Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mersin / Silifke

Hesapla
Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Ekle
Ekle
0
Yorum

Beğen

Yerleştirme Şekli Sınavsız
OBP Puanı (*) 57.0834
Kontenjan Türü Kız/Erkek
Okulun Pansiyonu Yok
Eğitim Süresi 4 Yıl
Yabancı Dili İngilizce
Devlet okulu mu?
Proje Okulu mu? Hayır
Yorum Ekle/Oku OBP Hesapla

Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mersin ili Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı devlet okuludur.

Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2024-2025 eğitim öğretim yılı için 2024 LGS başvuru kılavuzunda bir değişiklik olmazsa sınavsız olarak öğrenci alacak.

(*) Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne 2023 yerleştirme sonuçlarına göre sınavsız olarak yerleşen öğrenciye ait en küçük okul başarı puanı "57.0834".

Yerel Yerleştirme, okulların türü, okulların kontenjanı, ortaöğretim kayıt alanı ile öğrencilerin ikamet adresleri, okul başarı puanları ve devam-devamsızlık gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılan yerleştirme işlemidir.
Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabilirler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilir.
Ortaöğretim kayıt alanlarındaki okullara yerel yerleştirme işlemleri sırasıyla
  • Kayıt alanı,,
  • Okul Başarı Puanı (OBP) üstünlüğü
  • 8’inci sınıfta özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı kriterlerine göre yapılır.
Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılır.
Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin okullara kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.
2023
57.0834
2022
62.4855
2021
52.1313
2020
0.0000
Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sınavsız yerleştirme öncelikleri doğrultusunda öğrenci alımı yapmaktadır.

Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi OBP puanı ile yani sınavsız olarak öğrenci almaktadır. Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kayıt alanı ve kontenjan bilgisini öğrenmek için buraya tıklayınız.

Okulumuza Ek bina yaptırarak ismini veren Prof.Dr. Durmuş TEZCAN, 12,5 metre boyunda yelkenli tekneyi, öğrencilerin kullanımına sunmak üzere okulumuza bağışlamıştır. Bağışlanan tekne kaptan Sinan AKDENİZ ve Nail AKDOĞAN tarafından İstanbul?dan getirilerek 11/10/2015 tarihinde Taşucu limanına demirlenmiştir. Okulumuz; Denizde canlı kalma eğitim platformu, yangın eğitim alanı ve simülasyon laboratuvarları ile Türkiye?de Ulaştırma bakanlığı tarafından akredite edilmiş okullardan bir tanesidir.

Okulumuz Gemi yönetimi ve Gemi yapımı alanlarında faaliyet gösteren, bu doğrultuda teknolojik imkânlar bakımından ileri düzeyde olan bir okuldur. Gemi yönetimi alanında; Köprü üstü similasyon eğitimi ile gerçek bir gemi ortamında seyir yapabilme olanaklarına sahip olan ender okullardan biridir. Gemi Yapımı alanında ise ahşap, fiber ve çelik tekne imalatı yapılabilmekte, Bunun yanında hali hazırda kullanılmakta olan teknelerin bakım ve onarımı okulumuz imkanları ile yapılabilmektedir.

Gemi yapımı alanı bünyesinde bulunan CNC router ve ahşap işleme makinaları ile döner sermaye kapsamında mobilya imalatı yapılabilmektedir. Okulumuz bünyesinde bulunan tam donanımlı 2 tane bilgisayar laboratuvarı ile uluslararası düzeyde kabul görmüş 2 boyutlu ve 3 boyutlu gemi modelleme programları (Auto CAD ve Maxsurf) öğrencilere öğretilebilmekte ve bununla birlikte ahşap, fiber veya çelik konstrüksiyonlu bir gemi, kayık, kano vb. deniz araçları tasarım ve imalat aşamasından denize indirilme aşamasına kadar bilgi ve donanıma okulumuz ve öğretmenlerimiz sahiptir.

Atölyemiz bünyesinde yeni kurulmakta olan maket gemi atölyesinde model gemiler imal edilecektir. Ayrıca ilimizde Gemi adamları yetiştirme kursları ile yapılan protokol çerçevesinde yangın önleme, yangınla mücadele ve denizde canlı kalma ve güvenlik eğitimleri veren tek merkez konumunu sürdürmektedir.

Okulumuzda bulunan gemi yapımı alanı atölyesi Ülkemizde eğitim ve öğretim yapan gemi yapımı atölyeleri içerisinde kapasite olarak en ileri seviyededir. Okulumuz gemi yapımı alanında bulunan döner sermaye işletmesi sayesinde özel gemi, kayık, kano vs. deniz araçları siparişi alınabilmektedir. Bunun yanında okulumuza ait teknelerin veya okul dışından alanımıza gelen deniz araçlarının bakımları da yapılabilmektedir.

Okulumuz gemi yapımı alanı öğretmen ve öğrencilerinin 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında tasarımından, üst yüzey işlemlerine ve denize indirilmesine kadarki aşamalarında çalışılarak inşa etmiş olduğu ?first craft? adı verilen sürat teknesi, ilçemizde geleneksel olarak her yıl yapılan Silifke festivalinde sergilenmiş ve oldukça fazla ilgi çekmiştir.

Okulumuz Denizcilik alanından mezun olan öğrencilerimiz 500 grostona kadar sınırlı vardiya zabiti olabilmekteler. Ayrıca yeterli sertifikaları aldıklarında ise uzak yol vardiya zabiti unvanını elde edebilmekteler. Yükseköğretim mezunları ise uzak yol kaptanlığına kadar yükselebilmekteler.

Gemi yapımı alanından mezun olan öğrencilerimiz yükseköğretime gitmeyenler işyeri açma belgesi alarak kendi işyerlerini açabildikleri gibi ülkemizde bulunan tersanelerde teknisyen olarak iş bulabilmekteler. Yükseköğretime devam etmek isteyenler ise gerekli koşulları sağlayıp yeterli puan alanlar ÖSYM?nin verdiği METOK kontenjanından faydalanarak makine mühendisliği, mekatronik mühendisliği, malzeme mühendisliği gibi mühendislik dallarına geçiş yapabilmektedirler.

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin bir kısmı geçen yıl TPAO bünyesinde FATİH ve YAVUZ sondaj gemilerinin lojistik ihtiyaçlarının temininde çalıştırılmak üzere işe girmişlerdir. Ayrıca Taşucu SEKA arazisinde kurulması planlanan tersanede teknisyen sıfatıyla iş bulabileceklerdir.

Bütün bu imkânlar içerisinde, denizcilik eğitiminde öncü bir kurum olarak iyi yetişmiş birey ilkesinden hareketle; halihazırda dünya ticaretinin %90 ?ı denizlerle sağlandığı göz önüne alındığında denizcilik sektörü ülkemizi için stratejik öneme sahip sektörlerden bir tanesidir. Dolayısıyla kendisine, ailesine ve topluma faydalı bireyler yetiştirerek ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak en büyük hedefimizdir.

Asım SEMİZER Okul Müdürü

Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne nakil almayı planlıyorsanız Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9.10.11.12. sınıf boş kontenjan bilgisine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Nakil ve geçiş başvurusu, dönem bitiminin öncesindeki üç hafta ile e-Okul sisteminde dönem ve sınıf atlatma süresi hariç olmak üzere, yılsonu sınıf atlatma işlemleri tamamlandıktan sonraki ilk iş gününden ekim ayının sonuna kadar ve ikinci dönemin başlangıcından şubat ayının sonuna kadar haftalık, diğer zamanlarda ise aylık yapılır.

Nakil ve geçişler, haftalık yapıldığında her haftanın, aylık yapıldığında ise her ayın; ilk iş gününden başlayarak son iş gününden önce veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile veya e-Devlet üzerinden yapılır. Daha Fazlası için buraya tıklayınız.

Adres: MANSURİYE MAH. 27 MAYIS SOK. TAŞUCU SİLİFKE /MERSİN

Tel: 03247412820

Fax: 324 741 4202

web: http://durmustezcanmtal.meb.k12.tr

  • Bu okulda okuyor veya mezun musunuz?
  • Bu okulun velisi misiniz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?
İlk yorumu siz yapın !
BENZER OKULLAR
Yorum 0

Cemile Hamdi Ongun Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 2

Silifke Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Bozyazı 15 Temmuz Millî İrade Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Arpaçbahşiş Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Yorum 0

Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Sınavsız öğrenci alan bir lisedir.

Eğitimin İçinden...
Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kaç puan 2024 57.0834
Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özel mi? Hayır. Bu lise devlet okuludur.
Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sınavla mı öğrenci alıyor? Hayır. Sınavsız OBP puanı ile öğrenci almaktadır.
Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yatılı mı? Pansiyonu yok.
Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde hazırlık var mı? Hayır. Eğitim süresi 4 yıldır.
Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yabancı dili hangisi? İngilizce
  • Bu okulda mı okuyorsunuz?
  • Bu okuldan mı mezun oldunuz?
  • Bu okulun velisi misinz?
  • Bu okulda öğretmen veya yönetici misiniz?

O halde Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili bir iceleme (yorum) ekleyerek bu okulu tercih etmeyi düşünen veli ve öğrencilere yardımcı olabilirsiniz

Kaynaklar:Bu sayfada yer alan Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin başarı durumu ve istatistiki bilgileri de dahil olmak üzere tanıtım bölümünde kullanılan tüm bilgiler, okulun resmi web sitesi (http://durmustezcanmtal.meb.k12.tr), MEB (www.meb.gov.tr) ve kullanıcıların iletişim kanallarımız üzerinden gönderdikleri bilgilerden derlenmiştir.

İçeriğe eklemeye çalıştıklarımız: Bu sayfamızda Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı ve yüzdelik dilimi yer almaktadır. Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yorumları okuyabilir, Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin başarıları, formalarını, pansiyon ve iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz. Taşucu Prof. Dr. Durmuş Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi taban puanı 2024

Kişisel verilerin korunması açısından şehven paylaşılmış olan içeriklerin kaldırılması için lütfen bize sorubak2013@yahoo.com.tr adresimizden bildiriniz. İlgili içerik en kısa sürede kaldırılacak veya düzeltilecektir. Sorubak.Com ile iletişim için tıklayınız