Teog Sınavı Hakkında Soru ve Cevaplar

Teog Sınavı Hakkında Soru ve Cevaplar

Teog sınavı hakkında bilmemiz gereken en önemli bilgi kaynaklarını bol soru ve cevap ile size sunmaktayız. Yeni sistem ile kafamızda bir sürü soru işareti oluştuğu için böyle bir uygulama yapmaya karar verdik. İşte şimdi başlıyoruz.

Teog Sınavına Girmek Zorunlu mu?

Teog sınavına girmek tabi ki de zorunludur. Çünkü temel eğitimden yolculuk orta öğretime olduğu için bu anlamda ki geçişte TEOG a girmek zorunludur.

Teog Sınavına Girmezsem Ne Olur?

Teog sınavına girmememiz için kesin bir geçerli rapor olmak zorundadır aksi takdirde bu sana asla giremeyiz. Geçerli raporumuz var ise MEB Teog sınavından yaklaşık bir hafta sonra kadar mazeret sınavını sizlere sunmaktadır. Teog sınavına girememiş öğrenciler MEBin belirlemiş olduğu ayrı bir yerde gireceklerdir. Bu özellik öğrencilerimizin sınav stresini bir nebze atacaktır.

Teog Sınavı Giriş Yerim Neresi Olacak?

Teog hakkında bilinmesi gereken önemli konulardan biride her öğrencinin dert ettiği, sınava giriş yeridir. MEB bu konuda siz öğrencilere çok kolaylıklar sağlamaktadır. Kendi okulunuzda gireceğiniz bu sınav sistemine, karma tasarlanmış sınıflarda girerek, okul kıyafeti ile gelme zorunluluğunuz olacaktır. Serbest kıyafetle gelen öğrencilerin alınması zor gibi gözüküyor. Bu önemli ayrıntıya dikkat ediniz.

Aileler Öğrenciler İle Birlikte Sınava Gelebilir mi?

Her sınavda olduğu gibi Teog sınavına da ailenizle gelebilirsiniz. Ancak burada önemli bir ayrıntı var, aileler okulun bahçesi dışarısında beklemek zorunluluğu gelmiştir, böylelikle öğrencilerin sesten dikkatlerini sağlayamamaları engellenmiş olacaktır.

Teog Sınavları Nasıl Bir Tarz Şeklinde Olacak?

Teog sınavı, her dönem 6 oturum şeklinde düzenlenerek, 12 ayrı ayrı sınavdan oluşacak bir sistemdir. Bu nedenle iki ayrı dönem de mutlaka sınava gireceksiniz.

Ortak Sınav Oluşumu Bir Gün Şeklinde Mi Oluşacak?

Teog için bilinmesi gereken bir önemli konuda budur. Bu sorunun cevabı kesinlikle hayır. Çünkü, birinci gün Matematik/Türkçe/Din kültürü şeklinde olacak, ikinci gün ise, Tarih, Fen ve Teknolojileri/Yabancı Dil şeklinde oluşacak bir sınav sistemi ile karşı karşıyasınız.

Ortak Sınavlara Girmem İçin Bir Başvuru Yapacak Mıyım Birde Para Yatırmam Gerekiyor mu?

Ortak sınavlara girmek için bir başvuru yapmanıza gerek yok sistem onu otomatik olarak ayarlayacaktır, ayrıca bu sınavlara girmek için herhangi bir ücret ödenmeyecektir.

Ortak Sınavlarda Hangi Tarz Sorular İle Yüz Yüze Geleceğiz? Yanlışlar Doğruları Götürecek mi?

Sorular çoktan seçmeli şeklinde oluşacaktır, şık türleri ise 4 seçenekli olacaktır. Bu sınavın en güzel yanı yanlışların doğruları asla etkilememesidir.

Teog ‘un Puanlama Sistemi Kaç Üzerinden Yapılacaktır?

TEOG puan hesaplama 500 tam puan üzerinden yapılacağı kesinleşmiştir. Öğrencilerimize kolaylık sağlayan Teog sınavı altında ki soru cevap bölümümüz burada sona ermiştir, tüm öğrencilerimize gireceği sınavlarında başarılar dileriz. Puan hesaplamanın ayrıntıları http://www.sorubak.com/teogpuanhesaplama.php İnternet adresinde mevcuttur.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER