Viranşehir Spor Lisesi

Şanlıurfa / Viranşehir

Hesapla
Viranşehir Spor Lisesi
Ekle
Ekle
0
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Yetenek Sınavı
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku YB Hesapla

Viranşehir Spor Lisesi Şanlıurfa ili Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Bu yerleştirme çeşidinde öğrenciler OBP puanlarının %30’ u ve yetenek sınavında aldıkları puanın %70’ inin toplanmasıyla elde edilen puanla yetenek sınavı ile öğrenci alan liselere yerleşirler.
Viranşehir Spor Lisesi yetenek sınavı ile öğrenci almaktadır.

(*) OBP ne demek?: Ortaokul 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarının Yıl Sonu Başarı Puanları aritmetik ortalaması demektir.

(*) Yetenek Sınavı ne demektir?: Güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri ile mûsikî, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor projesi/programı uygulayan Anadolu imam hatip liselerinin 9 uncu sınıflarına öğrenci almak için yapılan sınav çeşididir.

Spor liselerinde bireysel ve takım sporları ile ilgili eğitim verilebildiği gibi voleybol, futbol, güreş, basketbol gibi belirli bir tema üzerinde de eğitim verilebilmektedir. Yeni yapılan düzenlemeyle spor liselerinden mezun olan öğrencilere 1. Kademe Antrenörlük (yardımcı antrenör) Belgesi verilecektir.

Yetenek Sınavı ile öğrenci alınan okulların başvuru süreci Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme işlemleri başlamadan önce tamamlanacaktır. Bu okullara kesin kaydı yapılan adaylar diğer okul türlerini tercih edemeyecektir. Ancak, adaylar Yetenek Sınavı sonucuna göre kayıt yaptırdığı okuldaki kaydını iptal ettirmesi durumunda başka okul türleri için tercih yapabileceklerdir.

Yetenek Sınavına girmek için başvurular Çalışma Takviminde belirtilen tarihler arasında veli tarafından bireysel olarak e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır. Ancak internetten başvuru yapamayan veliler için EK-1 Formun doldurulup imzalı olarak okul idaresine verilmesi durumunda da veli adına okul idaresince bireysel başvuru yapılabilecektir.

Başvuru sırasında;

Adaylar, e-Okul Sisteminden öğrendikleri tarih ve saatte Yetenek Sınavına gireceklerdir.

Spor liseleri için Yetenek Sınava girecek adaylar eşofman ve spor ayakkabıları ile sınava alınacaktır.

Spor liselerinde fiziksel uygunluk testlerinden koordinasyon testi bütün sınavlarda uygulanmak zorundadır. Bu testle birlikte toplam üç testin uygulanması gerekmektedir. Komisyon, bu testlerden hem dayanıklılık çabukluk ve hız testlerinden birisini hem de esneklik ve kuvvet testlerinden birisini seçmek zorundadır.

Tematik program uygulanan spor liselerinde branşlarına göre Koordinasyon Parkuru düzenlenebilir.

Özel eğitim ihtiyacı olan adaylardan tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim alacak olanlar için ihtiyaç duyulması halinde koordinasyon testlerinde değişiklik yapılabilir. Koordinasyon parkurlarında imkanlar dahilinde dijital fotoselli süreölçer, kronometre ve video kayıtlarının alınması sağlanacaktır .

Okul müdürlükleri Yetenek Sınavına gelen adaylara, kesin kayıt hakkı kazanmaları durumunda kayıt için gerekli olan belgelerle ilgili bilgilendirme yapacaktır. Adaylardan istenen bilgi ve belgelerin kesin kayıt için geldiklerinde getirilmemesi durumunda kesin kayıtları yapılmayacaktır.

Yetenek Sınavları tamamlandıktan sonra okul müdürlüklerince öğrencilerin Yetenek Sınavından elde ettikleri puanlar Çalışma Programında belirtilen süre içinde e-Okul Sistemine işlenecektir

(*) Yetenek Sınavı Puan çizelgesine ulaşmak için tıklayınız

Viranşehir Spor Lisesi ile ilgili olarak bilgi güncellemeye devam ediyoruz.

Sizde yorum alanımızda Viranşehir Spor Lisesi hakkında yapılan yorumları okuyabilir veya bu okulla ile ilgili düşüncelerinizi aşağıdaki yorum alanımızda paylaşabilirsiniz.

Viranşehir Spor Lisesi'nin başarılarını, fiziki olanaklarını, OBP okul başarı puanı, öğretmen başarı durumunu, kıyafeti hakkında bilgiler paylaşarak bu okulu tercih edecek öğrencilere veya velilere yardımcı olabilirsiniz.

Viranşehir Spor Lisesi kaç ortalama ile öğrenci alıyor? Kaç puanla öğrenci alıyor? Bu okulda öğrenim gören öğrenciler aşağıdaki yorum alanımızda paylaşarak Viranşehir Spor Lisesi'ni tercih etmeyi düşünen öğrencilere yardımcı olabilirler.

Viranşehir Spor Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Viranşehir Spor Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
İlk yorumu siz yapın !
Viranşehir Spor Lisesi kaç puan 2024 ..
Viranşehir Spor Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
Viranşehir Spor Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Viranşehir Spor Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Yetenek Sınavı ile öğrenci almaktadır.
Viranşehir Spor Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Viranşehir Spor Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Viranşehir Spor Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Viranşehir Spor Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz