Tatilden Sonra Çocuğunuzu Okul Moduna Döndürmeye Yardımcı Olacak 5 İpucu

Tatilden Sonra Çocuğunuzu Okul Moduna Döndürmeye Yardımcı Olacak 5 İpucu
Tatilden Sonra Çocuğunuzu Okul Moduna Döndürmeye Yardımcı Olacak 5 İpucu

Tatil sonrası dönem hem çocuklar hem de ebeveynler için gerçekten çok daha zor ve sıkıntılı geçiyor. Keyifli bir tatil sonrası okula başlayacak çocuklarınız için birtakım şeyler yapabilirsiniz ve aslında bu yazımızda da bu detayları konuşacağız. Onları okul moduna nasıl ve ne şekilde sokabileceğiniz hakkında fikriniz yoksa eğer bu yazıya göz atmanız yeterli olacaktır.

Sohbet Edin ve Duygularını Anlatmasını Sağlayın

Tatilinin nasıl geçtiğini ve okul hakkında neler düşündüğünü sorun ve onu uzun uzun dinleyin. Size elbette birtakım olumsuzluklardan bahsedecek ve okula gitmek istemediğini dile getirecektir. Okulun ne kadar özel ve kıymetli bir yer olduğunu anlatın ve bunu yalnızca iletişim içerisinde iken değil, gündelik hayatlarınızda da yapın. Eşiniz ile sohbet ederken de okul detayını araya sıkıştırın ve bunu çocuğunuzun zihnine kazıyın.

Okulun artılarından ve arkadaşlarının onu beklediğinden bahsedin. Eğer başarılı bir eğitim süreci geçirirse yeni bir tatili hak edeceğini ya da sevdiği bir aktivite için izin alacağını söyleyin. Onu motive etmek sizin işiniz ve bunu başarabildiğiniz takdirde emin olun süreç daha sağlıklı ve verimli bir seviyeye ulaşacaktır.

Tatil fotoğraflarınıza Birlikte Bakın

Yaptığınız tatil sonrası, fotoğraflarınızı birlikte düzenleyin ve ne kadar keyifli vakit geçirdiğinizi konuşun. Bunu yaparken, eğitim dönemi bittiğinde yeniden bir tatil planı yapacağınızı belirtmeyi de unutmayın. Bu sefer çocuklarınız, bir an önce okul açılsa diye sabırsızlanmaya başlayacaktır. Tatil, bir motivasyon sembolü olabilir ve başarılı bir eğitim süreci için de önemli artılardan bir tanesidir.

Yeni bir tatili hak etmek istiyorsa okula iyi hazırlanması gerektiğini dile getirebilirsiniz ve bu durum onu dersler ve okul konusunda biraz daha teşvike edecek ve harekete geçirecektir.

Arkadaşlarından Bahsedin

Okulda onu çok sevdiği öğretmenlerinin ve aynı zamanda sıkı ilişki içerisinde olduğu arkadaşlarının beklediğini hatırlatın. Bir şekilde onu motive edecek ve daha istekli bir öğrenciye dönüştürecektir. Elbette zor bir dönem ve onlar kadar sizler de zorlanacaksınız ancak okula başladığı andan itibaren her şey yoluna girecek ve birlikte keyif almaya başlayacaksınız.

Birlikte Gitmeyi Teklif Edin

Eğer okula gitmeme konusunda ısrarcı davranıyorsa en azından birkaç hafta süre ile okula birlikte gidebileceğinizi teklif edin. Bu teklifinizi büyük bir coşku ile kabul edecek ve kendisine eşlik etmenizi isteyecektir. Fakat bunun dozunu doğru bir şekilde ayarlamanız gerekiyor, aksi takdirde sürekli okula gelmenizi isteyecek ve bunu bir göreve dönüştürecektir.

Tatil sonrası dönemde çocukların hızlı bir şekilde eğitim hayatlarına ya da okula adapte olmasını elbette beklemiyoruz ancak kolaylaştıracak yöntemler de yok değil ve bu konuda ebeveynlerin çok daha bilinçli bir tavır sergilemeleri gerekiyor. Aynı şekilde eğitimcilerin de daha dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz.

Aktivitelerden Söz Edin

Okulda yalnızca ders verilmediğini ya da anlatılmadığını, bunun dışında eğlenceli sosyal faaliyetlerin olduğunu ve bu oyunların kendisini beklediğini anlatın. Yeni arkadaşlar tanıyacağını ve o arkadaşları ile birlikte eğlenceli oyunlar oynayacağını söyleyin.

Bu aktiviteler onu bir nebze olsun eğitime daha hızlı adapte edecek ve keyfini yerine getirecektir. Okul başlamadan önce evde küçük küçük ısınma turları atabilirsiniz. Okulda yapılacak faaliyetleri ve dersleri birlikte işleyebilir ve bu hazırlık sürecini daha verimli kılabilirsiniz. Emin olun kısa süre içerisinde sizler de sonuç elde edecek ve fayda sağlayacaksınız.

Sorubak.Com

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER