Sor

Kütle için aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?

yogfij5 04.03.2023 / 23:27
Soru
Kütle için aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur?
Eklenen Cevaplar
  umbbvo84 22.03.2023 / 08:05 
#1
Ölçülebilen madde miktarıdır.

Kütle nedir? Kütlenin Özellikleri Nelerdir?

Kütle, bir maddenin miktarını ve kütlesini ölçen bir fiziksel özelliktir. Kütle, bir maddenin özünü oluşturan parçacıkların sayısını ve ağırlığını ifade eder. Örneğin, bir cismin kütlesi, onun atomlarının sayısına ve ağırlığına göre belirlenir. Kütle, bir cismin kilogram (kg) cinsinden ağırlığını ifade eder.

Kütle, bir maddenin özelliklerini belirleyen önemli bir fiziksel özelliktir. Kütle, bir maddenin sıvı halde veya gaz halde olup olmadığını, sıvı halde ise yoğunluğunu, sıvı ve gaz haldeki maddeler için ise hacmini, katı haldeki maddeler için ise hacim ve yoğunluğunu etkiler. Ayrıca, kütle, bir maddenin ısıtılıp ısıtılmadığını ve ısıtılırsa ne kadar ısıtıldığını da etkiler.

Kütlesi, eylemsizliği olan ve uzayda bir yer kaplayan tanecikli yapılara madde denir. Maddelerin ortak özelliklerinden biri olan kütle, parçacık ya da nesneyi oluşturan madde miktarının ölçüsüdür. 

Maddenin kütlesi üzerine uygulanan herhangi bir kuvvetle, parçalanma gibi değişimler hariç, bulunduğu ortamın sıcaklık ve basınç gibi şartlarına göre değişmez. Kütle, maddeyi oluşturan atomlara bağlı bir niceliktir.

Kütlenin Özellikleri

✔ Kütle her zaman her yerde değişmeyen madde miktarıdır.

✔ Birimi kilogramdır. Kg ile ifade edilir.

✔ Sembolik olarak ifade edecek olursak m harfi ile gösterilir.

✔Eşit kollu terazi ile ölçümleri yapılır.

✔ Skaler büyüklükler arasında yer alır.

Cevap Ekle 💯
* Zorunlu
10000
İki basamaklı en küçük doğal sayı hangisidir?
Powered by Commentics
Benzer Sorular

Son Eklenen Testler