SBS Yıl Sonu Başarı Puanı ve Sınıf Puanın Hesaplanması

Yılsonu Başarı Puanı
Öğrencinin derslerden aldığı yıl sonu puanları, o derslere ait haftalık ders saati ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yılsonu başarı puanı hesaplanır. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılır, okuldaki her bir sınıf için, 8 inci sınıflardaki en yüksek puan 500 tam puana dönüştürülür.

Yılsonu başarı puanlarının 500 tam puana dönüştürülmesi işlemi, kaynaştırma yoluyla veya özel eğitim sınıf/okullarında eğitim gören öğrenciler için diğer öğrencilerden ayrı olarak ve kendi grupları içinde yapılır.

Sınıf puanı, o yılın seviye belirleme sınavı puanının %70i ve yılsonu başarı puanının %25i esas alınarak elde edilen puandır.

Ortaöğretime yerleştirme puanı, 6. sınıfın sınıf puanının (SP6) % 25i, 7. sınıfın sınıf puanının (SP7) %35i ve 8. sınıfın sınıf puanının (SP8) % 40ı toplanarak elde edilen puandır.

Herhangi bir sebeple seviye belirleme sınavına katılmayan öğrencinin seviye belirleme sınavı puanı, o yıla ait en düşük seviye belirleme sınavı puanıdır.

YBP = ( ybp_aday / ybp_okul ) x 500

YBP: Öğrencinin 500 tam puana dönüştürülmüş yılsonu başarı puanı.

ybp_aday: Öğrencinin 100 puan üzerinden hesaplanan yılsonu başarı puanı.

ybp_okul: Okuldaki 7 veya 8. sınıflardaki en yüksek yılsonu başarı puanı.

2012 TAHMİNİ SBS PUANINIZI ONLİNE HESAPLAMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER