Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi

Giresun / Merkez

Hesapla
Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
2
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 91.8322
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Giresun ili Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "91.8322".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
91.8322
2022
90.5589
2021
91.0327
2020
88.6443
Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi 2003 yılında 30´u Yabancı Dil Ağırlıklı Lisede olmak üzere 150 öğrenciyle Giresun Aksu lisesi adıyla Eğitim-Öğretime başlamıştır.2005-2006 Eğitim -Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı´nın Yabancı Dil Ağırlıklı liseleri Anadolu Liselerine dönüştürme projesi kapsamında Türkiye genelinde 155 liseden biri olarak Anadolu Lisesine dönüştürülmüş Aksu Anadolu Lisesi Adını almıştır. 2016 yılı 15 Temmuz süreci sonrasında okulumuzun adı ´15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi´ olarak değiştirilmiştir.

1.Yabancı dili İngilizce olan okulumuz ilimizin güçlü fiziki imkanlarına sahip okullardan biridir. 625 öğrenci kapasiteli okulumuzda 24 derslik, 1 Bilgi Teknoloji Sınıfı, 2 Fen Laboratuarı, Kütüphane, Çok Amaçlı Salonu, 2 kulüp çalışma sınıfı Resim Atelyesi, Müzik Atelyesi,Spor Sınıfı vb...mevcuttur.

Vizyon Evrensel, kültürel ve ahlaki değerlere sahip, sanatsal ve bilimsel düşünceye önem veren öğrenciler yetiştiren bir kurum olmak.

Misyon Bizler, bütün öğrencilerimizi Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda aktif öğrenme yoluyla gerekli bilgi ve becerilerini kazanmış, tüm problemlerini çözebilen, öğrendiklerini uygulayabilen, 21. yüzyılın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve beceri kazanmış bireyler olarak yetiştirmek için varız.

Başarılar SOSYAL, KÜLTÜREL VE SPORTİF AÇIDAN İLİMİZİN ÖNDE GELEN OKULLARDANDIR. Okulun bilgisayar laboratuvarı gün boyunca öğrencilerin hizmetinde olup, okul çevresindeki vatandaşların da kullanımına açıktır. Öğrenci devamsızlıklarının eğitim ve öğretimi olumsuz etkilediği inancıyla öğrencilerimizin lüzumsuz devamsızlık yapmalarını engellemek için tedbirler alınmaktadır. Devamsızlığı fazla olan öğrenci velilerinin okula çağrılarak bilgilendirilmesi sağlanmaktadır.

Okulda düzenlenen sosyal ve kültürel faaliyetlerinin öğrencinin okul yaşantısına olumlu katkısını bilen okulumuz, öğrenciler yönelik etkinliklere önem vermektedir. Bu etkinlikler: futbol, basketbol, voleybol, satranç, tiyatro ve bilgi yarışmalarıdır. Okulumuz il genelinde yapmış olduğu etkinliklerle beğeni toplamaktadır.

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde istenilen dereceye ulaşılamamasında kitap okuma alışkanlığının yeterli olmamasının büyük etkisi olduğu bir gerçektir. Bu noktadan hareket ile bizler Aksu Anadolu Lisesi olarak okuma alışkanlığını kazandırmak için okulumuz kütüphanesini daha işlevsel hale getirdik.

Okulumuz disiplin konusunda oldukça sorunsuz bir okul olup disiplin olaylarının yaşanmadığı bir yapıya sahiptir. Okul öğrencilerimizin genelde servisle gelmeleri okul çıkışlarında olumsuzluk yaşamalarına engel olmaktadır.

Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde istenilen hedeflere ulaşabilmek için özellikle akademik alanda başarılı olmak için okulumuz yoğun olarak çalışmaktadır. Öğrencilerin öğle aralarında öğretmenlerden faydalanması için bir planlama yapılmıştır. Bu süreçte isteyen öğrenciye konu anlatılmakta, isteyenlerin de soruları çözülmektedir.

Okulumuz ilk defa 2009 yılında ÖSS"de 6"sı Yüksek Okul, 108"i de Lisans programına olmak üzere 114 öğrenci yerleştirmiştir.2010 yılında 3"ü AÖF, 84"ü Lisans programı olmak üzere 87 öğrencisini üniversiteye yerleştirmiştir.2011 yılında 78, 2012 yılında, 100 2013 yılında 95 Lisans programına öğrencilerimiz yerleşmiştir. Fen grubu derslerinin uygulamalı yapılabilmesi için ve çağın gerektirdiği bilimsel teknolojik gelişmeleri takip edip uygulayabilmek açısından laboratuvarımızın araç gereç bakımından gelştirilmesi gereklidir. Okulumuzun en önemli avantajlarından birisi de kadromuzun genç, yetenekli ve dinamik öğretmenlerden oluşmasıdır. Okulumuzun 2013 yılında mantolaması yapılarak uygun bir fiziki görünüme sahip olması sağlanmıştır

Okulun YGS/LYS Başarı Durumu LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi

Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Aksu Mah. Aksu Cad. Merkez/GİRESUN

Tel: 454 225 81 23

Fax: 454 225 77 02

web: http://15temmuzanadolu.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi ile ilgili 2 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

lütfen puanla düşsün 😊

2022-12-21 15:54:45

puanlar ne zaman guncellenecek

2021-07-01 17:31:30
BENZER OKULLAR
Yorum 1

Eynesil Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 2

Keşap Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 9

Giresun Mimar Sinan Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 2

Tirebolu Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 2

Görele Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi kaç puan 2024 91.8322
Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://15temmuzanadolu.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Aksu 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız