Sor

Hz. Muhammed (sav) bir gün Medine'deki pazar yerinde dolaşırken buğday satıcılarına ait yığınla

mwvkzr12 19.02.2023 / 02:12
Soru
Hz. Muhammed (sav) bir gün Medine'deki pazar yerinde dolaşırken buğday satıcılarına ait yığınlardan birini eliyle kontrol eder. Bu sırada buğdayın altının ıslak, üstünün ise kuru olduğunu görür. Satıcıya bunun sebebini sorduğunda satıcı buğdayın yağmurdan ıslandığını söyler. Bunun üzerine Hz. Muhammed (sav) İnsanların görüp aldanmaması için o ıslak kısmı ekinin üstüne çıkarsaydın ya! Kim bizi aldatırsa bizden değildir. buyurmuştur.
Hz. Muhammed'in (sav) bu olaydaki tutumu peygamberlerin sıfatlarından hangisiyle ilgilidir? Açıklayınız.
Eklenen Cevaplar
  wgogyk 05.03.2023 / 12:15 
#1
Bu parçada belirtilen tutum dürüstlük ve güvenilirliktir. Bu durum peygamberlerde bulunan en önemli sıfatlardan biri olan emanet sıfatı ile ilgilidir. Bu sıfat ile güvenilir ve emin olmak kavramları temsil edilmektedir. Bu bağlamda, tüm peygamberler güvenilir kişilerdir. Bu olayda da Hz. Muhammed (sav) yapılan işlerde insanları aldatmamak ve hile yapmamak gerektiğini vurgulamıştır.

Haydi bize bu sayfa hakkındaki düşüncelerini paylaş. Fikirlerin bizim için çoook kıymetli.
Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
8-7
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Hz. Muhammed (sav) torunlarıyla birlikte zaman geçirirken bir sahabe onun yanına geldi. Sahabe, Hz. Muhammed'in (sav) torunlarını sevdiğini görünce hayret içinde kaldı ve Benim on çocuğum var ama hiçbiriyle böyle ilgilenmedim. dedi. Bunun üzerine Hz. Muhammed (sav) Merhamet etmeyene merhamet edilmez. buyurdu. Bu parçadan hareketle küçüklere karşı nasıl davranılması gerektiğini açıklayınız.
Hz. Muhammed (sav) birçok kişinin ortak olduğu bir ticaret yolculuğunda kendi hesabıyla kervanın hesabını ayırmış ancak alışveriş devam ederken bu hesapların birbirine karışmış olduğunu fark etmiştir. Bunun üzerine Hz. Muhammed (sav) birlikte seyahat ettiği Meysere'ye Sen şahit ol ki bütün paramı kervanın parasına katıyorum. Kervanın tek bir kuruşu bana geçeceğine benim bütün param kervanın hesabına geçsin. demiştir.Bu olayı peygamberlerin emanet sıfatı ile ilişkilendirerek açıklayınız.
Kıtlık döneminde Hz. Yusuf'un kardeşleri buğday almak için Mısır'a gitti. Çocukluğunda kendisini kuyuya atan kardeşlerini tanıyan Hz. Yusuf, onların taleplerini yerine getirdi ve onları sarayda güzellikle ağırladı.Bu olaydan hareketle Hz. Yusuf'un tutum ve davranışlarından çıkarılabilecek ahlaki ilkeleri yazınız.
Dilek ağaçlarına çaput bağlamak, türbelerde mum yakmak gibi uygulamalar İslam dinince yasaklanmıştır.Bu yasaklamalar İslam dininin korunmasını istediği temel değerlerden hangisine yöneliktir? Açıklayınız.
Çocuklarınıza güzel muamelede bulunun ve onları güzel terbiye edin.​Bu hadis İslam'ın koruma altına aldığı ilkelerden hangisi ile ilgilidir? Açıklayınız.

Son Eklenen Testler