SBS puanınız düsükse pes etmeyin, sırada ÖSS var

SBS puanınız düsükse pes etmeyin, sırada ÖSS var

SBS sonuçlandı, tercihler yapıldı. Peki, her şey bitti mi? Tabii ki hayır. Sınavda başarılı olmasanız da eğitim devam ediyor. Uğur Dershaneleri uzmanları ozel ve genel liseler hakkında bilgileri sizin için derledi

- SBS Puanı çok yüksek olmayan öğrenciler ne yapabilir?

HAYAT bir maraton ve SBS bu maratonun ilk etaplarından birisi. Şu an için önde de olabilirsiniz, geride de. Ama önünüzde daha çok YARISLAR var ve mesafeyi kapatmak elinizde. Bu yüzden eğer hiçbir yere girecek durumda değilseniz SBS yi unutup hemen şimdiden ÖSSye hazırlanmaya başlamalısınız.

- ÖSSye hazırlanmak için nasıl başlamalı?

ÖSSye hazırlanırken en önemli şey zaman olacak. Bu yüzden okul, dershane ve evinizin birbirine çok yakın olması gerekiyor.

- Özel liselerde eğitim nasıl gerçekleşiyor?

Türkiyede okulların yüzde 2si özel. Ancak her yıl gerek ÖSYSde gerekse SBSde yüksek başarı yakalayan özel okulların en önemli FARKLILIGI öğrencilerine sağladığı bireysel ilgi ve yönlendirmedir. Özel okullar dünya standartlarında yabancı dil eğitimi ve uygulamalı fen bilimleri laboratuvar eğitimi ile öğrencilerinin daha kolay öğrenmesini sağlarlar. Ayrıca öğrenciler; ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda yüksek öğretime hazırlanır. Rehberlik ve danışmanlık eğitimi en üst seviyede ve doğru şekilde verilir..

- Genel liselerde eğitim nasıl?

Bütün öğrencilere orta öğretim seviyesinde, asgari ortak bir genel kültür verilir. Öğrenciler; ilgi,istek ve yetenekleri doğrultusunda yüksek öğretime hazırlanır. Öğrencilere çok yönlü, soyut, eleştirel, yaratıcı, yapıcı, bağımsız, mantıklı ve analitik düşünme becerisi kazandırılır. Mezunlar ile ilgilenilerek, onların öncelikle kendi alanları ile ilgili bir yüksek öğretim kurumuna girmeleri teşvik edilir.

- Özel ve genel lise dışında başka hangi okullar var?

Endüstri meslek liseleri, kız meslek liseleri ve ticaret meslek liseleri.

YGS şampiyonunun hedefi tıp okumak

SBS tercih haftasında yaklaşık 1 milyon aday ve velilerini karar heyecanı sardı. Amaçlar ortak: Üniversitenin kapısını da açmayı sağlayacak iyi bir liseye yerleşmek. Diğer yandan bu zorlu serüveni geride bırakıp o kapının eşiğine gelmiş öğrenciler var. Onlardan biri de Kırşehir Uğur Dershanesi ve Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi öğrencisi Murat Kaan Erdal. Yükseköğretime Geçiş Sınavı da (YGS) Türkiye ikincisi olan Muratın hedefi tıp okumak.

HAYATI ERTELEMEDİ

Babası eğitimci olan Murat, 27 Mart a yapılan ve şifre skandalıyla çok tartışılan YGSde ikinci olarak rakiplerini geride bırakmanın sevincini Uğur Dershaneleriyle paylaştı. Ödülünü Uğur Dershaneleri Genel Müdürü Alparslan Alemdarın elinden alan Murat başarıya sosyal hayata ertelemeden ulaştığını söyledi.

Genç, her gün düzenli olarak ders çalışmasının yanında spor yaptığını, kitap okuduğunu, günlük gazete takip ettiğini dile getirdi. Alemdar da dershane olarak öğrencilerinin çok yönlü olmalarını istediklerini bu amaçla sürekli sosyal faaliyetler yaptıklarını belirterek Murat Kırşehir şubemizin başarılı öğrencilerinden, kendisi ile gurur duyuyoruz. Ama sadece YGS başarısı ile değil çok yönlü sosyal kişiliği ile gelecekte daha da başarılı olacağına inanıyoruz. Kendisine kurum olarak elimizden gelen katkıyı yapmaya çalıştık. Bundan sonraki eğitim hayatının her aşamasında da yanında olacağız dedi.

AKSAM GAZETESI

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER