TEOG'da Türkçe Dersine Nasıl Çalışılır?

TEOG'da Türkçe Dersine Nasıl Çalışılır?

TEOG Türkçe Dersine Nasıl Çalışılır?

Liseye hazırlananların öğrenmesi gereken derslerden bir tanesi olan Türkçe dersi, TEOG sınavında da büyük önem taşıyor. Türkçesi kötü olan bir öğrencinin TEOG sınavında istediği başarıyı yakalaması genellikle mümkün olmuyor.

Türkçe ve Matematik öğrencilerin öğrenmesi gereken iki temel derstir. Bu dersleri öğrenmeyen öğrenciler başarılı olamaz. Çok iyi öğrenenler ise çok başarılı olabilirler. Çünkü geriye kalan dersler bu iki dersle bağlantılıdır.

Mesela Türkçe dersinde çok başarılı olan bir öğrenci, Sosyal Bilgiler dersinde ufak bir çalışma sonrası başarılı olacaktır. Yine Matematik sorularını çok iyi bir şekilde çözebilen öğrenciler, Fen ve Teknoloji sorularını da ufak bir çalışmayla, aynı hızla çözecektir.

TEOG Türkçe dersine nasıl çalışılır sorusunun cevabını vermeden önce bu dersi dil bilgisi ve anlam bilgisi olarak ikiye ayırabilirsiniz. Bu ayrım bizi doğru çalışmaya yönlendirecektir.

Hiçbir Zaman Çok İyi Bildiğinizi Düşünmeyin

Hiçbir dersi çok iyi bildiğinizi düşünmemelisiniz ancak Türkçe çalışırken bu tür bir yargıya kesinlikle kapılmamalısınız. Çünkü Türkçenin dil yönünden çok iyi bir öğrenci olurken, anlam yönünden çok zayıf bir öğrenci olabilirsiniz.

Bu nedenle sıfırdan, hiç bilmiyormuş gibi TEOG Türkçe çalışmanız gerekir. Bu çalışmanın en önemli kısmı derstir. Derste öğretmenin verdiği direktifleri çok iyi uygulamalısınız. Çünkü Türkçe dersindeki önemli noktalar genellikle öğretmen tarafından laf arasında söylenir. Bunları iyi yakalamalı ve not almalısınız.

Bunun dışında yapacağınız bireysel çalışmalarla kolay bir şekilde kendinizi Türkçe dersi bakımından donanımlı hale getirebilirsiniz.

Ders Tekrarı En Önemli Nokta

TEOG Türkçe dersi çalışmalarında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ders tekrarıdır. Matematik dersini çözmeniz gereken soruyu görünce hatırlayabilirsiniz ancak Türkçe dersini, herhangi bir soru üzerinden hatırlamanız oldukça güçtür.

Bu ders yardımcı kaynaklar ve tutulan notlar üzerinden hatırlanır. Bu nedenle bu kaynaklardan sürekli yararlanılmalıdır. Soru çözerken de yine öğrenci takıldığı yerde bu tür kaynaklardan yararlanabilir.

Türkçe dersini iyi bir şekilde öğrenmek ve TEOG sınavında Türkçe testinde başarı yakalamak isteyenlerin dikkat etmesi gereken ikinci nokta, okuma ve anlama yeteneğini geliştirmek olmalıdır.

Bol Bol Kitap Okuyun

TEOG Türkçe dersi çalışma yöntemleri arasında gösterilebilecek ve en etkili yöntemlerden bir tanesi olarak öne çıkabilecek olan bir yöntem de, kitap okuma yöntemidir.

Çünkü kitap okumak okuma ve anlama yeteneğini geliştirir. Bu sayede öğrenciler Türkçe dersinin büyük bir kısmını kapsayan paragrafları doğru bir şekilde okuyarak yorumlayabilir.

Bu paragrafları okuma ve yorumlama noktasında kitap okumayan öğrenciler çok zorlanırken, kitap okuyan öğrenciler hiçbir zorluk çekmezler. Bu sayede hem soruyu doğru çözerler, hem de sınavda zaman kazanırlar.

Okuması kötü olan bir öğrenci ise hem soruya yanlış yanıt verir, hem de sınav süresinin büyük bir kısmını paragrafları okumaya ayırır.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER