ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Konya / Selçuklu

Hesapla
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
26
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavlı
Taban Puanı 466.8409
Yüzdelik Dilim 3.69 (Tahmini)
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 5 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu?
Yorum Ekle/Oku LGS Puanı Hesapla
Bu Lise Bir Proje Okuludur.

ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konya ili Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa LGS Puanı ile öğrenci alacak. (*) ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı 466.8409 tahmini yüzdelik dilimi 3.69.

ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yıl Taban Puanı Yüzdelik Dilimi
2023 466.8409 -
2022 431.1551 5.10
2021 395.6998 6.19
2020 306.9155 34.35
2019 - -
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilim bilgisidir.
İlk yerleştirme verileridir.
Son 5 Yıllık Kontenjan Bilgisi
2024
0
2023
26
2022
30
2021
30
2020
34
  • Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı
  • Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı

Hangi Alanı Seçmeliyim?

Alan Adı Puanı Dilimi Kontj.
Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı 466.8409 - -
Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı 461.0097 - -
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki sınavlı alanların puan ve yüzdelik dilim bilgisidir.
Okulumuz Aselsan Konya Silah Sistemleri A.Ş. ile Haziran 2021 yılında yapılan protokol ile proje okulu olarak açılmıştır. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında ile eğitime başlamıştır. Okulumuz hazırlık + 4 yıl olmak üzere 5 yıllık bir okuldur. Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun olan öğrencilerimiz yerli ve milli savunma sanayinde ihtiyaç duyulan mühendis adaylarının yetişmesine katkı sunmak amacıyla açılmıştır.

ULAŞIM: Okulumuz Konya ili Selçuklu ilçesi Sancak Mahallesinde bulunmaktadır. İl merkezine 12 km. mesafededir. Okula ulaşım için Sancak Dolmuş Hattı, Tramvay ve Otobüs alternatifleri kullanılabilir. Ayrıca yeterli sayının bulması durumunda servis ile de ulaşım sağlanmaktadır. Pansiyonda kalan öğrencilerimiz servis ile ulaşım sağlamaktadırlar.

OKULUMUZUN EĞİTİM ÖĞRETİM ŞEKLİ: Okulumuzda Normal Eğitim uygulanmaktadır.

OKULUMUZUN PANSİYON DURUMU: Okulumuz bünyesinde kendimize ait bir pansiyon bulunmamakla birlikte, il dışından gelecek öğrencilerimiz Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat etmeleri halinde Selçuklu İlçesinde bulunan okul pansiyonlarının kontenjan durumlarına göre yerleştirme yapılmaktadır. Bundan önceki dönemde il dışından gelen öğrencilerimiz Selçuklu Fen Lisesi'nin pansiyonuna yerleştirilmiştir.

OKULUMUZUN ÖĞRENCİ ALIM ŞEKLİ: Merkezi sınav ile yerleştirme yapılır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı orta öğretime geçiş sınavından aldıkları puan doğrultusunda Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kabul edilirler.

HAZIRLIK EĞİTİMİ: Okulumuzda 1 yılı hazırlık olmak üzere toplam 5 yıl eğitim verir. Dersler; görsel materyal, teknoloji ve güncel kaynaklardan yararlanılarak işlenir. Hazırlık sınıflarında yoğun bir İngilizce programı izlenir. Öğrencilerin günlük yaşantılarında yabancı dili etkin bir biçimde kullanabilmeleri, gelecekte akademik ve iş hayatında başarılı olabilmeleri için gerekli altyapı kazandırılır

9-10-11. SINIF DERSLERİ: Akademik Dersler + Mesleki Dersler+ Staj

Programın sonunda öğrenci; Alandaki ortak temel, bilgi ve becerileri kazanabilecek, alanının temel yeterliklerine sahip olabilecektir. Dalın gerektirdiği işleri yapabilecek, dalın gerektirdiği özel mesleki yeterlikleri kazanabilecektir.

12. SINIFTA AKADEMİK DESTEK PAKETİ:12. sınıfta mesleğe yönelik herhangi bir ders bulunmayacaktır. Üniversite sınavına yönelik dersler programda yer alacaktır.

STAJ: Okulumuz öğrencileri mesleki eğitimleri boyunca 40 iş günü staja tabidirler. Aselsan Konya Silah Sistemleri A.Ş. ile yapılan protokol ile Aselsan Konya tesislerinde Aselsan Konya Silah Sistemleri A.Ş.'nin uygun bulacağı öğrenciler staj yapma imkânına sahip olacaktır

BURS:Aselsan Konya Silah Sistemleri A.Ş. ile yapılan protokol gereğince mevcut sınıf seviyelerindeki öğrencilerin %10'una başarı bursu verilmektedir. Başarı bursu 9.sınıftan itibaren başlamaktadır. Hazırlık Sınıfına başlayan öğrencilerin eğitim öğretim yılı sonunda Yıl Sonu Başarı Ortalamalarına bağlı olarak başarı bursu almaya hak kazanan öğrenciler tespit edilmektedir. Burslar 10 ay süre ile verilmekte olup, burs o eğitim öğretim yılı ile sınırlıdır.

İSTİHDAM: Okulun alan/dal mezunlarının Aselsan Konya?da istihdamlarına öncelik sağlanması

SOSYAL AKTİVİTELER Öğrencilerin yoğun akademik çalışmaları çok çeşitli sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle desteklenir. Eğitsel kol ve kulüpler öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkıda bulunurken farklı alanlarda kendilerini geliştirmelerine de olanak sağlar. Öğrenciler sosyal toplum bilincini kazanacakları etkinliklere yönlendirilir ve desteklenir.

EĞİTİM KADROSU Eğitim ve Öğretimin etkinliğinde en önemli unsur öğretmendir düşüncesiyle Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi?nin güçlü kadrosu titizlikle seçilerek oluşturulmuştur.

REHBERLİK HİZMETLERİ Gelişimsel ve önleyici rehberlik anlayışı ile hareket eden Rehberlik Birimi, bireysel görüşmeler, grup çalışmaları yapmaktadır. Okul ve aile işbirliğini esas alarak yürütülen bu çalışmalarda, anne babalara yönelik eğitim seminerleri ve bireysel görüşmeler de yapılmaktadır. Amacımız ;öğrencilerin kendilerini tanımalarını sağlayarak, sorunların üstesinden gelebilme gücünü geliştirmelerine, doğru kararlar verebilmelerine, çevreleri ile olumlu ilişkiler kurmalarına ve ruhsal yönden sağlıklı ve topluma yararlı, kendini gerçekleştirmiş kişiler olmalarına yardımcı olacak temel becerileri kazandırmaktır

Okul Tanıtım Videosunu İzleyin

ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Okulun Görselleri
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • Konya
    İl
  • Selçuklu
    İlçe
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • Konya
    İl
  • Selçuklu
    İlçe
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • Konya
    İl
  • Selçuklu
    İlçe
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • Konya
    İl
  • Selçuklu
    İlçe
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • Konya
    İl
  • Selçuklu
    İlçe
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  • Konya
    İl
  • Selçuklu
    İlçe

Adres: Sancak Mah. Dönerli Sk. İş Makinaları Bölümü Blok No: 3 Selçuklu / Konya

Tel: 0332 255 0206

Fax:

web: https://aselsankonya.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili 26 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Genel dilim 7.09 sizce gelir mi?

2023-07-15 21:37:49

Oğlum bu liseyi cok istiyordu ama yüzdelik dilimi 8.1 geldi 2023 kontenjanı kaç kişi olur acaba?

2023-06-23 22:44:51

2023 LG’si de 4.3 lük dilime girdim buraya gelebilirmişim acaba cevap verirseniz sevinirim

2023-06-23 18:44:55

6.70 yüzdelik dilimle buraya girme imkanım olur mu? Çok seviyorum bi şeyler tasarlamayı. Ama yüzdeliğimden çok korkuyorum

2023-06-23 18:35:51
Reklam

Bu puanlarla gidebileceğiniz en iyi okul. İsminin Mesleki ve teknik anadolu lisesi olması da sizi yanıltmasın burada hazırlık sınıfı bitirenler B1 seviyesiyle bitiriyor, fen lisesi programı uygulanıyor ve en önemlisi Aselsan´ın ismini taşıyan bir okul ne olursa olsun Aselsan hep arkanızda olur. 2021de açıldığı için sadece 2 hazırlık sınıfı 2 tane de 9.sınıf var fakat bir kaç seneye puanlarının çok fazla artacağını düşünüyorum.

2022-10-01 08:40:33

tek istediğim lise 2023 lgs´yi kazanırım inşallah

2022-09-12 21:46:05

Ben 2023 lgs öğrencisiyim. Burayı kazanmak için nasıl çalışmalıyım?

2022-07-27 16:05:35

BU LISEYE 445 LE GIRER MIYIM NOLUR CEVAP VERIN ;(

2022-06-06 22:56:46

Puanım 440-445 arası geliyor Aselsan lisesine gidebilir miyim Bu sene yuzdelikler yükselecek diyorlar ne kadar yükselir?

2022-06-06 12:22:42
BENZER OKULLAR
Yorum 0

Konya Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 2

Adil Karaağaç Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Konya Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Üzümlü Savunma Sanayi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Konya Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavla öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sık Sorulan Sorular
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kaç puan 2024 466.8409
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kaç kişi alıyor? Son 5 yıllık kontenjan bilgisi yukarıda belirtildi.
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Evet. Sınavla öğrenci alan proje okuludur.
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hazırlık + 4 yıl olmak üzere 5 yıllık eğitim vermektedir.
ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (https://aselsankonya.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. ASELSAN Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız