İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi

Bursa / İnegöl

Hesapla
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
Ekle
Ekle
52
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavlı
Taban Puanı 465.9385
Yüzdelik Dilim 3.70 (Tahmini)
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Kız/Erkek
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu?
Yorum Ekle/Oku LGS Puanı Hesapla
Bu Lise Bir Proje Okuludur.

İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi Bursa ili İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa LGS Puanı ile öğrenci alacak. (*) İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi taban puanı 465.9385 tahmini yüzdelik dilimi 3.70.

İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 465.9385 3.70
2022 440.8787 3.87
2021 413.7013 3.96
2020 432.0287 3.38
2019 457.4794 3.42
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisidir.
İlk yerleştirme verileridir.
Son 5 Yıllık Kontenjan Bilgisi
2024
0
2023
128
2022
120
2021
120
2020
170
Türkiye genelinde bir ilde Fen lisesi olarak ikincisinin açılmasına izin verilen ilk ilçe İnegöl, Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi olmuştur.  Okulumuzun varlık sebebi düşünen, sorgulayan, düşündüklerini açıkça ifade edebilen insanlar yetiştirmektir. Projeleriyle öncü, başarıyı arayan ve ona ulaşan maddi manevi değerlerine sahip geleceği düşünen bir nesil yetiştirmektir.

Amacımız, matematik ve fen bilimleri alanlarında ülkemizin ihtiyacı olan bu toprağın bilim adamlarının yetiştirilmesine kaynaklık etmektir.

İnegöl Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi bir cazibe merkezidir yurdun her köşesinden öğrenciler burada toplanır. Öğrencilerimiz dört yıllık gayretli bir çalışma döneminden sonra ülkenin en iyi üniversitelerinde yerlerini alır. Daha sonra birer yıldız olarak yine yurdun her köşesine yayılmaya başlar.

Fen lisesi 16 derslik ve 252 öğrenciyi barındıracak kapasitede bir yurt binasından oluşmaktadır. Okul pansiyonu 164 kız ve 88 erkek öğrenci barınacak şekilde planlanmıştır. Okulumuz 30 öğretmen, idareci ve 480 öğrencimizle hizmet vermeye devam etmektedir.

Fen ve biyoloji laboratuarlarıyla öğrenciler bilimi uygulamalı olarak görürler. Okul kütüphanesi sürekli yenilenmekte, öğrencilerimize araştırma ve sessiz bir çalışma ortamı sunmaktadır.

Başarılı hizmetli ve aşçı kadrosuyla okulun üst katında öğle vakti gündüzlü öğrenciler de dahil üç öğün yemek verilmektedir.

Okulumuz yüksek öğrenime daha çok tıp ve mühendislik alanlarında öğrenci yetiştirmektedir. Bugüne kadar 156 tıp, 200 mühendislik, 33 dişçilik, 25 eczacılık, 21 hukuk fakültelerine öğrenci yerleştirilmiştir.

Mezun öğrencilerimizle ağustos ayının sonunu geleneksel buluşma günü olarak belirledik. Okul bahçemizde her yıl ayrı bir sevinç tablosu yaşanmaktadır. İnegöl Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi başarılı eğitim ve çalışanlarıyla İnegöl'ün iftiharı olmaya devam edecektir.

Okul Pansiyonu Okul derslik binamızın karşısında zemin artı iki kattan meydana gelmektedir. Zemin katı kız öğrencilerimiz , bir ve ikinci katta erkek öğrencilerimiz kalmaktadır. Kız ve erkek öğrencilerimiz kendilerine ayrılan pansiyonlara farklı kapılardan girmektedir.

Diğer devlet yurlarından farklı olmak üzere kendine özgü bir mimariyle inşa edilen okul pansiyonunda öğrencilerimiz dörder, altşar kişilik odlarda kalmaktadır. Otel konseptiyle düzenlenen öğrenci odalarında banyo ve tuvalet oda içerisindedir.

Pansiyonda kız ve erkek öğrenci bölümlerinde ayrı ayrı olmak üzere günlük ihtiyaçları karşılamaya yönelik buzdolabı da vardır. Günlük kullanımlar için her iki bölümde küçük mutfaklar da tanzim edilmiştir. Öğrenci nevresim ve çamaşırlarının yıkanabilmesi için çamaşırhane, elbiselerin kurutulup ütülenmesi için çamaşır odaları günün her saati hizmet vermektedir.

Pansiyonumuzda günün her saati sıcak su mevcuttur. Derssaatleri dışında pansiyonda kalan öğrencilerimiz boş zamanlarını dinlenme odlarında televizyon izleyrek değerlendirebilirler. Pansiyonda her gün üç saat etüt yapılmakta, etütten artakalan zamanlarında arzu eden öğrencilerimiz odalarında veya etüt salonlarında ders çalışarak zamanlarını değerlendirebilmektdirler.

SORU 1: Okulunuz ne zaman açıldı, kaç yıldır hizmet veriyor? Okulumuz 2007-2008 eğitim öğretim yılında açıldı. Şu anki binamıza 2008-2009 eğitim öğretim yılında taşındık. Dokuz yıllık bir okuluz. Bu yıl altıncı dönem öğrencilerimizi mezun ettik. Seksen altı öğrencimiz mezun oldu.

SORU 2: Okulunuz kaliteli mi? Başarılı bir okulsanız bunu nasıl anlayacağız? Okulumuz Bursa´nın şüphesiz en dinamik ve başarılı okullarından birisidir. Okulumuz ÖSYM tarfından yapılan sınavlarda ve yerleştirmelerde Bursa´da ilk üç içerisinde yer almaktadır. Kadromuz oldukça deneyimli ve başarılı öğretmenlerden oluşmaktadır.

SORU 3: Öğretmen kadronuzda eksik var mı? Öğretmen kadromuzda herhangi bir eksiklik yoktur. Öğretmenlerimizin tamamı kadroludur.

SORU 4: Öğrencileriniz genellikle hangi illerden. Öğrencilerimizin %40´si İnegöl´den, diğer öğrencilerimiz genellikle Bursa´nın diğer ilçeleri ve civar illerden gelmektedir. Kütahya, Çanakkale, Manisa, İzmit, Balıkesir bu illerin başında gelmektedir. Ama bunun yanında Kahramanmaraş, Ağrı, İstanbul, Adana gibi illerden öğrencilerimiz de var.

SORU 5: Yurdunuzun kapasitesi nedir? Şu anki durumu nedir? Yurdumuz 154 öğrenci kapasitelidir. 66 kız öğrenci 88 erkek öğrenci kapasitesi vardır. Bu sene yurdumuza 22 erkek yatılı öğrenci; 13 kız yatılı öğrenci alınacaktır. (Bu sayı temmuz ayından sonra bir miktar artabilir.) Öğrenci ve velilerimizin 2015-2016 yılı yerleştirmelerinde mağdur olmamaları için Yatılı kontenjanına dikkat etmeleri gerekir. Başvuran öğrencilerin durumuna göre pansiyon kapasitemiz yetersiz olabilir. Okulumuzu kazanan bütün öğrencilerimizi yatılı alamıyoruz. Yatılı kalmak isteyen öğrenciler puan üstünlüğüne göre yurt pansiyonuna alınmaktadır. Yönetmeliğe göre %20 paralı yatılı, %80 parasız yatılı öğrenci kabul edilmektedir.

SORU 6: Öğrenciler pansiyona yerleştirilirken ne gibi kriterle alınmaktadır? Pansiyona başvuran öğrencilerin sayısı alınacak öğrenci sayısından az ise öğrencilerin tamamı pansiyona alınır. Başvuru kontenjanı aştığı taktirde öğrenciler paralı ve parasız yatılı olmak üzere ikiye ayrılır. TEOG puanına göre, kontenjan dahilinde, sıralamayla öğrenciler yurda yerleştirilir. Burslu öğrenciler pansiyona, kontenjan dahilinde, parasız yatılı olarak kaydedilir. Bu öğrencilerin bursları pansiyon kaydının akbinde sonlandırılır. Burs almayan, aile geliri yönetmelikte belirtilen parasal değerin üzerinde olan öğrenciler ise,yine kontenjan dahilinde, paralı yatılı olarak pansiyona kaydedilir.

Paralı yatılı öğrenciler bir yıl içinde dört eşit tasit halinde devlete 2510 TL öderler. Bu ücreti yatırmayan öğrencinin pansiyondan kaydı ay içinde silinir.

Okulumuzu yatılı okul diye tercih eden öğrencilerimizin okul yurdunda kalamama riskini göze almaları, planlamalarını buna göre yapmaları gerekir. .

SORU 7: İnegöl'de okul yurdunuzdan başka kalabilecek mekânlar var mı? Evet, İnegöl´de çeşitli özel kuruluşlara ait kız ve erkek öğrenci yurtları var. Arzu eden öğrenciler bu yurtlarda belli bir ücret karşılığı konaklayabilir. Bu pansiyonlar öğrencilerimizi indirimli almaktadır. Öğrenciler bu pansiyonlara 2000-3000 TL arasında değişen ücretlerle kayıt olabilmektedir. Halen bu yurtlarda öğrencilerimizin bir bölümü yatılı olarak kalmaktadır..

SORU 8: Bursa´ya servisiniz var mı? Bursa´ya servisimiz vardır. Az da olsa bir gurup öğrencimiz Bursa´ya her gün gidip gelmektedir. Bu servisi İnegöl Anadolu Öğretmen Lisesi´yle ortak kullanmaktayız. Aynı zamanda Yenişehir ilçesine de bazı öğrencilerimiz servisle gidip gelmektedir. Okulumuzu kazanan öğrencilerimiz genellikle İnegöl´deki özel yurtlarda veya pansiyonumuzda kalmayı tercih etmektedir.

SORU 9: Okulunuzun adı nereden geliyor? Okulumuz İnegöl esnaflarından Metin Çelik Beyefendi tarafından annesi Mediha ve babası Hayri Çelik adına yaptırılmıştır. Özel şahıs tarafından yaptırıldığı için okulun kendine has estetik ve kullanışlı bir mimarisi vardır.

SORU 10: Okulunuza ulaşım nasıl? Okul ulaşımımız kolaydır. İnegöl terminalinden her 10-15 dakikada bir Bursa´ya otobüs kalkmaktadır. Öğrenciler 10 TL karşılığında Bursa şehir merkezine 45 dakikalık bir yolculuktan sonra ulaşabilmektedir. Ayrıca İnegöl terminalinden civar illere çeşitli otobüs firmaları yolcu taşımaktadır. İnegöl´ün Ankara yolu üzerinde bulunması ulaşımın kolay olmasını sağlamaktadır.

Terminalden okulumuza midibüslerle ulaşabilirsiniz. Bu midibüsler Kent Kart denilen manyetik kartlarla bir lira karşılığında sizleri okulumuzun 150 metre yakınına getirmektedir. Okulumuza terminalden 3 numaralı midibüsle ulaşabilirsiniz.

SORU 11: Geçen sene kaç puanla öğrenci aldınız? 2015-2016 eğitim öğretim yılı son yerleştirme sonucu okulumuzu kazanan en son öğrencinini puanı 476,694´dür. Yani taban puanımız 476,694´dir.Geçen yıl ki yüzdelik dilim ise 2,75 olmuştur.

SORU 12: Kaç sınıf, kaç öğrenci alacaksınız? 4 sınıf yani 120 öğrenci okulumuza yerleşmeye hak kazanacak. Sınıf sayılarımız yönetmeliğimize göre 30´u geçemez.

SORU 13: Fiziki şartlarınız nasıl? Okulumuz yeni bir okuldur. Laboratuarlarımız, kütüphanemiz, konferans salonumuz, yurdumuz oldukça güzel ve çağın şartlarına uygun bir şekilde döşenmiştir. Her okulda olduğu gibi bizim okulumuzun da eksiklikleri var, bunlar zaman içerisinde giderilmeye çalışılıyor.

SORU 14: Neden pansiyona 16 kız öğrenci alıyorsunuz, okulunuzu kız öğrenciler tercih etmiyor mu? Pansiyonumuzun kız kapasitesi toplamda 66´dır. Bu kontenjan yer olmadığı için artırılamıyor. Öğrenci mevcudumuzun yarısı kızdır.

SORU 15: Biz öğrencimizle birlikte İnegöl´e taşınmak istiyoruz. İnagöl nasıl bir yer, kiralar nasıl? İnegöl nüfusu itibariyle 40´tan fazla ilden daha büyük bir ilçe. Aynı zamanda mobilya imalatı, sebze meyve üretimi ve çeşitli sanayi tesisleriyle yurt içi ekonomisine ciddi katkıları olan bir sanayi şehri. Aynı zamanda Osmanlıya başkentli yapmış Bursa´ya 45 km uzaklıkta. Ankaraya 5 saat, Eskişehir´e 3 saat, İstanbul´a 2 saat, İzmir´e 5 saat uzaklıkta. Yani cazibe merkezi şehirlerin kesişme noktasında.

İnegöl´de ev kiraları Bursa şehir merkezinden daha uygundur. Orta halli bir ailenin konaklayacağı evler 500, 550, 700 lüks evler ise 1200-1500 TL civarında kiralanabilir. İnegöl merkeze biraz uzak yerlerden daha uygun kiralık ev bulmak mümkün olabilir.

SORU 16: İnegöl´ün hiç olumsuz bir yanı yok mu? İnegöl´de hava kirliliği Türkiye´nin birçok yerinden daha fazladır. Burada bulunan Avrupa´nın en büyük sunta fabrikalarından biri ve diğer sanayi tesislerinin baca dumanları hava kirliliğini artırıyor. Ciddi yaptırımlar uygulanan bu fabrikalar filitre taktığı için hava kirliliği büyük oranda giderilmiştir. Bu kirlilikten etkilenmek istemeyenler merkeze uzak yerlerden ev kiralamayı tercih ediyor. Yukarıda bahsedilen olumsuzluk dışında İnegöl hemen hemen her yönden Türkiye´nin birçok şehri ve bölgesinden öndedir. Oldukça yeşil ve verimli toprakları vardır.

SORU 17: İnegöl´de güvenlik zaafiyeti olduğu söyleniyor, doğru mu? İnegöl Türkiye´nin üreten şehirlerinden biridir. Dünyanın birçok yerine mobilya bu büyük ilçeden gitmektedir. Büyük iş potansiyeli dolayısıyla nufus yapısı oldukça kozmopolittir, karışıktır. Bunun için zaman zaman diğer il ve ilçelerde olduğu gibi toplumsal olaylar yaşanmakta, bu durum medya organlarında abartılı bir şekilde verilmektedir. Okulumuz 2007 yılından beri ilçede eğitim ve öğretimini sürdürmektedir. Şu ana dek öğrencilerimizi incitecek herhangi bir olay , herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Okulumuz ilçe merkezinin biraz dışında, oldukça sakin bir bölgede olduğu için bu tür olumsuzluklardan etkilenmemektedir.

SORU 18: Kıyafet uygulamanız nasıldır? Tek tip kıyafet uygulamasının devam etmektedir. Okul Tanıtım Videosunu İzleyin
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi YKS Başarı Tablosu
2023 Başarı Durumu 2022 Başarı Durumu
2021 Başarı Durumu 2020 Başarı Durumu
2019 Başarı Durumu 2018 Başarı Durumu
2016 Başarı Durumu -----

İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
  • Bursa
    İl
  • İnegöl
    İlçe
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
  • Bursa
    İl
  • İnegöl
    İlçe
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
  • Bursa
    İl
  • İnegöl
    İlçe
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
  • Bursa
    İl
  • İnegöl
    İlçe
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
  • Bursa
    İl
  • İnegöl
    İlçe
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
  • Bursa
    İl
  • İnegöl
    İlçe
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
  • Bursa
    İl
  • İnegöl
    İlçe
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
  • Bursa
    İl
  • İnegöl
    İlçe
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
  • Bursa
    İl
  • İnegöl
    İlçe
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
  • Bursa
    İl
  • İnegöl
    İlçe
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
  • Bursa
    İl
  • İnegöl
    İlçe
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi
  • Bursa
    İl
  • İnegöl
    İlçe

Adres: Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi, Burhaniye Mh., İnegöl/Bursa, Turkey

Tel: 0224 712 2727

Fax: 0224 712 1216

web: http://inegolfenlisesi.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi ile ilgili 52 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Yurtta kalmayı tavsiye etmem.

2024-03-13 23:24:30

Kıymetli Arkadaşlar;
12.sınıf pansiyonda kalan bir kız öğrenci velisiyim. Bir babayım. Kızım için en iyisini istiyorum.
İnegöl Fen Lisesinin, okul müdürünün ve mevcut hocalarının tek kelimeyle kızımın okuması için büyük bir özveri ile çalıştığını ve iyi bir okul olduğunu yaşayarak şahit oldum. Hepsinden Allah cc razı olsun. Fatih müdürüme sonsuz teşekkürler.
Kızım diğer yorumlarda gecen durumlar vb. şikayetlerle bana geliyor. Ben biliyorum ki bunların hepsi kızımın okuması için yapılan çalışmalar.
Kızım bu sene mezun oluyor İnşallah. Oğlumu da bu okulu kazanması için hazırlıyorum.
Hedefi iyi bir üniversite kazanmak isteyenler için çok iyi bir okul, tavsiye ediyorum.

2023-11-11 18:34:06

inegolun en iyi okuludur her sey olarak. Sorusu olan varsa sorabilir.

2023-09-09 17:07:21

gayet iyi bir okul

2023-09-02 00:15:26
Reklam

Yüzdeliğim 5,53. 2. yerleştirmelerde buraya yerleşebilir miyim?

2023-07-25 10:20:48

Bir öğrenci velisi olarak yazıyorum.Hem oğlum hem de yakın bir dostumuzun kızı bu okulda okuyor.Okuldan başarı ilgi ve yakın takip istiyorsanız olmanız gereken yer bu okuldur.Kafama göre yaşayayım 4 yılımı geçireyim sonrasına bakarız diyorsanız daha rahat hareket edeceğiniz sizinle ilgilenmeyen hiç birşeyinize karışmayan bir okul tercih edebilirsiniz.
Evet ilk zamanlar pansiyonda etüte cep telefonu getirilmemesini yatma saatinde cep telefonu toplanmasını saçma buluyordum. Ancak çocuğum eve geldiğinde izin döneminde geç saatlere kadar telefonda meşgul olduğunu gördüğümde onun ne kadar önemli olduğunu anladım çocuğumla konuştuğumda yatılı olmayan arkadaşlarının çoğunlukta derslerde uyumaya çalıştığını söyledi. Bu da şu demektir biz veliler olarak çocuklarımızı telefon konusunda kontrol edemiyor ve telefon elinde yattıklarında geç saatlere kadar telefonlar elinde kalıyor ve sabah okula uyanamamış bir şekilde gelip derslerde uyumaya kalkıyorlar. Bu nedenle okul uygulaması son derece yerinde.Ayrıca ertesi gün ders olmayan günlerde telefonlar yatma saatinde toplanmıyor bizzat teyit ettim.
Pansiyonda dışarıdan sipariş vermek yasak Buda bana ilk zamanlar sıkıntılı gelmişti ama dışarıdan gelen malzeme de bir zehirlenme söz konusu olduğunda sorumlu olan okul idaresi ve öğretmenler ayrıca evden yiyecek getirilmesi meselesi tamamiyle yanlış çocuklarımız evden yiyecek götürebiliyorlar pansiyonda koyabilecekleri bir buzdolapları var. Ancak yiyeceklerin son kullanma tarihlerine arkadaşlarının dikkat etmediğini söyledi oğlum böyle olunca da zehirlenme ve odalarda son derece kötü koku oluştuğu küflenme olduğu bilgisini edindim. Böyle olunca okulun uygulamasının son derece yerinde olduğunu bir kere daha anladım. Bir veli olarak gönül rahatlığıyla çocuğumu pansiyona emanet edebiliyorum istediğim zaman muhatap bulabileceğim bir okul müdürü ve müdür yardımcıları var.
Yatma saatinden sonra öğrenci istediği gibi ders çalışabiliyor sadece ders çalışmanın kurallarına uyduğu müddetce bir problem yok . Ama ben ders çalışacağım diyip gürültü yapıyorsa okul idaresi buna müdahale ediyor ve izin vermiyor. Öğrencilerin derli toplu olması yataklarını toplaması dolaplarını temiz ve düzenli tutması masalarının düzenli öğrencilerin gelecek yaşantıları için bir davranış kazanmaları açısından ve pansiyonun genel düzeni açısından bir veli olarak önemli görüyorum. Ayrıca çocuğum hafta sonu kaldığında çamaşır yıkadığında çamaşır asacak yer kalmadığını ancak bir çok çamaşırın kuru olduğunu söylüyor. Neden böyle okul buna müdahale etmiyor mu dediğimde hafta sonu olduğu için okul idaresi okulda yok bundan dolayı da çok karmaşık bir yapı ortaya çıkıyor biz çamaşırlarımızı atacak yer bulamıyoruz ev izne giden arkadaşlarımız çamaşırlarını yıkayarak bütün odayı dolduruyorlar bize de atacak yer kalmıyor diyor. Buradan bile takibin ve düzenin olduğu yer ve zamanlarda aslında her şeyin yolunda gittiğini görmek mümkün.

2023-07-10 18:47:38

En fazla kaç yüzdelik le alırlar

2023-07-05 23:10:26

Açıkçası özellikle yurtta kalıcaksanız hiç tavsiye etmem.Yurtta cidden aile ortamı var o konuda hiçbir sıkıntı yok ancak okul idaresinin yurt üzerindeki yasakçı zihniyeti öğrencileri çok zor durumlara sokuyor gerektiğinde yalana bile başvurmalaranı gerektiriyor.ben bir 12.sınıf öğrencisi olmama rağmen etüt bittikten sonra hocalar hemen masanı kaldır diye başıma üşüşüyor ama zaten yat saatinden sonra ders çalışıcam bunu 1 sene boyunca anlatamadım.kitabınızı odanızda unutsanız,tuvalet ihtiyacınız olsa en basitinden susasanız bile etütten çıkmak yasak en ufak ses yapmıcaksınız vs. bu sebepler bile etütleri size çekilmez hale getirmeye yetiyor ve ders çalışma veriminizi düşürüyor.Şahsen benim için futbol baya önemlidir ve tuttuğum takımın maçı olduğunda izlemek isterim sene başı bunun için (öğrencilerin isteğiyle) dijitürk parası toplandı ancak ben tuttuğumun takımın nerdeyse hiç bir maçını izleyemedim açıkçası o anda girdiğim etütler bana ne kadar fayda saladı tartışılır.gece 11 yat saati ve telefonlar toplanıyor açıkçası bir çok kişi zaten fake telefon veriyor çokta istedikleri gibi işe yarayan bir kural değil.herkesin sevmediği yemekler olur eğer o gün sevmediğim bir yemek varsa dışarıdan yemek söylemen yasak aç kalmam gerekiyor eğer söylersen ve yakalanırsan yemeği çöpe atıyorlar ve disiplin cezası alıyorsun tabi yakalanmamanında bazı yolları var.Ayakkabı meselesi var bide yurt girişinde ayakkabılık var ve herkesin kendi ayakkabı dolabı var eğer ayakkabınızı girişte unutur veya dolabın üstüne koyarsanız genelde çöpten alıyorsunuz bu durum başıma birçok kez geldi maalesef.gelelim okula açıkçası öğretmen kadrosu bence yeterli eğitim konusunda iyi bir okul ancak okul idaresinin sıkı yönetimi burdada sürüyor kız erkek ilişkileri konusunda fazlasıyla hassaslar karşı cinsten bir arkadaşınızla onlara gözükürseniz sizi bir anda odalarına çağırıp sorguya çekip ailenizi gereksiz yere okula çağırabiliyor,arayabiliyor vs. Okul sosyallik anlamındada baya zayıf açıkçası 4 yıl boyunca araya pandemi girmiş olsa bile nerdeyde hiç bir şey yapmadık akademik başarıya verdikleri önem aşırı fazla ama karşılığını çokta alamıyorlar.sınavdan önceki gün bahçede top oynarken görülürseniz falan gereksiz yere azar yiyebiliyorsunuz.

2023-06-24 16:19:14

Okula başka bir ilceden geleceğim servisi var mı? .ıtfen cevaplar mısinız?

2023-06-21 23:36:22
BENZER OKULLAR
Yorum 248

Tofaş Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 89

Karacabey Ulviye Matlı Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 179

İbrahim Önal Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 23

Orhangazi Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 24

Gemlik Fen Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi kaç puan 2024 465.9385
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Evet. Sınavla öğrenci alan proje okuludur.
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi Yatılı mı? Kız ve Erkek Pansiyonu Var.
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://inegolfenlisesi.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi yorumları okuyabilir, İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. İnegöl Mediha-Hayri Çelik Fen Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız