Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi

Bursa / Osmangazi

Hesapla
Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi
Ekle
Ekle
23
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavlı
Taban Puanı 397.4227
Yüzdelik Dilim 15.83 (Tahmini)
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu?
Yorum Ekle/Oku LGS Puanı Hesapla
Bu Lise Bir Proje Okuludur.

Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi Bursa ili Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa LGS Puanı ile öğrenci alacak. (*) Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı 397.4227 tahmini yüzdelik dilimi 15.83.

Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 397.4227 -
2022 365.6762 16.73
2021 337.9382 16.84
2020 371.5341 13.85
2019 387.2542 15.72
Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisidir.
İlk yerleştirme verileridir.
Son 5 Yıllık Kontenjan Bilgisi
2024
0
2023
160
2022
180
2021
180
2020
180
Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde "Fen ve Sosyal Bilimler Programı" uygulanmaktadır.
İmzalanan protokol çerçevesinde bağışçı Nizam Karasu tarafından yapımı 2013 yı- lında tamamlanan okulumuz 2012 yılında geçici olarak Ahmet Çabuk Ortaokulu binasında eğitim öğretime başlamış olup 2013 Eylül ayından itibaren kendi binasına taşınmıştır.

İlk kuruluşu ortaokul olan kurumumuz 2013 yılından itibaren Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak eğitim alanı/seviyesi güncellenerek bünyesinde 5-6-7. sınıflar ile 9. ve 10. Sınıfların bulunduğu bir eğitim kurumu olarak faaliyetlerini sürdürmeye başlamıştır. Halihazırda okulumuzun ortaokul bölümünde 6,7 ve 8. Sınıf olmak üzere toplamda 28 şubesi, lise bölümünde 9, 10 ve 11. Sınıf olmak üzere toplamda 25 şubesi bulunmakta olup toplam mevcut 1655 öğrencidir.

okul Okulumuz 100'ün üzerinde öğretmeniyle Bursa'nın dört bir yanından öğrencilere eğitim- öğretim hizmetleri vermekte olup kısa zamanda hem başarılarıyla hem de uyguladığı projelerle farkındalık oluşturmayı başarmıştır. Pek çok sportif ve kültürel başarıya imza atan okulumuz akademik eğitim anlamında uyguladığı merkezi sınav sistemi, teknolojiyi üst seviyede kullanma anlayışı, zümre paylaşımları, analizler ile kısa zamanda hedeflerine ulaşmayı amaçlamaktadır. Vizyon Ülkemize öncü, dünyaya örnek donanımlı ve inançlı nesiller yetiştiren ideal bir kurum olmak.

Misyon Dinini, tarihini, kültürünü ve değerlerini bilen; çağın gerektirdiği bilgi ve görgüyü edinmiş; teknolojiyi üst düzeyde kullanabilen; özgüveni yüksek, iletişime açık, kendisini güncelleyebilen, okuyan, araştıran, kendisine sürekli daha ileri hedefler belirleyen, doğuyu da batıyı da tanıyan, görevini layıkıyla yerine getirebilecek donanıma sahip; iyiliği emreden kötülükten sakındıran çevresine örnek ahlaklı, şuurlu ve vatansever nesiller yetiştirmek.

Başarılar Sportif Alanda Motokros Türkiye ve Balkan Birinciliği/ Wushu İl Birinciliği/ Güreş İl İkinciliği/Üçüncülüğü/ Yüzme İl Birinciliği/ Bocce İl Üçüncülüğü/ Tekvando İl İkinciliği gibi pekçok spor dalında derecelerimiz bulunmaktadır. Yapılan ortak sınavlarda Türkiye ve Bursa il birinciliklerimiz bulunmaktadır. Yine farklı kültürel yarışmalarda pekçok derecemiz bulunmaktadır.

Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Altınova Mahallesi 11.Eylül Caddesi Yalova Yolu Özdilek Karşısı Osmangazi/BURSA

Tel: 0224. 211 39 19

Fax: 0224. 211 39 87

web: http://nkarasu.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilgili 23 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Bu okula nakil yaptırmak istiyorum ama bir türlü nakil nasıl oluyor çözemedim . 11. sınıf için nakil nasıl yapılıyor sınava vs . girmemiz gerek mi ?

2023-09-04 17:00:06

Oncelikle 11´e gecen bir ogrenci olarak onermiyorum
Kiz erkek olayini cok abartiyorlar yani imam hatip oldugunun bilinciydeydik ama ayri okullarda olmamiz ve 16 17 hatta bazilari 18 yasinda insanlarin ortaokula yeni gecmis 10 yasindaki cocukla ayni binada egitim gormesinin mantikli bir aciklamasi varsa cok merak ediyorum,ki bundan rahatsiz olan hocalar da var,cok karmasa cikiyor ayni binada olursak ve yasitlarimizla ayni binada egitim alirsak daha iyi olur bunu bilerek gelin ve sosyal aktivite gercekten hic hic yok 2 3 cami gezisi bi kac tane yazar getiriliyor soylesi tarzinda falan ama kimsenin keyif aldigini sanmiyorum,ogretmenler ayarlarsa anca geziye gidiyoruz,bir kac ogretmen disinda egitimi guzel,ama din dersi temeliniz yoksa zorlanabilirsiniz,merak etmeyin kolay falan diyorlar ama bazi derslerde cidden zorluyorlar fikih,hadis vb.

2023-07-26 17:40:23

Ben burada bir yılını tamamlamış bir öğrenci olarak yazıyorum. Açıkçası kimseye tavsiye etmiyorum. Birçok açıdan sıkıntılı olduğunu düşündüğüm bir okul örneğin okul gezileri hiç sık yapılmıyor koskoca bir yılda sadece yıl sonu e-okul kapandıktan sonra falan bir tane saçma sapan Piknik yaptık Bir de zaten yürüme mesafesinde olan bilim merkezine götürdüler bunun dışında bence sınav yılında olan 11 ve 12´lere çok fazla baskı yapıyorlar örneğin zorunlu olmadığı halde okul kursları zorunluymuş gibi davranıyorlar ve gitmek istemeyen insanları rehber hocasına falan yönlendiriyorlar bunun dışında ki ayrı binadan oluşuyor ve kız erkek olarak ayrılıyor ben bu iki bina arasında estetik olarak bir sürü fark olduğunu düşünüyorum erkek binası hem daha yeni hem de daha güzel duruyor hatta genelde zaten bir şey olduğu zaman o bina da oluyor okulun 2 bina arasında geniş bir orta bahçesi var ve oraya kızların girmesi yasak erkekler kullanıyor. Ve bir de liseliler ve ortaokullar aynı binayı kullanıyor bu bence pek iyi bir şey değil çünkü daha fazla gürültü oluyor ve ayrıca bilgisayarları falan da ortak kullanmak zorundasınız. Bazı okullarda öğlen arasında kartla dışarı çıkıp geri gelebildiğiniz bir süre oluyor ama bizim okulda öyle bir şey yok. Bu benim kişisel gözlemim ve dikkate almak zorunda değilsiniz ama bence okul öğrencilerin kendisinden çok ailelerinin tepkilerini önemsiyor çoğu zaman muhataba alınan kişinin ben olmadığımı hissediyorum. Ve bir de imam hatip olduğu için haliyle nizam Karasu özelinde olmasa da meslek derslerinizin de sizin zorlayacağını ve hepsinin ezberden oluşacağını unutmamanız lazım bunun dışında bazen bir öğretmeniniz size sinirlendiğinde bir imam hatipliğe yakışmıyor bir de imam hatipli olacaksınız gibi bir şey söylerse biraz asabınız bozulabiliyor ama buna rağmen gelmek istiyorsanız sizin tercihiniz ben keşke mahalledeki herhangi bir okula gitseydim. Ama şunu söyleyebilirim ki nakil gitmek istediğiniz liseye göre puanınız yüksek de olsa nakil sadece bununla alakalı bir şey değil ve çoğunlukla olmuyor bu yüzden ben açığa alıyorum umarım dikkate alır ve tekrar bir düşünürsünüz ve bunları kabul ediyorsanız kendi isteğinizle mutlu bir şekilde okula gidersiniz
İyi günler diliyorum

2023-06-15 19:37:55

okuldaki eğitimde kız ve erkekler ayrı sınıflarda mi oluyor? Ya da ayrı binalarda mi egitim görüyorlar?

2022-08-04 14:37:55
Reklam

Bu okulda iki yıldır öğrenciyim izlenimlerimi objektif bir şekilde tercih yapacak öğrencilerle paylaşmak istedim. Öğretmenleri genel olarak iyi öğretmenler konusunda sorun yaşayacağınızı sanmam birkaç tane sevmediğim var tabi ki ama o da olur o kadar. Okul oldukça temiz tuvaletler hep temizleniyor bu açıdanda iyi. Okulun bir kütüphanesi var ancak gittiğimde ya kapalı oluyor açık olsada herkes kütüphanedeki bilgisayarın başına üşüşüyor çok ses oluyor ne kitap okuyabiliyorsunuz nede ders çalışabiliyorsunuz ve kütüphanedeki kitapların çoğu dini kitaplar biraz felsefi kitaplarda var. İmam Hatip olduğu için kız erkek ayrımı var farklı cinsiyetten iki kişi aynı bahçede bile bulunamıyor. Okul dışında bile gördüklerinde rahat bırakmıyorlar. İmam Hatip dersleri çok fazla okula ilk geldiğimizde fazla takmamamızı söylediler ancak muhtemelen bu sene bir kaç din dersinden kalıcam. Zamanımın çoğu matematik çalışmakla geçiyor din derslerine zaman yok. Bide üstüne uzun uzun işe yaramaz anlamlarını bilmediğimiz süreler, hadisler ezberlettiriyorlar. Sadece din derslerine çalışsam zamanım anca yeter. Ayrıca cuma namazı kılmak zorunlu bütün sınıfları gezip zorla namaza götürüyorlar yemek yiyordum zorla cumaya götürdüler. Yaptıkları şey inandıkları dinede aykırı bir şey. Ancak üniversite sınavı önemseniyor o konuda iyi bir okul son sınıfları sınava çalıştırıyorlar o bakımdan iyi. Bahçesi baya geniş futbol, basketbol ve voleybol sahası var. Ulaşım açısından da çok iyi baya servis var ve otobüslerin çok sık geçtiği bir yerde. Okulda telefon yasak girişte vermeniz gerekiyor çıkışta geri veriyorlar (bazı riskli illegal yollarla telefonu vermeyebilirsiniz). Ve son olarak bol etkinlikli bir okul o konuda da iyi. Genel olarak izlenimlerim bunlar eğer tercih edebileceğiniz bir Anadolu veya fen lisesi varsa kesinlikle ilk olarak orayı tercih edin ama olmazsada çok kafaya takmayın meslek lisesinden daha iyidir burası çok fena değil. Eğer henüz tercih aşamasına gelmediyseniz 4 yıl boyunca pişman olmamak için hayvan gibi çalışın 1 senenizi 4 seneniz için feda edin ve daha iyi bir yer kazanın ben 2 yıl öncesine gidebilseydim daha fazla çalışırdım ve Anadolu veya fen lisesine gitmeye çalışırdım.

2021-11-09 19:35:46

Ortaokul kısmında 4 yıl okuduğum okul.Öğretmenler çok kaliteli okul aşşşırı temiz.Lgs sürecinde verilen kurs eğitimi gayet iyiydi.Öğretmenler ve idare çok ilgiliydi Lise için farklı hedeflerim olduğundan lisesini tercih etmeyeceğim fakat ortaokulda kesinlikle gidebilirsiniz.

2021-07-14 12:03:17

yüzde %22 ile girebilirmiyim?

2021-07-03 15:53:36

Bu okulu sınava girerek kazandım umarım hayırlısı olur çok güzel bir okul herkese tavsiye ederim öğretmenleri vb. Çok iyi

2021-06-27 12:39:10

%15 ile girebilirmiyim

2020-07-18 14:44:19
BENZER OKULLAR
Yorum 8

Mustafakemalpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 23

Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 2

İznik Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 25

Bursa Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 38

Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi kaç puan 2024 397.4227
Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Evet. Sınavla öğrenci alan proje okuludur.
Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://nkarasu.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi yorumları okuyabilir, Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız