Sor

Zeliha, Berna, Sinem ve Nigar; içinde meydan sözcüğünün geçtiği değişik cümleler bulmaya çalışa

wbreut95 14.01.2024 / 23:49
Soru
Zeliha, Berna, Sinem ve Nigar; içinde meydan sözcüğünün geçtiği değişik cümleler bulmaya çalışarak hem aralarında eğleniyorlar hem de bu sözcüğün değişik anlamlarını öğreniyorlardı. İlk cümleyi Zeliha buldu: Açıklamaya gerek yoktu, gerçekler gün gibi meydandaydı. Zeliha'nın ardından Sinem: Şehrin en büyük meydanındaki açılışa pek çok devlet adamı katıldı. dedi. Berna: Bayram dolayısıyla bütün sokaklar, meydanlar asker doluydu. dedi. Nigar ise son olarak: Evdeki herkese çok güvenir, paralarını meydanda bırakırdı. dedi.
Buna göre öğrencilerden hangi ikisi meydan sözcüğünü aynı anlamda kullanmıştır?

Eklenen Cevaplar
  fzlmtl 06.02.2024 / 06:19 
#1
 Berna – Sinem

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
9-9
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Aşağıdakilerden hangisinin sonuna soru işareti konulmaz?
Aşağıdakilerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?
Anlamca birbirine bağlı olduğu halde özneleri, tümleçleri, yüklemleri ayrı olan cümlelere bağımsız sıralı cümle denir.Aşağıdakilerden hangisi bağımsız sıralı cümleye örnektir?
Aşağıdaki cümlelerdeki fiillerden hangisinin öznesine göre çatı özelliği diğerlerinden farklıdır?
İyi romancılar yetiştirmişiz ama iyi okuyucular yetiştirmemişiz. İyi okuyucu ile sıradan bir okuyucu arasında fark vardır. İyi bir okuyucu; çoğu zaman, güzel denilen yazılarda bile yazarın düşünmediği başka güzellikleri bulur; okuduklarına daha farklı, daha zengin anlamlar yükler, ona renk kazandırır.Parçaya göre iyi bir okuyucu olmanın esas ölçüsü aşağıdakilerden hangisidir?