Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi

Konya / Karatay

Hesapla
Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
11
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 56.9772
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Konya ili Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "56.9772".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
56.9772
2022
65.7666
2021
76.2047
2020
53.2703
Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Konya'nın köklü liselerinden olan Karatay Lisesi 1968 yılında eğitim ve öğretime açılmıştır.Konya'nın gerek ekonomik gerekse nüfus artışına paralel olarak hızla büyümesi neticesinde il merkezdeki liseler ihtiyaca cevap veremez hale geldiler.Ayrıca kız ve erkek öğrencilerin karma olarak eğitim gördüğü bir genel lisenin bulunmaması nedeniyle yeni bir lisenin açılması zaruri hale elmiştir.Dönemin ileri gelen yetkililerin girişimleriyle Kayalıparkta bulunan eski Sanayi Mektebi şimdiki İl Özel İdare binasının bulunduğu binada 15 Temmuz 1968 tarihinde Karatay Lisesi adıyla bir lise açılmıştır.

Okulumuzun toplam arsası 10.043 metre kare olup binanın oturduğu alan 791 metre kare,bahçe alanı 9.252 metre karedir.Okul binasının batı tarafı 4 kat,doğu tarafı 3 kat olan bir bloktur.Karatay ismi Anadolu Selçuklu Devlet adamlarından Celaleddin Karatay´dan gelmektedir.

VİZYON Eğitimde kalite ve başarıları ile yeni başlangıçlara imza atan seçkin bir kurum olmaktır.

MİSYON Mutlu, özgüvenli, başarılı, sağlıklı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran-sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öğrenmeye ve yeniliklere açık, öz değerlendirme yapabilen, işbirliğine yatkın, yaratıcı ve eleştirel düşünen, akılcı, cesaretli, çok yönlü gelişimi önemseyen, kendi öğrenmesinin sorumluluğunu alan, ulusal kültürünü özümsemiş, Atatürk ilke ve devrimlerini içselleştirmiş aynı zamanda küresel bakış açısına sahip bireyler yetiştirmektir.

Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Çimenlik mh.Alaaddin Kap caddesi No5 Karatay/KONYA

Tel: 0332.3556860

Fax: 0332 355 68 60

web: http://karatay15temmuzsehitlerial.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi ile ilgili 11 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Lütfen okula saçma sapan öğrenci almayın okul aslında iyi bir yer olmasına rağmen okula aldığınız saçma sapan öğrenciler yüzünden okul kötüleşiyor

2023-10-20 07:47:18

dil bolumu var mı ?

2022-06-30 17:11:15

@banu okula girebilmen için OBP 50 ve üzeri olması yeterli olacaktır ayrıca bilgilendirmek için söylüyorum okulda dil bölümü ne yazık ki yok bildiğim kadarıyla TM ,TS ,MF var ama tabi ki şunu da söylemeliyim ki okuldaki öğretmenler açısından hiçbir sorunun olmuyor kendileri çok anlayışlı ve iyi insanlar ve dersleri de iyi anlatıyorlar bu okula geldiğin zaman göreceğin tek sıkıntı arkadaş ortamı ki ona da bulunduğun sınıfa kategorisine göre değişiyor örneğin; 9.sınıf olup okula yeni geldiğin zaman sınavsız öğrenci aldığı için okula başarılı ve hedefi yani YKS sınavını kazanmak isteyen birçok öğrenci olduğu kadar okulun değerini düşürecek olan birçok öğrenci de geliyor bu sorunda şöyle çözülüyor bir üst sınıfa geçeceğinde yani bu üst sınıfa geçmek için tabi ki okul sınavları olacak ve yıl sonunda başarılı yada başarısız kişiler belli oluyor bu sebeple başarısız ve dersi dinlemeyen kişiler zaten sınav notları ve ortalamaları düşük olduğu için sınıfta kalıyorlar yani diyelim ki sen 10.sınıfa geçtiğinde artık sınıfında olan kişiler daha çok dersleriyle ilgilenen bir ortam oluyor bu sayede arkadaş ortamın daha iyi ve kaliteli oluyor tabi ki bu 9.sınıfta arkadaşın olmaması anlamına gelmiyor sadece liseye yeni başladığın için derslerine daha çok önem vermeni tavsiye ederim sana ,ilerleyen zamanlarda herkesi tanıyorsun zaten ve ona göre bir çevre seçimi yapabilirsin. Umarım hem senin hem de okulumla ilgili soruları olan arkadaşlara yeterince açıklayıcı olmuştur.

2021-04-20 15:28:37

bu okula girebilmemiz için okul başarı puanımızın en az kaç olması gerekir

2020-05-26 19:35:25
Reklam

Okula gidenler bilgi verebilirmi hangi bolumler var acil!!

2019-07-25 13:07:05

Lütfen okulumuza saçma sapan taban puanı yetmeyen öğrenci alımı yapmayınız emegimizle girdik bu okula gelecek öğrenciler içinde aynı şeyi istiyoruz ayrıca lütfen 10. Sınıfların sınıfları degiştirilmesin zaten 11. Sınıfta degişicek lütfen okulumuzu saçma öğrenciler alarak popülerliğini azaltmayınız.

2018-09-10 13:43:27

2018 2019 egitim yılı için 9.sınıfa başlıcaklar öğlenci olmasın ve okul forması olsun lütfen...

2018-09-06 15:47:27

Merhaba sevgili hocalarım lütfen bu yıl 10. Sınıfların şubesi değişmesin gerek yok bence 11 de değişecek çünkü sevgiler saygılar...

2018-09-06 09:07:45

Nasıl bir okul bilgi verir misiniz??

2018-08-01 00:34:51
BENZER OKULLAR
Yorum 0

Tavşançalı Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Doğanhisar Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 19

Konevi Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Gölyazı Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 12

Nuri Pakdil Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi kaç puan 2024 56.9772
Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://karatay15temmuzsehitlerial.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız