Burhan Felek Anadolu Lisesi

İstanbul / Üsküdar

Hesapla
Burhan Felek Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
221
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 90.0670
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Burhan Felek Anadolu Lisesi İstanbul ili Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Burhan Felek Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Burhan Felek Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "90.0670".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
90.0670
2022
90.0393
2021
92.0662
2020
87.8429
Burhan Felek Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Burhan Felek Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Burhan Felek Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Bugün Burhan Felek Anadolu Lisesi adını taşıyan okulumuz 1847 yılında ilk Rüşdiye Teşkilatı kurulduğu zaman Mülkiye Mekteb-i Rüştiyesi adıyla öğretime başlamıştır. Üsküdar Merkez Rüştiyesi ismi ile anılan bu okul Üsküdarın ilk feyiz merkezidir. Son sınıf öğrencileri imtihan vermek şartı ile Tıbbiye vs. Yüksekokullara girebilirlerdi.

1914 yılında başlayan I.Dünya Savaşının getirmiş olduğu bunalımlı günlerde okulumuz Üsküdar Sultanisi öğrencileri eğitimlerini yarıda bırakarak Çanakkale Cephesine koşmuşlardır. 48 öğrencimiz bu cephede vatanı uğruna şehit olmuş, geriye kalanlar ise askerlik çağına geldiklerinden dolayı okullarına dönememişler ve okulda 1914-1918 yılları arasında hiçbir öğrenci olmadığından mezun verilememiştir.

1918 Mütareke döneminde okul yörede üslenen işgal kuvvetleri tarafından çıkarılan yangın sonucu tamamen yanmıştır. Daha sonraları yöre halkının yardımıyla okul binasının yanındaki Fıstıklı mektebi satın alınarak okul tekrar açılmıştır. Cumhuriyet döneminde (1924) Sultanilerin kaldırılması üzerine ortaokula çevrilen okulumuz Üsküdar Orta Mektebi olarak öğretime devam etmiştir.1925 yılında okulun idealist müdürü Emin Bey ve öğretim üyelerinin bir yıl ücretsiz olarak görev yapma fedakârlıkları sonucu lise sınıfları açılmış ve adı Üsküdar Erkek Lisesi olmuştur.

1929 yılında Ortaokul öğrenci sayılarının artması üzerine yer yetersizliğinden lise tekrar ortaokula dönüştürülmüştür. Yanan binanın yerine yapılmış olan binaya 1930 yılında yerleşilmiş 1931 yılında kız öğrencilerin kayıtları başlamış ve okul Üsküdar Karma Ortaokulu adını almıştır.1938-1939 öğretim yılından itibaren Üsküdar Ortaokulu adıyla memleketine uzun yıllar değerli kimseler yetiştirmiştir. 

1970-1971 yılında okulumuz Üsküdar Lisesi olarak açılmış ve 1973 yılında ilk mezunlarını vermiştir. 1983 yılında okulun adı, eski mezunlarımızdan uzun yıllar İstanbul Gazeteciler Cemiyetine Başkanlık yapmış, gazeteci-yazar merhum Burhan Felekin anısına Burhan Felek Lisesi olmuştur. Okulumuz 2013 yılından itibaren sırası ile önce Ticaret Meslek Lisesi ardından Çok Programlı Anadolu Lisesi ve 12 Haziran 2015 tarihinden itibaren de tarihi misyonuna uygun olarak Burhan Felek Anadolu Lisesi adını alarak Türk Milli Eğitimine hizmet etmeyi sürdürecektir. Okul Tanıtım Videosunu İzleyin
Burhan Felek Anadolu Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Burhan Felek Anadolu Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Burhan Felek Anadolu Lisesi YKS Başarı Tablosu

Burhan Felek Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Burhan Felek Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
Burhan Felek Anadolu Lisesi
Burhan Felek Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Burhan Felek Anadolu Lisesi
Burhan Felek Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe
Burhan Felek Anadolu Lisesi
Burhan Felek Anadolu Lisesi
  • İstanbul
    İl
  • Üsküdar
    İlçe

Adres: Salacak Mah. Dr. Sıtkı Özferendeci sok. No1 Üsküdar

Tel: 02165530620

Fax: 02163916363

web: http://burhanfeleklisesi.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Burhan Felek Anadolu Lisesi ile ilgili 221 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Merhabalar ben 9. sınıfım obp 86 bu okul beni alırmı

2024-02-02 11:03:39

Okulun tamamı 15 Temmuz Anadolu Lisesinde öğlenci ve giriş-çıkış saatleri 13.45-18.50, son iki ders hariç tüm dersler 35 dakika, son iki ders de 30 dakika. İlk iki ve son iki dersler blok oluyor, ilk bloktan sonra ve son bloktan önce 10 dakikalık iki uzun teneffüs var, kalan teneffüsler 5 dakika. Yani 5 saat 5 dakikaya denk geliyor. İkili sistemde olmayan liselerin giriş-çıkış saatleri genelde 08.30-15.40 gibi oluyor, o da ortalama 7 saat 10 dakika.

2024-01-24 03:57:25

9/d sınıfından olan varmı 29 ekimde nakil oldum sınavları bilmiyorum eğer varsa bu hafta olucak sınavları söylebilirmi?

2023-10-29 15:56:10

10. Sınıfım obp 89 ve kayıt alanındayım kontenjan var ve sıra olarak girebiliyorum ama kabul edilmiyo sebebi ne olabilir

2023-09-09 16:53:25
Reklam

10. Sınıfım obp 89 ve kayıt alanımda boş kontenjan var ve sıra olarak girebiliyorum ama kabul edilmiyo sebebi ne olabilir

2023-09-09 16:44:58

Okul kıyafet saç takı vs şeylerde çok disiplinli mi yeni nakil oldum da

2023-08-11 23:51:43

Okul kendi binasına geçince saatler değişecek mi

2023-08-07 17:09:44

okulun inşası nezaman bitcek ögrencileri bigilendirebilirmi acaba

2023-07-26 00:07:19

Okul geçici olarak 15 Temmuz´a geçmiş sanırım o yüzden sabahcı öğlenci galiba saatlerinde bir değişiklik olacak mı yeni binasına geçince acil cevap verirmisiniz.

2023-07-25 12:23:55
BENZER OKULLAR
Yorum 207

Mustafa Saffet Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 93

Ayazağa Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 97

İhsan Mermerci Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 264

Bahçeşehir Atatürk Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 386

Barbaros Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Burhan Felek Anadolu Lisesi kaç puan 2024 90.0670
Burhan Felek Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Burhan Felek Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Burhan Felek Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Burhan Felek Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Burhan Felek Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Burhan Felek Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Burhan Felek Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://burhanfeleklisesi.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Burhan Felek Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Burhan Felek Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Burhan Felek Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Burhan Felek Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız