TEOG'da tercih yapmayan açık liseye kayıt olacak

TEOGda tercih sistemi, 2015 TEOG tercihleri nasıl yapılacak?

-Tercih yapmayan açık liseye kayıt olacak

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencileri, YEPe göre ve kayıt‐kabul şartlarını taşımaları halinde; tercihlerini http://www.meb.gov.tr veya http://oges.meb.gov.tr adreslerinde yayımlanan formu doldurarak yapacak. Öğrencilerin doldurdukları formu, 16 Temmuz 2015 tarihi mesai bitimine kadar APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile MEBe göndermeleri gerekecek. Bu tarihten sonra gelen başvurular dikkate alınmayacak. Tercihlerden ve olabilecek gecikmelerden, öğrenci velisi sorumlu olacak.

Sadece tercihlerini okul müdürlüklerine onaylatma imkanı olmayan yurt dışından sınava giren öğrenciler, tercih formlarını APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile Bakanlığa göndermeleri gerekecek.

Tercih ekranında hiçbir işlemi yapmayan öğrencilerin yerleştirme işlemleri ise sistem tarafından açık öğretim kurumlarına gerçekleştirilecek. Ancak özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri açık öğretim kurumlarına yapılmayacak.

Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklanacak ve sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacak. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecek.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER