TEOG' da Özel Liselere Tercih İşlemi Nasıl Olacak?

TEOG özel lise tercihleri, Özel liselere yerleştirme nasıl olacak? TEOG özel liselere başvuru nasıl olacak?

Özel Liselere Tercih İşlemi Nasıl Olacak? Milli Eğitim Bakanlığı TEOG taslağında yaptığı değişiklikle tercih sistemini değiştirdi. Herkesin bildiği gibi geçen sene A ve B olmak üzere TEOG sonucuna göre öğrencilerin tercih yapabilecekleri 2 liste yayınlanmıştı. Öğrenciler seçtikleri okullara yerleşemedikleri takdirde ikamet ettiği en yakın yere yerleştirilmişti. Bir çok öğrenci bu sebepten İmam hatip veya meslek liselerine kaydedilmişti.

Bu sene sistemde yapılan değişiklik ile 2 liste yerine 1 liste yayınlanacak. Ayrıca özel okulu tercih edecek olan adaylar tercihlerini daha önceden yapacak. Genel tercih işlemlerinden önce özel okul tercihlerinin yapılacak olması, özel okullara gidecek olan öğrencilerin tercih işlemleri sırasında bulunmayacağından tercih yapan aday sayısında büyük oranda düşüş gözlemlenecektir.

24 Haziran -10 Temmuz arasında özel okula kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler özel okula kayıtlarını yaptıracaklar. Asıl tercih dönemi başladığında da bu öğrenciler e-okul üzerinden özel okula kayıt yaptırdım ibaresini işaretleyecekler. Böylece öğrenci, Beni sistem içine dahil etmeyin. Ben tercih listesinde yer almıyorum. Belli bir okulda da devam ediyorum demiş olacaklar.

Diyelim ki öğrenci özel okula kayıt yaptırdı ama istediği bir Anadolu lisesine geçiş yapmak istiyor. Tercih döneminde hiçbir şey yapmayacak ama nakil döneminde özel okuldan istediği devlet lisesine geçiş yapma hakkı olacak.