İbrahim Çalık Anadolu Lisesi

Kahramanmaraş / Onikişubat

Hesapla
İbrahim Çalık Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
47
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 91.0372
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Kız
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

İbrahim Çalık Anadolu Lisesi Kahramanmaraş ili Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

İbrahim Çalık Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) İbrahim Çalık Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "91.0372".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
91.0372
2022
90.0123
2021
92.1250
2020
90.6056
İbrahim Çalık Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

İbrahim Çalık Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. İbrahim Çalık Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

1988 ? 1989 eğitim ve öğretim yılında faaliyetine başlayan okulumuz, Kahramanmaraş´ın saygın, yardım sever, sanayici ve iş adamı Galip ÇALIK tarafından babası merhum İbrahim ÇALIK adına yaptırılmıştır. Okulumuz 2000 ? 2001 yılına kadar eğitim ve öğretim faaliyetini iki katlı, on iki derslikli olan eski binasında devam etmiştir. Okulumuzun bulunduğu semtin büyümesi, gerekse il genelinde artan başarısı sonucu artan öğrenci sayısına mevcut bina cevap veremez hale gelmiştir. Bu nedenlerle okul müdürlüğümüzce 1995 yılında ek bina yapılması isteğinde bulunulmuştur. Milli Eğitim Bakanlığınca uygun görülen bu istek, 735-A tipi okul projesine uygun 16 derslikli fiziki yapılmasıyla 15 Eylül 2001 tarihinde yeni binasında eğitim öğretim faaliyetine başlamıştır. Ancak, okulun eski binası Hürriyet Pansiyonlu İlköğretim Okuluna önce geçici sonra kalıcı olarak tahsis edilmiştir. Ayrıca, 1998 yılında Yabancı Dil ağırlıklı Lisenin açılış onayı gelmesine rağmen, okulumuzun fiziki yapısı yeterli olmadığından, 2001 ? 2002 öğretim yılında yeni binaya okulumuzun taşınmış olması bu yetersizliği kısmen ortadan kaldırdığından bir sınıf açılarak eğitim öğretime başlamıştır. Okul Tanıtım Videosunu İzleyin
İbrahim Çalık Anadolu Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. İbrahim Çalık Anadolu Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre İbrahim Çalık Anadolu Lisesi YKS Başarı Tablosu

İbrahim Çalık Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız İbrahim Çalık Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Necip Fazıl Mah. Kadirpaşa Bul. 19. sokak Kahramanmaraş 46050 Türkiye

Tel: (0344) 2150437

Fax: 0344 2152802

web: http://icl.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
İbrahim Çalık Anadolu Lisesi ile ilgili 47 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Bu sene ilk senem biraz olaylar oluyor ama genel olarak iyi.dil secmeyi dusunuyorum ve okulun en basarili ogretmenlerinden biri baris yagucmendir diyebilirim.

2024-03-26 22:03:06

Başta iyi gibi görünse
de zaman geçtikçe kötü olduğunu anlıyorsunuz evet oturmuş bir kadrosu olabilir ama bence kötü özellikle sayısal seçenler için bence tercih edilmemeli ben pişman oldum geri gittim.

2023-12-23 23:24:35

Forma bilgisi alabilir miyim pantolon olarak dar kota izin veriyorlar mı

2023-08-15 15:01:29

Bu okulda Mustafa kurtul hocamız varsa gerisini merak etmeyin öğrenciler olarak sizde biraz çalışırsanız başarıya ulaşmamak için hiç bir neden kalmaz

2023-07-31 21:29:52
Reklam

İÇAL`den bu sene mezun oldum ve bana göre öğretmenleri ve okul hayatı olsun çok iyi bir okul. Evet belki tolerans göstermiyor olabilirler fakat şu an gösteriyorlar
12. Sınıfta. Eğer başarılı bir sınıfsanız 11.sınıfta da gösterirler ama bunu sınav sorularını vermelerini beklemeyin(11.sınıf için) öğretmenleri olsun kadroları olsun cana yakın öğrenciyi düşünen bir okul. Başarılı ve güzel bir lise hayatı ve de üniversite kazanmak için tercih edin lütfen...

2023-07-29 23:02:23

Obp 91 ogretmenlerim puan artar gidemezsin diyip duruyor sigal yaz diyorlar ama orayı istemiyorum buranın gelmesi mümkün mü?

2023-07-12 09:01:02

Tercihte bu okul bana gözüküyor sizce okul nasıl bir yer

2023-07-03 16:37:14

obp puanı nasıl öğrenilir

2023-06-29 05:32:32

Ortalamam 90,9511 alırmı ve okul nasıl

2023-06-25 13:55:05
BENZER OKULLAR
Yorum 0

Şehit Cemil Kaçmaz Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Göksun Şehitler Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Helete Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 1

Mükrimin Halil Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Geben Şehit Ramazan Avcı Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
İbrahim Çalık Anadolu Lisesi kaç puan 2024 91.0372
İbrahim Çalık Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
İbrahim Çalık Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
İbrahim Çalık Anadolu Lisesi Yatılı mı? Sadece Kız Pansiyonu Var
İbrahim Çalık Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
İbrahim Çalık Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde İbrahim Çalık Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan İbrahim Çalık Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://icl.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda İbrahim Çalık Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. İbrahim Çalık Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, İbrahim Çalık Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. İbrahim Çalık Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız