Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi

İstanbul / Kağıthane

Hesapla
Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
179
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 90.9220
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi İstanbul ili Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "90.9220".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
90.9220
2022
89.6602
2021
90.7099
2020
88.1958
Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

1995 yılında eğitim-öğretime başlayan okulumuz Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi öğretim süresi 4 yıl olup yabancı dili İngilizcedir. 1993 yılında devlet ihasiyle iki yılda yapıldı. Üç kat + Zemin 855 m2 olan bina 30 dershaneden oluşmaktaydı. O zaman bina önce Meslek Lisesi diye bölgeye duyuruldu. Daha sonra İlköğretim olduğu söylendi. Ancak Seyrantepe İlköğretim okulu ile çok yakın olduğu için mahalle sakinleri yakın çevrede lise bulunmadığı için imza kampanyası ile İlçe, İl ve Bakanlık düzeyinde girişimlerde bulundu.

Sonuçta Bakanlık ve Başbakanlık kararıyla lise binası olarak onay çıktı. 1995 yılında 33 öğrenci ile eğitim öğretim hayatına başladı. İlçe Mlli Eğitim Müdürü tarafından İlçedeki lise müdürlerinin denetiminde okula isim bulma komisyonu oluşturuldu. Zamanın güncel konusu olan Gümülcine'de kaza süsü ile öldürülen Dr. Sadık Ahmet Türk Milletvekili Batı Trakya Türkleri Derneği başkanı idi. İsmi okulumuza uygun görüldü.

Okulumuz Yabancı Dil Ağırlıklı başlamıştır. Okulumuz 2013 yılında Seyrantepe Dr. Sadık Ahmet Anadolu Sağlık Meslek lisesine dönüştürülerek, Hemşirelik, anestezi, ATT ve Diş Protez alanlarını açılmıştır. 2014 yılında Sağlık Meslek Liselerinde tüm alanlar kademeli kapatılarak, yerine Sağlık /Sağlık Hizmetleri alanı ile Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği dalları açılmıştır. Okulumuz halen Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretimine devam etmektedir.
Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi'nin üniversite başarı durumunlarını yıllara göre güncellemeya devam ediyoruz. Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi'nin YKS başarı tablosu ile TYT başarı durumu hakkındaki bilgilere aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.
Yıllara Göre Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi YKS Başarı Tablosu

Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: Seyrantepe Mah. İ.Karaoğlanoğlu Cad. Efendi Sk. No 3 Kağıthane

Tel: 2122828544

Fax: 2122705912

web: http://drsadikahmetasmlisesi.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi ile ilgili 179 yorum yapıldı. Bir yorum ekleyerek bu okulu tercih edecek veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz!.

Lütfen sunan nakil sürecinde olan 1.olan kişi önumden gidebilirmi lütfen

2023-09-21 16:19:28

bu okulu tutturanlar insta salinn

2023-08-07 18:55:35

Başvurular ne Zaman bitiyor ?

2023-08-05 12:15:10

Sizce dilnihat mi Dr. Sadık mi?

2023-07-31 22:43:52
Reklam

arkadaşlar bu liseyi tutturanlar instagramini yazsa da grup acsak

2023-07-31 16:36:32

bu. okulu değistirmek isteyen varmi

2023-07-26 22:20:24

bu okul cikan değistirecek var mi

2023-07-26 22:05:36

Merhaba bu okulmu yoksa yenilevent mi yenileventte çok keko var diyorlar sizce hangisi daha iyi?

2023-07-26 10:53:45

Okul 7:30 da başlıyor sabahci oglencimi var nasıl 8 tane sınıf olabiliyor 9,10,11,12 toplam 4 tane gurup var ya nasıl bı okul çıktı bana stersden bayilcam

2023-07-25 00:39:32
BENZER OKULLAR
Yorum 235

Şehit Gökhan Topçu Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 461

Aşık Veysel Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 559

Çağrıbey Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 85

Davutpaşa Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 817

Beşir Balcıoğlu Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi kaç puan 2024 90.9220
Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://drsadikahmetasmlisesi.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız