Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi

Ankara / Pursaklar

Hesapla
Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
86
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavlı
Taban Puanı 438.7088
Yüzdelik Dilim 8.54 (Tahmini)
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu?
Yorum Ekle/Oku LGS Puanı Hesapla
Bu Lise Bir Proje Okuludur.

Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi Ankara ili Pursaklar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa LGS Puanı ile öğrenci alacak. (*) Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi taban puanı 438.7088 tahmini yüzdelik dilimi 8.54.

Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 438.7088 8.54
2022 407.6726 8.63
2021 384.1067 7.95
2020 - -
2019 - -
Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisidir.
İlk yerleştirme verileridir.
Son 5 Yıllık Kontenjan Bilgisi
2024
0
2023
160
2022
120
2021
120
2020
0
Okulumuz, Ayyıldız Anadolu Lisesi, 2005-2006 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılmıştır. Ankara ili, Pursaklar İlçesi Yunus Emre Caddesi, Sezdirmez Sokak No: 27'deki hazineye ait arsa üzerine, bodrum dâhil, 5 kat olarak inşa edilmiş bir eğitim kurumudur. Okulun ön tarafında dinlenme ve arka tarafında oyun alanı olmak üzere ayrılmış, büyük sayılamayacak bir bahçesi bulunmaktadır. Civarında çeşitli ilköğretim okulları mevcuttur. 800 m. uzaklıkta sağlık ocağı bulunmaktadır. Kuzey Ankara Projesi olarak adlandırılan kentleşme projesi okulumuza birkaç kilometre uzaklıkta tamamlanmak üzeredir. 

Okulun fiziki inşaatı, okul eğitim öğretime açıldıktan birkaç ay sonra ancak bitirilebilmiştir. İlerleyen eğitim öğretim yıllarında paydaşlarımızın önerileri, değişen eğitim anlayışları ve teknolojileri dikkate alınarak öğrenci velilerinin ve çevrenin desteği ile iç donanım mükemmel hale getirilmeye çalışılmıştır. 

Çağın getirdiği eğitim anlayışı ile milli kültürümüzden gelen birikimi "okul-aile-öğrenci" üçgeninde işleyen Okulumuzda; kitaplıkları, perdeleri, tek kişilik sıraları ile temiz, ferah; Fatih projesi kapsamında Akıllı Tahta Sistemi ile teknolojik olarak desteklenmiş 17 derslik; MEB standartlarının üzerinde dizayn edilmiş, temiz, materyal eksiği olmayan 1 fizik, 1 kimya ve biyoloji laboratuarı; teknolojiyi "en güncel" haliyle vermeyi hedefleyen, her türlü alt yapıya sahip bilgisayar ve teknoloji laboratuarı; kendine özgü tezgahı, şövaleleri, müzik dinleme imkanı, geniş ve ferah ortamı, özel dekorasyonu ile donatılmış 1 resim atölyesi; çeşitli enstrümanları, kendine özel tahtası, sandalyeleri ile 1 müzik dersliği; toplantılar için özel olarak dizayn edilmiş, şık bir toplantı salonu; düzenli olarak öğrencilere ve velilere rehberlik seminerleri veren, öğrencilerimize mesleki tanıtım seminerleri ve birebir rehberlik hizmetleri sunan deneyimli ve uzman kadrosuyla 1 rehberlik odası; her an kullanıma açık, bütün kayıtları elektronik ortamda barkot sistemi ile tutulan, zengin ve şık bir kütüphane; okulda yapılan her türlü etkinlik için özel olarak dizayn edilmiş, sinema salonu konforunda konferans salonu; etrafı yüzlerce sedir ağacı, sayısız sarmaşık ve çiçekle süslenmiş; voleybol, futbol, basketbol sahalarının yer aldığı, temiz, olumsuzluklardan uzak bir bahçe; hijyen konusunda hassas, ev yemeği lezzetinde yemek hizmeti sunan, şık, ferah, rahat ortamı ile okul kantini bulunmaktadır.

Ayyıldız Anadolu Lisesi, her an öğrencisinin sorularını ve sorunlarını çözmeye hazır, alanında kendini ispat etmiş, derslerini proje tabanlı çalışmalarıyla destekleyen, deneyimli; kitap okumanın bir erdem olduğuna inanan ve bunun sonucu olarak Türkiye'de "Kitap Okuma Saati"ni fiili olarak ilk uygulayan ve bu konudaki hassasiyetini hep sıcak tutan; öğrencisini sosyal ve kültürel yönden de hayata hazırlamayı amaçlayan bir eğitim-öğretim kadrosuna sahiptir. Okulumuz 1 Müdür, 1 Müdür Başyardımcısı, 2 Müdür Yardımcısı; 27 öğretmeni ile eğitim öğretim hizmeti vermektedir. 

Ayyıldız Anadolu Lisesi eğitim öğretim hizmetini Eylül 2009'dan bu yana İSO 9001:2008 Kalite Yönetim anlayışı ile gerçekleştirmektedir. Sınıflarının perdelerinden kürsüsüne, akıllı tahtalarından, projeksiyonundan internet hatlarına, oturma alanlarından güvenlik kameralarına, havlu ve tuvalet kâğıtlarından anti bakteriyel köpüğe, hizmetlisinden güvenlik elemanına kadar çağdaş bir okulda olması gereken her türlü unsur okulumuzda sağlanmaya çalışılmıştır. Bu çerçevede okulumuzda 5 temizlik personeli, 1 güvenlik elemanı hizmet vermektedir. Temizliğe büyük önem veren ve bu konuda çok hassas olan okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan denetimde temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunduğundan "Beyaz Bayrak" almaya hak kazanmıştır.

Okulumuz eğitim öğretime açıldığı yıldan beri kendi öğretmenlerimizce hazırlanan deneme sınavlarına; kitap okuma alışkanlığı kazandırma çalışmalarına; sosyal, kültürel ve sportif çalışmalara önem vermiştir. ilk mezunlarını %72"lik yükseköğretime yerleştirme oranı ile 2008-2009 Eğitim Öğretim yılında vermiştir. 2009-2010 mezunlarımızın %62'si, 2010-2011 yılında % 83.76'sı, 2011- 2012 yılında ise % 89'u, 2012-2013 yılında %77.86 ,,sı ve 203-2014 yılında ise %75'i 4 yıllık bir yükseköğretim kurumuna yerleşmiştir.

Türkiye'nin aydınlık geleceği için aydın bireyler yetiştirmek vizyonuna sahip olan Ayyıldız Anadolu Lisesi, öğrencilerinin akademik başarılarını gerçekleştirmenin yanında onlara sağlıklı bir kişilik kazandırmayı da en baştan beri önemsenmiştir. Bunun için öğrencilerinin her türlü sorunu ile velileriyle işbirliği içinde ilgilenmiş; bu sorunların çözülmesinde, eğitim öğretim ortamının daha nitelikli hale getirilmesinde bütün imkânlarını kullanmıştır.

Öğrencilerin akademik süreçlerini olumsuz etkilememesi, ileriki yaşamlarındaki sosyal ilişkilerinde aşılamayacak olumsuz ve derin izler bırakmaması için onlara kendilerini daha rahat ve bulunmaktan mutluluk duyacakları bir ortam oluşturmayı amaçladık. Böylece, Okul başarımızı, okuldaki huzurumuzu artırmayı amaçlayan "Okulum, Benim Evim" adlı ekibimizi kurduk.

Bu ekibimizin raporu doğrultusunda, koridordaki uygun alanlara oturma grupları ve koltuklar yerleştirmeyi, bu alanları ve bunun dışındaki uygun yerleri velilerin de desteği ile süs bitkileri ile yeşillendirmeyi, süslemeyi, satranç bahçeleri oluşturmayı, internete bağlı bilgisayarlarla donatmayı; velilere yıl içerisinde öğrenci-veli ilişkileri üzerine seminer vermeyi öncelikli olarak planlayıp gerçekleştirdik

Ayyıldız Anadolu Lisesi, misyonu gereği günün gelişen ve değişen şartlarına ayak uydurarak öğrencisinin bir yükseköğretim kurumuna gitmesine, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olarak yetişmesine büyük önem vermektedir. Bundan dolayı, öğrencilerimizin özgüvene sahip, becerikli, kendisiyle ve çevresiyle barışık, problem çözme yeteneğine sahip bireyler olmalarını sağlarken akademik gelişimlerinin de buna paralel olarak yükselmesini istemekte ve çalışmalarını bu çerçevede sürdürmeye devam etmektedir.

Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi YKS Başarı Tablosu
2023 Başarı Durumu 2022 Başarı Durumu
2021 Başarı Durumu 2015 Başarı Durumu
2014 Başarı Durumu 2013 Başarı Durumu
2012 Başarı Durumu 2011 Başarı Durumu
Okulumuzun ÖSS yerleştirme oranı her yıl artmaktadır. En son 2012 yılı yerleştirme oranımız %89´dur.

Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi
Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi
  • Ankara
    İl
  • Pursaklar
    İlçe
Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi
Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi
  • Ankara
    İl
  • Pursaklar
    İlçe
Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi
Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi
  • Ankara
    İl
  • Pursaklar
    İlçe

Adres: Yunus Emre Mah.Sezdirmez Sok. No 27 Pursaklar/ANKARA

Tel: 0.312.3284242

Fax: 0.312.5273334

web: http://ayyildizanadolulisesi.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi ile ilgili 86 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Çevre nasıl??

2024-03-08 21:37:00

Okulda 0 sosyal etkinlik var futbol turnuvası dahi düzenlemiyor mimarisi insanı bunaltıyor koca koca duvarlar ile f tipi kapalı cezaevini andırıyor, 2. yabancı dili arapça seçmeli dersler olarak da peygamberin hayatı ve islam kültürü dersleri var,10. sınıfta ise i.k yerine türk sosyal hayatında aile geliyor yani hiç bi şekilde seçemiyorsunuz.Imamhatipten tek tarkı isminde "Anadolu" geçmesi,okulun hocaları iyi olmasa %8 değil %30larda olurdu.

2024-02-18 14:54:05

ben Mehmet doğan fen de okuyorum fakat bana uzak kalıyor seneye buraya gelmek istiyorum lakin 2022 Lgs puanim 396 yüzdelik dilimim 10 nasıl gelebilirim

2023-11-20 00:06:27

Bu liseyi kazandım ama daha çok anadolu lisesi değilde bi imam hatip havası var bu okulda okuyanlar veya bilgisi olanlar bu konuya açıklık getirebilirmi?

2023-08-22 20:11:33
Reklam

Ben bu okulu kazandım bugün gidip gezdim okul çok güzel a şubesindeyim yorumlara Bakarak tercih yaptim gerçekten okul çok temiz ve güzel inşallah eğitim hayati boyunca güzel gunler geciririz

2023-08-11 22:13:16

Merhabalar 2. Tercihlerde bana burası çıktı. Eğitimi hakkında gayet güzel şeyler duyduğum için zaten burayı istiyordum lakin ben Keçiören ´de ikamet ediyorum ve okul 8. 20 ´de başlıyor. Servisle gelmeyi düşünüyorum ancak beni yorabileceğini düşünüyorum. Sizce yakınımdaki bir okul mu yoksa onca yola rağmen burası mı ? Yardımcı olursanız sevinirim ,Teşekkürler

2023-08-07 11:17:47

Bu liseye seçildim de Gazi lisesi mi iyidir yoksa burası mı? Tam karar veremedim. Gazi Anadoluyu bahsetmiyorum Melike Hatun Camii´nin oradakinden bahsediyorum. Bu konu hakkında bilgi alabilir miyim?

2023-08-02 22:39:17

bu okulu kazandım inşallah güzeldir yani çok katı bir okul olmasını istemem ama çok salan bir okulda istemem disiplin olarak çok katı yorumları daha fazla bilgi verebilecek varmı?? bide öğretmenler nasıl?

2023-07-31 10:08:53

11. sınıflar için nakil dönemi ne zaman?

2023-07-24 08:14:49
BENZER OKULLAR
Yorum 233

Ayrancı Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 521

Fatih Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 485

Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 71

Ayhan Sümer Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 554

Süleyman Demirel Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi kaç puan 2024 438.7088
Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Evet. Sınavla öğrenci alan proje okuludur.
Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://ayyildizanadolulisesi.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Pursaklar Ayyıldız Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız