Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi

İstanbul / Sultangazi

Hesapla
Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
555
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 79.5489
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi İstanbul ili Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "79.5489".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
79.5489
2022
82.6970
2021
76.2884
2020
83.3716
Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

2016-2017 Eğitim- Öğretim yılında Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi eğitim vermeye başlamıştır. 23 dersliği bulunan lisenin ilk yıl öğrenci mevcudu 510´dur. Yabancı dil olarak İngilizce ve Almanca öğretimi yapılmaktadır. Sultangazi´de bulunan 5 anadolu lisesi arasında en yeni 2 liseden biridir.

Okul adını, Afganistan gönüllüsü Bahattin Yıldız dan almaktadır. 1956 Sivas doğumlu olan Bahattin Yıldız, 1975 yılında İzmir İmam Hatip lisesinden mezun olmuş ve 1987 yılında Erzurum İşletme Fakültesini bitirmiştir. Onun Afganistan?ı anlatan yazıları Mavera, Güldeste, Gurbet dergilerinde ve Milli gazetede yayınlanmıştır. Ayrıca Savaşan Afganistan, Cihat Günlüğü, Kar Çiçeği, Karda Ayak İzleri, Güllerin Vedası isimli kitapların da yazarıdır. Yetim çalışmaları dolayısıyla 2010´da Afganistan´a giden Yıldız, bindiği uçağın düşmesi sonucu şehit olmuştur.

Bahattin Yıldız anadolu lisesi'ne nasıl gidilir? Eski Edirne Asfaltı üzerinde bulunan "Yeni Mahalle Tramway Durağı"ndan 30. sokaktan yeni mahalle tarafına yürüyerek "Ivat Turhan Ortaokulu"nu geçiniz. Okulumuz Ivat Turhan Ortaokulun'un caprazında bulunmaktadır.
Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi YKS Başarı Tablosu

Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: SULTANÇİFTLİĞİ MAH. 30. SOK. NO20 SULTANGAZİ / İSTANBUL

Tel: 0212 668 67 47

Fax:

web: http://bahattinyildizal.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi ile ilgili 555 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

yksye hazırlık açısından yeterlı mı bırı bılgılendırebılır mı

2024-01-24 20:11:48

okulu detaylıca anlatabılecek bırı var mı

2024-01-24 20:09:31

Okulda akıllı tahta var mı

2024-01-23 17:51:17

Ben 2024lgs ogrencısıyım eger sınavda kotu bır sonuc alırsam buraya gelmeyı dusunuyorum okulun ortamı hocalar vs detaylıca anlatıcak olan var mı

2024-01-22 16:16:10
Reklam

bi sonra ki donem muhtemelen obp puanı kac olur

2024-01-02 00:42:18

byal de bi sonra ki donem kontenjan ne kadar acilir 10. sınıflar da veya 9.sınıflarda kontenjan acilir mi daha dogrusu

2023-12-02 23:33:04

okulda akıllı tahta var mı

2023-11-05 14:27:51

Okula kayıt yaparken para veya baska bisey isteniyor mu

2023-10-27 23:59:27

okul kayıt yaparken para veya baska bisey istiyor mu

2023-10-27 22:20:33
BENZER OKULLAR
Yorum 535

Gaziosmanpaşa Süleyman Şah Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 137

Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 39

Ağva Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 629

Asiye Ağaoğlu Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 210

Esenyurt Kıraç Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi kaç puan 2024 79.5489
Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi ( http://bahattinyildizal.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız