SBS Öncesi öğrencilere öneriler...

Sınava kısa bir süre kala;
- Dengeli beslenin.

- Sınav günü zinde olmanızı sağlayabilecek uyku düzeninizi, daha önceden oluşturun.

- Fazla yorucu olmayan fizik egzersizleri yapın.

- Motivasyonunuzu ve dikkatinizi dingin tutmak amacıyla açık havada yorucu olmayan etkinlikler yapabilirsiniz.

- Matematik ten şu kadar, Türkçeden bu kadar soru yapmalıyım gibi koşullar üretmeyin.

- Kalan süre artık sınavın stresinin arttığı bir dönemdir bu sebeple adaylarla ve yakınlarınızla sınavla ilgili olabildiğince az konuşmayı deneyin.

- Başkalarıyla olan konuşmalarınız kadar kendinizle olan konuşmalarınıza da dikkat edin. Kendi kendinizle olabildiğince olumlu diyalog kurmaya özen gösterin. Devamlı olarak negatif yönde düşünürseniz kendinizi hep kötü hissedebilirsiniz.

- Öğrencilerin bu dönemde puanım nereye yeterse orayı yazarım yerine; hayalimdeki okula en iyi şartlarda gireceğim, okumaktan mutluluk duyacağım okul, kazanırsam okuyabileceğim okul şeklinde bir yaklaşım sergilemesi daha sağlıklı olacaktır.

BAŞARMAK İÇİN NE YAPMALI?
Sınava gerekli düzeyde hazır olduğunuzu düşünmelisiniz. Uzun bir hazırlık programını değerlendirdiniz. Her bir dersten öğrendiklerinizi bir gözden geçirdiğinizde kendinize güven duyuyor olmalısınız. Ayrıca kalan süreyi de iyi şekilde eksiklerinizi kapatarak, tekrarlar yaparak geçirmeniz bu duygunuzu daha da baskın hale getirecektir.

Her bir deneme sınavında amacınız SBS provaları yapmak, eksiklerinizi fark etmek, pratik yapmak ve bir sonraki deneme sınavına kadar bunları yaşama geçirmek olmalıdır.
Deneme sınavlarındaki konu eksiklerinizi iyi tespit edip gidermeyi, bir soru ile ilgili bilgiye daha ulaşmayı hedeflemelisiniz

Her bir deneme sınavında karşılaşabildiğiniz dikkatsizlik diye yorumlanacak hataların kaynaklarını araştırıp çözmeye çalışmalısınız.

İşinize yarayabileceğini düşündüğümüz dikkatsizlik denilen şeyin nedenleri ve çözümleri için size bir kaç öneri:
- Bazen soruları çok hızlı okumaya çalıştığınızda, yanlış ve eksik okuma nedeni ile soruyu doğru algılayamayabilirsiniz. Her soruyu ayrı bir birey kabul edip soru ile iyi iletişim kurmayı hedeflemelisiniz ve zamanla daha doğru okumaya başladığınızı fark edeceksiniz.

- Birbirini takip eden soruları bazen birbirine karıştırırsınız. Örneğin, 12. soruyu yaparken daha önce çözemediğiniz 7. soru aklınıza geliyor ise, 12. soruya dikkatinizi veremiyorsunuz demektir. Çözümü her soruyu kendine özgü kabul etmelisiniz. Zaten 12. soruya gereken dikkati verdiğinizde 7. soruyu hatırlamadığınızı göreceksiniz.

- Sınavlara her zaman aynı konsantrasyonla giremiyor olabilirsiniz. Bunun nedeni de her deneme sınavında birçok faktörün değişebilmesidir. Ama değişmeyen sadece sizsiniz. Sınavlara girmeden önce zihinsel bir hazırlıkla kendinizi gireceğiniz sınavda başarılı olmaya hazırlamalısınız. Sınavdan önce olumsuz sonuçları düşünerek kendinizi belki de farkında olmadan başarısızlığa itiyor olabilirsiniz. Bunun tersini yapmanız sizin için daha faydalı olacaktır.

- Sınavda sizin dışınızda da etkili bazı faktörler olduğunu unutmayınız. Bunları siz de biliyorsunuz; dışarıdan gelen sesler, (burnunu çekenler, ritmik hareketler yapanlar, gürültü vb.) salon gözlemcisinin tavırları insanı bazen rahatsız edebilir. Dışarıdan gelen bir gürültüye karşılık öfke, kızgınlık gibi olumsuz duygularla tepki veriyorsanız o zaman bunlar dikkatinizi bozuyor demektir. Değiştiremeyeceğiniz dış seslere duyarsız kalarak onlarla baş edebilirsiniz.

- Dikkatli olmak için özel bir çaba harcamak yerine her deneme sınavında, sınavla ilgili daha doğru davranışları alışkanlık haline getirip, olumsuz olanlardan da kurtularak sonuca ulaşabileceğinizi unutmayınız.

NTV

- Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) DENEME SINAVLARI VE CEVAP ANAHTARLARI

8. SINIF 2. SBS CEVAP ANAHTARI
8. SINIF 2. SBS A SORU KITAPÇIGI
8. SINIF 2. SBS B SORU KITAPÇIGI
7. SINIF 2. SBS CEVAP ANAHTARI
7. SINIF 2. SBS A SORU KITAPÇIGI
7. SINIF 2. SBS B SORU KITAPÇIGI
6. SINIF 2. SBS CEVAP ANAHTARI
6. SINIF 2. SBS A SORU KITAPÇIGI
6. SINIF 2. SBS B SORU KITAPÇIGI
6. SINIF CEVAP ANAHTARI
6. SINIF SBS DENEME SINAVI
7. SINIF CEVAP ANAHTARI
7. SINIF SBS DENEME SINAVI
8. SINIF CEVAP ANAHTARI
8. SINIF SBS DENEME SINAVI

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER