SBS'de sosyal bilgiler dersine nasıl çalışalım?-1

SBS'de sosyal bilgiler dersine nasıl çalışalım?-1

Sosyal Bilgiler SBS ye hazırlık sürecinin önemli bir bölümü oluşturmaktadır.
2013 Haziran ayı içinde yapılacak olan SBS de iyi bir puan için Sosyal Bilgiler dersinden gelen 20 sorunun da doğru olarak yapılması gerektiği kanaatindeyim.
Sınava hazırlık kulvarının bu son virajında yapılacak olan iyi bir hazırlık sınavda karşımızda gelecek olan bu 20 sorunun 20sinin de doğru yapmamızı sağlayacaktır.
Şidetle okumanızı tavsiye edeceğim bu yazıda Sosyal Bilgiler %100 başarı için yapılması gerekenlerden bahsedeceğim.
Şimdiden başarı dileklerimle...
Klasik bir öğretmen söylemi...Fakat çok doğru!..
Eksikliklerini tespit et.
Evet bu cümleyi belki bir çok öğretmenden onlarca ,defa duymuşsundur.Hatta şu an bu emir cümlesini duyduğun için sıkılmış olabilirsin de.Fakat dediğimiz gibi çok doğru.
Sevgili öğrenciler ve en az öğrenciler kadar sınava hazırlanan sayın veliler,unutmayınız ki tarihi olaylar tıpkı bir zincirin halkaları gibi bir birine bağlıdırlar. Tarihi süreç içerisinde olaylar doğru yorumlaya bilmek için mutlaka eksik noktaların tamamlanması gerekir.
Unutmayın ki İnkılap Tarihi sürecinde kalan eksik bir bilgi sonraki konularla yapılacak bir yanlış, daha sonraki ünütede başka bir yanlış demektir...
Eksikliklerinizi nasıl belirlersiniz?
Bu konuda çeşitli yayın evlerine ait yaprak testler ve ve Sosyal Bilgiler Soru Bankası eksikliklerinizi tespit etmede ve gidermede size çok Faydalı olacaktır .
Kim ne derse desin.Ezber şart.
Bu konuda beni eleştirebilirsiniz.Ama M.Kemalin İttihat ve Terakki Cemiyetine üye olduğu kenti bilmiyorsanız,Sofya Askeri Ataşeliği görevini yürütürken aldığı rütbeyi bilmiyorsanız,
Şamda yakın arkadaşlarıyla birlikte kurduğu cemiyeti bilmiyorsanız,Güney Cephesinde Urfada halkı örgütleyen Kuvva-i Miliye komutanının ismini hatırlayamadıysanız,Milli sınırlardan ilk kez nerde bahsedildiğinden emin değilseniz,M.Kemalin 1. Dünya savaşında görev aldığı Cepheleri sayamıyorsanız...
Bir şeyleri ezberlemeniz gerekiyor demektir,
Durun.Korkmayın hemen Sadece 1saat..
Yukarıdaki sorular sizi korkutmuş olabilir,telaş etmenize hiç gerek yok ünitelerden bazı kalıp bilgileri ezberlemeniz gereklidir.
Öncelikle üniteye çalışın ve ezberlemeniz gerekenleri maddeler halinde bir deftere yazın.
Ama mutlaka defter tutun arkadaşlar.O deftere ünite ünite ezberlemeniz gereken bilgileri yazın.Bir saat sürmez bile.Sürekli olarak o bilgileri tekrar edin.
Hatta bunu arkadaşlarınız ve ailenizle birlikte oyuna da çevirebilirsiniz oyunun adını bile şimdiden duyabiliyorum: \İnkilap Tarihi bilgi yarışması \.
SBSde özelikle bir kahraman doğuyor,Milli Mücadele başlıyor ve ya istiklal ya ölüm ünitelerinden bilgi soruları geliyor.Ünitelerde ezberlemeniz gerekenleri defterinize yazın ve sürekli tekrar edin.Sorularınızı çözdükçe bu bilgiler daha kalıcı olacaktır.
Sosyal Bilgiler dersine nasıl çalışalım-2 yazısında tekrar görüşmek dileği ile....


Sorubak.Com
Ali KILIÇ
Sosyal Bilgiler Öğretmeni

Bu yazının tüm hakları Sorubak.Coma aittir. www.sorubak.com biçiminde bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©