Sor

Dinamometrelerle ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

dfhmky811 29.06.2023 / 12:38
Soru
Dinamometrelerle ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?
Eklenen Cevaplar
  zoowip 17.07.2023 / 20:08 
#1
Eşit kollu terazi bir tür dinamometredir.

Kuvvetin büyüklüğünü dinamometre ile ölçeriz. Dinamometreler yayların esneklik özelliğinden yararlanılarak tasarlanmıştır. Dinamometreye uygulanan kuvvet ne kadar büyükse dinamometredeki yayın uzama miktarı ve dolayısıyla dinamometrenin gösterdiği değer artar.

Dinamometre ile ölçülecek kuvvet büyük ise dinamometrenin kalın (sert) yaydan yapılmalıdır. Ölçülecek kuvvet hassas ölçülmesi için de ince (yumuşak) yay kullanılmalıdır.

Dinamometreler eşit bölmelendirilmiştir. 1 bölme hareketinin kaç Newton’luk bir kuvvete eşit olduğu bulabilmek için dinamometre üzerinde yazan maksimum kuvvet değeri bölme sayısına bölünerek 1 birimin kaç Newton’a denk geldiği kolaylıkla hesaplanabilir.

Dinamometre, iç içe geçmiş iki silindir ve bu silindirlerin içerisindeki yay ve kancadan oluşur. Kuvvetin birimi Newton’dur ve bu birim kısaca “N” ile gösterilir. Dinamometreye etki eden kuvvet arttıkça, dinamometre içerisindeki yayın uzama miktarı aynı oranda artar.

Dinamometre özellikleri

Her dinamometrenin ölçebileceği değer vardır.

Ölçebileceğinden fazla kuvvet uygulanan dinamometre bozulur.

Hassas dinamometreler içinde ince yay bulunur. Az kuvvet ölçer

Fazla kuvvet ölçen dinamometreler da kalın yay bulunur.

Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
9-9
Powered by Commentics
Benzer Sorular
Atardamarlarla ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğru değildir?
Aşağıda verilenlerden hangisi iskelet kaslarının özelliklerindendir?
* Solunum sisteminde havanın dışarıdan girdiği ilk kısımdır.* Alınan havayı nemlendirir ve ısıtır.* İçindeki kıllar havadaki toz parçacıklarını tutar.Verilen bu özellikler solunum sistemimizdeki yapılardan hangisine aittir?
* Embriyo gelişimi ana canlının vücudunda gerçekleşir.* Yavrusunu doğumla dünyaya getirir.* Yavrusunu sütle besler.Verilen özellikler aşağıdaki hayvanlardan hangisinde görülür?
Aşağıdakilerden hangisi insanda üreme hücrelerinden biri olan sperme ait bir özelliktir?

Son Eklenen Testler