Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi

Ankara / Yenimahalle

Hesapla
Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
3
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 51.3762
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi Ankara ili Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "51.3762".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
51.3762
2022
56.6226
2021
53.2033
2020
43.6383
Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Yenimahalle ilçesi Yakacık mahallesinde 2007 yılında yapımı tamamlanan okulumuz 2007-2008 eğitim öğretim yılında Yakacık Lisesi adıyla faaliyete geçmiştir. 24 derslik 3 laboratuvar, müzik -resim atölyeleri ve işlikler ve diğer bölümleri bulunan okulumuz 2012 yılında Anadolu Lisesine dönüşmüştür. Konferans salonu da bulunan okulumuzun spor salonu 2019 Ocak ayı itibarıyla geçici kabulü yapılmıştır. Halen 453 öğrenci, 3 idareci, 54 öğretmen ve 4 kadrolu personeliyle faaliyetine devam etmektedir.

Okulumuz açık arazide yer almaktadır. Okul çevresinde gecekondu ve kırsal yerleşim özellikleri halen devam etmektedir ki 'Hurdacılar Sitesi de yakınımızdadır. Kent merkezinden de öğrenci gelmektedir. Velilerimizin sosyo-ekonomik profili alt/orta grupta sayılabilir. Genellikle; memur, işçi, serbest meslek sahiplerinden oluşmaktadır. Velilerin veli toplantılarına katılma oranı % 28 civarındadır. Öğretmenlerimizin % 62'sinin yüksek lisansı, % 2'sinin doktorası bulunmaktadır.

Okulumuzun ulaşımı sıkıntılıdır. Dolmuş- otobüs yoluna uzak kalan okula öğrencilerin bir kısmı servis ile gelirken, yürüyerek gelenlerin yanı sıra EGO otobüsünün belli saatlerdeki seferleriyle, bir kısmı da özel araçlarıyla ulaşmaktadır.

23.10.2017 tarihinde okulumuzun adı, Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi olarak değişmiştir.

Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi YKS Başarı Tablosu

Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Kuzeyyıldız Mah. 4037.Sok .NO2 Yakacık/ Yenimahalle// Ankara

Tel: 0 312 396 87 66

Fax: 0 312 396 70 59

web: http://yakacikanadolulisesi.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi ile ilgili 3 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Ulaşıma uzak bir okul fakat öğretmenleri çok iyi bazıları ODTÜ´den gelmiş iyi eğitim almış sınıf sayıları aynı kolej gibi çok kişi yok

2022-09-15 14:53:25

Ulaşıma uzak bir okul fakat öğretmenleri çok iyi bazıları ODTÜ´den gelmiş iyi eğitim almış sınıf sayıları aynı kolej gibi çok kişi yok

2022-09-15 14:53:24

vay be biz girerken 350 idi ben lise 3 te iken 200 lere düştü mezun olduk 363 olmuş şansa bak

2017-08-28 23:59:31
BENZER OKULLAR
Yorum 22

Ömer Seyfettin Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 47

Mutlukent Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 94

Pursaklar Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 44

Anıttepe Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 55

Gülveren Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi kaç puan 2024 51.3762
Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://yakacikanadolulisesi.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Yakacık Şehit Tugay Can Kızılırmak Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız