Sınavla öğrenci alacak okullar ne zaman açıklanacak?

Sınavla öğrenci alacak okullar ne zaman açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, bu sene ilk kez uygulanacak temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemi için sınavla öğrenci alan okulların listesini tamamladıklarını, sınavsız öğrenci alan mahalle mekteplerinin bölgelerinin tespit edildiğini açıkladı. Müsteşar Tekin, okul listeleri ve sınav kılavuzunun nisan sonunda yayınlanacağını söyledi.

"KILAVUZ NİSAN SONU"
Milli Eğitim Müsteşarı Tekin, TEOGun yerine gelen yeni sistemle ilgili Milli Eğitim Bakanlığının tüm hazırlıkları tamamladığını açıkladı. Sınavsız okullar için Eğitim Bölgeleri tüm Türkiyede simülatörler yardımıyla olası öğrenci ve okul kontenjanları belirlenerek tasarlandı.
Müsteşar Tekin, sınavla öğrenci alımı yapacak Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ile Proje Okullarının listesinin de belirlendiğini ancak listenin nisan sonunda açıklanacağını duyurdu. Tüm Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler liseleri ile bazı Anadolu, İmam Hatip ve Mesleki Teknik Liseler de Proje Okul olarak seçilerek sınavla alım yapılacak.

Bu açıklamalara göre bilinen proje okullar, fen ve sosyal bilimler liseleri yani sınavla öğrenci alacak bazı okulların isimleri şöyle:

Nitelikli okullar 2018 – Sınavla öğrenci alacak okullar

İSTANBUL: Vefa, Pertevniyal, Cağaloğlu Anadolu, Galatasaray, İstanbul (Erkek), Kabataş, Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler, 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip, Şehit Mustafa Kaymakçı Fen ve Sosyal Bilimler Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi.

İZMİR: İzmir Fen, Bornova Anadolu, Cihat Kora Anadolu Lisesi.

ANKARA: Ankara Fen, Hasan Ali Yücel Sosyal Bilimler, Şehit Ömer Takdemir Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi.

DİĞER İLLERDEN BAZI LİSELER: Trabzon Fen Lisesi, Eti Sosyal Bilimler Lisesi (Eskişehir), Ceyhan Ticaret Borsası Sosyal Bilimler Lisesi (Adana), Kozan Fen Lisesi (Adana), Adıyaman Fen Lisesi, Çanakkale Sosyal Bilimler Lisesi, Bolu Sosyal Bilimler Lisesi, Türk Telekom Sosyal Bilimler Lisesi (Ağrı), Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi (Samsun), Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi (Antalya), Şehit Mehmet Karacatilki Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi (Osmaniye), Şehit Gökhan Esen Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi (Zonguldak).