Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi

Kahramanmaraş / Afşin

Hesapla
Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
4
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 87.8427
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi Kahramanmaraş ili Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "87.8427".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
87.8427
2022
86.5942
2021
83.9119
2020
85.5330
Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

İlçemizde ilk defa 1949 yılında Afşin ortaokulu olarak açılmıştır.Daha sonra 1972 yılında ortaokula dayalı aynı binada Afşin lisesine dönüştürülmüştür.Liseye dönüştürülen eski bina yetersiz olduğundan Afşin lisesi adına yapılan yeni binaya 1974-1975 öğretim yılında taşınılmıştır.Artan öğrenci sayısına bu binada cevap veremediğinden hazine adına kayıtlı 1 hektar 700 metre kare arazi Afşin lisesi adına tahsis edilmiştir.1980 yılında yapımı tamamlanan mevcut binaya 1980-1981 öğretim yılının ekim ayında taşınılmıştır. Okulumuz 2011 yılında Anadolu Lisesi statüsüne dönüştürülmüş ve "Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi" adını almıştır. BİNA DURUMU

A.BİNANIN ÖZELLİKLERİ(ISINMA-AYDINLATMA-SU VE KANALİZASYON Isınma şekli kalorifer(odun ve kömürle yanmaktadır).Aydınlatma şekli elektrik,şehir suyuna bağlı,şehir kanalizastonuna bağlıdır.

B.DERSHANELER. 16 tane kullanılan dershane mevcut olup normal planda 12 tane dershane olarak yapılmıştır.

C.LABORATUARLAR( ARAÇ-GEREÇ DURUMU ) 1 Tane laboratuvarı vardır.Araç ve gereci yeterli olup bazı araç ve gereç ihtiyacı vardır.Ayrıca 1 tane laboratuvar ihtiyaca cevap vermemektedir.

D.OKUL VE SINIF KİTAPLIKLARI Okulu kitaplığı vardır.Ayrıca her sınıfında kitaplığı mevcuttur.Okul kitaplığında 4870 adet kitap vardır.Bu sayıya 2004-2005 yılında okul idaresinin ve okul aile birliğinin çabaları sonucu 100 temel eser dahil edilmiştir.

E.ATÖLYE DURUMU Okulun atölyesi yoktur.

F.DEPO,AMBAR VE ARŞİV Depo vardır,ancak yetersizdir.Ambar olarak ayrı bir oda yoktur.Ambar olarak dolap kullanılmaktadır.Arşiv vardır.

G.SPOR SALONU Spor salonu yoktur.

H.İDARE ODALARI 1 müdür odası,2 müdür yardımcısı odası,1 memur odası,1 öğretmenler odası ve birde rehberlik odası vardır.

I.OKUL BAHÇESİNİN DURUMU Bahçenin alanı 15550 m² ağaçlandırma ve çiçeklendirmesi mevcuttur.

VİZYON Öğrencilerimizi, Milli kimliğini kazanmış, kendisiyle barışık İyi vatandaş, İnsanî değerleri benimsemiş dünya ile barışık iyi insan, Çağın gereklerine uygun, toplumun ve iş hayatının gerektirdiği niteliklere ve yeterliliklere sahip iyi bir vatandaş olarak yetiştirmek, o Bütün öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlayarak, kendisine güvenen, kendisini sürekli yenileyen ve geliştiren, işini iyi yapan bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak.

MİSYON o Okulumuzda, öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin. Okulumuzda her veli, öğrencisine öğrenme için her fırsatın verildiğini bilsin o Okulumuzda hem öğretenler hem de öğrenenler birbirinin öğrenmesine ve gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın. o İyi bir eğitimin uygun, temiz bir çevrede olacağı bilinsin, ve çevre bilinciyle hareket edilsin.

BAŞARILAR Sportif ve kültürel alanlarda birçok başarımız bulunmaktadır. 2008, 2009 ve 2011 yıllarında Hayat Boyu Öğrenme Comenius programına yaptığımız başvurular kabul edilmiştir.

Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Pınarbaşı Mah. Eshabı Kehf Cad. No129 46500 Afşin/KAHRAMANMARAŞ

Tel: 03445114980

Fax: 03445114021

web: http://afsinekal.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi ile ilgili 4 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Hangi dersler var

2022-08-23 18:51:08

bel ELBİSTAN FEN DE OKUYORUM DA BILDIGIM KADARIYLA BU OKULDA YOK AMA Bİ SEN SOR

2018-09-17 22:14:46

Boş kontenjan varmı?

2018-09-17 19:16:59
BENZER OKULLAR
Yorum 1

Milli İrade Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Abdülhamit Han Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 6

Aksu Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 65

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Şehit Adem Seyfioğlu Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi kaç puan 2024 87.8427
Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://afsinekal.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız