray okulda Almanca þu anda yok.Tüm sorularýnýzýn yanýtý bilgi þeklinde okulun Instagram sayfasýnda yayýnlandý.Adres Sosyal Bilimler Lisesi
2020-07-20 21:14
|
[Eray]
Sorumu yanýtlayabilir misiniz?
2020-07-20 20:40
|
[Eray]
Benim sorumu yanýtlayabilir misiniz?
2020-07-20 20:32
|
[Sacmasapansorular]
Arkadaþlar benim puaným 346 yüzdelik 20 gelebilir miyim çok istiyorummmm
2020-07-20 12:45
|
[periiii]
arkadaslar yüzdeli dilimim 7.90 bu okula gelmeyi çok istiyorum sizce tutar mý, ayrýca pansiyon fiyatý ve düzeni hakkýnda bilgisi olan varsa bilgi verirse çok sevinirim
2020-07-19 21:08
|
[Eray]
Merhaba. Yabancý dil olarak Almanca seçebiliyor muyuz? Çevirmen olmak istiyorum bu okul uygun mudur? Þimdiden sað olun.
2020-07-19 18:11
|
[Sosyal013]
Arkadaþlar 6,67 okula gelmeyi çok istiyorum bi ihtimalde olsa var mý
2020-07-18 01:48
|
[sobilden biri]
arkadaþlar okulda üniversite havasý var. Bol bol etkinlikler düzenleniyor ve etkinlikler tamamen öðrenci dayalý (yani bi etkinlik yapýlýrken fikir, organize etme, geliþtirme çok büyük oranda öðrenciye ait idareden neredeyse sadece onay alýyorsunuz.) hatta þöyle ki normal okulda düzenlenen cuma törenlerinin aksine bu okuldaki törenlerde isteyen öðrenci okulun önünde konuþabilir -genelde doðum günü kutlanýr fakat bunun dýþýnda da istediðinizi saygý çerçevesinde söyleyebilirsiniz- bu açýdan gerçekten özel bir okul. Dil olarak Fransýzca ve Arapça var Ýngilizce´nin yanýnda. Fransýzca eðitiminin de normla bi devlet okuluna göre oldukça iyi olduðunu söylemeliyim. Okula bunlar göze alarak gelin
2020-07-17 23:02
|
[sobilli ]
Arkadaþlar bu yýl okulumuz yüzde beþ civarý ile kapatacak gibi gözüküyor. Okulumuzu tercih ederken þunlarý unutmayýn, dil sevmeyenler, sosyal etkinlik yapmayanlara uygun deðil.
2020-07-17 13:00
|
[Emre]
Arkadaþlar ben bu okulu istiyorum yüzdeliðim 6.9 gelir mi sizce ne olur cevap verin
2020-07-17 12:30
|
[liza]
kankiler bu okulu istiyorum ama 400 puan 9luk yüzdelik dilimle girer miyim var mý bi düsünceniz bunun hakkýnda
2020-07-16 20:20
|
[SORU]
Bu okulun bi hazýrlýk yýlý varmýþ sanýrým ingilizceyle ilgili sýnavla o hazýrlýðý es geçebiliyor muyuz?
2020-07-16 20:03
|
[Sobil 11.sinif]
Merhaba ,
2020-07-16 09:16
|
[SELAM CVP LÜTFEN]
hangi yabancý diller var cevap verirseniz çok sevnirim
2020-07-15 23:53
|
[ltfen cevap verin]
4 SORU SORACAÐIM
2020-07-15 23:50
|
[Sobilli]
Öncelikle okulda servis yok.Bunun sebebi öðrencilerin topluma karýþýp özgüven sahibi olmalarýnýn hedeflenmesi.Geçen sene okulda kayýt parasý alýnmadý sadece öðrencinin 5 yýl boyunca kullanacaðý A4 kaðýdý istendi.Toplam 20 top bunu isterseniz kendiniz dýþardan alýp getirebilirsiniz taþýmakla uðraþmak istemezseniz tutarý kadarýný okula ödeyebilirsiniz.Onlar sizin adýnýza alýyor.Okulun kýyafeti serbest ancak okula ait tiþört,hýrka ve sweati var dilerseniz alabilirsiniz.Hazýrlýk sýnýfýnda geçen sene 1100 TL ingilizce kitap parasý ödedik.Þimdiden gelecek arkadaþlara çok keyifli bir hazýrlýk dönemi sizi bekliyor diyebilirim.Þimdiden bol bol kitap okumaya baþlayýn...
2020-07-09 23:11
|
[sbl]
Kayýt ücreti var mý?Hazýrlýkta ek kaynak varsa bunlarýn fiyatý ne kadar?Hiç okul kýyafeti yok mu yoksa kayýtta veriliyor mu?Okul servisi var mý?
2020-07-08 23:02
|
[sbl]
Okulun kayýt ücreti var mý?Hazýrlýkta ek kaynaklar kullanýlýyor mu?Bunlarýn fiyatý nedir?Okul kýyafeti hiç yok mu yoksa kayýt olurken veriliyor mu?
2020-07-08 23:00
|
[Veli]
Okul kýyafeti serbest ayrýca okulda telefon da serbest
2020-07-01 21:08
|
[Eyüp Kilim ]
Merhaba acaba okulda kýyafet ve telefon serbest mi?
2020-06-30 23:28
|
[Eyüp kilim]
Merhaba acaba okulda kýyafet ve telefon serbest mi?
2020-06-30 23:27
|
[GeleceðinÝsblisi]
Arkadaþlar bende bu okula cok gelmek istiyorum. Ýnþallah tutarda gelirim.Puaným 465
2020-06-27 19:11
|
[sobilli ]
okulumuzda mf bulunmamaktadýr
2020-06-24 22:09
|
[Lgs2020]
Ben mühendis olmak istiyorum sayýsal alan var mý burada 10.sýnýfta mf seçmem gerekiyo ama burada var mý lütfen cevap verin?
2020-06-24 15:25
|
[okullun öðrencisi ]
arkadaþlar lütfen moralinizi yüksek tutun ayrýca okulda IB biyoloji okuyup týp fakültesine gidebilirsiniz
2020-06-22 12:52
|
[Lgs202020]
Ya birde burada okuyup týp fakultesine gidemezmiyiz basarilar arasinda yok
2020-06-21 20:03
|
[Lgs20202p]
Oncelikle sordugum soruya cevap verdiginiz icin tesekkuler ama puanimi yanlis anlamissin standart sapmayi bada almazsak en az 440 olcaginj soyluyor ogretmenlerim ve siteler yani 440 ve ustu olucak o zmn gelmem kolaylasirmi birde taban puanlari sizce dusermi tsk tekrardann
2020-06-21 19:58
|
[Nur]
Berbat bir sýnav sonrasý hayalim olan bu okulu kazanamamýþ gibi duruyorum. Kontrol etmedim ancak en fazla 420 puan yapabilirim. Sayýsalým yüzünden... Sizce bir ihtimal de olsa girebilir miyim? Lütfen okullarýn bu seneki sýnava göre olacak taban puanlarýný düþünerek söyleyin. Teþekkürler.
2020-06-21 16:23
|
[sobilli birileri ]
440 altýndaki arkadaþlar, tabii ki her þey mümkün lakin biraz zor gözüküyor. Onun dýþýnda sosyal aktivite kustuðunuz bir okul. Aklýnýza gelip gelemeyecek her türlü etkinlik mevcut. Öðretmenlerimiz çok deneyimli, kýdemliler. Rüþvet yazmýþ biri ama asla öyle bir þey yok. Arkadaþlýklara gelirsek, kendi döneminizde çok kaliteli insanlar bulacaðýnýza hiç þüpheniz olmasýn. Baþarý hakkýnda konuþmaya dahi gerek yok, alanýnýn en baþarýlý okuludur, her yýl da baþarýsýný katlayarak arttýrmaktadýr. sevgiler..
2020-06-20 23:47
|
[Lgs20202020]
Ay bugun kurtuldum bu illetten acaba sorularimi cvplayabilirmisiniz:)
2020-06-20 20:31
|
[admm]
Pansiyon bilgileri verir msnz yemekler falan nasil??
2020-06-20 20:00
|
[cri]
matematikten yediðim kazýk ve din ve türkçedeki mallýðým yüzünden hak ettiðimi düþündüðüm ama kazanamadýðým bir yer burasý. okulda ben denemelerde resmen 18 net yaptýðým matematikten 10 soru çözdüm ve ikisi yanlýþ çýktý. 424 civarý bir þey gelecek ama ben inadýna yazacaðým yine de.
2020-06-20 19:37
|
[sorusorupkaçýcam]
okul etkinliklere önem veren bi okul mu? ayrýca tiyatroya deðer veriyorlar mý? lise de tiyatro yapmak istiyorum da
2020-06-18 20:00
|
[pansiyon]
Burslu deðilsen pansiyon paralý. Temizliði sana ve oda arkadaþlarýna baðlý. Býrak telefonu masaüstü bilgisayar bile serbest. Türkiye´deki en rahat yurtlardan biridir büyük ihtimalle. Yatma saati yok ama saat 23:00´da yurt kapanýr. Odalar 4 veya 3 kiþilik. Üst sýnýflar ile iyi iliþkiler kurulabilir ama kötü yanlarý da var tabi.
2020-06-13 01:31
|
[Pansiyon]
Pansiyon nasýldýr ek para para gerekirmi temizmidir pansiyonlar yatýlý kuran kursu gibi her sabah kal mak zorunlu akþam þu saate yat telefon pansiyonda serbest mi yoksa üniversite yurdu gibi rahatmý cevap verirseniz
2020-05-26 17:03
|
[bir sobil öðrencisi]
Öncelikle merhabalar. Okulun muhafazakar olduðuna dair yapýlmýþ söylemler tamamen yanlýþtýr. Ýki uluslararasý programý mükemmel bir þekilde yürüten, her yýl muazzam üniversite baþarýlarýna imza atan caným okulum, birçok sosyal faaliyete de ev sahipliði yapmaktadýr. MUN klübü, türkiyedeki en iyi MUN klübüdür, aksini iddia eden etmesin. Dil branþýndaki hocalarýmýz alanýnýn en iyisidir. Ayrýca okulumuz da DELF sýnavlarý yapmaktadýr ve düzenli olarak fransýz konsolosluðuna ziyaret yapmaktadýr. Ultra entellektüel olan bu müthiþ okula, dil sevdanýz yoksa adým dahi atmayýnýz. Konuþup, fikrini savunabilen öðrencilere kucak açan efsanevi derecede mükemmel okulumuz alanýnýn en iyisidir.
2020-05-24 00:30
|
[.... ]
arkadaþlar bu okul hakkýnda muhafazakar diye bir söylentiyi kim çýkardý? okulumuz 20. yüzyýl Osmanlý´sý gibi, her görüþten, her ideolojiden, her dinden insanlar var. bu okul size iyi bir anadolu lisesinden çok daha fazla þey katacaktýr, eminim. tereddütleri olan varsa hiç düþünmesin yazsýn bu okulu
2020-05-13 00:58
|
[Okul Öðrencisi]
Merhaba , okulumuza gelmek isteyen arkadaþlar için bir kaç þeye açýklýk getireyim. Bu okul Model Birleþmiþ Milletler kulübü , Münazara kulübü , Çalýþtay´ý , SobilCelse´si , IB ve IGCSE programlarý ve kendine has daha onlarca kulüp , etkinlik ve atölyesiyle Galatasaray , Kabataþ , Robert gibi bilindik liselerle yarýþmakta hatta onlarý geçebilmektedir. Sosyal Bilimler lisesi için oluþan en büyük yargý ´´Muhafazakarlýk´´týr. Ýdare ve okulun küçük bir kýsmý hariç , okul hiçte muhafazakar bir yapýda deðildir. Ayrýyetten okul idaresi bazý eksikliklere sahip olsa da prestijli liselerin idarelerinden çoðu konuda daha iyidirler. Okulun henüz 17.senesi olmasýna raðmen çok saðlam bir kültürü vardýr. ´´Sobil Ruhu´´ denilen bu kültür genellikle yurtta kalan öðrenciler tarafýndan hissedilmektedir. Erkek yurdunun en vazgeçilmez unsuru abi-kardeþ iliþkisidir ki bu iliþki yýllar boyu sürmektedir. Okulu beðenmeyen insanlarýn hepsinin ORTAK tek bir özelliði bulunmaktadýr. Bu insanlar üretmeyen , etkinliklerde aktif yer almayan , okul imkanlarýný kullanarak bir organizasyon oluþturmayan EÐÝTÝM dedikleri þeyin bir lütufmuþ gibi sunulacaðýný sanan insanlardýr. Kusura bakmayýn , bu okul size 11.sýnýfa kadar iyi bir eðitim falan vermez. Top tamamýyla sizde. Kültürel manada kendinizi çok ileri seviyelere çýkarabileceðiniz bir yapýdadýr burasý. Eðer etkinlikten etkinliðe gitmeyecek , bu okulda ulusal çapta bir organizasyon , baþarý veyahut proje üretmeyecekseniz hiç gelmeyin. Ýdare harika olmasa da geçinmesini bilene gayet iyi. Ayrýca þunu da söylemeliyim ki , bu okulda faal olmak oldukça sýradandýr. Hazýrlýðý 80-90 gün faalle bitiren kiþilere her dönem rastlayabilirsiniz.
2020-05-11 00:21
|
[Öðrenci]
Ahmet Cem eðer denemelerdeki gibi bir not alýrsan büyük ihtimalle girebilirsin.global politicsten önce okula ilk girdiðinde seni ingilizce bir sýnava sokuyorlar ve sýnacdan aldýðýn nota göre seni hazýrlýk sýnýfýna yerleþtiriyorlar yani aþaðý yukarý seninle ayný seviyede ingilizcesi olan öðrencilerle ayný sýnýfta oluyorsun. 10. Sýnýfýn baþýnda IB sýnavýna giriyorsun ve eðer sýnavý geçebilirsen global politics bölümünde okumak için baþka bir sýnava girmene gerek yok. Global Politics bölümünün olayý IB programýnýn sonunda baþarýlý bir öðrenci olursan istersen üniversiteyi yurt dýþýnda okuyup hukuk siyaset sosyoloji gibi bölümlere girmeni saðlýyor. IB programýnda Global Politics´le birlikte Biology ve Visual Arts dersleride var sýnavý geçersen bölümü seçmek sana kalmýþ yada sýnava hiç girmeyip ulusal programdanda devam edebilirsin çünkü IB de dersler ulusal müfredat deðil ve yabancý dil
2020-05-02 17:47
|
[biri]
Nakil yaptýrmak istiyorum ama okul çok muhafazakar diye korkuyorum.
2020-04-30 23:22
|
[Veli]
Sevgili öðrenciler benim çocuðum bu lisede okuyor.Bu sene hazýrlýk bölümünde.Biz de bu okulu çok araþtýrmýþtýk ve çocuðumuzun burda okuyabilmesi nasip oldu.Þunu söylemek isterim ki okuduðumuz her türlü olumlu yorumu bizzat yaþayarak tecrübe ettik.Özellikle bu okul için lisede üniversite yaþamýný tecrübe ediyorsunuz diye duymuþtuk.Gerçekten de okulun ortamý bu þekilde
2020-04-25 13:44
|
[Ahmet Cem Ersever ]
Merhaba Arkadaþlar Þuanda Lgs´ye 60 gün kaldý ve denemelrim 440-490 civarý bu okula girebilir miyim ? ve bir sorum daha var global politics bölümü için ingilizce yeterlilik testinden sonra ayrý bir sýnava giriyor muyuz ? bir de global politics bölümünün olayý nedir ( eðer seneye bu okula gelirsem yormuma yanýt veren arkadaþýmla tanýþmak istiyorum:) )
2020-04-13 22:36
|
[Kiþi]
Tabii ki mümkün okulumuzun pansiyonu var
2020-04-11 02:13
|
[kanayanyaramsýnsosya]
Çok istediðim,her önünden geçtiðimde içimi yakan bir okuldur ama sadece eþit aðýrlýk ve sözel bölümlerin olmasýndan dolayý iþsiz kalýrým diye gitmeye korktuðum okuldur.Ne olurdu þu okulda dil bölümü de olsa.Sözel veya eþit aðýrlýk istiyorsanýz gayet güzel bir okuldur.Yerini bilmeyenler için;Airport Avm´nin yakýnlarýndadýr,Ýhlas Kolejinin karþýsýndadýr.
2020-04-09 23:14
|
[Elif isik]
Ben ardahanda yasiyorum ve bu liseye yatili gelmek istiyorum mumkunmu acaba
2020-04-04 11:07
|
[isgek]
Ben bi anadolu lisesinde 10. sýnýfta okuyorum bu liseye geçmek istediðimde bir ingilizce sýnavý veya bir sýnava tabi tutuluyormuyum
2020-03-09 22:29
|
[Kiþi]
Eðer okulda IGCSE programýný okumadýysanýz veya bu programda iyi bir baþarý gösteremediyseniz yada baþka bir okuldan geldiyseniz IB programýna dahil olmak için sýnava girmek zorundasýnýz. sýnav gayet zorlayýcý. Ek olarak Global Politics Bölümü ileri düzeyde Ýngilizce gerektirdiði için bu bölümü ancak IB´ye giriþ sýnavýndan sonra yapýlan Ýngilizce Yeterlilik Testi ile girebilirsiniz. Bu arada okulun IB baþarýsý gerçek çok yüksek.
2019-12-30 22:55
|
[Mezun]
Türkiye´de ekolü ve camiasý olan ender kurumlardandýr. Mezun olduðunda farkettik ki çoðu üniversitenin vermediði düzeyde nitelikli eðitim almýþýz. Yurt içi ve dýþýnda güzel üniversitelere yerleþtik hala Yenibosna´da buluþuyoruz. Sobil bambaþkadýr
2019-12-29 01:02
|
[dwjd]
Peki ib almak icin sinavina girmek gerekiyor sanirim. Bu sinava ne zaman giriliyor? Kacinci sinifta ve hangi ay yapiliyor bu sinav?
2019-12-10 20:58
|
[Kiþi]
ÝB programý 10. Ve 11. Sýnýfta uygulanýyor .Þuan okulda Global Politics , Visual Arts ve Biology olmak üzere 3 tane ÝB bölümü bulunuyor.
2019-12-04 20:33
|
[ygjh]
ib programi almak icin ib sinavina kacinci sinifta giriliyor ve hangi ay
2019-11-14 23:55
|
[Admin]
Bu okulun yüzdeliðinin 6 olduðuna bakmayýn zaten 6 ile gelenler çok az .Okul Kabataþ,Robertle yarýþýr durumda puanýnýn onlardan düþük olma sebebi konumu . Mezunlarý zaten okulun kaliteli olduðunu gösteriyor. Bu okulun yüzdelik dilimi düþecek bence siz Sobilli olmaya bakýn bu okulu kesinlikle tercih listenize yazýn minik bi tavsiye :)
2019-10-29 22:29
|
[Veli]
Okul kayýt ücreti istemedi bizden a4 kaðýdý 4 top sanýrým ve forma için isterseniz alýþýnýz dendi yemek ücreti dönem için 450 tl bence ucuz yýllarca yolluk 5000 tl Ödemiþ biri olarak bir yol 900 tl nedir ki üstelik denedikten sonra karar vereceðiz oðlumuz memnun þu an haksýzlýk etmeyin bence
2019-09-10 13:51
|
[sosusu]
okul 2 tisort 1 sweete 500 lira istiyor. 50 lira pul parasi 450 lira kagit parasi. iyi sanslar.
2019-08-22 20:23
|
[sobil18]
Merhabalar. Yakýn zamanda okuldan mezun olmuþ biri olarak birkaç bir þey söylemek istedim. Öncelikle kýsa bir bilgi veriyim. Yurttan bahsetmek gerekirse, yurt odalarý 4 kiþilik(12.sýnýfta 3 kiþilik oluyor), kendi içinde banyosu bulunan temiz odalar. Ama unutmayýn odanýz siz nasýl bakarsanýz öyle olur. Bazý odalar var ki içinde hayvan ölmüþ gibi kokuyor maalesef :( Baþka bir konu da odada 1 ranza 2 baza olmasý. Eðer ranzada yatamam falan diyorsaniz size önerim yurda erken gitmeniz ve bazalara çarþaf atmanýzdýr. Bunun dýþýndaaa, okul saatlerinde yurtta kalmak yasak. Eðer Hamide ablaya yakalanýrsanýz hemen hasta taklidi yapýn ya da henüz odanýza girmeden sesini duyduysanýz uyuyor taklidi de iþ görür. Özünde tatlý ve anaç bir kadýndýr, sizi üzmeyecektir. Kýz yurdu ve erkek yurdu arasýnda birtakým farklýlýklar bulunmakta maalesef. Örneðin kýz yurdunda sebil ve ortak kullanýma açýk kettlelar olmasýna raðmen sanýrým erkek yurdunda sebil bulunmamakta. Bir baþka farklýlýk da etüt odalarý hakkýnda. Yurtta kalan herkes saat 19.00-19.30 arasý etüt yoklamasý vermek zorunda. Kýz yurdunda etüt odalarý bulunmakta fakat erkeklerde öyle bir þey söz konusu deðil. Etüt yoklamasý verdikten sonra etütte durmak zorunda deðilsiniz bu arada. 19.00-21.00 arasý yurt kilitleniyor etüt için( evet aþýrý saçma) Yurt hakkýnda denilecek bir baþka þey kýz yurdunun alt katýndaki revirin oradaki odada buzdolabý ve küçük bir mutfak mevcut. (Sadece buzdolabý ortak kullanýma açýk) Yurt yemekleri tahmin edilebileceði üzere hic hoþ degil.
2019-08-14 16:57
|
[Veli]
Okula kayýt yaptýranlar oldu mu?Kimi kayýt parasýna 500 demiþ kimi 1000 . Kayýt yaptýranlar varsa bu bilgiyi paylaþabilir mi acaba.Ayrýca okulu kötüleyenler her yýl yayýnlanan üniversite baþarýsýný gördü mü acaba ...
2019-08-12 16:18
|
[lula da silva]
Asla gelmeye ve 5 senenizi harcamanýza deðmez. Hazýrlýðý ve Üniversite hazýrlýk programý kötünün de kötüsü. Mezun olarak yazýyorum, okul eðitim yuvasýndan ziyade bir ticarethane ve gençlik kolu görevi görüyor.
2019-08-09 20:53
|
[Ben robot deg e ]
Nereden geliyorsun?
2019-08-06 16:23
|
[Ben robot degilim]
Ben yeni gelcem bu okula.öncelikle okulun servisi yokmuþ. Kayýt yaptýrýrken 3 parça sweet ve tiþört seçip alýyorsunuz ve bunlar beþyüz lira.sonra 5 yýllýk a4 kaðýdýnýn parasýný ve pul parasýný veriyorsunuz bunlar da beþyüz lira. Eðer okurken ýb veya ýg eðitimi almak isterseniz de yaklaþýk otuzbin lira.tabi bu sonraki yýllar için. Bu eðitim hariç kayýt ücreti bin lira ki yarýsý geçen sene açýlmýþ olan sobil vakfýna gidiyor.aylýk yemekhane ücreti de dörtyüz seksen lira.kýsacasý zenginseniz gelin derim.
2019-08-06 08:53
|
[.]
10.sýnýfa geçeceðim, anadolu lisesinden sosyal bilimlere geçiþ yapabilir miyim?
2019-08-05 17:40
|
[M.C sarýya ]
Hangi mesleði okumak istiyorsan o bölümü seç. Kaararsýzsan sonradan sayýsal isteyebileceðin için anadolu lisesine þimdiden nakil aldýr. Bu þekilde hazýrlýk okumanýn anlamý yok.
2019-08-02 01:54
|
[M. C sari]
Sayýsal bölüm olsa böyle düþünmezdim ama iþte
2019-08-01 23:51
|
[MC Sarýya]
öyle biþe yapacaðýna þimdiden nakille geç yani
2019-08-01 21:48
|
[Veli’ye]
Ben aradým ve okul açýlmadan önce mutlaka gelmemizi,almamýz ve imzalamamýz gereken þeyler olduðunu söylediler(okul formasý,A4 vs).
2019-08-01 20:15
|
[Veli ye]
Kayýt için formlar dolduruyosunuz. Sonrasýnda sweat ve t shirtler veriyolar. Onlar 500 tl ama kayýt ücretide dahil oluyo.
2019-08-01 19:01
|
[Veli]
Kayýt ile ilgili Bilgi almak için okulu aradým fakat kimseye ulaþamadým.Bilgisi olan varsa paylaþabilir misiniz?
2019-08-01 16:13
|
[Kazanan na]
Okulda forma yok ama kayýt olurken t shirt ve sweat veriyorlar. Ama giymek zorunda deðilsin sadece bazý etkinliklerde okulu temsil etmek için giyiniyorsun. Bende bu sene bu okulu kazandým. Sen nereden geliyorsun?
2019-07-31 19:56
|
[M . C sari ya ]
Niye böyle bir saçmalýk yapýyorsunki
2019-07-31 17:53
|
[kazanan]
formasý varmý varsa nasýl ?
2019-07-31 17:09
|
[M. C sari]
Arkadaþlar acil cevap verin ben burda hazýrlýk okusam sonra nakillerde anadolu ya geçebilir miyim
2019-07-31 10:38
|
[Sbl ]
Bayrampaþa
2019-07-28 16:00
|
[(sbl) ye]
Nerede oturuyosunki?
2019-07-28 01:51
|
[Sbl]
Servis sistemi nasýl?Sizce servis ile gelmek mantýklý mý?
2019-07-27 19:30
|
[Selin]
Merhabalar sayýsal öðrencisiyim ib diploma programýnda sayýsal bölüm bu okulda var mýdýr?
2019-07-27 12:54
|
[ÜZGÜNÜM AGA]
Bu okula matematik çözmeden girilmez ama bu okulda son 2yýl matematik çözülmez duyduðum kadarýyla felsefe falan seminerlerdelermiþ hep keþke 1 tane mf sýnýfý olsa kenarda köþede öðrensek iþte hayaller.. Bu arada en iyi olduðum ders tarihtir oyüzden sosyal bilimler hoþuma gidiyor ayrýca Rusça ve Fransýzca biliyorum
2019-07-26 19:11
|
[%7 olayý]
Arkadaþlar hayal kirmak gibi olmasin ama bu okul bundan sonra %7 ile öðrenci almaz çünkü okulun dilimi teog gelene kadar þehremini anadolu lisesi ile ayný bantta seyrediyordu muhtemelen önümüzdeki seneler tekrardan sýrayla yüzde 5 4 3 2 diye tekrardan 2 bandýna döner okulun hakettiði de bu zaten
2019-07-26 00:19
|
[Okulda TS yok]
aþaðýdaki yorumlarý yapan arkadaþalara sesleniyorum okulda sözel yok zaten direk eþit aðýrlýk ve eþit aðýrlýk Türkiye´de en çok istihdam saðlayan alandýr sadece maaþlarý bir mimar veya doktor gibi deðil tabiki
2019-07-26 00:09
|
[Zal öðrencisine yanýt]
Zal öðrencisine yanýt,,, %7, kaç? benim 7,34
2019-07-25 17:50
|
[zal öðrencisi]
ayný durumu ben de yaþýyorum ben 7lik dilimdeyim nakillerle girmeyi düþünüyorum ama iþ sýkýntýsý vs. var
2019-07-24 21:36
|
[ÜZGÜNÜM AGA]
6lýk dilimde yim bu okulu çok istedim ancak sözel bölümde iþ sýkýntýsý olduðu için ve bende hukuk istemediðim için yazamadým Adile mermerciye yerleþtim halen istiyorum hani burda ama dokunamýyorum gibi biþey üzücü
2019-07-24 20:25
|
[Ayey]
Bence bu okula idealleri olan çocuklar gelecektir . Ben hepinizin çok güzel yerlere geleceðine inanan bir anneyim. Yolunuz açýk olsun yeterki bilgiye hep aç olun
2019-07-24 18:32
|
[Sobilnormalabi´]
Þimdi Ben de okulda 11. Sìnìfa geçtim ve kimsenin hayallerini kýrma hakkýnýz yok çalýþan bal gibi de yapar yurtdýþýna da gitmeyenler zaten türkiyede iyi üniversitelere yerleþti boðaziçi ODTU gibi asýl olay öðrenci okulun verdiklerini alabiliyor mu?
2019-07-24 00:57
|
[sobilnormalbirokul]
arkadaþlar öncelikle yorumlarýn çoðu pofpoflanmýþ. ig ve ib programlarý o kadar da iyi deðil. ondan sonra münara diye bir kulüp var üyelerinin 7/10´u egolu çok ciddiyim bu konuda. sonra dönemcilik desen almýþ baþýný gidiyor hani sizden 2 3 ay önce doðmuþ kiþi kendini bir þey sanýyor. bir de sadece fransýzca ve arapça seçebiliyorsunuz. diyeceðim o yurtdýþý hedefi ile geliyorsanýz 120 kiþiden sadece 1 2 kiþi çýkýyor. o kadar da yükselmeyin, bir abiniz olarak söylüyorum.
2019-07-23 21:20
|
[sobilmember]
okulumuzu seçen genç arkadaþlarýmýz her þey çok güzel olacak merak etmeyin :) bu arada 2. yabancý dil olarak almanca yok efendim, maalesef
2019-07-23 21:05
|
[Sobilli]
@Veli 2. Yabancý dil olarak Fransýzca veya Arapça seçebilme hakkýnýz var.
2019-07-23 17:12
|
[Veli]
2. Dil olarak almanca istiyoruz var deðilmi emin olamadým
2019-07-23 13:55
|
[pirzolayiyen]
5,37le girdim
2019-07-23 11:55
|
[Cenra]
1. Tercihimdi kazandým.Umarým güzel olur her þey
2019-07-22 18:30
|
[Baranmert ]
6 ile çok istediðim okuldu ve oldu 2. Tercihimdi çok mutlu oldum
2019-07-22 17:10
|
[Veli]
En düþük 6.87 en yüksek 1.06 olmuþ. Kazanan öðrencilerimize baþarýlar dilerim.
2019-07-22 12:24
|
[Sobilli]
Yüzde 7 ile giren olmadý deðil mi?
2019-07-22 10:59
|
[Ebeveyn ]
Ýl dýþýndan 1,64 dilimle yerleþti. Tüm çocuklarýmýz için hayýrlý olur inþ..
2019-07-22 10:52
|
[Emre coþkun]
Hayýrlý olsun arkadaþlar 6 65 ile yerleþtým hepinize baþarýlar diliyorum
2019-07-22 10:24
|
[Aday]
Bana yardýmcý olan herkese teþekkürler,kazandým.Umarým hepimiz için hayýrlýsý olur.
2019-07-22 09:32
|
[Ebeveyn ]
Ýl dýþýndan 1,64 dilimle okul idaresi, kadrosu ve yurt güvenliði bakýmýndan tercih ettiðimiz okul
2019-07-21 09:52
|
[Musti]
Gökhan ilci ve Aday arkadaþlar o dilimlerle banko girersiniz
2019-07-19 19:24
|
[Aday]
Merhaba dilimim 6,40 ilk tercihime yazdým sizce girer miyim
2019-07-18 11:37
|
[Gökhan Ilci]
Yüzdeligim 5.61 ilk tercihim girebilir miyim birde okul hakkýnda bilgi verir misiniz
2019-07-17 20:53
|
[DKAL´LI]
Ben bu sene al den 9. Sýnýfý bitirdim isbl ye geçmek istiyorum ama hazýrlýk okumadým. Nasýl geçebilirim veya geçebilir miyim bilen var mý??
2019-07-11 18:17
|
[%1.5 lu]
Arkadaþlar þimdi siz güzel bir liseden (burasý dýþýnda) Boðaziçi üni veya ODTÜ filan isteyeceksiniz ama burayý tercih edince Oxford ,Amerika ,Belçika, Fransa vb. Avrupa ve Amerika’da da okuyabileceksiniz. Karar sizin
2019-07-11 15:16
|
[isbl´23]
arkadaþlar hazýrlýðý yeni bitirmiþ bir kiþi olarak bazý sorularý cevapliyim ve taktikler veriyim. okulda telefon ve kýyafet serbest, derste telefon oynayamazsýn tabii ki. hazýrlýkta haftada 20 saat ingilizce var. 14 saati main course 6 saati de skills olmak üzere ikiye ayrýlýyor. okulumuzda ig ve ib programlarý var yurt dýþýnda okumak için gayet güzel programlar.
2019-07-10 17:10
|
[Aday]
Dilimim 6,40 il dilimim ise 6,89 sizce girer miyim?Ýlk tercihim
2019-07-09 23:21
|
[Sobilli]
Yüzdeliðiniz %7 altýnda ise hiç boþuna umutlanmayýn. %7 altý olan birinin girme imkaný çok zor. Ayrýca puan önemli deðil yüzdelik önemli
2019-07-09 17:14
|
[Adrk]
Arkadaslar benim yüzdelik dilimim 4 ancak ben bize yakýn ve iyi bir okul olduðunu arastýrdýðým için ilk tercihimi bu okula yazmayý düþünüyorum. Herkese basarýlar dilerim.
2019-07-08 23:00
|
[Aday]
BU okulda okuyan biri hazýrlýk ve diðer þeyler hakkýnda detaylý bi Bilgi verebilir mi?
2019-07-08 21:10
|
[Okula %1 ile giren b]
Sayýn Q, bi lisenin deðeri puanýna göre deðil vizyonuna ve imkanlarýna göre belirlenir puan sadece bir kriterdir
2019-07-06 21:56
|
[Aday]
Dilimim 6,40 il dilimim ise 6,89 sizce girer miyim?Ýlk tercihim
2019-07-05 13:38
|
[Emre coþkun]
6.65 ile 1.tercihim olarak yazdým sizce girermiyim
2019-07-04 18:27
|
[sobiç]
Q bu okula yüzde 3 ile girdim ve iyiki girmiþim diyorum. beþiktaþ anadolu isteyen varsa oranýn sadece havasý var .
2019-07-04 16:56
|
[Q]
Yüzdeliði 6,37 olan biri yazmalý mýyým demiþ. Bence yazma çünkü senin yüzdeliðine göre daha iyi liseler var.
2019-07-04 08:08
|
[Sobilli bir öðrenci]
Gençler umut kýrmak istemem ama bu yýl dilimi 7 olanlar muhtemelen giremeyecek çünkü okul 30 öðrenci daha az alýyor bu yüzden diliminiz 7 den fazlaysa giremessiniz
2019-07-03 19:10
|
[ce]
Okulda yabancý dil bölümü açýlýyor mu?
2019-06-30 22:56
|
[sobilli]
BEYLER BU SENE 7-6 ARASI ALACAKMIÞ BÝLGÝNÝZE
2019-06-29 22:43
|
[Yok]
10.46 dilimle gelebilir miyim puanim 411
2019-06-29 13:47
|
[Birisi]
Okulda 2. Yabancý dil olarak Fransýzca ve Arapça var. Ek olarak isterseniz Ýbranice ve Çince derslerinin kurslarýna gidebilirsiniz.
2019-06-28 10:44
|
[MinMin]
birde son olarak okulda 2. yabancý dil olarak hangi diller seçilebiliyor
2019-06-28 01:40
|
[MinMin]
Okulunuzuda hangi bölümler açýlýyor tm veya yabancý dil düþünüyorum onlar aýlýyor mu
2019-06-28 01:17
|
[MinMin]
9.18 ile girebilir miyim
2019-06-28 01:15
|
[MinMin]
Merhaba yüzdeliðim 9.18 puaným 419 okulunuza girme þansým var mý sizce birde okulunuzda yabancý dil sýnýfý açýlýyor mu ?
2019-06-26 21:25
|
[Sueda]
%9,2 girme þansým varmý
2019-06-26 20:24
|
[MinMin]
9.18 ile mümkün mü ve okulunuzda yabancý dil açýlýyor mu onu öðrenmek istedim
2019-06-26 20:20
|
[x]
6,37 yüzdelik dilimim var yazmalý mýyým?
2019-06-26 11:50
|
[Önemli]
Eðer yüzdelik diliminiz okulun en düþük ve en yüksek yüzdelik diliminin arasýna girmiyorsa tutma þansý çok zor diye biliyorum.Bu arada tercih kýlavuzu yayýnlandý bile. Okuyun derim. Herkese bol þans
2019-06-26 10:33
|
[Ömer]
8.01 yüzdelik dilim ile girebilir miyim? geçen sene en yüksek 7.55 ile almýþ burasý
2019-06-25 23:06
|
[Sosyalbil ]
7,89 yüzdelik ile girebilir miyim? Birde pansiyonlu okul olduðu için tercihlerde pansiyonlu okul listesinde mi tercih edicez anadolu liseleri listesinde mi? Okul da okuyanlar bilgi verebilir misiniz?
2019-06-25 20:40
|
[Sbllikýz]
@cenk benim Ýngilizcem cidden kötüydü aslýnda þu an da geliþme var ama ortalamaya göre yine iyi deðil ama Ýngilizce konusunda endiselenme istersen her türlü yaparsýn o kadar fazla imkan var ki yapabilmek için. Bu arada açýklanmýþ yuzdelikleriniz yüzdeliðin kaç
2019-06-25 20:01
|
[anka]
Yüzdeliðim 7,80 bu okulu kazanabilir miyim
2019-06-25 15:25
|
[??? ]
Puan 401 yüzdeliðin 12 girer miyim???
2019-06-25 12:00
|
[Azra]
Puanim 385 girebilir miyim lütfen acil cevap
2019-06-24 21:05
|
[Demirað]
388.755 , 15.38 yüzdelik dilim ile girilebilir mi?
2019-06-24 19:20
|
[....]
13.52 ile þansým var mý
2019-06-24 15:25
|
[sblisteyen]
puaným aslýnda 360 ama dilimim %22 puaným tutuyor ama dilimimden dolayý gelmez deðil mi
2019-06-24 12:35
|
[Cezzzz]
@SOBÝLLÝ sen seviyee kaçtýnki
2019-06-23 17:44
|
[SOBÝLLÝ]
Bu sene 10. sýnýfa geçtim. IGCSE bitirdim ve IB okumayý düþünüyorum. Hazýrlýðýn baþlarýnda cidden aþýrý zorlanmýþtým, hocalarýn konuþmalarýný anlamýyordum, sýmavlarým düþüktü. Fakat sonra IGCSE´nin de katlýlarýyla toparladým ve þu an iyi bir Ýngilizcem var. Yani Ýngilizceniz yoksa bile gelin derim çünkü burasý size baþtan mükemmel Ýngilizce´yle gel demiyor, Ýngilizcenizi geliþtirmenizi istiyor. Eðer pes etmezseniz iyi bir seviyeye ulaþýrsýnýz. Ben kötüydüm ve aþama kat ettim, siz de yapabilirsiniz. Okulumuzun eðitimi ve öðretmen kadrosu da çok iyi, hiç þüpheniz olmasýn. IGCSE veya IB okumasanýz bile bu okuldan çok þey öðrenerek çýkarsýnýz (tabii eðer yeterli gayreti gösterirseniz). Herkese baþarýlar, umarým her þey gönlünüzce ve hayýrlýsýyla olur. :)
2019-06-18 01:51
|
[irem]
geçen seneye göre 367 puan çýkýyor ve yine geçen seneye göre yüzdeliðimde 6 oluyor bu sene tutar mý bu lise lütfen cevap verir misiniz
2019-06-14 23:55
|
[Cenk]
@sbllikiz senin ing kotumuydu yani bu okua geliyim mi
2019-06-11 19:30
|
[Sbllikýz]
@Cenk bende 7. Sýnýfýn baþýndan beri bu okulu istiyordum ve LGS den sonra her zaman kafamda Ýngilizce seviyemi önemli bir sorun gibi düþünüp durmuþtuk. Fakat daha sonra inkýlap tarihi öðretmeninin benimle konuþmadý üzerine ilk tercihime yazmaya karar verdim ve buradayým. Bu sene hazýrlýðý bitirdim. Ýngilizcem de ki büyük oranda geliþmenin kimse olmasa bile ben farkýndayým. Hocalarýmýz o kadar tatlý insanlar ki sen yeter ki öðrenmek iþte. Ýngilizce konusunda da baþka konularda da her zaman yardýmcý olurlar. Yüksek seviye sýnýflarýn hocalarýndan hiç bir zaman pek hoþlanmadým fakat benim hocalarým her zaman çok tatlý insanlardý arada onlar da gýcýk geliyor ama olcak o kadar. Ayrýca altta birisi de yurdun kura ile mi uzaklýða göre mi olduðunu sormuþtu. Yurt konusunda bizim dönemimizde 150 kiþi alým olmasýna raðmen her geleni yurda aldýlar yurt ne kadar dolsa da özen gösterdiler. Sizde de böyle olacaðýný düþünüyorum fakat çok zor bir durumda kalýrlarsa da tabi ki evi uzakta olan ayricaliklidir. Okul kendini geliþtirmek isteyene neyi nerde yapmasý gerektiðini bilene ve sorumluluk sahibi olanlara gerçekten sahip çýkýyor bir çok alanda yeter ki siz isteyin :))
2019-06-11 18:51
|
[Cenk]
@isbilli ama ona gore siniflandirilmiyor mu ben bu okulu cok istiyom ondan hem hocalarlafa konustum burayi vok oneriyorlarr inhilizcen gelisir diyorlar
2019-06-10 18:50
|
[irem]
geçen seneye göre 367 puan çýkýyor ve yine geçen seneye göre yüzdeliðimde 6 oluyor bu sene tutar mý bu lise lütfen cevap verir misiniz
2019-06-10 15:21
|
[akar ]
yatýlý yerinize kurayla mý alýnýyo uzaklýða göre mi?
2019-06-10 10:28
|
[Ýsblli]
Ýngilizcen çok az ise sakýn gelme çok zorlanýrsýn mahvolursun
2019-06-10 00:25
|
[Cenk]
Ya benim kjzenimin arkadaslarida gidiyor ve acayip iyi ingilizceleri var ama zorlaniyorlarmis bznimde hiv yok gitme diyorlarr sizce gelmelimiyim
2019-06-09 09:19
|
[Adahan]
Hazýrlýk sýnýfý var mý sitesinde yok yazýyor
2019-06-05 12:57
|
[sbl]
arkadaþlar, ingilizce hakkýnda hiçbir þüpheniz olmasýn. siz isteyip çalýþtýktan sonra bu okulun hazýrlýk senesinden b2yle ayrýlýrsýnýz. öðretmenler her türlü desteði verir ve yardýmcý olurlar bu konuda, yeter ki siz de emek gösterin. bahsetmek istediðim baþka ve önemli bir konu var. bu okul gerçekten öylesine gelebileceðiniz öylesine bir okul deðil. sorumluluk bilinciniz olmasý gerekiyor bir kere. okulda teneffüs zilleri çalmýyor, telefonlar neredeyse derslerde bile serbest ki ne zaman ne yapýlacaðýnýn bilincinde olun. bu tür ufak ve önemli þeyler bu okulun kattýðý ve ileriki hayatýnýzda sizi siz yapacak, baþkalarýndan ayýrt edilebilmenizi saðlayacak þeyler. örneðin edebiyat derslerinde komünizm sosyalizm tartýþabilirsiniz, bu okul size bu imkaný em kaliteli þekilde saðlar, yeter ki her þeyin bilincinde olun ve doðru tercihler yapýn. daha fazla iðrenç hazýrlýk görmek istemiyorum
2019-06-04 12:36
|
[Azra]
lgs puaným 368.1585 sizce gelebilir miyim
2019-06-02 15:49
|
[tuðçe dik]
yatýlý yeriniz var mý?
2019-05-29 11:53
|
[Sobilli Mustafa]
Arkadaþlar ben Sobilli bir öðrenciyim.Altta bazý arkadaþlar gerçek dýþý bazý yorumlarda bulunmuþlar hiç merak etmeyin onlar ya 8. sýnýf öðrencisi olup bizim okula gelmek isteyip rakip elemek isteyenlerdir veyahut okul hayatý boyunca kendine hiçbir þey katmamýþ boþ beleþ insanlardýr. Okulda siz istediðiniz sürece önünüze her kapý açýlýr merak etmeyin.Hazýrlýk sýnýfýnda çok iyi bir ingilizce eðitimi var eðer seviyeniz kötüyse hiç endiþelenmeyin seviye belirleme sýnavý olacak dönemin baþýnda ve ona göre kendi seviyenizdeki öðrencilerle bir araya geleceksiniz eðer isterseniz ve çabalarsanýz ingilizcede aþýrý derecede mesafe kat edebilirsiniz. Yaný sýra okulumuzun IGCSE ve IBDP programlarý var. Bu programlarla eðer yurt dýþýnda okumak istiyorsanýz önünüzdeki en zor kapýlar birer birer açýlacaktýr lakin bu programlarýn avantajlarýnýn çok olmasýna raðmen fiyatý biraz tuzludur ama parayý ödeme konusunda size ödeme kolaylýðý saðlayacaklardýr ve bu programlar zorunlu deðildirler. Okulumuzun sitesine girerseniz baþarýlarýmýzý görürsünüz her sene ortalama üniversiteye giriþ sýnavýnda ilk 100´e 5 tane adam sokarýz ve öðrencilerimizin 1/4´i ilk 1000´de yer alýrlar. Öðretmen kalitesi Türkiye standartlarýnýn çok ötesindedir lisede baþarýlý bir öðrencilik hayatý geçirmek için okulumuz kendi payýna düþeni yapmýþtýr baþarýlý olmak ve olmamak öðrencinin tercihidir.
2019-05-26 04:10
|
[Aaa]
Mümtaz Turhan mý daha iyi yoksa vali muammer güler mi daha iyi?
2019-05-20 20:51
|
[Serra ]
Inþallah tutturabilirsem ilk tercihe bu liseyi yazmayi düþünüyorum
2019-05-18 11:59
|
[Bbb]
Ýngilizcede sorun yaþamam dimi berbatta benim ingilizcem temelden verirlermi
2019-05-17 14:32
|
[Serra´ya sobil]
Hazýrlýk olarak geçiyor. Hazýrlýk/A hazýrlýk/b hazýrlýk/c olarak. Hazýrlýðý bitirdikten sonra ki sene 9 olucaksýn gelmeyi düþünüyor musun ?
2019-05-12 19:28
|
[Serra ]
Hazýrlýk sýnýfý 9.sýnýf olarak mi geciyo þubesi yoksa baþka mý?
2019-04-25 17:40
|
[Sobillibiriii]
Kardeþim öðretmen kadrosu açýsýndan sýkýntýn olmasýn sen istedikten sonra her türlü yardimci olmaya çalýþýyor öðretmenlerimiz. Tabi genelleme yapmamak lazým fakat büyük bir çoðunluðu ilgili öðretmenler ayrýca hazýrlýk senen Ýngilizce ve sosyal açýdan kendini deðerlendirmek, geliþtirmek için sana ayrýlmýþ bir sene olacak. Tercih etmek istiyorsan için rahat olsun bu konularda. --sobillibiriii
2019-04-20 00:51
|
[Hdhdbdhdhgdgd]
Öðretmenler hakkýnda bilgi verirmisiniz??
2019-04-18 16:44
|
[Ecem Çelik]
Sizce vali Muammer Güler sosyal bilimler lisesi mi yoksa burasý mý ? Çok kararsýz kaldým
2019-04-12 19:51
|
[AZE]
@[aydýnn ]
2019-03-24 22:04
|
[Sn. Sosyal Bilimci]
Hazýrlýk okumak kesinlikle 1 yýl kayýp deðil. Ýngilizce seviyenizi çok geliþtiriyor. Ýngilizceniz kötüyse de tereddüt etmenize gerek yok. Dönem baþýnda hazýrlýklar için Ýngilizce sözlü ve yazýlý sýnav yapýlýyor ve farklý Ýngilizce seviyesine sahip öðrenciler için sýnýflar oluþturuluyor yani Ýngilizcesi iyi olanlarýn yanýnda mahcup olmuyorsunuz.Bunun dýþýnda hazýrlýk sýnýflarý Ýngilizce dersleri için Cambridge kitaplarý (7-8 tane kitap ve Ýngilizce okuma kitaplarý) alýnýyor. Döviz kuruna baðlý olarak biraz pahalý gelebilir. 2018-2019 yýlýnda 1450 tl´ydi kitaplarýn ücreti. Ama bildiðim kadarýyla 3 taksit olarak da verilebilir. IGCSE ve IBDP programlarý için endiþelenmenize gerek yok, tamamen seçime baðlý ücretli programlar bunlar, okulla görüþerek programlarýn dili ve ulusal müfredatýn yerine vereceði dersler hakkýnda detaylý bilgi alabilirsiniz. Bu programlar hakkýnda Murat Çetin´le görüþmenizi tavsiye ederim. Okulda çeþitli kulüpler var. MUN, müzikal, münazara, sinema, tarih, psikoloji, fotoðrafçýlýk gibi. Bu kulüplerle okul sonrasý etkinlikler yapmak, birlikte geziye gitmek gibi bir sürü þey yapabiliyorsunuz. Þahsen bu kulüpler sayesinde birçok kez bedava geziye gittim. Bunlarýn dýþýnda okulda sürekli sergiler veya Profesörlerin, üniversite öðretim üyelerinin (özellikle hukuk) verdiði konferanslar oluyor. Okul çok canlý, sürekli olup biten etkinlikler var. Yemekhanesi ve pansiyonu (kýz-erkek ayrý binalar) ücretli. Okulun üniformasý yok, herkes istediði gibi giyinebiliyor. Saç boyasý, makyaj ya da erkekler için týraþ bir sorun deðil. Çok güzel, 800 kiþilik bir konferans salonu ve büyük bir spor salonu var. Okul zaten sosyal bilimler liseleri arasýnda en iyisi. Özellikle eþit aðýrlýk ve sözelcilerin tercih ettiði bir okul. Üniversitede sayýsal bölüm okuyacaðýnýz için bir fen lisesi istemiyorsanýz, çook iyi bir anadolu lisesindense burayý öneririm.
2019-03-23 17:59
|
[A]
Merhaba
2019-03-10 18:20
|
[aydýnn]
merhaba!
2019-02-23 19:51
|
[ÝNSAN ]
Bu lisenin pansiyonu ücretsizmi
2019-01-29 22:49
|
[:)))]
Okul gayet iyi ben tercih yaparken çok arada kaldým .
2019-01-29 00:29
|
[sbl]
Bizzat okulun içinde olan biri olarak söylüyorum, hazýrlýkta 1 sene kaybýnýz oluyor, ve eðitim çok zor gelirken, nakil aldýrýrken iki kere düþünün..
2019-01-26 00:09
|
[Sbl]
Arkadaþlar okul gayet iyi burda iyi deðil diyenler ya rakip elemeye çalýþýyorlar ya da çalýþma prensibi olamayan kiþilerdir onlar.
2019-01-16 00:03
|
[jdkmdkw]
Çapa fen lisesinde 9. sýnýfta okuyorum nakil alsam hazýrlýktan mý baþlamam gerekecek sizce deðer mi?
2019-01-07 16:57
|
[Sobilli]
Kesinlikle deðmez ben fahrettin in adýný çok duyuyorum baya övülüyor ayrica IB programý çok zor
2018-12-23 16:19
|
[Lütfen bakýn ]
Fahrettin kerim gökay anadolu lisesinde okuyorum sizce nakil istesem deðermi yani okul IB olduðu için istiyorum sizce buraya gelmem avantajmý
2018-12-19 21:51
|
[Solli]
Belirleme sýnavý, hazýrlýk döneminden önce mi sonra mý oluyor
2018-11-04 13:25
|
[Aday´a]
Eper bir anadolu lisesinden geliceksen senin için zor olur hazýrlýk zor deðil ama sen tam 9un derslerine odaklanmýþken ve sýnav zamanýna yakýn gelirsen senin için zor olabilir 2.dönem nakil denesen daha iyi
2018-10-30 22:31
|
[Aday]
Merhaba:)) bu okul þüphesiz bu yýl tercih listemde ilk üçde olacak lakin puaný çok düþmüþ ve bu güzel liseye o puan hiçbir olmamýþ. Okulun kadrosu, pansiyonu, çevresi nasýldýr?
2018-10-27 08:16
|
[Rei]
merhaba. ben baþka bir sosyal bilimlerde okuyorum ve sizin okulunuza nakil aldýrmak istiyorum. hazýrlýk okuyup 9. sýnýfa geçtim ve teog puaným 459,5 nakil istesem gelme ihtimali var mýdýr? ya da okulunuzda boþ yer var mýdýr? ve bir de ikinci yabancý dili biz mi seçiyoruz? þimdiden teþekkürler.
2018-09-14 20:19
|
[Sobilli ]
Alýþtýrma haftanýz iyi geçiyordur umarým. Artýk haftaya da abi ablalarýnýzla tanýþýrsýnýz. Hepinize hayýrlý, verimli ve mutlu bir eðitim öðretim yýlý dilerim. :)
2018-09-11 20:28
|
[Yeni biri]
Yeni öðretim yýlýnda tüm kazanan arkadaþlara baþarýlar dilerim.
2018-09-10 07:43
|
[Erboy]
Uyum haftasý ile ilgili resmi duyuru
2018-09-06 22:01
|
[sbl´li]
arkadaþlar hazýrlýk dönemi olacakmýþ, hazýrlýk döneminde de belirleme sýnavý olacakmýþ. þehir dýþýndan gelecek olan varsa erkenden gelsinler bence.
2018-09-06 18:04
|
[Sobilli]
@ÝSBLI GENC Seviye belirleme sýnavý olacaktýr fakat alýþtýrma haftasýnda olmaz. Alýþtýrmada okulu falan tanýtýyorlar bir de sýnýf arkadaþlarýnla tanýþabiliyorsun. Ama zaten okula baþladýðýnda seviye sýnavý olacaðý için alýþtýrma haftasýnda olduðun sýnýf çok geçici olacak. Bizim zamanýmýzda 3 gün olmuþtu bu alýþtýrma þeyi ve merak ettiðimiz bazý þeylere cevap almýþtýk. Ýmkanýn varsa ve bu sene de böyle bir þey yaparlarsa git derim.
2018-09-06 13:01
|
[Sobilli]
@ÝSBLI GENC Seviye belirleme sýnavý olacaktýr fakat alýþtýrma haftasýnda olmaz. Alýþtýrmada okulu falan tanýtýyorlar bir de sýnýf arkadaþlarýnla tanýþabiliyorsun. Ama zaten okula baþladýðýnda seviye sýnavý olacaðý için alýþtýrma haftasýnda olduðun sýnýf çok geçici olacak. En fazla bir hafta falan o sýnýflarýnýzda olacaksýnýz. Alýþtýrma bizde üç gün olmuþtu ve okul hakkýnda merak ettiðimiz bazý þeylere cevap almýþtýk. Yani ben gitmeni tavsiye ederim.
2018-09-05 20:29
|
[Elif]
Ben burda 11. Sinifim keske dede korkut veya Ataköy Cumhuriyet yazsaydim diyorum tip, muhendislik istiyosaniz cok zor burda o bolumlere gitmeniz.
2018-09-05 19:41
|
[merve]
Hazýrlýklar için ayýn 10 nda açýlýyormuþ okul
2018-09-05 16:58
|
[isbl23]
matematik için extradan nasýl test kitaplarý almamýz lazým
2018-09-05 01:22
|
[ÝSBLI GENC]
@Sobilli alistirma haftasinda seviye belirleme sinavi olacakmi ingilizce bilgisine gore mudur yardimcisi biz oyle demisti yani gitmek zorundamiyiz8
2018-09-04 21:03
|
[Ýsbl li biri]
Alýstýrma haftasý yok mu yani
2018-09-04 20:26
|
[Sobilli ]
@yeni sobilli Rica ederim. :) Diðer sorun için de þunu söyleyebilirim; matematikte çok yabancý gelecek bir konu olmuyor zaten. Fakat yine de normal bir þekilde çalýþmalýsýn pratiðini kaybetmemek için ve de sýnavlar genelde test olmadýðý için. Edebiyatta ise bol bol kitap okuyacaksýnýz. Bu yüzden karþýnýza yorum sorularý gelebilir. Ayrýca kitaplarýn arasýnda bazen küçük dil bilgisi konularý iþlemiþtik biz onlardan da sorular geliyordu. Fransýzca ve Arapça´da karþýsýnýza yepyeni diller geliyor, bu yüzden ilk baþta zorlanacaksýnýzdýr ama tekrarý elden býrakmamalýsýnýz. Arapça´yý pek bilmiyorum (Fransýzca´da olduðum için) ama Fransýzca´da bize hocamýz çok zor þeyler sormuyordu. En önemli þey tekrar etmek. Özellikle dil bilgisini çünkü çok yeni olacaðý için deðiþik gelecek. Ýngilizce ise zaten hazýrlýk senesi olduðu için asýl öðreneceðiniz þey ve sakýn 1-2 sayfa ve kolay beklemeyin sýnavlarý. :D Tabii bu da gözünüzü korkutmasýn. Bu sene sizin için verimli olacak eðer çalýþýrsanýz.
2018-09-04 20:10
|
[ISBLI]
Whatsapp grubu kuruldumu
2018-09-04 03:40
|
[Merve]
babam müdürleri konustu
2018-09-03 19:05
|
[yeni sobilli]
@Sobilli cevapladýðýn için çok teþekkürler ve bir sorum daha var, hazýrlýk sýnýfýnda matematik gibi derslerin sýnavý çok zor oluyor mu?
2018-09-03 18:40
|
[Sobilli ]
FORMA YOK.
2018-09-03 14:00
|
[Öðrenciii]
Formasý falan var mý?
2018-09-03 13:21
|
[Umudum kalmadý.]
Puaný 361 olmuþ ve hiç boþ kontenjan yok. Girebileceðime dair umudum kalmadý artýk. Giren herkese baþarýlar dilerim.
2018-09-03 10:20
|
[Ivan HÞ]
Bu okul Tr nin en iyi Okullarýndan biri Her türlü cezbedici Ama bazý fikirlerim deðiþti çünkü fazla uzak Benzer Kaliteyi Aðrý daki SBL de buldum ve oraya nakil yaptýrdým Ýsmim ise Rus Kökenimden geliyor Annem ile Babam 1922 ye kadar Batumda yaþýyormuþ orasý Rusyaya verilince biz de ardahana göç ettik Osmanlý Vatandaþý olduðumuz için Tr vatandaþý da Olduk Ve türkçe soyadý aldým olay Bu ama Öðrenimime Aðrý SBL de devam edeceðim
2018-09-03 00:02
|
[Sobilli ]
@Hdhd 3 Eylül´de baþlayacaðýný düþünmüyorum, o çok erken olabilir. Ama 17´sinden önce birkaç gün hazýrlýk programý yapýlabilir, bilgilendirme ve saire için. Bizim zamanýmýzda 3 gün olmuþtu bu program. Haber verilir herhalde sizlere. Olmadý sorarsýnýz.
2018-09-02 22:42
|
[Sobilli ]
@Merve Kartý okul baþladýðýnda veriyorlar. Ýlk hafta içinde elinizde olur herhalde. Giriþ çýkýþ saatleri ise sabah 08.30 ile 15.30 arasý. Tabii klüplere falan katýlýrsan her kulübün ayrý baþlama bitme saati olduðu için okul çýkýþý biraz daha okulda kalabiliyorsun. Bir de IB-IGCSE öðrencilerinin ders bitim saatleri biraz daha geç.
2018-09-02 22:39
|
[Sobilli ]
@Helin Neden rezil olasýn ki, denemek güzeldir. Baþarýlar dilerim. :)
2018-09-02 22:34
|
[buraya.gelmek.istiyo]
puaným.361.sadece.1.boþ.kontenjan.var.nakillerde.baþa.yazdým.sizce.gelebilirmiyim
2018-09-02 19:16
|
[Hdhd]
Okul 3 eylülde mi baþlayacak yoksa normal okullar gibi 17 sinde mi?
2018-09-02 18:21
|
[Merve]
Giriþ çýkýþ saatleri nasil
2018-09-02 16:43
|
[Merve ]
@Sobilli peki karti ne zaman veriolar?
2018-09-02 01:52
|
[Heli ]
Bu yorumu ikince yazýþým olabilir
2018-09-02 01:20
|
[Sobilli]
@Merve Doðru biliyorsun, okula kartla giriliyor. Yurtlular izin gününde, yurda geldiklerinde ve cuma günü çýkarken falan basýyorlar. Dýþarýdan gelenler ise her gün.
2018-09-01 23:33
|
[Merve]
Hangi subeden siniz?
2018-09-01 17:35
|
[Merve ]
Ogrenci formu alirsaniz sinifiniz ve okul noonuz yaziyor ustunde . Ikula galiba ogrenci kartiyla giriniyor onhnde turnike var. O yoksa yurtta jalanlar icin mi hir bilgisi olan var mi?
2018-09-01 17:34
|
[Merve]
@helin okulun formasi yok sivil
2018-09-01 17:29
|
[Merve]
Kayit yaptirdiysaniz bi kac gun sonra sinifiniz belli olur
2018-09-01 17:28
|
[Sobilli]
@Helin Formamýz yok. Hazýrlýðý atlamak için de sýnava giriyorsun tabii ki ama ne soruyorlar bilmiyorum. Öyle çok atlayan da olmuyor yalnýz. Bence hazýrlýk çok güzel bir yýl, ona göre deðerlendir derim. Tabii senin kararýn ama ben önereyim dedim. :)
2018-09-01 16:16
|
[Sobilli]
@yeni sobilli Arkadaþ konusunda endiþe etme bence. Tabii ki ortaokuldan çok farklý olacak ama öyle çok arkadaþsýz kalan insan görmedim ben. Öðrenciler de gayet arkadaþ canlýsý bence (tabii kiþiye göre deðiþir). Ýnsanlarý tanýmaya çalýþ, kendin ol. Bunlar yeter, gerisini dert etme. ;)
2018-09-01 16:13
|
[Helin]
Tamam forma yokmuþ boþ konuþtum. Hazýrlýðý atlamayý düþünüyorum çünkü Ýngilizce seviyem B2 baþý B1´i yeni bitirdim. Ama Fransýzca seçtim ek ders olarak 9.sýnýfa geçtiðimde Fransýzca eðitimini baþtan mý alýyorlar yoksa hazirliktakinden devam mý ediyorlar sadece Fransýzca için bile 1 yýl okurum.
2018-09-01 16:06
|
[Helin]
Sýnýflarý nasýl öðrendiniz? Ben gittim formunu gönderdim kaðýt parasýný ve fotolarý da bu hafta içerisinde vericem sormamýz mý lazým yoksa direk söylerler mi ? Formamýz var mý yok mu? Ve hazýrlýðý direk mi atliyoruz yoksa sýmava girip mi atliyoruz?
2018-09-01 15:37
|
[Ýsbl´li biri]
Hazirliktaki öðrencilerin sýnýflarý belli oldu mu olduysa nereden öðrenebilirim
2018-09-01 14:51
|
[yeni sobilli]
arkadaþ bulmak zor oluyor mu ve okuldaki insanlar arkadaþ canlýsý mý?
2018-09-01 14:08
|
[Sobilli]
Þubeleriniz belli oldu mu hemen? :)
2018-08-31 23:37
|
[Merve ]
Hazýrlýk d þubesinde olan var mý ?:)
2018-08-31 22:11
|
[Merve ]
Tavsiyem için teþekkürler yaðmur yanýt yada Merve ye yanýt . ama okula kayýt yaptýrdým artýk 10. Sýnýfta nakil deneyeyim saten 9
2018-08-31 21:16
|
[Ivana siru]
Ardahan çok uzk deðil mi hem ismin nereden gwliyor çekinme yanýt verebilirsin
2018-08-31 12:33
|
[Merve]
Pardon dkal dede korkuttu dimi
2018-08-31 00:36
|
[Merve]
Baldan okuyanlar yorumlarýna baktým kimse baþka bir okula geçiþ yapamuk istemiyor boþ kontenjanda yok saten . Ben de diyorumki onuncu sýnýfta geçiþ yapiim. Saten 9. Sýnýftaki dersler her lisede ayný hem yabancý dil eðitimi de almýþ olurum. Yine de 2005 lilerlw okumak istemiyorum
2018-08-31 00:17
|
[Ivan a soru]
Ardahan çok uzak deðil mi Hem ismin nereden geliyor bu lisede okumaya neden karar vemirþtin
2018-08-31 00:08
|
[yaðmura yanýt]
dede korkutta kal bence
2018-08-30 19:19
|
[yaðmura yanýt]
ay çok pardon isimleri karýþtýrdým merveye yanýt olucaktý çok pardon :(
2018-08-30 19:19
|
[yaðmura yanýt]
evet caným burda okuyorum okulumu çok seviyorum ama bala gitmek istiyosan þimdi nakil al puNIN yetiyo yüze doksan tutar çünkü orayý istiyosun þimdi nakil dene bence <3
2018-08-30 19:18
|
[buraya gelmek isteye]
puanýn kaç
2018-08-30 19:15
|
[Merve ]
@11.sýnýf. dkal dediðin Kadýköy´de ki Hayrullah K. Anadolu lisesi mi
2018-08-30 18:41
|
[Buraya deli gibi gel]
Puanýn ve yüzdelik dilinin kaç ve þu an hangi okulsasin
2018-08-30 11:16
|
[Buraya deli gibi gel]
Buraya nakille girebilirsem dunyanin en mutlu insani olucam allahim insallah girebilirim
2018-08-30 01:09
|
[Merve ]
Benim bildibildiðim okulun kýz yurdunda yer çok azmi kura ile öðrenci alicaklarmis yurda
2018-08-29 18:44
|
[11. sýnýf]
BAL > DKAL > SOBÝL bence
2018-08-29 01:21
|
[Ýsbl´li biri]
Okuldan emin deðilseniz gidin bari gelmek isteyenler gelsinler
2018-08-28 11:02
|
[Yagmur]
Hayýr merve sana demedim. Yaðmura yanita söylemiþtim her neyse. Acaba senin yurt parasý hakkýnda bi bilgin var mi
2018-08-28 04:36
|
[Merve]
Evet de bana mi dedin?
2018-08-27 19:24
|
[Yagmur]
Bal almancaya nakil çýkmazsa dkal da kalicam. Sen isbl de mi okuyosun?
2018-08-27 00:11
|
[Merve ye]
Bal Almanca net tutar hatta Ýngilizce bile zorlayabilirsin 2 sinide yaz tercihlere bence
2018-08-26 18:24
|
[Yaðmura yanýt]
bence liseden yurtta kalma dede Korkut’un puaný daha yüksek bence orda kal
2018-08-26 02:06
|
[Merve]
Ek yerlestirmelerde olmaz gibi
2018-08-24 14:10
|
[merve ye yanýt]
2005 lilerle okuyacaksýn ama eðer BAL a geçersen. bence burda bir sene harcamak yerine direk BAL almanca falan denemelisin
2018-08-23 21:17
|
[Merve ]
Yuzdeligim 4.11 di. Yil sonu basarim nasil olursa bal a gecis yapabilirim?
2018-08-22 18:27
|
[Yagmura yanýta yanýt]
Yurt parasý hakkýnda bilgin var mý peki ve neden gelmiyim sence cevaplarsan çok sevinirim
2018-08-22 16:03
|
[3. Nakil]
353 puanla 3. nakilde olur mu
2018-08-22 15:30
|
[Merve]
Xxx nen de 10 . Sinifta nakil dusinuyorum bal a . nakil icin dönem sonu ortleri ve okula giris yuzdeligin onemli. hazirlik sinifindaki ort ne bakiolar mi bilmiyorum
2018-08-22 12:32
|
[Sobilli ]
@XxX 10. sýnýfta nakil yapmak istersen ve önceki okulunda hazýrlýk okumadýysan Ýngilizce seviyeni ölçüp ona göre alýyorlar diye biliyorum. Baþka bir kriter var mý emin deðilim. Okulla irtibata geçmende fayda var.
2018-08-22 11:46
|
[Yaðmura yanýt]
Dede korkutu kazandýysan gelme bence
2018-08-22 02:23
|
[Yagmur]
Arkadaþlar Merhaba. Ben dedekorkutu kazandým ama buraya nakil düþünüyorum yurt için bilgi verir misiniz lütfen fiyatlarý ve çevresi konusunda .
2018-08-21 21:30
|
[XxX]
Bu okula 10. sýnýfta nakil yaparsak hazýrlýk nasýl oluyor ?
2018-08-21 09:15
|
[Nakille gelen kýz]
Okul hazýrlýðý için -isbl´23 olarak- bir instagram grubu kuran var mý varsa söyleyebilir mi?
2018-08-19 14:58
|
[Essk]
@Sobilli Yinede internettekilere göre daha iyi anlattýnýz
2018-08-18 20:36
|
[SOBÝL öðrencisi]
bana da öyle dediler fakat hiç beklediðim gibi deðildi.
2018-08-18 11:38
|
[Sobilli ]
Eþit aðýrlýk istiyorsanýz tam size göre bir yer. Bunu deðerlendirerek yorum yapsanýz öðrencilere daha yararlý olur. :) Dediðim gibi okul eþit aðýrlýk. Sözel istiyorsanýz da olur. Sayýsal için ise 11. sýnýfta falan bazý dersler olmadýðý için zorluk çekersiniz fakat fazladan çalýþmayla onu da halledersiniz. :)
2018-08-16 14:13
|
[Elif]
Sozelciyseniz cok rahat edersiniz fakat esit agirlik ve sayisalcilar icin cok daha iyi okullar var.
2018-08-16 02:25
|
[Yeni kazanan]
Cidden eþit aðýrlýða önem verilmiyorsa biz de nakil isteyelim bir de kýz pansiyon resimlerine hiçbiryerde ulasamadik resim paylasabilecek olan arkadaslar varsa lütfen
2018-08-15 12:27
|
[Sobilli ]
@elif Okulumuz zaten eþit aðýrlýk üzerine. Matematiðe çok önem veriliyor mesela. Ayrýca bu okul eþit aðýrlýk olmasýna raðmen kendi imkanlarýyla ve fazladan çalýþmalarýyla týpa hazýrlanan öðrencileri bile (okul sayýsal üzerine olmamasýna raðmen) destekliyorsa nasýl sözeli desteklemez? Okulumuz öðrencinin isteklerine ve hayallerine önem veren bir yer. Aklýnýzda bulunsun.
2018-08-15 08:20
|
[Sobilli ]
@Essk Yani þu an nasýl anlatýrým bilemiyorum, dediðin gibi bir az karýþýk. Fakat kýsaca özetlemek gerekirse IGCSE diploma programý hazýrlýk sýnýfýnýn ikinci döneminde baþlayýp 9. sýnýfýn sonunda bitiyor. Bazý dersleri Türk müfredatýnda görmüyorsun mesela matematik Ýngilizce oluyor gibi. Bunun yanýnda yeni dersler geliyor. Bunlarla ilgi 9. sýnýfýn sonunda teslim etmen için ödev/sýnav tarzý þeyler oluyor. 10. sýnýfa geçtiðinde ise bu program bittiði için normal devam edebiliyorsun. Mesela matematiði Türkçe görmeye baþlayabiliyorsun. Tabii IB´ye geçmezsen. Geçersen de IGCSE gibi farklý þeyler oluyor IB´de. Þu an tam anlatamadým, kusura bakma. Buraya yazarak anlatabileceðim bir þey deðil. Zaten þimdi bunu düþünmen gerekmiyor. Dönem boyunca bilgilendiriliyorsun. Bu arada kazandýn mý burayý?
2018-08-15 08:15
|
[elif]
benim bu okuldan daha iyi bir seçeneðim olmadýðý için buraya geldim eþit aðýrlýkçýydým ama sözele çok yükleniyolar eþit aðýrlýkçý olduðum için hocalar kýzýyolardý sözele yüklenmemi istiyolardý nakil aldýrdým seçenek sizde ben deneyimlerimi aktardým
2018-08-15 00:14
|
[Essk]
@Sobilli IGCSE tam olarak ne yani bir iki yerde baktým ama çok karýþýk anlatmýþ ???
2018-08-12 21:51
|
[Sobilli ]
@Essk Rica ederim. Matematikte genel þeyler görüyorsunuz öyle aþýrý zorlayacak þeyler olmayacaktýr genel olarak. Edebiyatta ise bol bol kitap okunuyor ve tartýþýlýyor. Ayrýca bazý dil bilgisi konularý oluyor. Tabii ikinci dönem IGCSE´ye geçersen durum deðiþiyor. Onu da geçmeyi düþünürsen ikinci döneme geçerken görüþürsün detaylý bir þekilde. Seviye belirleme sýnavlarý ise büyük ihtimalle online bir þekilde bilgisayardan olacak. Basitten zora doðru seviyeni ölçen etkinlikler olacak. Bizim dönemimizde ilk önce TOEFL adýnda kaðýtta olan bir sýnav yapmýþlardý fakat kaldýrdýlar sonra. Tabii sizin döneminizde deðiþirse tekrar bilemem, bizde böyleydi. Ayrýca mülakat da oluyor konuþmaný ölçmek için.
2018-08-12 18:55
|
[Essk]
Seviye belirleme sýnavlarý nasýl oluyor ?
2018-08-12 15:40
|
[Essk]
@Sobilli
2018-08-12 15:31
|
[Erboy]
Hazýrlýkta 20 ders ingilice 4 saat 2. Yabancý dil var.3 er ders matematik ve türkçe 4 saat bilgisayar 1 er saat beden müzik rehberlik ve resim var
2018-08-11 23:24
|
[Sobilli]
@Essk Hayýr sadece Ýngilizce deðil. 20 saat Ýngilizce oluyor. Bunun dýþýnda matematik, edebiyat, bilgisayar bilimi, beden eðitimi, müzik/resim, ikinci yabancý dil, rehberlik (unuttuðum var mý hatýrlýyorum) dersleri oluyor. Ayrýca evet 8 ders oluyor sadece cuma günleri çýkýþ saati deðiþiklik gösteriyor.
2018-08-11 22:36
|
[Sobilli]
@tarih_seven_genç Pansiyon ile ilgili sorularýn hakkýnda pek bir bilgim yok. Öðrenci profili ise gayet iyi. Diðer sorularýna da þu þekilde cevap verebilirim:
2018-08-11 22:31
|
[Essk]
Hazýrlýkta sadece ingilizce dersi mi oluyor yoksa 1 2 tane farklý ders varmý
2018-08-11 18:37
|
[Erboy]
Býz okula gittik gayette güzel ilgilendiler çok güzel bir okul
2018-08-10 10:13
|
[uzak]
okula gidip konuþtuk okul zaten uzak, ve idareciler öyle pek ilgilenmediler, buradan baþka bir okula nakil yapmayý düþünüyorum.
2018-08-09 16:09
|
[zynp e yanýt]
çok zor çünkü 357 ile kapattý ve 357 nin altýnda da çok kiþi nakil deneyecek
2018-08-08 03:27
|
[tarih_seven_genç]
1-) Okulun pansiyonundaki öðrenciler nasýl?
2018-08-07 21:45
|
[zynp]
BENÝM PUANI 355,2529 LA 4 NAKÝLDEE DENESEM GELÝRMÝ
2018-08-07 13:16
|
[Beyza´ya yanýt]
Ben yüzde 7 ile girdim en az 7.20 ile gireni en fazla %4 ile gireni duydum taban puaný da zaten 357 bu da 7.45 gibi bir þeye denk geliyor geçem sene neredeyse 8 ile almýþtý okul bu sene daha fazla talep olmuþ sanýrým okula
2018-08-07 02:28
|
[Beyza]
buraya giren arkadaþlar kaç puan ve yüzdelikle girdiniz?
2018-08-06 23:22
|
[Okulumuz Yurt Müdire]
05052638658
2018-08-06 10:10
|
[Sobilli ]
@Laçin Pansiyon bilgisinde yazan þeyle ilgili bir bilgim yok maalesef. Okulumuzun Facebook ya da Instagram sitelerine falan mesaj atmayý ya da MEB sitesinden okulun numarasýný alýp aramayý deneyebilirsin. O da olmazsa eðer imkanýn varsa Ýstanbul´a gelip müdür ile falan görüþmeyi deneyebilirsin.
2018-08-05 20:54
|
[Yurt_Avcýsý_Tutankam]
Sizden Toefl sýnavý için para isterlerse vermeyin.. Zira bizden hem paralarý aldýlar hem de sonucu açýklamadýlar.
2018-08-05 15:25
|
[Laçin]
Bu okulu taaa Alanyadan kazandým ama bir türlü kayýt için bir yetkili ile görüþemedim pansiyon bilgilerinde oglimuz falan yazýyor ben yatýlý okuyamayacakmýyým
2018-08-05 14:18
|
[Sobilli]
@Sobil Okula gidip kayýt yaptýrman gerekiyor. Bahsetmiþler aþaðýda zaten A4 kaðýdý fotoðraf - eski olmamalý- ve saire gerekiyor. Bir de süresi vardý yanlýþ hatýrlamýyorsam. Onu da okulu arayýp sorabilirsin.
2018-08-05 12:58
|
[Sobil]
@sobilli okulu kazandim okula kayit yaptirma suresi var mi yoksa internet uzerinden otomatik olarak kayit oluyor muyuz
2018-08-04 19:05
|
[Sobilli ]
@YENI ISBL´LI Rica ederim :)
2018-08-03 21:44
|
[hedehödö]
serbest derken okul baþýnda renk seçme mevzusu mu tek renk giyiyorlar ya
2018-08-03 17:49
|
[Yeni]
Merhaba, okulu bu sene kazandým ve aklýmda 2 tane soru var;
2018-08-02 21:44
|
[sosyal birimler ]
evet doðru, dün babam gitmiþti 30 top a4 kaðýdý + 6 vesikalýk fotoðraf
2018-08-02 15:07
|
[@YENI ISBL`LI]
@Sobilli bizi mi bekliyorsunuz, hahah :D Cevaplarýn için teþekkürler.
2018-08-02 15:03
|
[Bu okulu kazanan bir]
Arkadaþlar bu okulda kayýt için 30 top A4 yada onun gibi bir þey istiyorlarmýþ doðru mu?
2018-08-02 12:22
|
[Sobilli ]
@YENI ISBL´LI ERASMUS hakkýnda pek bir bilgim yok. Ben var diye biliyorum ama yine de sormak lazým. IGCSE ise hazýrlýðýn ikinci döneminden baþlayýp 9. sýnýfýn sonuna kadar devam eden bir diploma programý. Eðer istersen hazýrlýðýn birinci döneminin sonunda bir sýnava giriyorsun. Geçersen seni programa kabul ediyorlar ve eðitim için belli bir ücret ödüyorsun. Programda ise matematik dersini Ýngilizce görüyorsun, global perspectives adýnda bir ders geliyor ve 9. sýnýfýn sonunda diploma için tekrar sýnava giriyorsun. Aslýnda tam burada anlatýlabilecek bir þey deðil. Okulda daha geniþ bilgilendirme alabilirsin. Okul ortamýna gelince, bence gayet hoþ bir ortam. Ýlk baþta kendi dönemindekiler tuhaf gelebilir, arkadaþ edinemeyeceðini düþünebilirsin ama biraz zaman vermen lazým. Sonuçta herkes senin durumunda olacak. Ayrýca üst dönemler de ciddi anlamda destek çýkýyorlar. Bana çok yardým edenler olmuþtu. Bizim dönemimizden de sizleri sabýrsýzlýkla bekleyen arkadaþlarýmýz var. Yani merak etmeyin. :D
2018-08-02 09:24
|
[Beyza]
Ben geçen sene teoga girdim ilk burasý tuttu sonra dede korkuta nakil aldým çok memnunum
2018-08-02 02:40
|
[SOBÝL öðrencisi]
Okul yenibosna´da, gaspa uðrayýp tinercilerle baþ etmek isterseniz yazýn yoksa çok daha iyi okullar var
2018-08-02 02:31
|
[zeynep]
8.07 354 puan ile nakillerde girebilir miyim sizce? geçen sene 7.94 ile almýþ ama emin olamadým
2018-08-02 01:58
|
[YENI ISBL´LI]
@Sobilli anladým. Ýki sorum daha var, okulda ERASMUS var deðil mi? Okulun sitesinden bununla ilgili bir haber, yazý gibi bir þey göremedim ve IGCSE ne oluyor? Bunu da sormalýyým, okuldaki öðrenciler kiþilik olarak nasýl, yani birbirlerine destek çýkan bir ortam mý var (olmasý gereken) yoksa insaný geren mi? Þimdiden teþekkürler.
2018-08-02 00:25
|
[Sobilli ]
@YENI ISBL´LI Okulumuzun imkanlarý iyi. Kalorifer ve saire de iyi çalýþýyor kýþ zamaný (yurtta bir sýkýntý var mý bilmiyorum). Ayrýca bir sýnýf klimalý falandý yanlýþ hatýrlamýyorsam, tabii her sýnýf deðil. Yalnýz sadece konferans salonu buz gibi olabiliyor, ona bir çözüm bulunmalý. Bunlar dýþýnda zaten okulun büyüklüðü ve saire normal. Spor salonu giriþi dýþarýda, yemekhane kýz yurdunun altýnda, bahçe içerisinde kafe var, kantine içeriden ve dýþarýdan giriþ var, konferans salonunun önünde geniþ bir alan var... Kýsacasý hoþ tasarýmlý, normal boyutlarda. :)
2018-08-01 20:23
|
[YENI ISBL´LI]
Öncelikle selamlar, ben de bu okulu kazandým.
2018-08-01 18:20
|
[New guy]
Hazýrlýk okuyucaklar þu anda açýlmýþ olan bir Instagram grubu varmý varsa bende katýlmak istiyorum
2018-08-01 15:35
|
[Yeni]
Arkadaþlar okulu aradým. Fransýzca ve arapçada kadrolu öðretmen yok. Yani eðer kayýt yaptýrýrken almanca veya rusça seçerseniz ve çoðunlukta bu yönde tercih yaparsa Almanca ve Rusça öðretmeni arayýp sýnýf açarlar
2018-08-01 12:18
|
[sobil isteyen biri]
puaným 353, yüzdelik dilimim %8. nakil ile buraya girme þansým var mýdýr sizce? teþekkürler.
2018-08-01 12:17
|
[Sbli bir hazýrlýkçý]
Ya bende %5 ile kazandým ve ben baþka bir ilden geleceðim yurtta kalacaðým. Okulun baþarýsý yorumlara göre çok iyi ilk sýraya yazmýþtým ve tuttu. Bu yüzden çok mutluyum. Umarým sevinçlerim boþa gitmez. Bu arada instagram grubu olursa beni de alabilirsiniz.
2018-08-01 05:29
|
[Sobilli]
@Mustafa
2018-08-01 01:28
|
[Sobilli]
@Adým Moana Meslek senin ilgi alanýna göre deðiþir sonuçta. Örneðin kesinlikle sayýsal bir bölüm istiyorsan fen veya sayýsal aðýrlýklý bir anadolu tercih etmen daha iyi olabilir. Ama burayý istersen de sayýsal bölümlere çok çaba harcayarak girebilirsin.
2018-08-01 01:18
|
[olaðanüstü þanslý þahýs]
bu okula da puaným tutuyor çýka çýka fkgal çýktý :))
2018-08-01 00:22
|
[Mustafa]
%6 ile bu okula girdim ve tabii ki sorularým var burda okuyan varsa cevap verirse sevinirim
2018-07-31 23:40
|
[Adým moana]
Çok fazla kararsýzým bu okul iyi evet ama ben üni sýnavýnda 470 akþam ve sayýsalcý biride 470 alsa onun meslek seçimi için daha fazla alternatifi olacak benimse hukuk psikoloji
2018-07-31 21:58
|
[Sobilli ]
@yeni liseli Kesinlikle hayýr. Zaten Ýngilizce öðrenmek için hazýrlýk okuyorsun, kimse senden mükemmel bir Ýngilizce ile baþlamaný istemeyecek. Hocalar Ýngilizce konuþuyor derste mesela, buna uyum saðlaman birazcýk zaman alabilir. Düzenli ve sistemli çalýþman lazým. Zaten hocalar yardým ederler bu konuda. Üst dönemlerden de birilerini bulursan ne mutlu sana. :) Ayrýca yine de hazýrlýklý olmak istiyorum dersen aþýrý zorlmadan okul açýlmadan önce biraz Ýngilizce çalýþ derim. Seviye sýnavýnda ve yapýlýrsa mülakatta iþine yarar.
2018-07-31 21:49
|
[yeni liseli]
ingilizcesi kötü olan biri hazýrlýkta sýkýntý yaþar mý
2018-07-31 21:25
|
[Sobilli]
Buraya yalnýzca sözelciler gelmiyor ve eðitim de ona yönelik deðil. Zaten okul eþit aðýrlýk. Ayrýca okulumuzdan týp kazanan abi ve ablalarýmýz da var. Yani çok çalýþýrým, eksikleri kapatýrým diyen sayýsal öðrencileri bile geliyorlar. Sayýsal, sözel, eþit aðýrlýk ve saire ayrýmý sizi yanýltmasýn.
2018-07-31 20:13
|
[Harun]
Sözelci deðilseniz pek gelinecek gibi deðil hazýrlýkta haftada 20 saat ingilizce var..
2018-07-31 20:00
|
[Ebrar]
@zehra bizim 8 kiþilik bir kýz grubumuz var bu sene sobile yerleþenler olarak katýlmak istersen ebrrcivici kullanýcý adým ulaþabilirsiniz bana
2018-07-31 19:23
|
[Furkan]
Arkadaþlar bu okulu istiyordum ve tercihlerde de yazdim. Puaným 349.12. Yüzdelik dilimim 9. Nakillerde girebilir miyim?
2018-07-31 19:11
|
[Gülse]
Bu sene hazýrlýk okudum arkadaþlar aklý olan buraya gelmez. 5,13 ile girdim keþke girmeseydim diyorum öðretmenler iyi deðil sayýsalcýysanýz veya eþit aðýrlýksanýz yazmayýn sadece sözelleri önemsiyotlar. Abla tavsiyesi bu puanla gideceðiniz çok okul varken burasý mantýklý deðil.
2018-07-31 19:08
|
[zey]
8.07 ile nakillerde girebilir miyim sizce?
2018-07-31 19:00
|
[Isbl li bi kýz]
O zaman ben ISBL´23 adýnda bir instagram hesabý açýym herkes dm de kazandýðýna dair ekran remi ve telefon numarasý atsýn yakýn zamanda toplanalým
2018-07-31 16:58
|
[Hasan ]
Tm. Adim hasan cullu profilde hiçbir þey yok.
2018-07-31 16:12
|
[Yeni]
Tamam, herkes yazsýn instagram nickini açarým ben grup
2018-07-31 15:32
|
[Zehra]
Instagram grubu acabiliriz bence :)
2018-07-31 13:44
|
[Sbl´li]
Aynen bence de açalým
2018-07-31 12:41
|
[Sobilli]
Kontenjanlar tam dolmuþ aynen nakil zor görünüyor þu anlýk ama boþluk olabilir.
2018-07-31 12:03
|
[Sobilli]
@lalzaf Taban puana göre deðil de yüzdeliðine göre deðerlendirmen gerekmiyor mu? Belki bir þansýn olur, bu kadar istiyorsan dene bence. :)
2018-07-31 11:46
|
[Ýsb]
Okuldan nakil aldýran olmadýkça zor
2018-07-31 11:46
|
[zynp]
puaným 355,5000 burasý olabilrmi 3. nakile kadar
2018-07-31 11:24
|
[lalzaf]
357.84 taban puan.
2018-07-31 11:15
|
[Yorumyazan]
Hayýrlý olsun ben de kazandým ve hazirlik okuyacaðým.
2018-07-31 11:03
|
[Sobilli]
Okul açýlýnca ve sýnýflarýnýz belli olunca buradan yazýn isterseniz yardýmcý olalým okulda da tanýþýrýz. :)
2018-07-30 23:28
|
[Artik sbl li]
%4 le girdim umarim pisman olmam
2018-07-30 23:12
|
[Veli]
Vincent aboubakar
2018-07-30 23:12
|
[Zehra]
Evet ya Instagram grubu açalým mý :)
2018-07-30 22:19
|
[Ýsbl öðrencisi]
@vincent aboubakar Hayýr yok.
2018-07-30 21:49
|
[Ýsbl öðrencisi]
@Yeni Bilemiyorum kayýtta sorarsýn bu konuyu.
2018-07-30 21:23
|
[vincent aboubakar]
rusça var mý hazýrlýkta ?
2018-07-30 21:21
|
[Yeni]
Peki bütün hazýrlýklar örgütlenip almanca istesek sýnýf açýlýr mý
2018-07-30 21:09
|
[Ýsbl öðrencisi]
@Yeni Hazýrlýkta Fransýzca ya da Arapça´dan hangisini seçersen diðer seneler de o seçtiðin dersi almaya devam ediyorsun.
2018-07-30 20:45
|
[Ýsbl öðrencisi]
@Lgsss Arapça dersine girmediðim için bilmiyorum ve okulun sitesindeki kadro güncellenmemiþ olan eski kadro. Almanca ve Rusça dersleri halen var ama 2 yýl önce seçmiþ olanlar için devam ediyor sadece. Geçtiðimiz sene fazla talep olmadýðý için ise kaldýrýldý.
2018-07-30 20:43
|
[Yeni ]
Peki 9. Sýnýfta da fransýzca ve arapça diye mi devam ediyor:(
2018-07-30 20:34
|
[Lgsss]
Arapça dersini kim veriyor? Okul kadrosunda rusça, fransýzca ve almanca öðretmenleri gözüküyor.
2018-07-30 20:13
|
[Ýsbl öðrencisi]
@Yeni Maalesef Almanca geçen sene kaldýrýldý.
2018-07-30 20:13
|
[Yeni]
Almanca seçemiyor muyuz?
2018-07-30 20:02
|
[Ýsbl öðrencisi]
@Ebrar Rica ederim ne demek inþallah baþarýlarýnla gözlerimizi yaþartýrsýn :))) Okul zamaný da bir þeye ihtiyacýn olursa beni bulabilirsin.
2018-07-30 20:02
|
[Ebrar]
@isbl öðrencisi ailemden öðüt alýyormuþ gibi hissettim okurken :D teþekkür ederim ve inþaallah baþarýlý olurum
2018-07-30 19:42
|
[Sobilli]
@Isbl li bi kýz 2. dil seçiliyor, Fransýzca ve Arapça seçenekleri var. Ayrýca evet sýnýflar seviyeye göre oluþuyor (Ýngilizce seviyesi). Durumuna göre sýnýfýn deðiþebiliyor.
2018-07-30 19:02
|
[Ýsbl öðrencisi]
@Isbl li bi kýz Hazýrlýkta haftada 4 saat 2. yabancý dil dersi oluyor. Dil olarak Fransýzca ya da Arapça seçebiliyorsun. Ýkinci soruna yanýt olarak ise bize geçen yýlýn baþýnda seviye tespit sýnavý yapýldý ve çýkan seviyelere göre 3 sýnýf karma yapýldý, çok iyi Ýngilizce bilenler ise bir sýnýfta toplandý. Toplamda 4 sýnýf oluþturdular yani.
2018-07-30 18:59
|
[Isbl li bi kýz]
2. Ek dil seçiliyor mu? Hazýrliklarda seviye sýnýfý var mý?
2018-07-30 18:54
|
[Isbl li bi kýz]
Bem de kazandým hazirlik olarak gurup falan mý açsak?
2018-07-30 18:48
|
[Yeni ]
ben 6.88 ile kazandým
2018-07-30 18:18
|
[Ýsbl öðrencisi]
@Ebrar Dersini derste dinlersen, ödevlerini tam yaparsan ve de günlük tekrar yaparsan hazýrlýk senesinde baþarýlý olabilirsin :)
2018-07-30 18:12
|
[Ebrar]
Hazýrlýk zor mu sizce diðer sýnýflardan deðil ama hazýrlýktan korkuyorum
2018-07-30 17:58
|
[Yeni]
%4le kazandým burayý. %8le olmaz ama %6 biraz zorlasa belki
2018-07-30 17:55
|
[Ýsbl öðrencisi]
@Yeni Osmanlý Türkçesi dersi 10. sýnýfta yanýlmýyorsam haftada 2 saat oluyor.
2018-07-30 17:53
|
[Hdhshdhdhd]
Burayý % kaçla kazandýnýz? Sizce ben %8.92 ile nakillerle girebilir miyim?
2018-07-30 17:11
|
[Yeni]
Osmanlý türkçesi dersinin zorunlu olduðu doðru mu
2018-07-30 17:11
|
[Ýsbl öðrencisi]
@Yeni Evet, hazýrlýkta da yazýlýlar oluyor.
2018-07-30 17:09
|
[Ýsbl öðrencisi]
@Yeni Evet hazýrlýkta da yazýlýlar oluyor.
2018-07-30 17:02
|
[Sbl isteyen ]
Yüzde kaçla girdiniz ben 8le giremedim
2018-07-30 17:02
|
[Hshssjjss]
Bu okula % kaçlýk dilimle girdiniz? Sizce nakillerle %8.92 ile bu okula girebilir miyim?
2018-07-30 17:01
|
[Yeni ]
ben burayý kazandým da hazýrlýk yýlýnda yazýlýlar var mý
2018-07-30 16:58
|
[Ýsbl öðrencisi]
@Yeni Okulda ve yurtta telefon serbest. Ayrýca okulun üniformasý yok, herkes istediðini giyiyor. Okulun da aklýma gelen çok kötü bir özelliði yok :)
2018-07-30 16:45
|
[Yeni]
Merhaba tercihimde bu okul çýktý. Merak ettiðim birkaç soru var. Yurtta ve okul içinde telefon serbest mi? Üniforma var mý? Okulun en kötü özelliði dediðiniz bir özellik var mý?
2018-07-30 16:39
|
[Ýsbl öðrencisi]
LGS LI Üniversite sýnavýnda TM alanýnda okulumuz Galatasaray, Ýstanbul Erkek gibi liselerden daha yüksek baþarý saðlýyor.
2018-07-30 16:02
|
[LGS LI]
@sobilli tesekkurler peki sence 2. Nakillerle daha iyi liseleri denesem mi yoksa TM için iyi mi
2018-07-30 15:25
|
[LGSli öðrenci]
Sonunda tutturdum artýk isbl <3
2018-07-30 14:09
|
[Sobilli]
LGS LI Okul formasý yok. Servis de çok talep olursa açýlýr mý bilmiyorum ama okul çýkýþýnda etkinliklere, kulüplere vs kalýrsan zaten okuldan çýkýþýn her gün ayný saatte olmuyor. Bu yüzden servis imkaný olabilir mi bilmiyorum.
2018-07-30 12:31
|
[LGS LI]
Buraya yerlestim. Okulun formasi var mi ve acaba talebe gore servis acilma imkani var mi gelsem pisman olur muyum
2018-07-30 12:22
|
[Merve]
Yüzde 4 le burasý geldi
2018-07-30 12:03
|
[Meptha ya yanýt]
Sen bu liseyi tercih ederek bir hata yapmýssýn zaten ama nakillerde tabiki þansýný deneyebilirsin
2018-07-30 11:46
|
[Zynp]
Yüzde 8le nakil denesem olurmu
2018-07-30 11:30
|
[Meptha]
bura tutmuþ bana ben sayýsalcýyým ne olacak...
2018-07-30 10:44
|
[Birisi]
Teleport144 Kusura bakmayýn baþkalarý benim adýma bir sürü yorum yazmýþ yazanlar da lütfen tercih edenlere yardým edelim isimleri alýp saçma yorumlar yazmayalým
2018-07-26 17:15
|
[Fatmagül]
Öðretmenlerden memnun musunuz okul tam olarak nasýl hiç emin olamýyorum
2018-07-26 16:53
|
[Birisi]
Ben de zaten orada deðilim tanýdýðým var tanýyor mu sizi acaba diye soracaktým bir de sizin adýna birisi mesaj yazýnca ben de þakaya alayým dedim bizde yanlýþ yoku da anlamadým neyse buraya gelmek isteyen arkadaþlarým var tanýdýðýma da soruyorum arkadaþlarým için ama sizden de tavsiye gelirse sevinirim iyi günler
2018-07-26 16:50
|
[Teleport144]
dikkatini çekerim birisi, ikisi, üçü
2018-07-26 16:06
|
[Birisi]
Herhalde :)
2018-07-26 15:34
|
[Tp]
Birisi bizim okuldan herhalde :)
2018-07-25 23:53
|
[Birisi]
Hangi sýnýftasýn diye sorsam burada söylemek istemezsen anlarým tabii
2018-07-25 20:14
|
[Teleport144 ]
10. sýnýfa geçeceðim Ýnþallah
2018-07-25 18:37
|
[Birisi]
Teleport144 kaçýncý sýnýfa geçeceksin
2018-07-24 20:32
|
[Teleport144]
Gizli Bey sorunuzu kendi anýlarýmla anlatayým, yarýn okullar açýlacakdý
2018-07-24 13:06
|
[GÝzli Bey]
okulun erkek yatakhanesi nasýl ve de arkadaþ ortamý nasýl rica etsem cevaplayabilirmisiniz ?
2018-07-23 00:23
|
[From soBÝL]
Arkadaþlar bu okulu sevmemek için özetle bu okulun istediði öðrenci profilimden uzak olmanýz gerekmekte, yani hiç konferans vermemiþ ya da birini okulumuza davet etmemiþ, kitap okuma alýþkanlýðý olmamýþ, bu okulun kendini kabataþ,galatasaray,istanbul lisesi gibi köklü okullarýn ligine yükseltmede katkýsý olmamýþ, hazýrlýðý boþ geçirmiþ, hala ingilizce konuþamayan, hiçbir çalýþtay-mun-panel-seminer-tiyatro yüzü görmeden bu oluldan gelip geçenlerdenseniz kimse sizden bu okulu sevmenizi beklemiyor zaten
2018-07-22 04:45
|
[Teleport144]
Erkekler yurdu baþta olmak üzere okul ile ilgili sorularýnýzý cevaplayabilirim :)
2018-07-22 02:37
|
[Sosyal]
Tercihlerine yazanlara þimdiden geçmiþ olsun demekle neyi kasdettiniz
2018-07-22 01:59
|
[Okul öðrencisi]
Tercihlerine yazanlara þimdiden geçmiþ olsun
2018-07-21 11:41
|
[baþka bir okuldan]
12.sýnýfa geçtim.Eþit aðýrlýk öðrencisiyim.Keþke bu okula gitseydim diyorum.Puaným da yetiyordu.Ancak evime tersti,yurt alternatifi de cazip gelmedi.Hukuk,iktisat gibi eþit aðýrlýk bölümleri istiyorsanýz yazýn derim.
2018-07-19 10:58
|
[hjh]
yüzde sekizle girebilirmiyim
2018-07-19 10:52
|
[hjh ye cevap ]
7 yle alýyoken 8 le almaya baslamasý gibi
2018-07-17 23:33
|
[tercihlerine yazan b]
Ben okulu yazdým ama öðretmenler öðrencilerle nasýllar çok mu ilgililer? Ayrýca diyelim ki ben hukuk okumak için burayý tercih ettim ama sonra týp okumak istedim çok çok mu zor olur?
2018-07-17 22:19
|
[hjh]
yüksek derken nasýl yani?
2018-07-17 16:00
|
[Furkana cevap :)]
Sb liselerini genelde sayýsaldan ziyade eþit aðýrlýk ve sözelciler tercih ediyor. Bu yýlki sýnavdaki matematik sorularý ne eþit aðýrlýklarýn ne de sözellerin yapabileceði düzeydeydi.yüzdeliklerde tercih eden kiþilere göre belirleniyor. Matematikte çok iyi bi net yapamayan kiþilerin ülke genelinde matematik ortalamasý düþük olduðu için puanlarý da harika deðil. Bu nedenle geçen yýlki yüzdelikten yüksek bile olabilir
2018-07-14 19:15
|
[Furkan]
Geçen yýl %7.9´luk bir yüzdelik dilim ile okula öðrenci kabul eden Mümtaz Turhan S.B.L., bu yýl ki durum da göz önüne alýndýðýnda acaba yüzde kaçlýk bir dilim ile okula öðrenci alýr? Bu konuda görüþü olan varsa yazsýn lütfen.
2018-07-14 13:30
|
[Sivil isteyen]
Merhaba . Yüzdelik dilimim 6.21 ilk sýraya yazdým . Sizce nasýl olur . Olur mu ? Bir yorum yapsanýz. Ha birde kazanýrsam pansiyonda kalmayý düþünüyorum pansiyon ortamý hakkýnda da bir bilgi verirseniz sevinirim .
2018-07-10 21:03
|
[Mervenur]
Ne alaka iyi Ýngilizceniz yoksa gelmeyin? Ýngilizce öðrenmek için geliyor millet zaten. Çok yanlýþ bir bakýþ açýsý. Ýngilizcem hazýrlýðýn baþýnda kötüydü ve þu an gayet iyi konuþabiliyorum.
2018-07-10 13:54
|
[Mümtaz turhan ]
Okul hiç iyi deðil dersler zor ben nakilimi aldýrdým 10.sýnýfta BAL a gidin orasý daha iyi
2018-07-10 13:47
|
[Ehehe]
Okul gecen yýl en iyi kaç yüzdelik dilimle almýþt
2018-07-10 09:30
|
[Yurt_Avcýsý_Tutankam]
Hazýrlýkta Ýngilizce aðýrlýklý ve zor. Kötü bir ingilizceniz varsa gelmeyin.
2018-07-10 00:59
|
[baal]
13-14lük dilim girer mi
2018-07-09 06:05
|
[&]
14-13lük dilim girer mi
2018-07-09 06:03
|
[Anln]
Okulda dil bölümü yok mu ?
2018-07-08 23:34
|
[Sobilli]
Servis yok. Telefon yasak deðil, derste açýlmasý hoþ deðil sadece. %7´li bir þeyle alýyorsa bence %4 iyi bir dilim olabilir. Denemekte fayda var.
2018-07-08 16:53
|
[LÜTFEN CEVAPLAYIN]
@sobilli acaba okulunuzda servis var mý ve telefon yasaðý vs. Nasýl? Bir de dilimim %4 ortalam 99 ilk sýraya yazsam gelir mi tesekkurler
2018-07-08 16:42
|
[xy]
9,6 ile ilk sýraya yazdým gelir mi lütfen söyleyin
2018-07-06 22:47
|
[Þevval]
Yuzdelgim 6.4 ilk siraya yazdim sizce gelebilirim miyim?
2018-07-06 13:27
|
[Teleport]
Erkekler yurdu hakkýnda sorusu olan?
2018-07-06 01:56
|
[Olur mu]
8.92 yüzdeliðim var. Burayý ilk sýraya yazdým. Sizce gelir mi?
2018-07-05 22:06
|
[Yusuf emre ]
Benim genel dilim 4.80 arkadaþlar sizce gelirmþ
2018-07-05 22:05
|
[. ]
%4,80 ise yaz diðer arkadaþ yurt için puan önemli deðilmiþ
2018-07-05 18:32
|
[tutar mi]
%9,4 ile burayi yazdim sizce tutar mi
2018-07-05 18:27
|
[?]
yüzdelik dilimim 7.72 tercihimi yaptým ilk sýraya burayý yazdým sizce çýkar mý
2018-07-05 14:24
|
[Yusuf emre ]
Yüzdelik dilimim 4.80 sizce gelir mi
2018-07-05 13:13
|
[Sobilli]
Rica ederim. Ýnþallah hakkýnda hayýrlýsý olur. Sonuçlar belli olduðunda da buradaya yazarsýn.
2018-07-05 10:45
|
[Lgsli ]
@sobilli abla bana burda okulu tanýtýp yardýmcý olduðun için çok teþekkür ederim. Ýnþallah kazanýrsam görüþürüz.
2018-07-05 05:56
|
[Sobilli]
Tercih yapacak kardeþlerim son yorumu ben yazmadým. Yazýlanlar da doðru deðil, kafanýz karýþmasýn. :)
2018-07-04 23:04
|
[Sobilli]
Arkadaþlar o kadar iyi yorum yaptým ama gerçeði söylemem lazým...berbat ötesi bir okul 5 sene çekilmez sýnavsýz girin ama gelmeyin...tekme tokat okuldan öðrenci kovalayan hocalar var hele telefon direk disiplin cezasý.
2018-07-04 22:30
|
[Sobilli ]
Olmasý lazým mescit de
2018-07-04 21:41
|
[Sobilli]
Mesciti tam olarak hatýrlamýyorum ama cuma namazlarýnda çýkýþ izni veriliyor.
2018-07-04 19:27
|
[Lgsli ]
@Sobili abla okulunuzda mescid var mý ya da namaz kýlmak için yerler ayrýca cuma namazý vaktinde okuldan çýkýlabilir mi
2018-07-04 17:50
|
[Lgsli ]
Sobili tamam abla inþallah görüþüz
2018-07-04 17:23
|
[Sobilli ]
@Melisa Programlar hakkýnda buradan çok az bilgi verebilirim maalesef. Daha fazlasý yüzyüze konuþma gerektirir. Bu yüzden imkanýn varsa okuldan birileriyle görüþ. Hakkýnda söyleyebileceðim þey ise eðer yüzdeliðin yetiyorsa yaz çünkü hem psikoloji kazanman için iyi olur hem de iyi olan Ýngilizce´nin üstüne birçok þey katarsýn. Yurt dýþýnda okumak için de zaten programlar senin yararýna olacaktýr. Ama dediðim gibi hepsi burada kýsaca anlatýlabilecek þeyler deðil.
2018-07-04 00:35
|
[Melisa]
@Sobilli bende bu okulu istiyorum Psikoloji okumayý düþünüyorum Ýngilizcem iyi,üniversiteyi yurtdýþýnda okumak istiyorum bu yüzden sizin okulun verdiði IGCSE ve IB programlarýný almak istiyorum 9’a geçiyormuþsun sanýrým sen alýyor musun ve ya aldýn mý bunlardan birini aldýysan ne düþünüyorsun memnun musun?
2018-07-04 00:05
|
[Herhangi Biri]
Týp kazanan varmýþ da sayýsý az bi de sadece fen dersleri kalkýyor o da 9 ve 10 da var bi de matematik kalkmýyor zaten o yüzden iyi çalýþýrsan yaparsýn zor olsa da
2018-07-03 15:27
|
[r]
Aklýmda bu lise de var ama baþka liseler de var acaba sayýsal dersler kalktýðý zaman kurs olarak okul dýþýnda alsam bunlarý týp kazanabilir miyim?
2018-07-03 14:38
|
[Gg]
Zeynep bence almaz çünkü 7.9 la geçen sene son kiþi girmiþ bu sene daha da artar
2018-07-03 14:03
|
[Sobilli]
@Lgsli abi mi😂 istersen abla diyebilirsin
2018-07-03 13:03
|
[Lgsli]
Ehehe yüzdeliðim 6,4 inþ girebilirim
2018-07-03 12:50
|
[zynp]
yüzde sekizle girme ihtimalim varmý
2018-07-03 12:34
|
[Lgsli ]
Aynen abi benim saðolasýn yazacaðým inþallah kazanýrým
2018-07-03 08:34
|
[Sobilli]
Benim konuþtuðum Lgsli ismiyle yorum yapan sen misin :D
2018-07-02 23:34
|
[Lgsli ]
Benim yüzdelik dilim 6.3 gelir miyim
2018-07-02 23:12
|
[Murat´a cevap]
Kardeþim %7,94 diyor iþte ama dene belki gelir
2018-07-02 21:15
|
[Buse]
Benim yuzdeligim %7,43 ama puanim 358 nasil oluyor
2018-07-02 19:42
|
[Murat ULU]
Genelde 8,63 ilde 9,37 yüzdelikle girebilir miyim ?
2018-07-02 18:39
|
[Öðrenci]
Sosyal bilimler
2018-07-02 17:53
|
[Öðrenci]
Bora
2018-07-02 17:47
|
[anonim]
yüzdeliðim %6.40 sizce girer miyim?
2018-07-02 17:39
|
[Sosyal bilimler]
Meb yayýnladý geçen sene %7,94 ile almýþ benim yuzdeligim 7,67 girebilir miyim?
2018-07-02 14:48
|
[cenkiz]
sosyal bilimlerden anadolu liselerine geçiþ yapýlabiliniyormu ki acaba?
2018-07-02 14:07
|
[boraaaaaaaa]
3.22 ve 3.71 lik dilimdeyým.sayýsalcýyým mühendislik istýyorum.yurt dýþý üniversýte istýyorum.
2018-07-02 12:10
|
[Mine]
Niye sýrf IB için geliyonuz ki
2018-07-01 23:13
|
[Elif]
Ýb programý için bu okula geleceðim ve bana biraz bilgi verir misiniz
2018-07-01 18:36
|
[5,46 girermiyim ?]
yatýlý gelicem olursa girermiyim sizce ??
2018-07-01 14:47
|
[Mine]
En son %5-%6 gibi bi þeyle almýþ olmasý lazým
2018-07-01 09:48
|
[sdfg]
okul geçen sene en düþük yüzde kaçla aldý
2018-06-30 14:01
|
[%%]
Okul gecen sene enson yüzde kacla aldí
2018-06-30 12:20
|
[Yüzdeliðim 6ya cevap]
Dene belki gelir
2018-06-29 01:51
|
[Yüzdeliðim 6]
Hic mi girebilme þansým yok?
2018-06-28 23:13
|
[Pink]
Bursalý
2018-06-27 23:56
|
[🐝]
Yüzdelik dilimim 5.31 ort 96 bu okula gelebilir miyim sizce
2018-06-27 20:08
|
[Bursalý ]
Sorularýný toptan sormaya karar verdim
2018-06-27 20:05
|
[Herhangi Biri]
bz çocuðunuzun %2 gibi bir dilime sahip olmasý gerekiyor diye biliyorum.
2018-06-27 12:46
|
[bz]
%8´lik bir dilimle bu okula girebilirmi çocugum
2018-06-27 00:00
|
[Herhangi Biri]
Kendine güvenen gelsin gençler piþman olmazsýnýz :)
2018-06-24 01:00
|
[Sobilli ]
Okulumuz için söylediklerinden dolayý teþekkürler :) Çok daha yüksek puaný hakediyor bence ama anlamýþ deðilim valla niye böyle olduðunu :D Yine de tabii ki öðrenci baþarýsý üniversite yerleþtirmeleri yüksek. Aslýnda çoðu insan bilmiyo sosyal bilimleri tanýtmak lazým
2018-06-24 00:57
|
[Sobilli ]
@Bursalý 9. sýnýfa geçicem. Eðer pansiyon ortamýnda çalýþabileceðini düþünüyorsan arkadaþlar beni engellemez diyosan senin için iyi bir imkan olabilir.Arkadaþ bulma konusunda da endiþelenme eminim kendine yakýn birisini bulursun.
2018-06-24 00:41
|
[Bursalý]
Ýmam hatip tercih etmiyorum saðolun bu arada🙂
2018-06-23 22:21
|
[Okul dýþýndan birisi]
Bir de istanbuldaki yüksek puanlý imam hatip liselerine bakabilirsin.
2018-06-23 16:01
|
[Okul dýþýndan birisi]
Bu okulda okumuyorum ama kesinlikle öneririm.TM ci olsam tercih edebileceðim bir okul.TM alanýnda öðrenci yetiþtiren en iyi okul bu alanda iel ve gs den daha iyi olabilir.Bu okulun puaný neden daha yüksek deðil anlamýþ deðilim bence okulun deðerini bilmiyorlar.Arkadaþ ortamý çok iyi bence okumaya deðer
2018-06-23 15:59
|
[Bursalý]
@Sobilli sen kaçýncý sýnýf oldun?
2018-06-23 15:52
|
[Bursalý]
Selamünaleyküm gençler ben þimdiye 8 oldum da 7.sýnýftan beri burayý istiyorum inþallah tutar pansiyonda kalmayý düþünüyorm. Sizce deðer mi ? Alýþabilir miyim bu arada arkadaþ ortamý nasýl :)
2018-06-23 15:25
|
[Herhangi Biri]
Arkadaþlar kesin sayýlar deðil ama ortalama 74 net üstü yapanlar veya yüzdelik dilime bakarsak 2,57´ye falan girenler yüksek ihtimalle okula gelebilir diye duydum.
2018-06-22 10:56
|
[Ömer]
74 net ile bu okula girer miyim?
2018-06-21 10:07
|
[Cevap ]
70 net üstü %90 gelir.
2018-06-20 21:25
|
[Mezun sekiz]
Yorumlar cidden aklýmdaki bazý þeyleri cevapladý teþekkür ederim . LGS de
2018-06-20 12:46
|
[Herhangi Biri]
Sayýsal okumak istiyorsan ve okulumuza gelirsen senin için zor olacaktýr ama imkansýz da deðil. Kendin çalýþýp eksikliklerini kapatabileceðine inanýyorsan gel derim. Sonuçta bu okul zamanýnda týp da çýkardý. IB hakkýnda da çok bilgim yok istersen gel okulla falan konuþ.
2018-06-19 02:34
|
[Herhangi Biri]
Sayýsal okumak istiyorsan ve okulumuza gelirsen senin için zor olacaktýr ama imkansýz da deðil. Kendin çalýþýp eksikliklerini kapatabileceðine inanýyorsan gel derim. Sonuçta bu okul zamanýnda týp da çýkardý. IB hakkýnda da çok bilgim yok istersen gel okulla falan konuþ.
2018-06-19 02:23
|
[sayýsalcý]
Arkadaþlar okulunuzdaki IB programý hakkýnda bilgi verebilir misiniz? Sizce ileride sayýsal okumayý cidden düþünen birisi için sosyal bilimler doðru bir tercih mi? IB gerçekten zor bir program mý ve bu program ile yurt dýþýndaki üniversitelerden kabul alma süreci nasýl oluyor?
2018-06-18 15:17
|
[Sobilli ]
Rica ederim. :)
2018-06-06 09:31
|
[Lgs li ]
Sobili çok saðol bende Fransýzca olsun diye dua ediyordum çünkü çoðu lise de sadece Almanca var saðol.
2018-06-06 03:40
|
[Sobilli ]
@Subay Subaylýk için okulumuz doðru bir tercih olur mu bilemiyorum, onu bir araþtýrmak lazým. Ayrýca okulda yatýlý okumak isteðe baðlý.
2018-06-06 00:14
|
[Sobilli ]
@Lgs li Ýkinci yabancý dil olarak þu an Fransýzca ve Arapça var. Ve evet, pansiyonumuz da var fakat ben kalmýyorum. O yüzden çok fazla bilgi veremeyeceðim ama imkanlarý iyi pansiyonun da. Eðer arkadaþ ortamýnda zaman kaybetmeden ders çalýþabileceðini düþünüyorsan pansiyon iyi olabilir senin için.
2018-06-06 00:09
|
[Subay]
Arkadaþlar ben subay olmak istiyorum bu okula gelmek istiyorum okul yatýlý ama istersek yatýlý olmadan okulda okuyabilir miyiz? teþekkürler.
2018-06-05 23:10
|
[Lgs li ]
Sobili hazýr birini bulmuþken sorayým 2. Yabancý dil olarak hangi diller var ayrýca, ben Kocaeli Gebze´de oturuyorum pansiyon var diye duydum varsa nasýl bir ortamý var þimdiden teþekkürler.;)
2018-06-05 21:45
|
[Sobilli]
@Lgs li Evet bu okulda okuyorum. Ben de duydum bayaðý bir düþüþ olacaðýný, inþallah hayýrlýsý olur dediðin gibi. Ayrýca rica ederim, okulumuz ile ilgili baþka bir sorun olursa yardýmcý olurum. :)
2018-06-05 19:33
|
[Lgs li ]
Sobili öncelikle saðol galiba bu okulda okuyorsun liselerin puanlarý 100 ila 70 puan arasý düþecek deniyor bakalým hayýrlýsý ama burayý yazacaðým ayrýca kamu yönetimi galiba eþit aðýrlýk.
2018-06-05 17:53
|
[Sobilli]
@Lgs li her sitede farklý þeyler yazýyor, acaba liselerin taban puanlarý tam belli oldu mu bilmiyorum. Senin puanýn da düþük görünmüyor, emin deðilim ama þansýný deneyebilirsin. Kamu yönetimi hakkýnda da bilgim yok maalesef. Sayýsal olduðunu düþünüyorsan senin için zor olabilir burasý (imkansýz deðil). Kamu yönetimi eðer sözel veya eþit aðýrlýksa burasý senin için iyi olabilir.
2018-06-05 16:08
|
[Lgs li ]
Þimdi lgs puanlarý düþük bu yüzden lise puanlarý da düþecek Türkçe 1 boþ
2018-06-05 03:01
|
[Sobilli]
Bu okulda olduðum için çok mutluyum. Okulumuzun ilk yýlýnda Ýngilizce hazýrlýk sýnýfý var ve eþit aðýrlýk bölümünde eðitim yapýyor. Sosyal bilimler olduðu için matematiði kötü olanlar gelsin gibi söylemler duymuþ olabilirsin fakat okulumuzda matematik çok önemli bir yer tutuyor. Ayrýca hazýrlýk sýnýfýnýn ikinci dönemi ile 9. sýnýfta IGCSE, 10. sýnýf ve 11. sýnýfta IB programlarý bulunuyor (isteðe baðlý). Öðrencilerin düþüncelerine önem verilen ve çeþitli etkinlikle açýk olan bambaþka bir okul... :)
2018-06-01 23:09
|
[Aleuna zeynep]
Yaben helmeek isterim ve karne ortalamam da 94 zaten bu see lgs ye giricemkýl payý girenler ya da herhangi bi þekilde öðretmenler vs bana ulaþabilir mi lüften instagfamým: @aly.zey_
2018-05-26 23:07
|
[Ýçinden]
Sbl bir baþkadýr anlatýlmaz yaþanýr. Yenibosna´nin sembolüdür artýk çevrede ki esnafla yurduyla etkinlikleriyle. Sosyaldir, adýndan söz ettirir
2018-04-10 00:50
|
[8. sýnýf öðrencisi]
okula telefon getirmek yasak mý yoksa izin veriliyo mu ?
2018-04-06 17:48
|
[birisi]
okul yatýlý deðil ama evin oraya çok uzaksa ya da baþka þehirden geliyorsan yurtlarda kalabiliyorsun
2018-04-04 21:01
|
[piskopatr byan]
þuan 8´egidiyorum ve bu okula gitmek istiyorum bu okul yatýlý okul mu lütfen cevap verin
2018-04-01 13:20
|
[Yaðmur ]
11. Sýnýf için nakil aldýrmak istiyorum yani önümüzdeki sene için hazýrlýk okumadým geçiþ nasýl yapýlýyor bilgi verebilecek var mý?
2018-03-22 05:31
|
[Sobilden bir dost]
Kütüphane iki arkadaþlar.
2018-03-04 17:19
|
[Sobilyiyen]
gelen piþman olur
2018-03-03 21:05
|
[merve]
eski okulum çok özlüyorum..Kesinlikle herkese tavsiye ettiðim bir okul.hem kalite hem statü bakýmýndan tercih listenizde ilk sýrada bulunmasý gereken okullardan biri þuan ki eðitimi bizim zamanýmýzdan daha iyi ben 2010 senesinde mezun oldum.
2018-02-20 00:30
|
[sobils]
bu okul bir giybet yuvasidir bunu göze alarak gelin dedim. bir de hazýrlýklar arkaya gelmeyin artýk bana sýkýntý deðil ama 11ler mimlemek üzere sizi
2018-01-28 16:44
|
[cihan]
Bu puaný alsam evi üstüme yaparlar
2018-01-17 16:38
|
[Sobilli]
Ýyi ki buraya gelmiþim
2018-01-11 23:19
|
[Damla]
Bu okulun formasý var mý varsa nasýl lütfen bilgi verebilir misiniz acillll
2017-10-26 18:13
|
[sobillitim piþmaným]
gelmeyin
2017-09-20 17:29
|
[Öðrenci]
6.92 ile girdim 😎😯
2017-09-05 22:42
|
[zeynep]
buraya geelen varmý?
2017-09-02 21:11
|
[Ali Haydar Kýlýç]
3.nakilde de bu okulu yazdým sadece umarým gelir sadece 4.5 puan fark var inþallah gelir bu okulda okumak çok istiyorum.Umarým yer açýlýr ve bu okulda okuyabilirim.
2017-08-28 17:43
|
[Eðitim]
Bu lisede okuyan veya mezun olmuþ kiþilerden bilgi edinmek istiyoruz. Eðitimi, öðretmenleri hakkýnda bilgi verirseniz tercih etmemize yardýmcý olur.
2017-08-15 01:26
|
[Berkehamn]
Girip giremeyeceðimden emin deðildim, gerçekten kazanmak istiyordum ve kazandým. Yüzdelik dilimim %5,08
2017-08-13 21:53
|
[nakil]
bu okula yerleþenler arasýnda baþka okullara nakil isteyen olur mu acaba ? Kontenjanda açýk oluþmasý beklenebilir mi ?
2017-08-12 22:25
|
[Öðretmen]
Sosyal Bilimler Liselerinde matematiðin ne kadar önemli olduðunu sonradan öðrenenler olabiliyor. Hukuk, uluslararasý iliþkiler, kamu yönetimi gibi bölümlere eþit aðýrlýkla öðrenci alýndýðýndan hareketle, bu liselerde matematiðin önemli bir ders olduðunu kestirmek gerekiyor. O yüzden matematikten kaçýyorsanýz SBL´ler doðru tercih deðildir. SBL´lerde an itibariyle (2017-2018 dahil) her sýnýfta yoðun bir þekilde Matematik dersi var. SBL´lerde sözel sýnýf yok.
2017-08-10 19:52
|
[anne]
önlükleriniz nedir
2017-08-09 15:54
|
[Erkam ]
sadece matematik ve fen dersleri mi ingilizce iþleniyor yoksa bütün dersler mi?
2017-08-09 12:52
|
[Taha]
5.77 ile girdim. Herkese baþarýlar :)
2017-08-07 23:24
|
[Dilara]
Burayý 7.sýnýftan beri istiyodum tuttu tutturan varmý?
2017-08-07 22:45
|
[Melike]
Aþýrý istiyordum ve oldu! Baþka gidecek var mi bu sene?
2017-08-07 22:30
|
[Öðrenci]
Burayý tutturdum. Çok istiyordum. 484
2017-08-07 19:40
|
[470]
80 km gelmeye deðermi?
2017-07-19 20:19
|
[KARDELEN ]
OKUL EÐÝTÝMÝNDEN MEMNUNMUSUNUZ BÝLGÝ OLAN VAR MI?
2017-07-11 11:36
|
[j8u]
yüzdelik dilimim 7 acaba girebilir miyim
2017-06-30 18:57
|
Galatasaray Üniversitesi Galatasaray Lisesi Sýnavla öðrenci alan bir lisedir.
Ýstanbul Erkek Lisesi Sýnavla öðrenci alan bir lisedir.
Beþiktaþ Kabataþ Erkek Lisesi Sýnavla öðrenci alan bir lisedir.
Beþiktaþ Kabataþ Erkek Lisesi Sýnavla öðrenci alan bir lisedir.
Ýstanbul Atatürk Fen Lisesi Sýnavla öðrenci alan bir lisedir.
Çapa Fen Lisesi Sýnavla öðrenci alan bir lisedir.
O halde Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düþünen veli ve öðrencilere yardýmcý olabilirsiniz
Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'nin baþarý durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanýtým bölümünde kullanýlan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://isbl.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanýcýlarýn iletiþim kanallarýmýz üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiþtir.
Ýçeriðe eklemeye çalýþtýklarýmýz: Bu sayfamýzda Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi taban puaný ve yüzdelik dilimi yer almaktadýr. Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi yorumlarý okuyabilir, Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi'nin baþarýlarý, formalarýný, pansiyon ve iletiþim bilgilerine ulaþabilirsiniz. Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi taban puaný 2021
Kiþisel verilerin korunmasý açýsýndan þehven paylaþýlmýþ olan içeriklerin kaldýrýlmasý için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. Ýlgili içerik en kýsa sürede kaldýrýlacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletiþim için týklayýnýz