Sor

Aşağıda verilen resimden ve giriş bölümünden hareketle yazım ve noktalama işaretlerine de uyara

pgkpjh 24.09.2023 / 14:46
Soru
Aşağıda verilen resimden ve giriş bölümünden hareketle yazım ve noktalama işaretlerine de uyarak öyküyü tamamlayınız ve öykünüze başlık eklemeyi unutmayınız.
................................ ........................ ............
Tarlaların sarardığı göğün yedi kat açıldığı parlak bir temmuz gününde köy ahalisi çalışmaktan bitap düşmüştü. İşin büyük bir bölümü bitmesine rağmen ayakta durmaya takati kalmayan dört genç canı pahasına oraklarını sallıyordu. Diğerleri ise hiç umursamadan kaşıklarını çanaklara daldırıp ikindi sefası sürüyordu. Derken bir gürültü koptu.
........................ ........................................ ....................................
Eklenen Cevaplar
  aetzwm 19.10.2023 / 22:10 
#1
Başlık: Yıldızların Altında Bir Umut
Tarlaların sarardığı göğün yedi kat açıldığı parlak bir temmuz gününde köy ahalisi çalışmaktan bitap düşmüştü. İşin büyük bir bölümü bitmesine rağmen ayakta durmaya takati kalmayan dört genç canı pahasına oraklarını sallıyordu. Diğerleri ise hiç umursamadan kaşıklarını çanaklara daldırıp ikindi sefası sürüyordu. Derken bir gürültü koptu. Önce uzak bir şimşek çatırtısı gibi başlayan bu ses, giderek köy meydanına doğru yaklaşan atlı bir kafileyi işaret ediyordu. Atlılar, tozlu ve ter içinde köy meydanına vardıklarında, hepsi büyük bir heyecan ve merakla onları karşıladı.
Kafiledeki yaşlı bir adam, köyün en yaşlısı olan Ahmet Amca'ya doğru ilerledi. Elinde, eski, solmuş bir harita vardı. "Burası dedelerimizin zamanında sakladıkları hazineye ev sahipliği yapacak olan topraklar," dedi titrek bir sesle. Köyün gençleri, önce şaşkınlık sonra da umutla birbirlerine baktılar. Belki de bu hazine, köylerinin geleceğini değiştirebilirdi. Ancak hazineyi bulmak hiç de kolay olmayacaktı. Yaşlı adam haritayı açtığında, işaretlenmiş yer köyün eski ve kullanılmayan kuyusunun olduğu yerdi.
Ertesi gün, köyün gençleri, ellerine kazmalarını, küreklerini alarak kuyuya doğru yola çıktılar. Güneş batarken, kuyunun dibine ulaştılar. Toprağı kazdıkça, umutları da büyüyordu. Sonunda, paslı bir sandık belirdi toprak altından. Sandığı yukarı çekip açtıklarında, içinden sadece birkaç parça altın ve eski, değerli taşlarla işlenmiş takılar çıkmadı; aynı zamanda köyün kuruluşuna dair eski belgeler ve nesiller boyu aktarılan masalların yazılı olduğu deri bir kitap da vardı. Bu buluntu, köyün tarihini ve kültürünü zenginleştirirken, gençlere atalarının yaşadığı toprakların değerini ve zorlukları göstermiş oldu.
Hazine, köy ahalisinin hayatını maddi olarak değiştirmedi belki, ama manevi olarak derinden bir iz bıraktı. Gece boyunca yıldızlar altında, elde edilen bu kültürel mirasla ilgili öyküler anlatıldı, gelecek nesillere aktarılacak dersler paylaşıldı. Köy, bir kez daha bir araya gelmiş ve birlikte umut dolu yeni bir sayfa açmıştı.

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
Bir hafta kaç gündür?
Powered by Commentics
Benzer Sorular
İsim olmadıkları halde isimlerin yerine kullanılan sözcüklere zamir (adıl) denir.Bu tanıma göre Herkes bilsin, bizim başarılarımız onları gölgede bırakacak. cümlesinde zamir olan kaç sözcük vardır?
Ah o kadrini bilmediğim günler,Koklamadan attığım gül demeti,Suyunu sebil ettiğim o çeşme,Eserken yelken açmadığım rüzgâr!Gel gör ki, sular batıya meyleder,Ağaçta bülbülün sesi değişti,Gölgeler yerleşiyor pencereme;Çağınız başlıyor ey hâtıralar...Cahit Sıtkı TARANCI Şiirin ana duygusu nedir?
Aşağıdaki cümlelerde geçen birleşik yapılı sözcükleri yuvarlak içine alınız.1. Köyüne dönerek gökdelenleri geride bırakmak istiyor.2. İhtiyaç listesini, buzdolabının kapağına astım.3.Amazonlar dünyanın akciğerine benzetilir.4. Uşak'tan sabah çıkan dostlarımız, akşamüstü Aydın'a vardı.5. Komşu Köyün Delisi adlı tiyatromuz, bugün saat 14.00'te sanatseverlerle buluşuyor
Türkçemizde sözcükler yapılarına göre üç grupta incelenir: basit, türemiş, birleşik. Yapım eki almamış sözcüklere basit sözcük, yapım eki almış sözcüklere türemiş sözcük, en az iki sözcüğün birleşmesiyle oluşan sözcüklere ise birleşik sözcük denilir.Buna göre aşağıdaki altı çizili sözcüklerin yapısını cümlelerin karşısındaki boşluğa yazınız.a) Bilim ve sanat, takdir edilmediği yerden göç eder. ...b) Güneşin çiçekleri renklendirmesi gibi, sanat da hayata renk verir. ...c) Yüksek uygarlığın, merdiveni sanattır. ...ç) Bir atasözü geldi aklıma: Sanat, altın bileziktir. ...d) Ressam, üzüntüsünü resim yaparak unutur çünkü her fırça darbesi ile rahatlar. ...
Aşağıdaki dörtlüğün ana duygusunu boşluğa yazınız.Ninniyle salladın beni,Şefkatle kolladın beni,Sevginle bağladın beni,Güzel yurdum, güzel yurdum... ...

Son Eklenen Testler