Ereğli Fen Lisesi

Konya / Ereğli

Hesapla
Ereğli Fen Lisesi
Ekle
Ekle
65
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavlı
Taban Puanı 462.1391
Yüzdelik Dilim 4.36 (Tahmini)
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Kız/Erkek
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu?
Yorum Ekle/Oku LGS Puanı Hesapla
Bu Lise Bir Proje Okuludur.

Ereğli Fen Lisesi Konya ili Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Ereğli Fen Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa LGS Puanı ile öğrenci alacak. (*) Ereğli Fen Lisesi taban puanı 462.1391 tahmini yüzdelik dilimi 4.36.

Ereğli Fen Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 462.1391 4.36
2022 431.1756 5.10
2021 413.7487 3.95
2020 419.7894 4.83
2019 449.4500 4.47
Ereğli Fen Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisidir.
İlk yerleştirme verileridir.
Son 5 Yıllık Kontenjan Bilgisi
2024
0
2023
128
2022
120
2021
120
2020
204
2008-2009 Öğretim yılında açılan Ereğli Fen Lisesi, eğitim-öğretim süresi 4 yıl olan  yatılı bölümü de bulunan karma bir okuldur.

Fen Lisemizde verdiğimiz eğitimin amaçları; sağlık bilimleri ve mühendislik alanlarında  öğrenim  görmek isteyen  öğrencileri,  devam  etmek  istedikleri  yüksek öğrenim kurumlarına ve hayata hazırlamak, matematik ve fen bilimleri alanlarında gereksinim duyulan üstün nitelikli bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmek, yeni  teknolojileri  kullanabilen,  yeni  bilgiler  üretebilen  ve  projeler  hazırlayabilen bireyler yetiştirmek, öğrencilerin bilimsel araştırma yapmalarına, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri  izlemelerine  yardımcı  olacak  şekilde  yabancı  dilde  iyi  yetişmelerini sağlamaktır.

Bu  amaçlar  doğrultusunda  bir  araya  gelmiş  eğitim  kadromuz  ile  birlikte öğrencilerimizin  gelecekteki  hedeflerine  ulaşabilmeleri  yolunda  eğitsel  ve  sosyal anlamda  birliktelik  içinde  emin  adımlarla  ilerlemelerini  sağlamak  en  büyük hedefimizdir Ereğli Fen Lisesi, güçlü eğitim kadrosu ile öğrencilerini ülkemizin seçkin üniversitelerine hazırlarken, eğitim ve öğretim hizmetlerini çağdaş ölçütler doğrultusunda yürüten, sürekli gelişen, nitelikli ve yenilikçi bir kurumdur.

2008 yılında açılan okulumuz bir süre Ereğli Lisesi ve TOKİ İlköğretim okulu binalarında eğitim hizmeti vermiştir. Daha sonra 2013 yılında yapımı tamamlanan yeni binasına taşınmış ve eğitim öğretim faaliyetlerine halen bu binada devam etmektedir.

İlk yıl 48 öğrenci eğitime başlayan okulumuz ilk mezunlarını 2012 yılında vermiştir. Bugün 480 öğrencisi ile akademik başarılarının yanı sıra sosyal faaliyetlerde de başarıları ile adından söz ettiren, şehrimizin en güzide okuludur.

Sahip olduğumuz kapalı spor salonu ile öğrencilerimiz olumsuz hava koşullarından etkilenmeden spor faaliyetlerini yürütebilmektedirler. Kapalı spor salonumuz basketbol ve volybol sahası olarak etkin bir şekilde kullanılırken, okul bahçemizde ayrıca iki tane daha açık basketbol/voleybol sahaları ile çoğu spor lisesinde dahi bulunmayan halı sahamız mevcuttur. Takımlarımızın ilçe ve il genelinde elde ettikleri başarılar gurur kaynağımız olmaktadır.

Okulumuz bünyesinde ayrı ayrı kız ve erkek öğrenci pansiyonları bulunmaktadır. Bu pansiyonlarda öğrencilerimize son derece konforlu hizmet verilmektedir. Pansiyonlarımızda öğrencilerimiz için düzenlenmiş etüt odalarımızda ferah çalışma ortamları sunulmuştur.

Ereğli Fen Lisesi bilimsel projeler ve olimpiyat çalışmaları ile bir çok başarı elde etmiştir. 2019 yılında okulumuz öğrencisi Tübitak Ulusal Bilim Olimpiyatları´nda Biyoloji dalında üstün bir başarı göstererek madalya almaya hak kazanmıştır.

Ülkemizin seçkin üniversitelerine yerleşen öğrencilerimiz, gurur kaynağımız olmaktadır. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre öğrencilerimizin her yıl elde ettikleri Türkiye dereceleri adeta gelenek halini almıştır.

İnsana değer veren, farklılıkların hayatın içinde bir renk olduğunu özümsemiş, milli ve manevi değerlere sahip, bilgiyi etkili ve verimli kullanabilmesinin yanı sıra bilimsel ve teknolojik gelişmelerin öncüsü bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiş köklü bir eğitim kurumu olan Ereğli Fen Lisesi, her yıl üniversiteye giriş sınavlarında elde ettiği başarılar ile şehrimizin ve bölgemizin en çok tercih edilen okulları arasında yer almaktadır.

Okul Tanıtım Videosunu İzleyin
Ereğli Fen Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Ereğli Fen Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Ereğli Fen Lisesi YKS Başarı Tablosu

Ereğli Fen Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Ereğli Fen Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
Ereğli Fen Lisesi
Ereğli Fen Lisesi
  • Konya
    İl
  • Ereğli
    İlçe
Ereğli Fen Lisesi
Ereğli Fen Lisesi
  • Konya
    İl
  • Ereğli
    İlçe
Ereğli Fen Lisesi
Ereğli Fen Lisesi
  • Konya
    İl
  • Ereğli
    İlçe
Ereğli Fen Lisesi
Ereğli Fen Lisesi
  • Konya
    İl
  • Ereğli
    İlçe
Ereğli Fen Lisesi
Ereğli Fen Lisesi
  • Konya
    İl
  • Ereğli
    İlçe
Ereğli Fen Lisesi
Ereğli Fen Lisesi
  • Konya
    İl
  • Ereğli
    İlçe
Ereğli Fen Lisesi
Ereğli Fen Lisesi
  • Konya
    İl
  • Ereğli
    İlçe
Ereğli Fen Lisesi
Ereğli Fen Lisesi
  • Konya
    İl
  • Ereğli
    İlçe
Ereğli Fen Lisesi
Ereğli Fen Lisesi
  • Konya
    İl
  • Ereğli
    İlçe
Ereğli Fen Lisesi
Ereğli Fen Lisesi
  • Konya
    İl
  • Ereğli
    İlçe
Ereğli Fen Lisesi
Ereğli Fen Lisesi
  • Konya
    İl
  • Ereğli
    İlçe

Adres: Toros Mahallesi 94467. Sokak No1A Ereğli/Konya

Tel: 0 332 712 19 00

Fax: 0 332 712 14 00

web: http://ereglifenlisesi.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Ereğli Fen Lisesi ile ilgili 65 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Rehberlik ogretmeni 2 gun once ziyarete gittigimde yuzdelik dilimin tam olarak 4,34 oldugunu soyledi

2024-03-16 12:24:05

Okulun telefonuna bakan bile yok. Mesai saati olmasına rağmen okula ulaşamıyorum. Nasıl ulaşabilirim acaba?

2023-09-03 14:30:33

Yorumları inceledim. Okuldaki eğitim hakkında eleştiriler olduğunu gördüm, ancak her şeye rağmen okul o kadar da kötü değil. Sonuç olarak, öğrencinin çabaları daha iyi sonuçlara ulaşmasına yardımcı olabilir. Ben de sınavlarda başarılı olmak için kendi gayretlerimle ilerledim. Okula başladığımda fen lisesine girmenin heyecanıyla doluydum. 9 ve 10. sınıflarda sınavlara pek odaklanmadım, ancak 11. sınıfta sınavlara yönelik çalışmalarımı artırdım ve sonuç elde ettim. Şu anda üniversite arkadaşlarıma baktığımda, geldikleri okullarda neler yaptıklarını anlatınca şaşkınlık yaşıyorum. Lise yıllarını boşa harcamamak önemli. Eğer imkanınız varsa, iyi okulları araştırarak tercih etmeniz faydalı olabilir.

2023-08-25 12:04:47

Okul öğrencilerin ilgi alanlarına ve güçlü yönlerine yeterince önem vermiyor

2023-08-24 20:26:30
Reklam

Bir veli olarak bu okulu tavsiye etmiyorum. Eğitim kalitesini yeterli bulmuyorum.

2023-07-20 16:33:30

9 ve 10´da giren hocalar doğru düzgün ders anlatmıyor.Çoğu sınıfa girip ders süresini geçirip sınıftan çıkmak için çabalıyor resmen.Gidebilme durumu olan arkadaşlar için daha farklı liseler tercih etmeleri daha iyi olabilir diye düşünüyorum.Hedefinizi daha iyi liseler için koyun

2022-01-29 19:00:43

Sıradan bir lise işte

2021-08-09 16:47:12

Bu okuldan yeni mezun olan bir öğrenci olarak yorum yapmak istedim. Okulun bir vizyonu yok. Amatör ruhla çaba sarf eden gayretli öğretmenler var. Bilişim, kodlama ve proje temelli öğrenmenin önemini bilen çok az öğretmen var. Okulda etkinlikler yok gibi. Etkinlik denildiğinde dersten geri kalınacak sanılıyor ama geleceğimiz elimizden kaydı, gören olmadı. Pansiyon yemekleri sıkıntılı olabiliyor. Mesela çoğu hafta sonu kısır bir ana yemek olarak verildi. Okul idaresi bazı nüfuzlu ailelerin çocuklarına özel ilgi gösterdi. İdarenin vizyonu hakkında fikir olması için dile getirdim bu durumu. Kadir hoca ile Aykut hoca gerçekten iyi matematikçiler. Katkılarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Umarım Ereğli Fen Lisesi gelecek yıllarda öğrencilere bakış açısını değiştirir.

2021-07-23 01:00:48

sedanur bu okulda okudum yapma yakma okul hiç iyi değil sözek-lde iyisi avukat olmak istiyorsan herhanhi bir liseden de olur yaapma geleceğini.

2021-05-20 12:02:24
BENZER OKULLAR
Yorum 15

Karapınar Murat Kurum Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 105

Selçuklu Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 130

Ilgın Ticaret Borsası Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 94

Karatay Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 24

Akşehir Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Ereğli Fen Lisesi kaç puan 2024 462.1391
Ereğli Fen Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
Ereğli Fen Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Ereğli Fen Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Evet. Sınavla öğrenci alan proje okuludur.
Ereğli Fen Lisesi Yatılı mı? Kız ve Erkek Pansiyonu Var.
Ereğli Fen Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Ereğli Fen Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Ereğli Fen Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Ereğli Fen Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://ereglifenlisesi.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Ereğli Fen Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Ereğli Fen Lisesi yorumları okuyabilir, Ereğli Fen Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ereğli Fen Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız