Batıkent Lisesi

Ankara / Yenimahalle

Hesapla
Batıkent Lisesi
Ekle
Ekle
98
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 94.2756
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Batıkent Lisesi Ankara ili Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Batıkent Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Batıkent Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "94.2756".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
94.2756
2022
94.2634
2021
92.7713
2020
90.8217
Batıkent Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Batıkent Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Batıkent Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Okulumuz 1992-1993 Eğitim öğretim yılında ağırlıklı yabancı dilde eğitim yapan lise(Süper lise) ve normal lise olarak öğretime açılmıştır. İlk mezunlarını 1994-1995 öğretim yılında ,süper lise ilk mezunlarını ise 1995-1996 öğretim yılında vermiştir.

Okulumuzda ağırlıklı yabancı dilde öğretim yapan lise (süper lise) ve normal lise olarak iki değişik programda eğitin verilmiştir. Süper liseye 2005-2006 öğretim yılından itibaren öğrenci alınmamıştır. Okulumuzdan 2008 yılına kadar genel liseden yaklaşık 6500 süper liseden ise 1500 öğrenci mezun vermiştir.

2010-2011 Eğitim öğretim yılından itibaren Anadolu lisesine dönüştürülen okulumuz halen Anadolu lisesi olarak eğitim ve öğretimine devam etmektedir.2017-2018 öğretim yılına kadar sınavla öğrenci alan okulumuz 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren sınavsız öğrenci alarak öğretimine devam etmektedir
Batıkent Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Batıkent Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Batıkent Lisesi YKS Başarı Tablosu

Batıkent Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Batıkent Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Kent Koop Mahallesi Şehit Hüseyin Bahadır Sokak no 16 BATIKENT/ANKARA

Tel: 0312 251 21 57

Fax: 0312 251 72 73

web: http://batikentlisesi.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Batıkent Lisesi ile ilgili 98 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Arkadaşlar cep telefonu getirmeye izin var mı?

2023-09-08 11:45:21

hafif makyaj rimel sürmeye falan izin var mı ve tayt yada eşofmana cevaplar mısınızzz

2023-09-04 10:41:22

Sınıf mevcudu kaç kişi ortalama?

2023-06-04 22:14:45

Son senemde burada olmayacak biri olarak okul hakkında bir şeyler yazacağım. Öncelikle 3 sene burada okudum son sene kalmama sebebim de temelinde deneme yapılmıyor olması. Bir de önceliği yks olmayan bazı kişilerin son sene çalışma problemi yaratacağını düşünmem. Genellikle son sene okulun çoğu ya özele ya da açığa geçiyor benimle aynı sebeplerden dolayı ve buna rağmen tıp hukuk mühendislik gibi bölümler çıkıyor az kişi olmalarına rağmen. 9 ve 10 daki hocalar çok iyi olmuyor yaşları fazla, sözeller sorun değil ama özellikle fizik ve kimya açısından bir şey öğrenemedim ne yazık ki. Fakat 11 12 olduğunuzda hocalar değişiyor ben kendi adıma 11 deki hocalarımın 1-2 tanesi hariç diğerlerinden çok memnundum özellikle matematik hocamdan. Okul ortamı olarak sık kavga çıkan bir okul değil herkesin önünde olan kavga olayları en fazla 1-2 kez yaşanmıştır. Güzel dostluklar da kurabilirsiniz. Kötü yanları 9 da sınıfınızdaki kişilerin ortalamaları yüksek oluyor sonrasında nakillerle oldukça düşebiliyor 95 ortalamalı insanla 65 ortalamalı insanın aynı yerde oluşu kötü ne yazık ki. Okulun spor salonu yok ama voleybol ve futbol turnuvaları düzenleniyor, dart vs. de var kantinde de masa tenisi oynayabilirsiniz. Okulun güvenlik sorunu da var maalesef, daha önceki bir yorumda da yazılmış bazı kişiler istediği şekilde çıkıyor okuldan fakat yine aynı yorumdaki sözlü notu kısmına katılmıyorum. Bana denk gelen hocalar hep sınav notumdan fazla sözlü girdiler, herkeste aynı olmamış olabilir. Sınıf mevcutları kalabalık 40-43 kişi vs. oluyor. 11 ve 12 de azalıyor tabi. Dil sınıfı da her sene açılıyor onu da merak eden olursa eğer. Kıyafet olarak da siyah veya bordo üst siyah kot ama pazartesi değilse ya da giydiğiniz şey formadan çok uzak değilse ve müdür yardımcıları sizi görmediyse problem olmuyor. Batıkentte sınavsız bir okula gideceksiniz burası ideal olabilir diğer okullara göre daha iyi, Selçuklu vb. okullardan nakiller geliyor. Güzel bir lise yaşantınız olması dileğiyle..

2023-05-28 00:52:51
Reklam

Okulun ortamı nasıl bilen var mı?

2022-09-03 23:54:29

Arkadaşlar son düşük tayfayı gönderdik bu sene. 05 liler okulun ortalama not olarak dönüm noktasıydı yani öncekiler açıkcası çok yüksek nitelikte değildi. Artık 12lerimizden 9lara kadar yüksek öğrenciler. Tabi bu öğretmenleri ve nitelikleri değiştirmiyor ama en azından ortam açısınndan bi dönüm noktası :D

2022-08-26 21:11:28

Merhaba bende bu okulda okudum fakat naklimi başka bir okula aldırdım yeni kayıt olanlara bilgi vermek amacıyla bunu yazmak istedim öncelikle obp puanı yüksek diye iyi bir okul hayali kurmayınız ben geldiğimde obp 90 küsüratlı iken sınıfımda 75 li arkadaşım bile vardı. Öğretmenlerin çoğunluğu emekliliği gelmiş öğretmenler o yüzden ders anlatımı veya işlenişi çok da iyi değil. Fakat çooook şanslıysanız 1 tanesi size denk gelebilir. Okul kıyafeti siyah veya bordo tişört altına siyah pantolon fakat genelde pazartesi sabah kontrol oluyor 11 ve 12 lere pek karışılmıyor. Öğrencilerin genelde çoğunluğu aklı havada üniversite hedefi olmayan öğrenciler bunu baştan belirteyim ve sözlü notları konusunda çok saçma bir yol izleniyor bu dönem çoğu dersten yazılı notumun altında sözlü notları aldım (notlarım 95,90,85 falanken 60 sözlü bile aldım) deneme sınavı falan gibi bir düzende yok mesela bu sene 2 tane deneme olundu ve onda da başımızda öğretmen bile yoktu geçen sene ise denemeler yapılmadı bile spor konusunda kantinin bulunduğu yerde masa tenisleri var orada kendinizi geliştirebilirsiniz veya futbol alanında. Sınıflar genelde 40-45 kişilik o yüzden dersi derste anlamanız biraz zor olabilir ve sınav tarihlerinde dikkatli olun örneğin günlerden cuma ve sınavınıza 2 hafta var aniden gelen bir mesajla 2 hafta olan süreniz 2 güne düşebilir nakil bu okula çıkmazsa fazla üzülmeyin bu okulunda diğerlerinden hiçbir farkı yok. Güvenlik berbat belli öğrencilerin istediği her yere gitmesine izin veriliyor sigara içmeye vs. ama merak etmeyin bir kaç denemeden sonra elinizi kolunuzu sallayıp çıkabilirsiniz . Umarım sizler için faydalı olmuştur..

2022-08-20 16:09:11

Okulun belli bir forması yok ama serbest de değil siyah veya bordo renk üst ve siyah pantolon şeklinde

2022-08-19 17:51:59

Sınıflar ne zaman belli olacak bilen var mı

2022-08-17 15:05:31
BENZER OKULLAR
Yorum 78

Abdurrahim Karakoç Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 24

Farabi Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 63

Kaya Bayazıtoğlu Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 22

Sokullu Mehmet Paşa Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 14

Milli Eğitim Bakanı Ali Naili Erdem Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Batıkent Lisesi kaç puan 2024 94.2756
Batıkent Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Batıkent Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Batıkent Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Batıkent Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Batıkent Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Batıkent Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Batıkent Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://batikentlisesi.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Batıkent Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Batıkent Lisesi yorumları okuyabilir, Batıkent Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Batıkent Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız